What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

GRaSs

Member
JA dzis byłem na spocie i ... lipa ;( polowe krzaczków wpierdolilo ;/

i sa same takie kikuty

a to tak przy okazji z innego spocika ;)

Sorry za zdjecia ale telefonem pstrykane hehe ...btw. nie sadzicie ze te zdjecia wygladaja jak obaz po sqrwieniu tak troche :p

chlodek

Member
@Shaman Trip

Też trenuje na przemysłówce ale talonu to już nie kupiłem. Wolę na wypłatę zamówić Big Buda na seed.pl i mieć z głowy...;))

P.S Ile dni i jaką wysokosc ma twoja przemysłówka?
P.S 2 Co za głupie ustawienie z tymi prywatnymi wiadomościami nawet ich odebrać nie mogę! (zasrane 50 postów :/)

G

Guest

dawno mnie nie było ale z tym blokowaniem postów ( 50 ) to faktycznie jakis bezsens, no ale jak kto woli to se robi to co chce, ja i tak mam to w d....e, pozdro dla wszystkich i oczywiście LEGALIZOWAĆ GANJE tak jak w wolnych krajach dla ludzi a nie za pysk trzymani i same zakazy huj, zapalam jointa i zapodaje reggae dla swojej niezniszczonej głowy w pozytywnym rytmie zaczynam tańczyć, pozdro dla wszystkich

Last edited:
Elo

Pytanie do osób które mają doświadczenie w Oucie...
czy pokrzywy dają nam świadomość o tym że w tym miejscu jest tylko dobra ziemi czy że jest też tam wystarczająco słońca ponieważ mam problem z znalezieniem dobrego miejsca
dla moich m x gf...

Pytam ponieważ to mój pierwszy Out i zbyt wiele o nim nie wiem...
mam miejsce w środku lasu dokoła zawalone zaroślami i połamanymi drzewami jak sie przedostanie w środek tej polanki widać pół metrowe pokrzywy pięknie rosnące na pierwszy rzut oka wygląda to jak pole ganji... Chce tam dowieść 200l ziemi wykopać dołki takie do 20-25l zmieszać 50/50 z ogrodniczego ziemia dodać azofaski, dolomitu i obornika i w tym zasadzić moje 9 m x gf + 4 ww f2 ...

Jeśli coś nie tak proszę o sprostowanie...

E: Chlodek przejrzyj regulamin i nie zadawaj głupich pytań :p ostania storna wypowiedz kova ...
E: Nie pojawiam sie na Chacie ponieważ mam problemy z kompem...

pozdrooo6oo

Last edited:
G

Guest

RD pozwole sobie zacytowac troche starsze posty :bat: wg mnie kluczowe/wazne w oucie i nimi sie kieruje w tym roku hehe

WBD said:
Najwazniejsza sprawa przy szukania miejscowki: szukajcie ich tam gdzie nikt inny by nie wszedl. Jak najdalej od ludzi. Ogolnie miejsca trudno dostepne. Chociaz i te miejsca moga okazac sie zle i ktos i tak odwiedzi wasze rosliny
Pozatym nie odwiedzajcie spotow zbyt czesto. Gora raz na 1-2 tygodnie. Czeste odwiedzanie spotow powoduje wydeptanie sciezki. Jesli juz nie mozecie sie powstrzymac przed odwiedzeniem roslin to za kazdym razem idzcie inna droga.
Co do nawozow to wedlug uznania. Ja na wegu uzywam biohumusa a na kwitnienie biohumusa + planton K.

kov said:
^^^jezeli nie masz mozliwosci wymiany ziemi w miejscu posadzenia roslin, to trzeba szukac miejsc, ktore beda zielu przyjazne. Znakomite do tego sa miejsca z duzymi ilosciami pokrzyw. W poblizu jakiegos strumienia. W takich miejscach, dzieki temu ze pokrzywa sie dobrze kompostuje, powstaje znakomita warstwa gleby, prochniczna, bogata w azot i mikroelementy. Poza tym kepy pokrzyw dosc dobrze izoluja przed niechcianymi wizytami. Z taka ziemia nie trzeba nic robic, moze troche dolomitu posypac, przekopac.

