What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

G

Guest

@bogusik2 - dawno sie nie odzywales. Czy nadal ci goscie stoja przed domem czy to tylko schiza byla (mam nadzieje ze to 2gie :canabis:)? Jak sadzisz?

A tak swoja droga, to przedwczoraj wystawilem 6 kubeczkow z ziemia i kielkami. To ta siejka, ale przynajmniej mam na czym sie uczyc chodowli :D Od dnia wczorajszego panowaly wysokie upaly. Dzisiaj bylo cos powyzej 30 s.C. Podlewalem ze 3 razy, ale dzisaj jak na housa wrocilem, to ziemia byla zupelnie sucha, a i kielki troche uschly :p

W zwiaku z tym pytanie: jezeli ktos ma jedynie mozliwosc wysadzenia pestek/kielkow na spocie w wysokie upaly, to czy istnieja jakies sprawdzone metody zachowywania wilgoci w ziemi?

pzdr!

Ganja Man

Member
elo shaman ja jak kiełkowałem na spocie do dawałem plastikowe kubeczki przezroczyste z paroma dziurkami i miały zajebiscie wilgotno :)
pzdr
Bogusik dał bys foty twoich roslin z wyłonczonom lampą bo nic niewidac jak lampe masz włonczonom :)?
pzdr

Muczaczo

Member
Czołem ogrodnicy!
Czy mógłby któryś z szanownych ogrodników powiedzieć mi czy to normal, że moje kwiatki są tak małe? Jest to 43 dzień flow. Dla przypomnienia, krzaczek z pestki indoor mix od FS. Przypaliłem go trochę lampą czy to może wydłużyć kwitnienie? Ogólnie krzaczek wygląda na zdrowy, soczyście zielone listki itp. choć miejscami jakiś pojedynczy uschnie. Jakie znacie odmiany dłuuugo kwitnące i ile najdłużej może kwitnąć ziółko?

Pozdro
Muczo
:wave:

Ganja Man

Member
siema muczaczo moze trafiło ci sie wtym miksie jakis haze bo o ile wiem to female ma haze i moze dlatego takie małe są na ten dzien :)
A jak trafiłes na neviles haze to minimum 10tygodni bedzie ci kwitł :)
pzdr

Last edited:
G

Guest

Ganja Man no ja bym akurat powiedział na to wszystko zupełnie inaczej haze nie jest małe a newil haze nie kwitnie tak długo moje są do ścięcia w 60 dniu flo a w tym dniu 43 dzień powinny być trochę większe Muczaczo sory ale albo zła uprawa albo roślinki były po prostu niedociurane :wave: według mnie

Muczaco niechce cie dobijac ale wg mnie juz huj z tego... nawet jesli by to bylo jakies haze to to jest prawie 8 tyg kwitnienia... a haze kwitnie ok 10 - 12... wiec raczej jest cos zjebane... choc mozesz poczekac i zobaczyc co to bedzie ale ja mysle ze juz duzo wiecej nie spuuchna... jelsi wogole spuchną
pozdro PeAcE

Muczaczo

Member
Luzik @sunshi, może coś spieprzyłem, ale obok jest jeszcze jedna roślina i uwierz, ma się znakomicie :D (NL od FS ). No może po za tym, że jeden niecierpliwy osobnik podszczypuje ją w tyłek :D.

edite:
@Ogrodnik, to jest prawie 7 tyg. kwitnienia :D.

...a na pewno zjebane jest to, że się strasznie wyciągnęła. Lampa to tylko 150W więc dół jest niedoświetlony. Tylko dziwne, że właśnie te niższe kwiatki są większe i lepiej rosną :D.

...a może to Zamal??? :D Nawet pasuje do opisu z fr
i będzie kwitł 18 tyg. :D

Pozdro

Last edited:

kfjatek

Member
Nie odpowiedzieliście na moje poprzednie pytanie, ale chuj.. jakoś sobie poradziłem ;] box już prawie skończony...
jeszcze tylko muszę wybrać coś do wyłożenia ścian...
i tu mam pytanie... czy mylar przepuszcza światło?
tzn. chodzi mi o to że będę miał uprawę w szafce,
i przez szpary wylatuje światło... wiem że jak bym wyłożył folią pandą...
to by nie było widać że tam sie coś świeci...... a jak wyłożę mylarem?? :D
pozdrawiam. :wave:

G

Guest

NL by P
11878100_7607.jpg

Czarny diabeł by DrG
11878100_7594.jpg

Last edited:

GReen dreAM

Well-known member
Veteran
Hot Cargo apropo tego bawienia sie mix soil to ja tez mam malego bzika na tym punkcie, lubie robic wlasnie komposty a potem mieszac je z gotowymi produktami, no i tez lubie gotowac !!..hehe.

bogusik2

Member
Panowie super wam rośnie :D Ja używam teraz hotowego (haha hotowego dobre sobie ;p chodziło mi o gotowy ;p) mixu Plagron i musze powiedzieć ze jestem zadowolony, ale własnie przydałoby sie to jakos podrasować ;p
Nasionka w małym boxie powinny już był dojrzałem hmm.. moga wolniej dojrzwać przez temperature wysoką? pzdr

Last edited:

57fun

Member
ładnie wam rośnie chłopaki oby tajk dalej :]
ciekaw jestem co tam u moich pomiodorków juz 2 tyg nie bylem na soptach z braku czasu ale po pogodzie widze ze bedzie ciekawe zdziwienie jak przyjde <nie mysle o sarnach i innych wyp. losowych> :p
MAm zajebiste miejsce w kukurydzy :] i ciekaw jestem czy sionki pekły które wywaliłem w nie 2 tyg temu, słyszałem ze w kukurydzy dobrze rosną i do tego bezpiecznie do listopada moze stać przy dobrych warunkach. za jakis tydzien moze dam foty jak bedzie czego :)
Ps,. 100 post :]

G

Guest

moim zdaniem w kukurydzy to taki sredni pomysl mysle tutaj o tym ze twoje malenstwa otoczone kukurydzianym polem beda miec odbierana wode od korzeni wlasnie przez kukurydze , :chin: pozdrawiam i zycze powodzenia!

Last edited:

cheech and bong

Active member
alijah said:
moim zdaniem w kukurydzy to taki sredni pomysl mysle tutaj o tym ze twoje malenstwa otoczone kukurydzianym polem beda miec odbierana wode od korzeni wlasnie przez kukurydze , :chin: pozdrawiam i zycze powodzenia!
co prawda konkurencja o wode jest na takim polu duza ale wszedzie jest chyba posadzisz na grzadce i bedziesz pielil chwasty. Uwazam ze sadzenie na skraju pola z kukurydza jest bardzo dobrym pomyslem pod warunkiem ze jest to kukurydza przeznaczona na sucha pasze w przeciwnym wypadku skosza ganje razemz kukurydza . kukurydza na sucha pasze zbierana jest jak zaschnie gdzies na poczatku listopada koniec pazdziernika. sam pare razy sadzilem na sprawdzonym polu i zawsze efekt byl bardzo dobry dodatkowo kukurydza stanowi idealny efekt maskujacy

michu

Member
chlodek:
Produkcja nawozu z pokrzyw byla opisana kiedys na overgrow.
Zasadniczo wrzuca sie pokrzywy do wiadra i zalewa woda.
Odstawia sie to na kilka tygodni.
Niestety dokladnie nie pamietam.

G

Guest

wszystko wyschlo,studnia pusta :0

wszystko wyschlo,studnia pusta :0

KURDE!!!!!! u mnie masakra, znaczy sie sa i pozytywy ale.. caly zeszloroczny plon sie mi spalil i rozszedl po znajomych... a bylo tak duzo ;( wracam nad ranem z roboty z mysla.. ach.. nareszcie...zakrecimy pieknego batonika islandblend (wlasnie przyszly z hempa bibulki.. LUX) lapie pudeleczko a tu lipton..
nic a nic nie zostalo... a teraz w dodatku jakis mega przestuj w stolicy i nikt nic nie ma. ehhh... u sasiada dopiero wszystko dochodzi wiec tez lipa.. no jakas miazga totalna.. chyba jak krolik na liscie sie rzuce hehehhe

a tu obiekt, jak do lizania przez szybe, na jakims 30 flo.. i jeszcze troche czasu mu to zajmnie

pozdro 4all

tomato

Member
Veteran
jeszcze niedawno narzekalismy na pogode, a tu prosze, skwar jak w lipcu ! i ma tak byc do konca tygodnia..obawiam sie czy czasem mi roslinki nie uschna.. :chin: i tu pytanie do doswiadczonych growerow: jak dlugo planty dadza sobie rade bez wody w takim sloncu ??? dodam ze u mnie na termometrze jest 38 stopni w sloncu.. :mad:

G

Guest

@ tomato - u mnie tez taka susza, ze wracajac na bude nie jestem pewien czy planty zyja (przemyslowka :D), choc stoja na balkonie w cieniu. Ale pomimo.. czeka sprawdze na termometrze....aha...pomimo 32.C w cieniu, to rosna tak szybko, ze wlasnym oczom nie chce mi sie wierzyc. Ktos mowil, ze to przemyslowki wysokiej jakosc - mial racje. Bo choc kielkuja strasznie dlugo to potem nadrabiaja ostrym tempem :D

Jak widzicie nie proznuje i cwicze hehe... Bylem zreszta dzisiaj na poczcie i oplacilem se Talon na Ganje. A za pare dni zamawiam se pestki. Jak jez juz dostane to bede na nie ostro uwazal, bo to juz bedzie chyba moja ostatnia szansa na outa :bat:

Make peace, not PiS! :D :wave:

Latest posts

Latest posts