What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

baku

Member
no ja mam 5 sztuk femi z czego 4 narazie fajnie rosną a ta jedna coś słabiutka jest zobaczymy jak to będzie :D nie umiem znaleźć USB do aparatu i nie moge zdjęć zrzucić pozdrawiam :wave:

g1enek to jest jedna z odmian która potrzebuje trochę czasu żeby wykiełkować
powiedz w jaki sposób kiełkowałeś ?? :chin:

Last edited:

Biodizel

Member
hodowca85 said:
rozumiem ze sadziłes tą odmianę na out lub w folii...?
i co miałes na myśli mówiąc: ",że zbiorów najwczesniej mozna sie spodziewac w połowie lipca" ?!:chin:

Ja mam w tym roku 3 grapefruity na out i mam nadzieje ze wszystko z nimi bedzie OK ,zwłaszcza ze chłopaki w zeszłym roku mieli C99 z róznych żródeł i większosć doszła ...

POZDRO
zwykla pomylka, chodzi oczywiscie o listopad

C99 zeczywiscie dochodzi, nie jest to jednak wczesna odmiana, co w polaczeniu z rownikowa sativa moze spowodowac ze zabraknie jej kilka tyg (zalezy jeszcze od pheno na jakie sie trafi)

Last edited:

g1enek

Member
Mi wykielkowala w 2 dni - wszystkie elegancko.
1 najwiekszy kielek mi nie wyszedl z ziemi :[ i drugi nornalny tez nie wyszedl. Ale to moze dlatego ze wsadzilem do ziemi i staly z 40 godzin w ciemnym miejscu :/

eeeh serce mnie boli jak sobie pomysle o kazdym "niewypale" ;(;(;(;(

michu

Member
Biodiesel:
Pozyjemy zobaczymy. Mam GF na out w tym roku :)

hodowca85:
Trzymam kciuki :)

g1enek:
Poczekaj. Czasami potrafi tydzien wychodzic. Moze ziemia nie taka ?
za luzna albo za zbita?

Last edited:

hodowca85

Member
Biodizel said:
zwykla pomylka, chodzi oczywiscie o listopad

C99 zeczywiscie dochodzi, nie jest to jednak wczesna odmiana, co w polaczeniu z rownikowa sativa moze spowodowac ze zabraknie jej kilka tyg (zalezy jeszcze od pheno na jakie sie trafi)

Biodizel Grapefruit jest połączeniem 75%C99 i 25%"strong fruity sativa" - tak podaje breader i nie ma mowy o "równikowej sativie".
W rzeczywistości jest tak ze GF jest wczesniejszy od C99

No.. pozyjemy zobaczymy...:joint:
POZDRO

Biodizel

Member
moze takie pheno mi sie trafilo :D (ta odmiana ma chyba 3 rozne pheno), w opisie nie ma ale to jest rownikowa sativa, i bynajmniej nie sa wczesniejsze od C99, gdy cindy kwitna juz na calego te pierwsze dopiero pokazuja pre, no ale jak wczesniej pisalem to moze zalezec od pheno

Last edited:
G

gelowas

A propo Grapefruita, bo mam akurat w kolekcji - zajebiste ziolko, zapach RZECZYWISCIE zgadza sie z tym, co pisza, smak cytrusowy, bardzo zywiczna odmiana, zwarte boby, dosc mocna, high typowo sativkowy, no paranoid ;)

GP
4815Grapefruit-med.JPG

Vortex
4815vortex-med.jpg

zapach slodki, powiedzmy tutti frutti, smaczek moj ulubiony ze wszystkich ziolek jakie palilem, high bardzo pobudzajacy, dobry na spotkania towarzyskie haha, wiecej jak kilka dymow nie warto brac, plon podobnoz niski (nawet producent o tym wspomina), dlugo dojrzewa, jednak zdecydowanie WARTO zaczekac.

