What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

bamse

Member
Proponuje stworzyc thread "Co w ogrodzie... dla poczatkujacych". Wtedy ten "smietnik" skupi sie w jednym miejscu na forum, poza tym na pewno bedzie to bardzo korzystne dla wszystkich.
Witam

W ogrodzie wesolo i zielono.
Wszystko pieknie z planem, meskie te co mialy byc, sie porobily i zostaly pozostawione. Reszta prawie cala wycieta, kilka SSxJB niewidocznych, 1 VxRS ktory tez moglby byc meski i jeszcze dwa bubblegumxchronic z ktorych tez mam nadzieje ze bedzie jakis meski. Oprocz tego napewno powstana juz nasiona NL, SH, MS, T44, HA, HPxSK, WW, P1, Chronic, EarlyxLRf3. Wiecej nie rozmnazam. Innych nasion chyba nie planuje.

Na zdjeciach zenskie oprocz tych z klamerkami i w ROGu te bez stozkow. W niektorych dolkach meskie sie nie pojawily i jest po 4-6 zenskich ale jakos sie je rozciagnie.

Pozdrawiam

franzPL

Member
update 17 czerwca 2007

spot nr 1 podlany dzisiaj 1 raz 3 skladnikowym nawozem GROW BLOOM MICRO

fotki tego co mam na balkoniku

top44 reveg w coco

top44 klon

top44 oraz Arjans oba klony

WW od bogusika oczywiscie kobieta :)

wieksze top44 regular mniejsze TwilightxBB regular w coco

bogusik2

Member
Franc udowadniasz nam ogromna potege klonowania :D ja tez na nia stawiam :) hehe
Każdemu polecam to samo - jedna roślina matka, pociać na klony, ukorzenic i macie zamiast 5 stów za 20 femi macie 20 kloników za grosze :) roślinki lepiej sie krzewia i lepiej im sie korzenie rozrastaja z tego co zauważyłem..
Durban Poison f2 od Urbana ;*
Przy poczatki zeszłego indorka kilka roślin mi skarłowaciało.. w tym ten mały (chyba żeński) Durban ;) posadziłem go do 80g słoiczka po koncentracie pomidorowym i postawilem dla ozdóbki na biorku ;p hehehe Sami zabaczcie jak ładnie mu poszło..

Teraz pytanko jak go przesadzić? :geek: Jedyna opcja to chyba owinać słoiczek w mokra ściekre czy papier i probowac rozbić :thumleft: Nie uszkodze korzeni? pzdr

LDV

Active member
Ja chce w przyszłym roku się pobawić w klonowanie, kupić jakąś dobrą odmiane femi (koszty się nie liczą) ewentualnie regular jak żadnej eleganckiej outdoorowej nie zdołam wynaleźć, wstawić do kumpla pod MH i pobrać z niej jak najwięcej klonów które później powsadzam na spota...

W ogóle ten rok będzie bogaty w doświadczenia, pierwszy raz robiłem takiego masowego outa i już zdązyłem opracować plan na przyszły żeby było jeszcze mniej pracy, jeszcze więcej krzaków i jeszcze mniej biegania w ogół niego.
Ogólnie to do tego celu właśnie potrzebuje feminizowanych nasion albo klonów bo inaczej nie wyciągne maksymalnych plonów z mojej pracy bo miejsca po męskich będą się marnować ;)...

Zastanawiałem się nad Mazarem, Sensi Star albo coś innego od Paradise typu Nebula itd... Yumbolt kiedyś jakiemuś polakowi doszło w zbożu... hmmm trzeba bedzie juz zacząć od paxdziernika- listopada realizować plan outdooru 2008 jak tylko skosze trawe z 2007...

Last edited:

selasie

ganja
ICMag Donor
Witam!!
Balkonowy LR on i ona..
Meski zaczal pylic wiec beda nasiona..

@LDV jak jeszcze potrzebujesz pylek to pisz do @L&M on Ci da do mnie kontakt.. Ja nie moge korzystac z PM!!

Pozdrawiam

Rusko

New member
fotki z dzisiaj ;d;d

passion#1 fem

na kilku dolnych lisciach passiona#1 pojawiły sie takie plamki! co to jest?

moze przez to ze ostatnio były dobrze podlane biohumusem? mam zamiar podlac je niedługo azofoską

a tutaj młoda pp fem

pzdr

Last edited:
G

Guest

rusko widze że twój passion#1 goni mojego shamana który prawie 3 tyg temu miał 120 cm teraz ma 145 i jest 10 dni po supercropingu ma się dobrze dolne odgałęzienia mają po 80 cm nie mogę dac zdjęć bo nie mam w tej chwili aparatu zdjęcia dam za 2 tyg

G

Guest

A moje planty maja po 5 cm :/ takie male ale niestety miejmy nadzieje ze nadrobia, chyba za pozno zdecydowalem sie na outa ;/ pewnie odbije sie w plonie.ciekawe ile moje planty beda mialy cm wzrostu za miesiac.

Last edited:
G

Guest

dadza rade odbije sie to troche na plonie ale zawsze cos bedziesz mial ;] ja wizyte u moich podopiecznych planuje dopiero za 5 dni po 2,5 tyg przerwie w dogladaniu mam nadzieje, ze mnie mile zaskocza :) pozdrawiam! niech Wam Jah spokojnym deszczem blogoslawi!

Mr.T

Member
nie mogłem wyczaić plantona na kwitnienie i zakupiłem "pokon rosliny kwitnące-obfite kwitnienie"
niby wszystko dobrze ale on ma chyba bardzo dużo azotu (N 5%; P 5%; K 7%)
nie opóźni mi czasem taki skład kwitnienia?

Last edited:

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
UNILITE said:
takie liscie sa na calej roslinie co jej jest?

Moim zdaniem przenawozenie, W ogole widze tu jakies nawozowe szalenstwo! Kazdy cos tam leje co wizyta na spocie. Ja nie wiem, fakt ze uzywalem zawsze dobrej ziemi kwiatowej na spotach, wiec nawozilem ze dwa-trzy razy w sezonie a i to dopiero w czasie ostrego kwitnienia. Ale jak jest fajna miejscowa ziemia na spocie, nie zakwaszona i nie gliniasta ani piaszczysta to rosliny urosna bez zadnego lania i beda mialy smak. A jak slysze propozycje lania np azofoska albo jakimis innymi dramatycznymi chemiami to mi sie chce fifke schowac i isc do innej piaskownicy. :D

Mr.T zaden nawoz ci kwitnienia nie opozni, tylko nasze kochane sloneczko decyduje o tym.

pozdr, kov

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
Nadmiar azotu moze najwyzej spalic rosline, czyli rzeczywiscie opoznic kwitnienie, ze tak powiem, dozywotnio.:D

natomiast czy N-5% czy 2% czy 1,5% to nie ma kompletnie zadnego znaczenia kiedy lampka przestawiona na 12-12, najwyzej, jak bedziesz lal duzo N przez cale kwitnienie to pod jego koniec bedziesz mial bardzo zielone liscie a nie zolte, i twoj material bedzie smakowal chlorofilem, czyli kiepsko.

N wspomaga wegetacje, P wspomaga kwitnienie wszystko w rozsadnych ilosciach. Nikt jeszcze nie zmierzyl ze one cos moga opozniac.

pozdr, kov

G

Guest

Nadmiar azotu w kresie kwitnienia powoduje, że topy na koniec będą mniej zbite i bardziej powyciągane. IMO na początku kwitnienia trochę azotu roślinom nie zaszkodzi. Będą silniejsze na trudny okres rozmnażania, który przed nimi stoi.

Kov, ja uważam, że dla dobrego startu sadzonek potrzebna jest solidna dawka azotu. Dzięki temu od początku ostro zapieprzają w stronę słońca.
U siebie w części dziur mieszałem z ziemią kurzak, w innych azofoskę i muszę powiedzieć, że te w porównaniu z miejscami gdzie nie dawałem poza dolomitem żadnych dodatków, o wiele lepiej rosną.

Inną sprawą jest podlewanie latem azofoską. Wg mnie jest już za późno. Chemii w okresie wega już do końca nie powinno się chyba dawać. Woda, czasem z dodatkiem biohumusa powinna załatwić sprawę.

A co później? Jak niczego ciekawego nie znajdę na flow to chyba PlantonK zostanie i dla pure organic Leb27 popiół drzewny...

Co polecacie z tanich i dobrych najlepiej naturalnych nawozów na flow?

Gdzie można kupić mączkę kostną (bone meal)? W zmieszaniu z popiołem drzewnym powinna wyjść niezła mixtura. Ale co się stanie z pH ziemi? Czy trzeba dokwaszać? Jakich użyć proporcji? :chin:

NL by P :wave: Jakby ktoś pytał to - tak...wiem że Fish ma takie głośniki hehehe

Pozdro1410

Last edited:

UNILITE

Member
ziemia tam byla raczej kwasna, dalem na dno suszonego obornika(malo akurat bo mialem malo) przekopalem miejscowa ziemie z 50L kupywanej,dolomitu i sypnelem porzadna garsc azofoski, i zostawiona na jakis czas przed wkopaniem sadzonek

na innych roslinach nic sie nie dzieje, sa troche ponadgryzane przez jakies robaki ale mialem to samo w tamtym roku z czasem przestaly, wiec sie o to zbytnio nie martwie...

na poczatku byly takie liscie na dole rosliny z czasem przezucilo sie az do czubka, rosliny byly podlane tylko 2 razy biohamusem ;/ i nie wiem co zrobic nieche zeby poszla na straty bo to kobietka, coprawie wszytkie liscie sa takie

nie ktore maja takie przebarwienia i zwijaja sie jeszcze do gory...

tu widac ze (z lewej) pasion ma troche podziurawione liscie ale niema takch przebarwien, z (prawym gornym rogu) nl tez preza swoje grobe liscie i na zadnym nie ma nic podobnego...

Last edited:

tomato

Member
Veteran
ja z chemicznych nawozow zastosowalem dolomit i azofoske bezposrednio do ziemi przed wysadzeniem, ale tylko dlatego ze uzylem gleby z miejscowki bez wymieniania. a teraz jade z biohumusem, ale wlasnie mi sie skonczyl i nastepnym razem podleje planty wywarem z pokrzyw ktory kisi mi sie juz jakis czas w ogrodku.
podobnie jak grunwald, na flo tez chcialbym uzyc wylacznie naturalnych nawozow, wiec dolaczam sie do pytania, hehe.
a co do maczki kostnej to znalazlem tylko preparat wapniowy dla zwierzat o tej nazwie...zobacz tu bonemeal

E: racja Buffalo, myslalem o azofosce o ze dawalem tez dolomit to tak jakos to wyszlo... :nanana:

Last edited: