What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
hehe

no dobra jusz sie lepiej czuje to cos wzuce,hehe :bat:

co sie umnie dzieje? no troche wiencej pracy ostatnio.
ale wszystko rosnie jak ma rosnanc.
teraz robi sie cieplo no i tszeba uzywac ac zeby zagoranco kwiatkom niebylo
bo imaczej to plesnia mnie zaatakuje,hehe

SOL-blubonic

664IMG_3543.jpg

664IMG_3535.jpg

SOL-Legends Ultimate Indica

664IMG_3550.jpg

Sagarmatha z Gardener Choice, pachnie jak slodki skunk

664IMG_3571.jpg

i na koniec cztery monstery, GH-WW,MLI,MK-Ultra,SD-IBL

664IMG_3578.jpg

a tutaj nowe sionka niedlugo benda, MK-Ultra x MLI

664IMG_3584.jpg

664IMG_3582.jpg

peace

Last edited:
R

retbatler

Grunwald, z tej strony http://www.geocities.com/nonamuss/organic_npk.html co mazur zapodawał wynika, że najlepiej pomieszać kacze gówno i popiół z drewna (mało) :D
Też bym chciał organic zrobić, ale skąd wziąć kacze gówno?

Shaman Trip, tą SSH Nexus wyhodował.

Hot Cargo co ty już szpadlem kopiesz w tym pokoju? :D

Wczoraj byłem wysadzić pierwsze cztery rośliny na out bladym świtem. Coś zimno się wydawało, a maroc wsadzony do ziemi momentalnie pozwijał liście na dół jak nigdy. Dopiero jak wracałem spojrzałem na termometr w aucie, 1 poniżej zera. Kurwa :/ I jeszcze jedna Easy Sativa się złamała w transporcie. Poszła do ziemi ale wątpię czy coś z niej będzie. Porażka.
Na szczęście w boksie ok.

DP Blueberry 15 dni.
15713BB15.jpg

15713BB15-2.jpg

pozdr

Last edited:

massiwo

Member
siemanko jakie odmiady indor nie sa jebiace zeby mi w calej chacie nie jechalo, poniewaz grox room jest nieszczelny i troche otwarte drzwiczki mam poniewaz problem z wentylacja i za duza temp gdy jest zamkniety.

NKOTS

follow the pink rabbit!
Veteran
Witam i o zdrowie pytam!

Milo was widziec, koledzy :)
Sezon out widze ladnie juz ruszyl.

pozdrawiam wyjadaczy i nowych rolnikow, powodzenia zycze i slonka duzo

wrzucilem do gleby troche ziaren, co nieco skielkowalo i zobaczymy co sie dalej bedzie dzialo.
Popoadalo ladnie tera powinny planty smigac, byle ich tylko jakies mutanty nie wpierdolily.

w tym roku na spotach mam: WW (dzieki fiszu), vortex i vortex-x-rosetta stones, (pozdro gelo!), NL (dzieki plantatorku), skomplikowany jakis cross pt. [(EM-x-Chemo)-x-HH]-x-NL, dalej COB-x-P#1 (pozdrawiam Tootiki jesli nas oglada), SSkunk-x-SStar (pozdro dla moderatora!), oraz moje produkcje czyli kolejne pokolenie bagseed-x-SR, oraz African Bagseed z Afryki Rownikowej.

troche fotek cyklem ale nie wszystko jeszcze wyszlo z gleby:

te tutaj najladniej sie rozwinely, widac ze wczesniej: wykielkowaly ze 2 tyg przed pozostalymi!

bede sie czasem pojawial tutaj jak cos bedzie do pokazania nowego, tymczasem pozdrawiam

sadzic! palic!

D

DepczacyRobaki

siemka!dzis bylem oblukac planty.Troche sie o nie obawialem bo nocki troche zimne ale wszystko jest OK!

Malutkie passiony

HH meszczak i ta mniejsza to ES.HH troszke sie powyginal od zimna ale sie wykaraska napewno.

ES

POZDRO

G

Guest

@ HC - ciesze sie zyjesz :D Jak zwykle pokazujesz wysoka klase :D

@ retbatler - dzieki za sprostowanie! A tak swoja droga to tez piekne zdjecia (widac talent fotograficzny). Nie widze zadnych niedoborow pierwiatkow. Jaka mieszanke uzwyasz? Nawoziles juz?

pzdr! :wave:

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
male cos o jak i co robie

w momencie gdzie chodujesz organic. i jezeli chodzi o organic to mozna chodowac nawozami gdzie podlewasz mieszanka za kazdym razem. albo zrobic mieszanke z nawozami i masz mix gdzie wystarczy podlewac sama woda.
co chodzi o takie chodowanie to to ze niejest one jak 2+2 ,tszeba troche sie pobawic i wyczuc jak i ile i czego dodac do mieszanki zeby byla dobra asz do konca. co ja robie to mam mieszanki na grow i bloom. wtedy tszeba pszesadzac kwiaty zeby dostaly co potszebuja w czasie rosnienia i kwitnienia. wszystkie uzywane mixy daje do jednego czy dwoch wielkich beczek i tam sobie leza asz je potszebuje. w drugiej beczce biore stary mix i mieszam go na grow. tam ida tylko nawozy co sa dobre na rosniecie. zostawiam beczke na pare tygodni wilgotna i mieszam co pare dni. wtedy ph ladnie sie ustawi i mix jest gotowy.
664IMG_3600-med.jpg

664IMG_3603-med.jpg

664IMG_3604-med.jpg

to samo dotyczy mixu na bloom. dodawki tylko teraz na kwitnienie. i tutaj polega najwiencej pytan. ile dodac zeby starczylo do konca. jezeli uzywasz wielkie doniczki to i problem jest maly, male doniczki benda potszebowaly troche wieksze ilosci nawozu. zaduzo tesz tszeba uwazac bo mozna spiepszyc mix jak bendzie za ostry.najlepiej to robic mixy lekkie. i opserwowac kwiaty.
jak zaczna sie liscie robic zulte wczesnie w rosnieniu to pewnie ze mix jusz slabnie i tszeba cos dodac. wtedy na mozna zrobic ostra mieszanka z wodo i raz czy dwa razy podlac zeby dostaly kopa . ja sie bawie caly czas. raz robie tak raz inaczej. ale probuje tszymac sie natury bo to mi daje najlepsza satysfakcje. takie chodowanie jest bardzo pracochlonne. dlatego tylko 50% kwiatkow choduje 100% organic. uzywam tesz pare innych nawozow co sa chemiczne i bardzo latwe ,bo wystarczy tylko dodac do wody i podlewac do czystego mixu za kazdym razem. szybko i malo roboty. teraz tylko tszeba je ostatnie tygodnie sama wodo lac zeby jak najwiecej chemi wyplukac,ale niewazne ile bendziesz plukac,ten mix jusz nienadaje sie do recycle na drugi raz,organic ja uzywam jusz ten sam mix 5+lat jak nie wiecej,hehe
czlowiek caly czas sie uczy , za rok bende mowil napewno cos innego,hehe
tak to jusz jest ,musisz sie nauczyc na wlasnych blandach i polepszac sie za kazdym razem. ale dlamnie nic niebije organic, kocham robic mieszanki z ruznymi dodawkami , to jak cos jak gotowanie w kuchni,hehe

peace

HaHa HC wogole sie teraz nie dziwie ze ci takie skurwy... krzaczki rosną :D Może i ja kiedys takie cos bd robil ale narazie sie nie zapowiada :)
pozdro

massiwo

Member
siema oto moj grow room, napiszcie co sadzicie o tym , narazie to mi wszystkie 4 ktore wyszly najszybciej z wlokna kokosowego zjechaly... nie wiem czemu..
oto foty:

G

Guest

@massiwo - tak to jest z coco ze raz nie podlejesz i dupa blada ... na moje oko tak wlasnie u ciebie bylo ...
hehe tak jak HC pisze ,cale zycie sie uczymy

massiwo

Member
@Rystal wlasnie koko jest wilgotne... z tego co czytalem to koko podlewa sie zadko.. no trudno z tych 4 juz nic nie bedzie musze kupic nowe ziorka ;).. taki lajf beginera.. ile roslin moge w takim pomieszczeniu posadzic ?

