What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

Mysle juz nad outem na drugi rok bo w tym roku nie wszylo mi wszystko po mojej mysli i popelnilem pare bledow. Planuje budowe juz teraz bo na jesien wyjezdzam do Angli i bede dopiero w pod koniec marca chcialbym zbudowac growboxa na ok 10 rsolin zeby potzrymac je z 3 tygonie na vega i potem dac je na out i tu moje pyatnie czy wogole oplaca sie budowac boxa zeby za okolo 3 tygonie dac planty na out??
rozmiary growboxa - 90cm x 70cm i 90 cm wyskokosci
oswietlenie - swietlowki kompaktowe z 5 po 20 w i 1100 lumenow czy lepiej zastosowac hps 100w slyszalem ze swielowki na vega sa lepsze
wentylacja - 2 wentylatowy 12 v od kompa
Planuje growboxa trzymac na strychu i wysiac pestki pod koniec marca czy w growboxie nie bedzie za zimno jak wylacze lampy bo wtedy sa jeszce przymrozki.
Mam tez jeszce jedno pytanie czy wy jak siejecie sionka to odrazu dajecie je do boxa i wlaczacie wentylacje i lampy zeby byla odpowiedznie temperatura??
Myslicie ze to wystarczy?
pzdr.

Ganja Man

Member
siema
Kubstyl no to troche lipe masz lepiej teraz uprawiaj cos out bo lepiej nie ryzykój
kempamc : Ja ci powiem ze zrób sobie boxa o wymiarach 60x60x180wysokosci i bedzie spoko 4 krzaki tam spokojnie zmiescisz
Cannabis Sativa bedzie taki box spoko na wega :)
pzdr

G

Guest

hej cannabis sativa to ma być box na weg przed outem wieć myśle że powinien mieć szer 60 cm dług 60 i wysokość 100 cm i do tego hps 100 wat + 2 świetlówki i styknie spokojnie
ganja man po co box ma mieć 180 cm wys jeżeli rośliny będą tam tylko ok miesiąca

Ganja Man

Member
da rade 5 sztuk tylko jakbys troche boxa zmiejszył a to prawda jest ze na wegu lepiej rosną pod swietluwkami a najlepiej na wegu rosną pod lampą mh:)
pzdr

kempamc

Member
ganja man
myslisz ze na 60x60 starczy hps 150w?
ja chcialbym z 2 krzaki miec i chyba bedzie to box 50x50 lub 45x45 w tych dwoch wybieram... i ok 60000-70000lux bez odjecia strat... kurde troche malawo... wysokosc napewno bedzie 150cm juz postanowilem

tylko teraz z czego zrobic.. plyta wiorowa czy kartonowo-gipsowa.. wiorowa trwalsza a kartonowo gipsowa tansza chyba i latwiejsza w modernizacji ale krucha... kurde... chyba ze cieniutka wiórowa. zobacze jeszcze co uda sie kupic... chcialbym zeby mi na miejscu docieli na wymiar te plyty bo zbytnio narzedzi nie mam. zaczynam robic za ok 2tyg bo teraz nie dam rady>

LAMPA z odblysnikiem juz gotowa timer jest wentylatorek jak narazie jeden komputerowy ale dokpuie jeszcze z 3 i bedzie dobrze ;] mam jeszcze 50w sodowke ale strasznie brzeczy a ta 150w zeeero nic glosu z siebie nie wydaje nawet najmniejszego.

najwiekszy problem to ja mam z sionkami:D
bo brak funduszy nawet na boksa.. a co dopiero sionka.. moze sie lapne na openseeda jakiegos zeby z 3szt miec obojetnie jakiej odmiany

cardiel

Member
Witam :smile:

nie chce zakladac nowego tematu, wiec pisze to tutaj

WAZNE

Na te wakacje (termin lipiec -pazdziernik ) planuje wyjazd na pare dni do Amsterdamu. Cala moje ekipa wyjezdza do roboty za zmywak do Anglii, wiec za bardzo nie mam z kim jechac.

Sa tutaj jakies chetne osoby (pelnoletnie) ? Wyjazd bedzie autokarem lub pociagiem, na 3-5 dni, nocleg w jakims schronisku mlodziezowym. lub motelu.

Narazie sa to prowizoryczne plany, jezli ktos by byl chetny, to razem ustalimy szczegoly, termin i transport :joint:

Wszyscy ciekawi i chetni pisac na PM

pozdrawiam Cardiel :joint:

wyczytalem ze na 1 mter przypada srednio 40000 Lumenów wiec jak ja bede mial 0,7 m kwadratowego i 5 kompaktow to bedziel tylko 5500lm wiec chyba to za malo jak myslicie moze zmniejszyc wyskokosc boxa do 60 cm

Ganja Man

Member
cannabis ja na twoim miejscu zrobił bym tak:
Zrobił bym boxa o wymiarach 60x60x90 i dał bym do niego 6x21w kompakt i 2 wentylatory komputerowe i na pewno bedzie spoko na 3tygodnie wega :)

g1enek

Member
Siemanko

prosto.pl - kiedy wysadzales swoje kszaczory ? Maja full dostep do swiatla ? :)

Ja dzisiaj pojechalem fura na polany lasy i wysadzilem 3 The Churche , 2 gf x maroc i jedną pasje . Mam nadzieje ze ich nikt nie zajebie ;]

Sposob dzialania ;

- Saletra amonowa na sam spód
- ziemia osmocote (3 w 1) ( ziemia,nawoz,kerazmyt) 10l na jeden dołek.
- dolomit z florovitem wymieszany z kupną ziemią
- podlane biohumusem

Co sadzita bracia farmery ;ppp ? ;]

prosto.pl

Member
g1enek - te duze gdzies na poczatku kwietnia .. przy niektorych tylko swiatlo maksymalnie daje .. ale wiadome ze to wazne jest :p

Last edited:
@Ganja Man dzeki za pomoc
mam jeszce jedno pytanie w tym sezonie 2 nasionka mi zgnily mialem je na parapecie czy jak sadze pestki do doniczek to odrazu dac je do boxa i wlaczyc wentylacje i lampy??

Ganja Man

Member
jak masz je w ziemi jescze to nic niewłanczaj jak wyjdą to dopiero włącz hyba ze masz zimno w boxie to musisz oswietlenie włączyc

Last edited:
rozumiem ale chyba sionka muszą mięć dobra wentylacje aby prawidłowo wykiełkowały?? nierób takich karygodnych bledow ortrograf "hyba" (bez urazy)

tomato

Member
Veteran
g1enek miejscowke masz przygotowana na bdb ! nie wiem tylko czy dobrze zrobiles ze dales im od razu biohumusa .. :chin: jak wysadziles malenstwa to moga im sie korzonki przypalic.

cannabis sativa, pestki do doniczek i w ciemne miejsce, warto jeszcze przykryc doniczki np. woreczkiem sniadaniowym zeby wilgos sie utrzymywala dluzej, tak jak tutaj:

a do boxa pod lampe jak wyjda pierwsze listki...

E: mi nigdy nic nie skislo....mozna zrobic otworki w tych woreczkach jak sie ktos o to boi..pozatym na stronie femaleseeds jest podana identyczna instrukcja kielkowania, hehe

Last edited:

LDV

Active member
cannabis sativa, pestki do doniczek i w ciemne miejsce, warto jeszcze przykryc doniczki np. woreczkiem sniadaniowym zeby wilgos sie utrzymywala dluzej, tak jak tutaj:

czasami można "ukisić" nasiona. Najlepiej jak mają wilgoć i świeże powietrze.

pozdro

Finger

Outdoor grower...
Veteran
Polazłem dzisiaj na spota nr 1 zeby nacieszyc swoje oczy zieleniną, niestety odnalazłem tylko 3 planty w oplakanym stanie (shaman, EMxHH, P#1). Jednak połaczenie grad + slimaki robi swoje... :badday: . Cóz tak bywa w zyciu growera. 3 planty ktore uratowalem sa juz w bezpiecznym miejscu w 5l donicach i niech sobie rosna w spokoju. Na tygodniu lece na spota nr 2 zobacze co tam zastane... Moze to i lepiej ze tak sie stalo ,3 plantów bedzie pilnowal zomek a ja wybieram sie do A-damu troche popracowac nad holenderskimi zwyczajami ;).
Pozdroo......

Sharpie1

New member
kiedy mniej wiecej mozna rozpoznawac jaka jest płec krzaków na OUTcie? wiem ze pewnie zalezy to od odmiany ale jak ktos ma jakies doswiadczenie przy Marocu Passion1, czy EM#HH, to dajcie znac kiedy wam pokazało płec?

PEACE!