What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

Asdf nio takie rzeczy to juz wiem ...
Na poczatku podlewalem z woda destylowana teraz podlewam z woda z mojego filtu chyba jeszce lepsza woda niz destylowana ... I tak samo roslinki nic chyba bede podlewal z kranowa woda ...

Ogrodnik-PL16 a podlewasz swoje co ile i zawsze z nawozami ??

Fishu jak tam Twoje Grapefruity?? Cos dawno chyba nie bylo update ... :D

RD ja je podlewam co 3 dni czyli przy kazdym podlewaniu, czasami co 2:D
Nawozy groow tego jasnego dawalem 1.5 zakretki na 2 litry wody... tego czerwonego dawalem 1.5 zakretki na 2l wody! a teraz tego czerwonego jak kwtina juz ponad 28 dni daje pelne 2 zakretki na 2l wody :)
Hehe! daje tak na oko i mysle ze im to nie szkodzi a wrecz ladnie rosna tylko slabo kwitna :D Nidy nie stosuje sie do zalecanych dawek :D

Pozdrawiam

T

technoMAXgrower

dzieki kiler,ReQuIeM uzywam lampiona 600w spoko lampa ale słynie z tego ze dosyć mocno sie grzeje:)

Black cherry juz po harvescie duzo jej wyszło niespodziewałem się tego liczyłem na dużo mniej przekonałem się że jednak klonsy też dają rade ciahałem je dwukrotnie pierw opędzlowałem górne główne szczytasy, nastepnie pod lampa smażyły sie dolne szczyciki do których nie docierało swiatło, po wykonaniu tego zabiegu zyskałem dodatkowo jakies 300gietow bo klon mimo przycinania obradzał obficie.

Mniejsze szczyciki też moga byc ładne
BCH
6276DSC4880_kopia-med.jpg

boczny dolny świeży szczycik C99
6276DSC4825_kopia-med.jpg

Last edited:
Fishu coraz ladniejsze :D dobra odmiana :D

Big Green Worm nikt nie podbija posty tylko pisze na temat przeciez nie bedziemy pisac rzeczy zwiazanych z Mj w Thredzie Offtopic Thread ...

TMG Nio 600 hps musi sie ladnie grzac ja mam 400 i 250 a na strychu ogolnie jest zimno a w bozie temp waha sie 28-30oC ...
Jaka masz powiezchnie boxa ??

RD na micro mi nie wystarczylo :D ;p Ale mysle ze te 2 daja rade :p
Tak zawsze podlewam z nawozami! Zaczołem podlewac jak miały dzien 1.5 tyg.
Pozdro

G

Guest

Big Green Worm said:
Panowie dajcie na luz z tym nabijaniem postow. Trzymajcie sie tematu...
Dokladnie

ReQuIeM dReAm said:
2.Niska temp w nocy ?? jutro juz bede wiedzial do jakiej spada w nocy .

wiesz ze lepiej zanim sie zacznie kielkowac nasiona to warto sprawdizc miejsce w ktorym ma sie boxa jaka jest temp przy wlaczonej/wylaczonej lampie powinienes juz to wiedziec zanim tam bedizesz mial rosliny a jak jest za niska w nocy to kombinowac z jakis grzalkami albo huj wie czym.... jak jest zaduza to poprawic wentylacje
ReQuIeM dReAm said:
3. Wilgotnosc ?? Wydaje mi sie ze jest lipna poniewaz ... jak zostawilem tam male kielkujace naionka to w jakies 3 godz watta byla cala sucha ...
wilgotnosc?? dajesz dla tych roslin 650W na weg placisz w HUJ kasy za prad, i obawiasz sie jeszcze ze stara sie skuma... :confused:

widac ze masz duzo pieniedzy nie lepiej oszczedzic na pradzie i kupic takie cudko co ci pokaze jaka masz wilgotnosc i temp w boxie? cos takeigo jak w temacie WT hydro...

patrz dajesz dla nich 250W i tak maja zajebiscie... przypal sie zmniejsza, rodzice placa za prad ale nie az tyle co wczesniej i kazdy jest zadowolony

te rosliny maja drogie nawozy, duzo swiatla, miejsca dla kozeni napewno niebrakuje bo masz duze doniczki, zreszta co pokozal HC to juz wogule;]
ale wracajac to tego co pisalem kurwa bania dlugo juz pisze tego posta ehheeh
a jednak czegos brakuje bo te rosliny jak na 3 tygodnie to sa male...

jaka masz ziemie????