Last edited:

Finger

Outdoor grower...
Veteran
Wlasnie wracam z miejscowki, bylem podlac planty bo dosc goraco wbylo dzisiaj. na jednym spocie jest ok wszystko ladnie smiga, zachodze na 2 i masakra :yoinks: 3 roslinki jakby nadlamane ale zywe i zielone przysypalem je troszke wyzej i duuzo podlałem. Mam nadzieje ze sie przyjmą.
Wszyscy ostro napierają widze :woohoo:. Tak 3mać.

R

retbatler

Shaman Trip said:
Jaka mieszanke uzwyasz? Nawoziles juz?
pzdr! :wave:

Nic specjalnego. Kwiatówka z piaskiem i wapnem ogrodniczym, keramzyt na dno. Biohumusa lałem kilka razy, a na flo mam taki pokonik.

HC fajna sprawa z tym mixem, a te dodawki to co? gówno nietoperza?
W kraju trochę lipa z nawozami organicznymi na bloom, to gówno można tylko w growshopach kupić, a ceny wyjebane na nasze warunki i problem, bo lepiej na kogoś zamawiać. Ale kwiatki Ci zajebiste na tym rosną.

Pozdro

G

Guest

Wy chłopaki sadzicie na dworze, a ja już zrywam :D A co... hehe
Danish Passion. Prawie 3 tygodnie na balkonie i niecałe 3 na spocie:
11878100_7597.jpg

Last edited:

dRiNkm4Nia

Member
@ divinorum

1.) Tak myslalem ze tee lampy to nic specjalnego :) ...ale jak juz wczesniej napisalem miala byc to czysta amatorka i uprawa dla przyjemnosci ;] w takim ukladzie na flo wrzuce nowe lampy bo narazie nie mam nawet jak =o ...moze teraz poprostu dodam jeszcze dwie ;]
2.) Tak Mylar w ozdobach choinkowych ;] moja Mama ukladala to pod choinka zeby zakryc wszystkie kable itd... dlatego jest taki pogiety =/ i nie przebija swiatla bo z drugiej strony jest zloty i z tego co pyralem po necie to jest wlasnie Mylar ;] ...ale mniejsza o to =]
3.) Przytne ;D przytne a co do tego 12/12 to kiedy je przestawic na flo ;> ?
4.) A co do nawozow to przy 1 przesadzaniu do aktualnych doniczek wymieszalem ziemie z biohumusem i podlewalem po jakims czasie tez bio... na zmiane z florwitem czy jak mu tam ;D (dla roslin zielonych)
5.) Wieksze doniczki beda mialy na dniach bo nie mialem ostatnio czasu zeby polatac po ogrodniczych ;/ a Chce kupic 6 kwadratow zeby Mi idalnie wjechaly do box'a
6.) Dzieki ;] i zycze tego samego ;P (... tez mam podobnie ;] ale jednak zabawa przy plantach ;D achhh to jest to co tygryski lubia najbardziej ;] heh
7.) Co do MOCy znam ja doskonale ;]

Pozdro =]

Cinnamon

Member
@tomato - sarny następnego dnia już nie było :] - roślinka źle nie wyglądała ale dostała po "łodydze" :D
Wczoraj tj. 20 trafiłem na lochę z 4-ema młodymi - zacząłem uciekać bo się podniosła - rzadko kiedy tak szybko biegam :dueling:
Do tego w dniu gdzie pisałem o pechu komp mi się spieprzył ... - co mówi samo za siebie ...

Ładnie panowie dajecie :woohoo: - zieleni się oj zieleni :sasmokin:

@HC - ładnie jak zawsze ;) K+ :bat:

Peace iG... :kissass: