What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

Wrzuc foty to ci powiemy :p Ale Moze to dlatego ze zawysoko lampa albo za maly lumenów albo przelałeś je wodą :D
P.S - chcialem przeprosic HC i innych za ten link :( Wybaczcie :) heh PoZdRo

kfjatek

Member
@ogrodnik... mi ten link sie przydał :p

Powoli buduje sobie 'mini' grow boxa... o powierzchni 0.1 m3 :D
kupiłem(moze nie do konca kupiłem :p) 4x świetlówki kompaktowe philips 18w każda po 1100 lumenów... i do tego oprawki 4x E27(takie jak do zwykłej żarówki)
z tych oprawek kabel wystaje.. tylko ja niewiem co mam dalej robić:p
na końcu tego kabla jest takie plastykowe cuś... heh i co ja dalej mam robić? :p
Chciałem sobie zrobić takie coś(z tym ze nie 6 tylko 4 żarówki) :
http://haszysz.com/indexuprawa.php?subaction=showfull&id=1159777748&archive=&start_from=&ucat=14&
Proszę was... niech ktoś mi pomoże... jak mam to wszystko zrobić? :|
Do teraz uprawiałem tylko out... nigdy niemialem doczynienia z indoorem ;]
Pozdro.

Heh podobne zeczy pokazywali nam w szkole pod hasłem : "zanim przyspieszysz... POMYŚL!!..." i cala szkola ogladala takie foty na slajdach... hehe Jeszcze raz sory za ten link jesli ktos sie poczuł zniesmaczony :p
pozdro peace

G

Guest

@michu
Jak zrobić nawóz z pokrzyw? I czy on napewno posiada P i K ,bo N to wiem ze ma na 100%...

@chlodek - gleba na ktorej rosna pokrzywy jest gleba zajebista! Prawie kazda konopia na takiej glebie wyrosnie ci jak tralala. :D
Zazwyczaj podloze na ktorym rosna pokrzywy jest choc odrobine wilgotne, dlatego w takich miejscach nie trzeba (raczej) sie martwic o podlewanie. No chyba ze jest dlugotrwala susza. Problem moze polegac na wilgotnosci takich miejscowek (plesn, grzyby ...), i na tym ze pokrzyw powoli ale zaczyna ubywac w Polsce (lol!?)

E.: o zawartosc pierwiastkow w pokrzywach bym sie raczej w takim razie nie martwil :D

Jak sie mysle to niech ktos mnie poprawi :D

L&M

Member
@shaman trip, to prawda że konopie lubią gleby na których rosną duże, dorodne pokrzywy, jest to związane z bliskim pokrewieństwem, konopie pochodza z rodziny konopiowatych, ta zaś z rzędu pokrzywowców, aczkolwiek pamietam przypadek, (byl tu z rok temu) że zioło się w ogóle na takiej glebie nie udało, było słabe, niskie , w pewnym momencie zahamowało wsrost, oczywiście mogły mieć na to wpływ inne czynnikim, może jakieś zanieczyszczenia czy niedobory które na rozwój pokrzyw nie mają wplywu... :chin: w kazdym bądź razie jest sens produkwoać nawoz z pokrzyw?? nie lepiej zainwestować pare zł w jakiś dobry nawóz, np. substral osmocote do roślin balkonowych, mialem w zeszłym roku, polecam dobry jest, lub florovit w plynie, również doskonale się u mnie sprawował:)

no a u mnie sezon dopiero sie zaczyna...

wczoraj robilem porządki kolo domu i postanowiłem rozwalić stare ule św. pamiecia mojego dziadka. Zdejmuje osłone z dezki i własnym oczom nie chciałem wierzyć,

normalnie padaka, z izolacji w ulu wysypały się... pestki konopii:D normalnie aż sobie usiadłem i mysle co to k**wa jest,

po dokładnych oględzinach nie ma wątpliwości że to są pestki konopii,k wysypało sie ich setki tysięcy, szkoda że ul lezał 30 lat nieuzywany bo chętnie wym je wypróbował, swoją drogą ciekawe czy dziadek jarał.. wprawdzie umarł jak mialem 7 lat ale pamiętam jak cosik z lufy zawsze kopcił...:D

-=VipGrower=-

New member
hodowca85 said:
220 roślin ?!
No to pochwal nam sie stary...tym co tam masz ,jestem ciekaw jak to wygląda...
chciałbym zobaczyć te 200 roślin na słoneczku ,przecież masz aparat...