Dobrze jest znalezc jakies stare siedliska ludzkie, pozostalosci po ogrodkach, ruiny domow, haldy ceglaste, miejsca ktore kiedys byly uprawiane.

Miejsce nie musi byc wilgotne, jest ryzyko ze gleba bedzie kwasowa. Zbyt piaszczyste tez nie, choc ziele ma dobry system korzeniowy i jest w stanie ciagnac wilgoc z duzych glebokosci.

Ziele moze miec troche cienia, ale powinno miec zapewnione co najmniej 5-6 godzin bezposredniego swiatla slonecznego przez caly okres wegetacji. Troche cienia rano i po poludniu przydaje sie w lipcu i sierpniu, kiedy slonce pali najmocniej.

DepczacyRobaki said:
ziemia do peralgoni i kawiatow balkonowych, agroperlit, keramzyt, włókno orzecha kokosowego-Animal Grunt i troszke dolomitu na dno doniczek :wave:

DepczacyRobaki said:
HH z 2006

Kolorojcie jak mozecie bo zawsze fajnie sie oglada
POZDRO i POWODZENIA w 2007:wave:

HeHe nio dzięki Rystal miejsce jest dalekie od ludzi ale teraz mi zamieszałeś bo nie wiem czy dać tam ziemie z ogrodniczego czy już zostawić tylko przekopać i dodać dolomit....

Pod wieczór będą fotki to będzie łatwiej sprecyzować...

G

Guest

Ja tez mam takie miejsca 2 albo 3
ja to robie po swojemu:
mam mieszanke steropianu ,coco ,dolomitu .
przekopuje ziemie na miejscowie i daje troche tej mieszanki.
Noi wysadzam ,ale nie wiem jak to sie spisze :bat:

Jeszcze zalezy bo u siebie mam pokrzywy na zboczu pola ,w dolinie takiej i tam ziemia jest piekna bo pokrzywy rosna juz tam latami i nikt tam nie chodzi :chin:

A nie raz sie spotkalem ze pokrzywy rosly w glinie albo jakims gownie - nie wiem jak to nazwac ...

hehe pokombinuj :bat:

G

Guest

@ReQuIeM dReAm
jak masz dobre pokrzywisko to kop dołki i sadż dodaj obornika dolimitu i GAJNA 4 You w rytmie bębnów

GRaSs

Member
Z tymi pokrzywami to róznie bywa... ja MIAŁEM miec spota w podobnym miejscu ... znane od dawna porosniete pokrzywami (ok.1,7m wysokosci ) ziemia czarnoziem żródelko w okolicy.wykopalem juz tam 10 dolków ... lecz wyszla z tego lipa poniewaz.. szalony traktorzysta przejechał przez drzewka(leszczyna czy jakis inny krzak ) traktorem i wjechal w te pokrzywy i staranowal kolejne drzewka ...niewiem co mu odjeb*** miejscówke znam od paru lat wiec mialem mega szoka ;(;( ehh taki los dzikich outów

tomato

Member
Veteran
ReQuIeM dReAm, ten pierwszy krzaczek wyglada jak NL grunwalda ... :chin: no ale nie jestem fachowcem, wiec moge sie mylic...
pokrzywy piekne, fakt, ale widze ze niezla sciezke juz wydeptales..za jakis czas moze ci sie tam zrobic niezla szosa !!

LDV

Active member
Witam

Znalazlem w paru miejsach fajne spoty. Znajduja sie one nad rzeka a raczej kilometr od niej ale mimo tego panuje tam krajobraz jak bym byl 100 metrow od rzeki. Wszedzie czarnoziemy powiedzmy ze raczej torfowe jednak ziemia nie ma w huj niskiego ph z tego co zaobserwowalem. Co jakis czas znajduja sie tam stawy, bajora itd. Ostatnio wjechalem tam po 3 dniach non stopowego deszczu. Ku mojemu zdziwieniu nie zrobilo sie tam bloto, mowiac szczeze byly tylko troche bardziej wilgotne od tego co zastalem tam wczesniej po 2 tygodniach bez deszczu.

Jest jednak pewien HUJOWY minus. Jak przekopywalem miejscowe (zwatpilem po 3m^2) to wkurwiala mnie okropnie trawa. Rosla tam chyba ze 100 lat. W tej ziemi jest w huj korzeni takiej trawy. Okropnie cięzko się kopie i ją wycina.
Czy taka gleba gdzie jest W HUJ korzeni nie bedzie zła dla konopii?
Troche sie wkurwiam z tym przekopywaniem, ale musze to zrobic chodzby po to żeby odkwasić glebe. Znacie jakieś preparaty do odkwaszania ktore sa rozpuszczalne w wodzie? Nie musialbym wtedy az tyle przekopywać tylko poprostu rozpuscilbym w wiadrze i podlał miejsa gdzie bedzie rosła miejscuwa i dołek kopałbym o wiele mniejszy...

Jeśli ktoś już uprawiał w podobnym miejscu to WSZELKIE WSKAZOWKI MILE widziane bo osram się jak bede tam mial posadzić 40 drzewek :/ A tyle mniejwiecej przewidzialem ze na takich miejscowach bedzie roslo...

rberciol

Member
Requiem dReam - fajny spocik jak na niego trafiles?Ewszedles las i szedles po prostu? U mnie wszędzie zolnierze panują na terenami. Ciągle jakieś okopy itp :/

G

gelowas

RD, mam zajebiscie podobna miejscowke, pojutrze ja odwiedzam, mam nadzieje, ze sie myle....chociac jebac, pewnie mnostwo jest podobnych.

Musze sie 1 rzecza z Wami podzielic: I-Doser.pl , zapuscilem sobie Peyotla1 przed chwila, nie mam pytan, sciagac!

kfjatek

Member
Witam... dzisiaj pojechałem posadzić 2/3 tego co mam...
i po drodze na mojego spota(zapierdala sie w chuj przez jakieś chaszcze)
zauważyłem że ktoś też sobie zrobił spota chyba :p patrze 5 dołków obok siebie... w każdym ziemia wymieszana z perlitem... i naokoło były powbijane jakieś badyle... hehhe Roślin jeszce nie było... jak sie pojawią to napisze jakąs kartke ;] Może to ktoś od nas z forum?? ;]
Pozdro.

kfjatek

Member
Jak masz dostęp (podejrzewam że będzie w UK)...
to Gówno nietoperza... 'Bat guano' a jak masz więcej kasy... to nawozy od firmy 'Hesi'... w chuj jest tego, ale jak bym mial w czym wybierać to coś z tych dwóch ;] Pozdro.

kfjatek

Member
hehe... jak pisałem tamtego posta to chciałem napisać jeszcze że biobizz..
ale w sumie nieznam tych nawozów tylko słyszałem od znajomego że dobre...
a dla niektórych to nawet najlepsze nawozy dla konopii!
Zdecydowanie polecam ci i te nawoziki, więc śmiało możesz je brać! ;]
pozdro.

Last edited:

massiwo

Member
no to spoko biore to dam znac jak wyszlo w praktyce, narazie z 10 SS 5 polecialo na wloknie... niestety taki pierwszy raz, a kolejne 5 w ziemi z czego 3 wyszly... ale zamowilem jeszce California Orange Bud z Nirvana-shop i wrzuce jak przyjda. tylko nie wiem czy nie bedzie za pozno bo jutro bedzie tydzien pod lampa.

pozdro 4 all
massiwo

Latest posts

Latest posts