What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

G

Guest

JAH polecam obornik bydlecy do kupienia w ogrodniczym, wór za 20-30zł a wystarcza na kilka lat, bardzo wydajny i super na wzrost roślin, natura to natura, pozdro top

G

Guest

z usmiechem na twarzy nabijam posta bo mam kilka wiadomości i niestety nie mogę ich przeczytać, hehehe dobre co!!!

mirek123 said:
ja jest z tym nawozem z pokrzyw ? jak go przygotowac i ile to trwa ?

Do wiadra/pojemnika z woda wrzuc posiekane (szybciej wtedy sie rozkladaja) pokrzywy. Najlepiej mlode. Nie powiem ci dokladnie ile. Wrzuc tyle ile sie da. Przykryj to wiadro jakas pokrywka tak zeby moglo sie tam dostawac powietrze. Czas fermentacji jest zalezny od kilku czynnikow: temperatury i rozdrobnienia pokrzyw. Musisz poczekac az plyn zrobi sie zielono-brazowy a pokrzywy zaczna gnic (zrobi sie z nich taka papka).
Pamietaj o rozcienczaniu nawozu.
pzdr, wujek

G

Guest

Saletrzak dolomitowy- uzywal ktos? myslicie ze moge z nim wymieszac ziemie na spocie? Moj Grampa mowi ze ladnie odkwasza glebe i daje niezlego kopa zastanawia mnie tylko ile tego zarzucic? :chin:

"Saletrzak Dolomitowy

Jest nawozem azotowym uniwersalnym, będącym granulowaną mieszaniną azotanu amonowego z drobno zmielonym dolomitem. Należy do grupy nawozów amonowo - saletrzanych. Zawiera on połowę azotu w formie amonowej ( N-NH4+) i drugą połowę w formie saletrzanej ( N-NO3- ). Dodatkowo, ze względu na obecność wypełniacza dolomitowego, saletrzak zawiera wapń i magnez. "

pozdrawiam!!!

Finger

Outdoor grower...
Veteran
@Grass: wiem co czujesz chłpie u mnie slimaki pozbawily gówek 2 EMxHH ;/ jebany slimakol nawet nie pomogł :(.

G

Guest

mam pytanko odnosnie roslinek. sa na 35 flo tak mniejwiecej /Nev.h i cinn i kilka innych sativ o podobnym czasie kwitnienia/ i teraz tak, z roslinami wszystko niby ok,nie wykazuja niedoborow ani przeladowania nawozem ale:
1. dolne /tylko pierwszego pietra/ internody a w zasadzie same szczyciki u nich uschly, liscie nie
2. szcyty u gory puchna jak glupie ale od polowy w dol sa micro... stanowczo za male niz normalnie i nie rozwijaja sie dalej..

czy ktos ma jakies sugestie???
zastanawialem sie czy to przypadniek nie przeladowanie systemu sola albo nadmiarem nagromadzonego pH- ale nie wiem wiec pomozcie jesli wiecie..
pozdrowki

GRaSs

Member
Finger u ciebie to dwie roslinki ... a u mnie 12 ;( najbardziej mi zal shivy shanti bo ladnie rosła... niewiem czy to czasem nie sprawka myszy .. bo niektóre mialy odgryzione listki i lezaly w dolku ;/... trudno trzeba dosiac ;) tylko narazie brak czasu u mnie heh

bogusik2

Member
Trzeba troche podkolorować ;p hyhy
C99 x (Ajrans Haze x Kali Mist), WRxA, Hells Angel, C99 x (Ajrans Haze x Kali Mist), WRxA, WRxA...

Last edited:

LDV

Active member
Moje 29 Lowryderków. Było wcześniej 30 ale nie zauważyłem że przez mojego spota przepływa "rzeka" i zrobiła mi koryto na 20 cm pośrodku niego... Jeden poszedł się jebać, a z 6 sztuk wypłukało (tych pośrodku). Teraz już zmieniłem jej bieg także już nie będzie problemów w przypadku ulewy...

Ktoś jeszcze ma Lowryderki w wieku mniejwięcej moich? Albo czy ktoś przewiduje mieć za jakiś miesiąc pyłek lub kwiatki jakiejś hybrydy czegoś z Lowryderem?
Chce przeznaczyć pare sztuk na zrobienie pestek, a robienie pestek cały czas z tych samych genów jest zgubne w skutkach.

Lowryderki rosną od 1 maja.

Finger

Outdoor grower...
Veteran
GRaSs said:
Finger u ciebie to dwie roslinki ... a u mnie 12 ;( najbardziej mi zal shivy shanti bo ladnie rosła... niewiem czy to czasem nie sprawka myszy .. bo niektóre mialy odgryzione listki i lezaly w dolku ;/... trudno trzeba dosiac ;) tylko narazie brak czasu u mnie heh

Juz szesc :(, reszta przesadzona.
:badday:

g1enek

Member
Czy ktos z was procz mnie daje na outa2007 ? :)
- The Church ( to moj typ - 5 pestek, z czego dwie zwałowały kurwy)
- gf x maroc ( 5/5 w ziemi )
- gf x nev haze ( tez tylko 3 wyszly, 2 daly dupy)

palilem pale i bede palic palic palic bakac muah , buch buch aaaaaauch ;]

Last edited:
G

Guest

ja napewno GF x Maroc i chciałbym spróbowac tego The Church'a bo wydaje mi się że może być ciekawym wariantem na outa

baku

Member
g1enek

ja mam the church-a na outa jak narazie ładnie się rozwija z tego co wiem wiele osób go zakupiło he :D.

LDV

ja mam kilka lowryder-ków ale tylko parę sztuk. Planuje zrobić drugie pokolenie a przy okazji chce zobaczyć co wyjdzie z crosa purple power x lowryder.
zanznaczam ze purple power jest z fs.

he bogusik2 ładnie pokolorowałeś, apetyczne topki :wave:

G

Guest

W ogrodzie rośnie mi 3 razy Newill Haze H które doszło w 60 dni no 70 bo dwie roślinki te niższe jeszcze dojdą sobie teraz na ripenie . Więc dementuje plotki że newill kwitnie aż tak długo .a to dziewczynki

Zdjęcia również wystawiam dla osób które prosiły o porównanie jak rośliny kwitną przy napowietrzaniu pompkami akwariowymi do doniczek .Jak nietrudno zauważyć to te niższe jale dużo ładniejsze . Te dwie dziewczynki mają dwa razy więcej trochimów również są dwa razy bardziej zbite , chyba każdy zauważy że są po prostu lepsze .Jak już wspomniałem na pewno pompki korzystnie wpływają na ilość tego pysznego oszronienia kropelkami
:yummy:

LDV

Active member
@sunshi

Elegancko Ci urosło.
Możesz opisać w jaki sposób konkretniej napowietrzałeś te korzenie?
Wsadziłeś do gleby na dno doniczki kostkę napowietrzającą podłączoną do pompki awaryjnej przez wężyk czy jak?
Jak często i jak długo pompka była włączona?

Pozdrawiam

Latest posts

Latest posts