:confused:

fajnie jak cos sie tu dzieje ale ten temat zaczyna wygladac jak zadka sraka, z tych twoich 200 postow to w wiekszosci jest nasrane... niewkurzaj sie ze tak gadam ale chlopaku masz warunki na ciekawego indoora i jakos duzo gdybasz o huj wie cyzm zacznij działac OGARNIJ SIE ! powodzenia

pozdrawiam :wave:

TMG :yummy:

Last edited:
Madixx Po 1 sprawdzalem temp jaka byla w boxie w dzien i wnocy ale ja latwo teraz zalwazyc jest juz zimno wiec na strychu tez jest ziomno ... Wiec teraz chyba jasnowidzem nie jestem i nie wiem jaka moze byc temp w nocy ...

Daj link o jakie urzadznie Ci chodzi ... Jesli chodzi o hajs to ni jest najgorzej ale odkaldam wszytko na sytem hydro kolejny poniewaz jak wyliczylem dokladnie 4 tys to za mało ...

Pisze duzo poniewaz chce sie dowiadywac jak najwiecej o Mj poniewaz za jakies 3 miechy czeka mnie wykurewny indorek a jesli go spierdole to skoncze z Mj bo nie bede mial jzu raczej sily ...

A z tym ogarnieciem jeszce juz dawno sie ogarnolem latam jak glupi do tego boxa i caly czas cos kabinuje a tu nic zamiast lepeij to gorzej az czlowiekowi rece opadaja ...

A i jeszce jedno mnie nie interesuje jak wyglada Twoje 200 postow chociaz reke sobie daje uciac ze podobnie jak moje wiec nie chece o tym pierdolic sorry jesli Cie obrazilem

Gdyby wiecej osob przebywało na cazatcie to NIE BYLO BY TU TYLE POSTOW Z PYTANIAMI !!!!!!!!!!! A tak to gdzie mam sie zapytac sam na czacie z soba mam gadac w ogole poco jest forum zeby sobie pomagac a nie kurwa oceniac i pisac ty to duzo pisze i huj a Ty kurwa wiesz duzo i tego nie powiesz bo Ci sie nie chece napisac... I tak mozna w kolko ludzie ...

Zapomanilem ze to Polska tu sie ciezko odycha !

Pozdro 600

G

Guest

eee tam przestan... sory moze przesadzilem, tak moje posty tez byly podobne na poczatku tez chcialem duzo wiedziec, tylko mowie no niektore twoje posty sa niepotrzebne i psi huj wnosza, fakt faktem sa o mj no ale nic niewnosza a jak sie rozkrecisz to napierdalasz postami jak z karabinu heheheh :D jak bys dodawal lyzke fety do kawy iiiiiiiiii...na forum

nie wkurwiaj sie ;]

co z ta ziemia? moze kupiles jakas lipe i ci nierosnie?

Madixx Po 1 sprawdzalem temp jaka byla w boxie w dzien i wnocy ale ja latwo teraz zalwazyc jest juz zimno wiec na strychu tez jest ziomno ... Wiec teraz chyba jasnowidzem nie jestem i nie wiem jaka moze byc temp w nocy ...
no jasnowidzem niejstes... no ale chyba wiesz ze nocki o tej porze roku sa zimne

zdjecia WT
4376IMGP2378.jpg

4376IMGP2365.jpg

Pytanie do tych co uprawiaja juz sporo indoor co myslicie o dawniu 650W hps na wega? bedzie duza roznica pomiedzy roslinami na wegu pod lampa 250W a 650? niechodiz mi o jakies w dlugie wegowanie na niewiadomo na jakiej powierzchni tylko no podchodowac z 3 tygodnie? mi sie wydaje ze lepiej bo taniej a efekt ten sam bedzie pod 250W a pozniej jak szalec to dozucic do tego 400W i jazda dobrze mysle?