Canadian Swamp Mix
4815CSM-med.JPG

rzeklbym podrzedna odmiana, niski poziom thc, boby malo efektowne, luzne, komercyjnie to moze i dobrze - gram zajmuje cala pacyne, do zbiorow w polowie wrzesnia tez etut, jednak smak nieciekawy, ewentualnie moze byc uzyty do lolkow, gdy niczego lepszego nie ma pod reka.

kolekcja trawki narkotycznej, na lato starczy w sam raz. :D
4815my_collection-med.JPG

Dzisiaj poszla do kielkowalnicy trzecia i ostatnia partia nasion, odmiany rozne, z female - maroc, easy sativa, white widow, northern lights i c99; z regular to vortex, blubonic, purple bastard, purple widow, passion, killer queen x fast blast, apollo 11 x hash plant, (erdbeer x purpurea t) X erdpurt, 1szt sour diesel (ciekawe co wyjdzie).
W tym roku wszystkie dolki przekopuje, daje perlit, czasem ziemie kupcza, zawsze hydro zel - mysle, ze bedzie co palic na jesieni. ;)

PYTANIE: jak zrobic dobre macro, zeby wloski bylo widac etc?
kupilem sprzeta Lumix DMC-LZ7 , bo taki doradzili, czy czasem nie zostalem wychujany? (myslalem, ze te bobki beda lepiej wychodzic)

@PEACE!

Last edited:
G

Guest

gelowas said:
...
kupilem sprzeta Lumix DMC-LZ7 , bo taki doradzili, czy czasem nie zostalem wychujany? (myslalem, ze te bobki beda lepiej wychodzic)

@PEACE!
Więcej światła :D aaa i warto mimo wszystko intrukcję obsługi przeczytać.

G

Guest

jeżeli chodzi o tego GFa to miałem ostatnio w boxie GFa i C'99 i C'99 zdecydowanie wcześniej zaczyna kwitnąć ale znowu GF bardzo szybko dochodzi tak czy inaczej cieżko by z nim na outa

szok

Member
gelowas said:

gelo: ja jak miałem problemy z macro to po prostu zacząłem uprawiać większe planty i problem sam się rozwiązał. teraz mam aparat "ZORKA 5-ięć" więc pstryknąłem kilka zdjęć

Last edited:
Gelowas mmm... apetycznie to wygląda.... :D mniam...
Ja zaraz gonie wysadzic ostatnia partie nasion czyli 7 x NL i 20 IM x HA... - tylko ze IMxHA nie wykielkowaly.. mam nadzieje ze wykielkuja w ziemi :)
pozdro ZA pare tyg zapodam fotki :D pozdrawiam

G

gelowas

leee szoko, ale male, widac, ze nie masz sie czym pochwalic :) takie planty produkowali hippisi w tych latach co i Zorki :p
daj lepiej no szyche jakoms na farta
haha

grunwald, ale instrukcja obslugi jest strasznie gruba...nastepnym razem zapewnie wiecej swiatla, bo z lampa tez kiepsko wychodzi, dzieki za info

EDIT: Tomato, nie masz topy?? to do roboty!! brak ci ochoty?? to szukaj floty!! muuuah

Last edited:

tomato

Member
Veteran
no panowie...czuje sie zmiazdzony przez ogrodek szoka i zapasy gelo :yoinks:

baku, wez chlopie porzadnie poszukaj tego kabelka, pozycz, kup, cokolwiek, bo ciekawy jestem strasznie jak tam u ciebie sie zieleni.

C

Ca2

Gelo: takim kompaktem raczej rewelacyjnego macro nie uchwycisz. Jaranko to pewnie rozpracujesz już do połowy czerwca ;)

GRaSs

Member
szok to szok :O :O :O ... wybrał nick nie bezpodstawnie heheh spoko kwiatki <mniam> ....
.... ja lece z Ogrodnikiem na spota wiec zyczcie nam gówna w rekach ;)

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
chcialem jakies fajne photos tu dac,
a tu kurwa ogrodnik mi odrazyu zjebal caly dzien
te twoje linki to se znajc inny na to forum,
ja nie poto tu pszychodze zeby chujostwa oglandac
you fucking sick bustard

peace

D

DepczacyRobaki

Siemka all!!

W kubeczkach 10passion'ow
W doniczkach early spacial

A tu HH meszczak

Wszystkie poszly wczoraj na poletko.HH posadzilem odrazu z 2oma ES.Licze na nasionka :chin: Ze spota fotek nie mam bo komary nie daly zrobic :sasmokin:
ps. VxR niestety ani jeden mi nie wykielkowal :badday:

HH z 2006

Kolorojcie jak mozecie bo zawsze fajnie sie oglada
POZDRO i POWODZENIA w 2007:wave:

G

Guest

Foto by szok:

http://www.icmag.com/gallery/data/500/9149100_6857.JPG

...!!!

@szok, po prostu cos pieknego! Pozazdroscic tylko. Widac, ze masz duu..za wprawe w indoor :D :yoinks:
@DepczacyRobaki - planty wygladaja calkiem zdrowo :D jakiej mieszanki ziemi uzywasz?
@Ogrodnik-PL16 - w 100% popieram HC! Skasuj tego posta, bo to jest po prostu odrazajace, ochydne i w ogole! Ja sam mialem dzisiaj koszmar w ktorym snili mi sie pseudokibice ktorzy tak sie napierdalali, ze urywali sobie nogi do kosci itp. itd.. Od razu sie obudzilem bo juz nerwy moje nie wytrzymaly (nawet we snie!). To jest chyba jakis przypadek albo cud, bo nigdy nie mialem tak brutalnych koszmarow (1wszy raz), a tu nagle niedlugo potem dajesz cos takiego (zrzadzenie losu, przypadek?). Nie zrozum mnie zle, szanuje cie i wogole, ale najlepiej skasuj tego posta i nie bulwersuj ludzi.

ps.: kielkuje mi 11 pestek, okazalo sie ze kielkuja szybko i sa jednak dobrej jakosci, ale szko...da ze to przemyslowki :p. Jutro ide na poczte zamowic sobie talon na wolnekonopie.pl na 10 mix out, wiec moze jeszcze cos wypali z outem w tym roku. Zyczcie mi powodzenia!

E.: @Kov - jesli Ogrodnik nie skasuje tego posta to ty to zrob :p :bat:

Wszystkim wam zazdroszcze :D
pzdr!:D

Last edited:

tomato

Member
Veteran
powodzenia Shaman Trip !!!

NEWSY SPOD LAMPY
a wiec tak, wczoraj znalazlem jedna roslinke calkiem zdechla, tak jakby porazil ja prad... :bat: podnioslem troche lampe. na drugiej caly czas byla jeszcze pestka, i dzis odpadla, ale, niestety ze wszystkim. wiec zostala mi sama gola lodyga. na parapecie mialem jeszcze 2 NL, ale cos sie ociagaja, mysle sobie. zniecierpliwiony zagladam delikatnie pod ziemie, a tam jednej pestki nie ma wcale :confused: a druga lezy sobie i nawet kielka nie raczyla puscic. pomyslalem ze ja scisne delikatnie, co uczynilem, a ta jak nie pekla na pol...co gorsza, okazalo sie ze w srodku nie ma nic...zupelnie nic.i tak 4 potencjalne planty poszly do gandziowego nieba.

a oto szybki szkic tego co mi zostalo:

22085babes2.jpg

nie mialem zielonego pojecia, ze 4 kompakty moga tyle zdzialac dobrego :yoinks: te dwa najwieksze po prawej stronie, dwa dni temu byly maciupkie jak ta roslinka w czarnej doniczce. GORACO POLECAM TE ZAROWECZKI !!!

Latest posts

Latest posts