A czym tu sie narazie chwalic :D planty sa narazie male i nie sa na jednym spocie a na kilku jak troche podrosna napewno zamieszcze fotki z tego sezonu PoZdRo :smoweed:

g1enek

Member
cannabis sativa said:
powiedz mi gdzie ty to wszystko posadzisz przeciez tu jest ok 40 krzakow FEMI i jeszce sadzisz z 10 krzakow regular to jest 50 ROSLIN cale pole tej ganji bedziesz mial przeciez po zbiorach tego grassu jakby dobrze poszlo to by ci starczylo na dobrych pare lat chyba ze idzie na eksport troche przypalo to wyglada

heh, chcemy sie zapatrzyc w duzo jaranka, zaden export.
I tak duzo krzakow nam poginie, wiec cos tam chcemy miec odlozone :)

G

Guest

@L&M - no to masz chlopie tradycje rodzinna :D heheh..

Zas jezeli chodzi o ilosc plantow, to powiedzmy np.:50 nie jest jeszcze tak strasznie duzo. Jezeli sa to regular, to trzeba uwzglednic ze mniej wiecej polowa bedzie meszczakami, czyli zostaje 25 panienek. A jezeli rzadko jezdzimy na spota i sa suze to moze pasc np.: polowa, w zwiazku z czym zostaje okolo 13 roslinek. A poza tym jeszcze ktos moze zajbeac planty albo je zjesc (sarny :D) wiec moze zostac np. 1 plant hahahah..! Im wiecej posadzisz tym wieksze asznase ze cos zostanie. Oczywiscie nikomu nie zycze takiego scenariusza, ale w polowie przypadkow jest to bardzo realne.

No chyba, ze macie swoja dzialeczke lub ogrodek :D

pzdr!

g1enek

Member
Shaman Trip said:
@L&M - no to masz chlopie tradycje rodzinna :D heheh..

Zas jezeli chodzi o ilosc plantow, to powiedzmy np.:50 nie jest jeszcze tak strasznie duzo. Jezeli sa to regular, to trzeba uwzglednic ze mniej wiecej polowa bedzie meszczakami, czyli zostaje 25 panienek. A jezeli rzadko jezdzimy na spota i sa suze to moze pasc np.: polowa, w zwiazku z czym zostaje okolo 13 roslinek. A poza tym jeszcze ktos moze zajbeac planty albo je zjesc (sarny :D) wiec moze zostac np. 1 plant hahahah..! Im wiecej posadzisz tym wieksze asznase ze cos zostanie. Oczywiscie nikomu nie zycze takiego scenariusza, ale w polowie przypadkow jest to bardzo realne.

No chyba, ze macie swoja dzialeczke lub ogrodek :D

pzdr!

No wlasnie, nigdy za wiele heh :joint:

Wiec SADZCIE I PALCIE
:smoweed:

buSka

Member
elo widze ze wszyscy niezle zapiepszacie z outem =]] ja nie mialem za bardzo jak wybrac miejscowki(w sumie tez checi brak na jezdzenie w poszukiwaniach poza miasto ;/) wiec moj spot jest dosc przypalowy :p:p ale sadze tam tylko 10 krzakow regular wiec nie nastawiam sie jakos mega zajebiscie na tegoroczny out =] ale show must go on wiec zapodaje foto z indora =]

peace!

dRiNkm4Nia

Member
Po pierwsze Witam aLL ;]]] ... jest to moj pierwszy post tym na forum =p

Po drugie ... Chcialem dostac pare rad od Was ;]

...ale najpierw opisze co i jak ;P moja przygoda z roslinkami zaczela sie od tego ze dostalem od kolezki 5 nasionek Arjan's Ultra Haze #2 z green house =] roslinki mialy isc na parapet czy cos ;] ... ale jak poczytalem troche na necie o uprawie i boxach to stwierdzilem ze uda Mi sie cos zmontowac tanim kosztem ;] i tak sie stalo ;D w garazu mojego ojca znalazlem lampy ogrodowe Philips'a 80W (Made in Holand) wiec stwierdzilem ze dobre ;D heh ... w ozdobach Choinkowych mojej Mamy znalazlem Mylar ;] (troche pogiety ;/ ale zawsze to cos ;] ) i zrobilem boxa o wymiarach (dlugosc 90, szerokosc 50, wysokosc 200) ... sa tam 4 lampy 80W ... wentylator lazienkowy jakis tam ;D ...

Jest to czysta amatorka i uprawa dla przyjemnosci ;] obecnie w boxie siedza 4 Arjany (jeden padl ;/ ) 1x WW 1x BlueBerry ... ale roslinki strasznie wyciagnelo do gory =o maja one okolo 35 dni i wlasnie nie wiem czy jee przycinac czy nie =/ i nawet nie wiem gdzie i jak jee przyciac w tym stadium =o (nie lubie okaleczac tak pieknych roslin ) heh ;] wiec HELP ! co robic zostawic tak jak jest ;> ? i zobaczyc co z tego wyjdzie =o ?

Pozdro ;] & Respect dla Was [;

L&M

Member
wszystko ładnie pieknie, zrób dokladną fotke lampom, imo w tym twki przyczyna wyciągania bo nie wierze żeby przy 320 w hps 6 roslin sie wyciągało, przycinanie - żyletką sam czubeczek, najwyżej jak sie da

G

Guest

dRiNkm4Nia o stary w h... przytnij te krzaki bo strasznie wysokie opis masz tu http://haszysz.com/index.php?id=download pobierz plik pierwszy NEO Haszysz.com V0.1 on cię dużo nauczy
Daj większe doniczki bo te są konkretnie za małe największe jakie dasz rade i o lampach chyba nie muszę mówić cosik zawsze więcej by sie na pewno przydało zadbaj o jakiś nawóz np biohomus i baw sie uprawą i co z temperatóurą ??

kubstyl

Member
siemano, all .....mam taki problem otóż moje roslinki mają dziurki na lisciach, takie malutkie dziurki, nie wiem od czego to moze byc ? jak myslicie co to za male sk****ele robią te dziurki, i co mozna zastosowac na nie :D
pozdro

G

Guest

dRiNkm4Nia

1.) te lampy ogrodowe to lipa straszna, znam je.. to normalna lampa zarnikowa tylko z taka niby soczewka, ostro grzeja ale swiatlo jest do bani. juz lepiej kompakty kup np.philipsa 2 a najlepiej 4 po 55W choc koszt bedzie taki ze lepiej troszke dolozyc i hps400 wrzucic.
2.) mylar w ozdobach choinkowych??? hmmm... prawde mowiac wydaje mi sie ze to jakas folia srebrna a nie mylar, no ale wazne zeby odbijala (sprawdz pod swiatlo czy nie przepuszcza)
3.) rosliny faktycznie niezle wyciagniete, lepiej przytnij bo jak na 12/12 przeskoczysz to ci wystrzela w gore tak ze ich nie ogarniesz :) a arjans potrafi
4.) nie wiem czy dawales juz nawoz, ale liscie wygladaja jak by im nieco azotu brakowalo, moje arjany byly ciemno, ciemno zielone w tym stadium.
5.) doniczki oczywiscie moga byc wieksze chyba ze nie zalezy ci na ilosci plonow, jesli ich nie zwiekszysz to z czasem dolne partie lisci zaczna zolknac i usychac, rowniez dolne odnogi to trafi.
6.) pozdro i baw sie dobrze, wiele mam zajawek...wspin,skydiveing,glajdy..itd ale uprawy zadna z nich nie przebija :) i zycze ci zebys mial z tego taka sama radoche jak my wszyscy
7.) po zbiorach OSTROZNIE!!!! to ziolo ma naprawde konkretna MOC :D

Last edited:
Nawoz z pokrzyw nie nadaje sie na kwitnienie. Azot znacznie przewyzsza P i K. Jest to super nawoz na weg.
Dobrym nawozem na flo (jak ktos juz pisal) jest popiol z drzew lisciastych.
pzdr