Last edited:

57fun

Member
a mi sie wyciągneła tak jedna roślinka ze sie złamał<ma moze 3 dni, mało swiatła miał wiecej nowy i pewnie dlatego>...teraz trzymam ją w próbówce na wacie moze pusci korzenie:[ a druga siedzi w coco i 1 listki uschły nie wiem dlaczego, nie te pierwsze pierwsze :], które zawsze usychaja :]

C

Ca2

LDV: Właśnie nie kontaktowałem dokładnie czy te GHE są typowo pod soil czy też hydro.

Madixx Tu masz racje ze troche jest tego nie potrzbne teraz juz sie opanowalem ale tak jestem chory w nic nie gra tylko czekam az ktos odpisze posta na Co w ogrodznie rosnie Ci ?? 07 i pisze czasami za duzo to fakt dlatego juz tylko wypowiadam sie na dwoch tematac Co w ogrodzie.... i Offtopic ...

A z ta ziemia to jest tak :
Kupilem jakas ziemie bella na dol keramzyt i na gore ...
Ta bella ma takie skladnieki :
Azot,Fosfor,Potas,Wapń,Magnez, Siarke,Żelazo,Mangan,Bor,Miedz,Cynk,Molibden,kolidalna krzemionkę,kwasy huminowe, Selen, Tytan, Kolbat, Wanad, trwale substanncje prochnicze oraz najlepszej jakosci substancje wodoi powietrzo-chlonne... Ziemia nie zawiera chwastow i patogenów .
Musilem przepisac bo aprat odalem ziomkowi ... Nie wiem czy t dobra ziemia ale najlepsza jaka mieli ...

Dzieki Rybce zangazowalem sie do tego bardzo poniewaz pomogl mi bardzo na starcie a ja to pamietam i kiedys mu sie za to dobrze odwdziecze
:D

LDV ja uzywam Advenced i uzywalem w hydro i powiem ze sa dobre tylko trzeba uwazac z dawkowaniem teraz uzywam w ziemi i np WRxA radzi sobie z tymi nawozami dobrze...

WRxA

A np BxA juz inaczej ale nie wiem czy to od nawozow :D

Last edited:

Q_ba1

Member
a ja sie urwę z choinki i ni stąd ni zowąd bez owijania w bawełnę:

trach, dwie lampeczki 1000lum każda, barwa 860 lol

próbkowanie hst

LDV

Active member
Ca2
Stosowałeś te nawozy Advenced Hydro...? Dostrzegłeś jakieś w huj plusy?
A może ktoś inny stosował jakieś Nawozy Advended Hydrophonics (tak sie pisze?) albo GHE?

Wspomnienie indoora

Pozdro

EDIT:
LDV ja uzywam Advenced i uzywalem w hydro i powiem ze sa dobre tylko trzeba uwazac z dawkowaniem teraz uzywam w ziemi i np WRxA radzi sobie z tymi nawozami dobrze...

czyli juz skonczyles jakas uprawe na tych nawozach?
uprawiales juz na jakis innych? zauwazyles jakies niedobory? Ladnie roslinki kwitly na tych nawozach? Nie przedluzalo to kwitnienia?
Jaki miales na tych nawozach wynik gram z wata i czy inne warunki tez bylu zachowane?
Przy jakiej lampie
hehehe duzo pytan napisz cos wiecej o uprawie na tych nawozach bo duzo osob mysli pewnie o profesionalnych nawozach do uprawy tylko nie kazdy wie co kupic.

POZDRO2

Last edited:

57fun

Member
Właśnie siedze i montuje miniboxa na vega:woohoo: z kartonu 30x20x40h cały wykładam sreberkiem kuchennym takim do ciast mam nadzieje ze bedzie GYT, teraz tylko sie modlic zeby inne sionki mi wykiełkowały, ale nie jestem dobrej mysli :[

Last edited: