What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

G

Guest

Uff... Ciezka harowka to kopanie dolkow :p Na dodatek burza mnie zlapala :yoinks:

Bylem dzisiaj wykopac drugi dolek. Uwazam ze zabralem sie do tego lepiej niz do 1wszego. Znalazlem dobry sklep ogrodniczy z ziemia kwiatowa wysokiej jakosci - to jest mix wysokiego torfu, kory sosnowej, prochnicy i jeszcze tam czegos (ph okolo 6). Do tego kupilem interesujacy nawoz w worku przypominajacy wygladem ziemie - sypie sie tego 1/4 do wszystkiego. I oprocz tego oczywiscie odrobina dolomitu na spod dolka oraz saletra amonowa rowniez na spod. Kupilem tez Biohumusa Forte, ale to zaczne uzywac za pare tygodni.

Wszystko wyglada zajebiscie tylko jest 3 razy "ale...":
- jeszcze nie przyszly sionka ( mam nadzieje ze ta poczta czegos nie spieprzyla :moon: )
- malo bezposredniego swiatla ( pare godzin )
- bardzo wysoka wilgotnosc powietrza (spoty w sasiedztwie mokradel). Przede wszystkim obawiam sie plesni :p

Ktos mial moze dobre zielsko ze spota slabo oswietlonego?

E1.: @prosto.pl - wydaje mi sie ze twoje planty maja zajebisty kamuflaz :D
E2.: Jezeli chodzi o 1wszego spota to juz tam wyliczylem 7 kielkow ktore wyszly z ziemi... czyli jest niezle :D
peace! :wave:

Last edited:

baku

Member
siemano powracam z wyprawy po buszu niestety zdjęć nie zrobiłem bo padła mi bateria w aparaciku ale za to zerwałem męskie lowryderki i zrobiłem jedną fotkę;D

męski lowryder z dzwoneczkami

A ja idę sporządzić makumbę, a właśnie prosto.pl ładne krzaczki bless uP! :joint: :wave:

prosto.pl

Member
Shaman Trip said:
E1.: @prosto.pl - wydaje mi sie ze twoje planty maja zajebisty kamuflaz :D

no bez kitu hehe mam filmik jak po drodze do nich z 10 razy mowilem ty mysalem ze to krzak :D:D

a tak pozatym to chwalilem sie ostatnio ze ten ziomek pokazal juz plec to dzisaj starszy mi przyniosi do domu bo tak na farta zasadzilem u siebie i mowi mi .. wiesz co za to grozi .. co ... odsiatka hehehe i tylko widzialem te biedne
"preflowery" :p
sp.

kempamc

Member
cannabis sativa
zrob sobie boxa na wega 45x45cm i ok 90cm wys
przy 5swietlowkach 1100lm kazda bedziesz mial ok25.000lux ze swietlowek najlepiej jest na wegu 30.000lm swietlowkia albo mh i flow 100.000lux wiec na wega bedzie prawie idealnie :]

sluchajcie mam taka napowietrzarke do akwarium pompke... no i tam jest taki wirniczek i on dziala na zasadzie takiej jak wiaatrak komputerowy tylko ze mi sie kreci nw dwe strony.. tak syzbko w jedna w druga zamiast ciagle w jedna;/ i co zrobic??? bo wcale nie wtlacza powietrza ;/ wrr... cos doradzacie??? kurde juz sie cieszylem ze bede mial za frajer od rybek kuzyna dobry sprzet wydajnosc 230l/h wiec nawet duzo (jedno wyjscie!) no i lipa chyba :(

G

Guest

witam właśnie wróciłem ze spota shamany ładnie rosną dziś dostały pałeczki nawozowe
zastosowałem supercropping jestem trochę nie wyspany a o 7 jadę szukać miejscówek
na następny rok (przewrócony shaman ma się dobrze )

kempamc

Member
shaman trip... tutaj jest jeden wiatarczek
docialem jedna lopatke.. i nic.. kurde zaraz sie zdenerwuje;/ co jest z tym badziewiem noooo :[

michu

Member
kempamc:
Jak jest dobra, sprawdzona metoda robienia czegos to nie nalezy kombinowac czy moge wymyslic cos lepszego tylko ja stosowac.
Kup wiatraczek i nie kombinuj.

g1enek

Member
tomato said:
g1enek miejscowke masz przygotowana na bdb ! nie wiem tylko czy dobrze zrobiles ze dales im od razu biohumusa .. :chin: jak wysadziles malenstwa to moga im sie korzonki przypalic.

Luzik, krzaczory staly dosyc dlugo w boxie, wszystkie wygladaly w stanie " wysadz mnie , mnie mnie :bigeye: " Biohumus jakos tak na oko dawkowalem z 1,5 l wody.

Sharpie1 said:
kiedy mniej wiecej mozna rozpoznawac jaka jest płec krzaków na OUTcie? wiem ze pewnie zalezy to od odmiany ale jak ktos ma jakies doswiadczenie przy Marocu Passion1, czy EM#HH, to dajcie znac kiedy wam pokazało płec?
PEACE!

Wszystko zalezy od czasu kiedy wysadziles i od samego genotypu krzaczkow, moje dwa regularne NL pokazaly płec po tygodniu od wysadzenia :yoinks:
Co prawda z miesiac w boxie siedzialy gdzie sie dorobily 7 pieterek :joint:

I teraz mam pytanie, nie chce za bardzo grzebac po forum.
Co jest najlepszym specyfikiem przed tymi leśnymi kurewkami sarnami :deadhorse :whip: Mam zamiar polać moczem obok miejscowki mam nadzieje ze pomoze, ziomek mi mowil jeszcze ze postawienie puszki od farby nawet pomaga. Plz help nie chce stracic pro-femi-krzaczorow ;] out2k7 idzie pelna para , ponad 60 femi.

kempamc

Member
nie wiatraczek tylko chyba cala napowietrarke(taka pompke akwariowa) jak Ci sam wiatraczek wymienie :chin: :chin: :chin: :chin: :chin:

rabana pompka!! :fsu: :fsu: :fsu: :fsu: :fsu:
nie ma kasy na nowa :( :fsu: narazie zbieram cash na boxa

C

Ca2

Maroc x Grapefruit w trawie piszczy ;)

Bubbleberry x Afghani

White Russian x Afghani
Dołek #1

Dołek #2

Banda krasnali LR#2 f2

AHK x DP - coś słabo rosną...strasznie słabo...wysiane bezpośrednio wyszły dużo wcześniej od LR#2 i innych roślin a rosną znacznie wolniej.

G

Guest

@Ca2 - good work nigga ^^

Maroc x Grapefruit naprawde ladnie brzmi! Jakis czas temu zachwalalo sie ten crossik od cfr. Jestem bardzo ciekaw co z tego wyjdzie (inni pewnie tez). Niech ktos da relacje tej odmianki w Polish Strain Guide jezeli uda sie komus doprowadzic do konca :yummy: :bat: A moze tez niech ktos jezeli moze porobi pestki bo na pewno na przyszly rok bedzie wielu chetnych do kupna takich pesteczek :woohoo: - ja sie w kazdym razie zapisuje :D

pzdr!

tomato

Member
Veteran
g1enek, jak wysadziles dorodne planty, to spoko !!
a sarny...coz, ja regularnie sie odlewam na spocie i jak narazie nie mam z nimi problemow. przy najblizszych odwiedzinach planuje porozwieszac wokol mydlo w skarpetkach, albo szmatki nasaczone domestosem lub jakims innym cuchnacym detergentem. i kolejny etap, jak roslinki zaczna mocniej pachniec, to preparat Sarna-Stop 45EC.

Ca2, piekna ta Bubbleberry x Afghani. a i krasnoludki wygladaja calkiem apetycznie :canabis: zaluje ze nie wysadzilem pare sztuk w tym sezonie..niektorzy jeszcze kielkuja, a tobie juz kwitna te male freaki :pimp3:

Shaman, Maroc x Grapefruit jest od femaleseeds, wiec mozna zrobic crossa tylko z jakims innym facetem, niestety...

C

Ca2

Niebawem będe musiał przeanalizować, z jakiego straina zrobić klony na IN. Bb x A? WR x A? Maroc x Gf?

LDV

Active member
WR x A

M x Gf moze sie czasami lekko nie nadawac do in z powodów genów maroca
BB x A nie bedzie takie mocne...

rastaman

Member
Czy to prawda, że krzyżówki z roślinami feminizowanymi będą w dużym procencie hermami ?

Nikt mi nie odpowiedzial na moim threadzie to napisze tutaj jeszcze raz:
Troche niepokoi mnie Maroc. Spojrzcie na ten liść. Wydaje mi sie, że to brak magnezu (chociaż byl sypany dolomit) albo żelaza (możliwe, że przesadziliśmy z dolomitem). Ocencie sami co mu dolega ?

Pozdro :rasta:

Latest posts

Latest posts