What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
GanJah - do takiej szafy wystarczy wrecz 1 z tych wentyli, otwor wpuszczajacy powietrze moze byc pasywny. Spoko moze byc brystol albo kartki, dykta duzo nie zmieni.

pozdr, kov

rberciol

Member
GanJah uważam, że białe kartki dadzą rade, ale papier musi być gruby. Niosąc ostatnio kartkę papieru na dworze, gdy świeciło mocno słońce, poraziło mnie po oczach.

Chciałbym zrobić growboxa. Mam związku z tym kilka pytań. Jaki materiał byłby najlepszy żeby go złożyć, płyta pilśniowa czy coś innego, żebym miał pewność, że to się nie zapali? Ile może to kosztować i gdzie takie coś się kupi?
Chciałbym zrobić scroga - jakie wymiary małego boxa mogłyby być? czy 65 cm wysokość starczy - a najlepiej,żeby było jak najmniej? Szerokość i długość ok. 50 ? Boxa chciałbym pomalować od zewnątrz na czarno, od wewnątrz na biało. Jaka lampa by się do tego nadawała. Myślę o HPS, ale żeby nie był on hałaśliwy. Chciałbym stealth boxa mieć i umieścić go w chłodnej piwnicy :)

Last edited:

GanjaDevil

Member
Czy ktoś spotkał się z nawozem SUBSTRAL w 4kg torbie NAWÓZ EKOLOGICZNY do KWIATÓW DOMOWYCH zakupiłem torbe żeby dodawać do ziemii na spocie gdzie bede sadził kiepskie nasionka z zeszłego roku i szkoda mi kupować ziemie , do tego dolomit zmieszam z ziemią na miejscówce . Podaje skład tego nawozu:
N-1.3%
P-0.6%
K-1.5%
Ca-2.00%
Mg-0,5%
do tego na opakowaniu napisane jest , że zawiera próchnice i użeźnia glebe i postanowiłem kupić worek , nie wiem czy słusznie ...

Ma ktoś jakieś pestki jeszcze do odstąpienia na outdoor ?

kfjatek

Member
Kurna no.. lipa straszna z tymi pmmami ;]
teraz bede muszał nabijać posty do 50... ;/
Ale niedługo bede juz robić spoty na outa... więc bede rzucać jakimiś fotami ;]
powodzenia wszystkim na out '07 :)
pozdrawiam.

rberciol

Member
Hehe, ludziska narzekacie :D Można też się po udzielać na zagranicznych threadach.

Anyway, proszę o pomoc w moich pytaniach dot. budowy growboxa ;)

G

Guest

rberciol said:
GanJah uważam, że białe kartki dadzą rade, ale papier musi być gruby. Niosąc ostatnio kartkę papieru na dworze, gdy świeciło mocno słońce, poraziło mnie po oczach.

Chciałbym zrobić growboxa. Mam związku z tym kilka pytań. Jaki materiał byłby najlepszy żeby go złożyć, płyta pilśniowa czy coś innego, żebym miał pewność, że to się nie zapali? Ile może to kosztować i gdzie takie coś się kupi?
Chciałbym zrobić scroga - jakie wymiary małego boxa mogłyby być? czy 65 cm wysokość starczy - a najlepiej,żeby było jak najmniej? Szerokość i długość ok. 50 ? Boxa chciałbym pomalować od zewnątrz na czarno, od wewnątrz na biało. Jaka lampa by się do tego nadawała. Myślę o HPS, ale żeby nie był on hałaśliwy. Chciałbym stealth boxa mieć i umieścić go w chłodnej piwnicy :)
1. zastanawiałbym się nad jakimś impregnatem jeśli tak bardzo boisz się ognia:
http://www.e-dach.pl/1278_1514.htm
http://www.dekspol.pl/protector.php
HPS wydaje dźwięk, ale porównywalny z sykiem wody gazowanej nalanej do szklanki ;)
Malowanie na ciemny kolor sprawi, że wszelkie "przecieki" światła będą bardziej widoczne. Chłodna piwnica to dobry pomysł bo możesz zamontować cichsze wentylatory (są na ogół nieco mniej wydajne), problemem może być wilgoć.

rberciol

Member
Dzięki za informacje, jednak nie jestem pewien jakie wymiary wystarczą. Problem jeszcze taki, że box będzie, jeżeli będzie albo w chłodnej piwnicy, albo w pokoju. Raczej w pokoju, bo w piwnicy cieńko z gniazdkami.

KILER

Member
Znalazlem opakowanie z nasionkami podpisane out. Jest ich ok 25. W zwiazku z tym faktem mam pytanko czy nie jest za puzno na rozpoczecie out????

tomato

Member
Veteran
KILER, nie jest za pozno !!! kielkuj pestki, potrzymaj maluchy kilka dni w domu, i na spota !!! albo wrzuc od razu do dolkow, co sie bedziesz szczypac, napewno cos wyrosnie.

kfjatek

Member
Jako iż musze dobić jakoś do tej pięćdziesiątki postów... ;]
Zapodam jakieś foty.. podkoloruje troche tutaj ;]
Nie pamiętam ale raczej ich nie dawałem tutaj...
fotki są z zeszłego outa... to jest jakiś 3tydz. flo...
ostatnie fotki jakie mam z ich żywotu, tydzień puźniej zostały skradzione:badday:

Prosze bardzo... HH od nirvany

pozdro.

Last edited:

selasie

ganja
ICMag Donor
Siema!!

Moj 1spot:

Jest on przygotowany tylko tak ze przekopalem ziemie miejscowa na glebokosc 1lopaty

w tym mjescu poszlem na latwizne i tydzien temu wsadzilem pekniete nasionka bezposrednio na spocie.. Sa tam odmiany:
5xEM ,10xEMxhhxNL ,10EMxChemoxHHxNL - dzieki chlopaki!!
I takze z 30szt pestek znajomego z tamtego sezonu..

Zdjecia sa z przed tygodnia ,na dniach dam nowe na ktorych bedzie juz to co najwazniesze..

Jutro postaram sie pokazac wam pozostale miejsca

tomato

Member
Veteran
selasie, mam nadzieje ze ten spot jest gdzies u ciebie na zamknietym terenie ??? bo jak dales takie piekne niebieskie sznurki gdzies na lace....

G

Guest

tomato said:
selasie, mam nadzieje ze ten spot jest gdzies u ciebie na zamknietym terenie ??? bo jak dales takie piekne niebieskie sznurki gdzies na lace....
przypałowo :dueling: :woohoo: :bat: :badday: :badday: :joint: :joint: :joint:

selasie

ganja
ICMag Donor
Spoko spoko,miejsce jest takie ze moge sobie pozwolic na takie sznurki ,one sa tylko na poczatek zeby wiedziec co jest gdzie(i by nie podeptac nic ,bo jak pisalem pestki poszly prosto do ziemi i ciezko to bylo spamietac..
Jesli ktos ma je znalesc to napeno nie przez te sznurki..

Jak myslicie dojdzie u nas GF na out??

Biodizel

Member
ta odmiana potrafi nie dojsc nawet w szklarni czy tunelu foliowym a co dopiero na out, mimo iz kwitnie krotko to zakwita dosyc pozno, a zbiorow w szklarnii mozna sie spodziewac najwczesniej w polowie lipca nawet do poczatku grudnia, jest to bardzo produktywna odmiana, niestety przeznaczona na in albo out ale raczej cieplejszego (rownikowego) klimatu

Last edited:

baku

Member
skoro już jest temat czy roślinki dojdą przed przymrozkami to zadam pytanko jak myślicie " the church " z green house, jak sie orientuje wiele ludzi go zakupiło, jak myślicie ma jakieś szanse dojść w naszym klimacie ??

kfjatek ładne te HH miałeś szkoda że ci je ktoś zawinął, módlmy się żeby w tym roku wszystko do samego harvestu pozostało na swoich miejscach :yummy:

a właśnie byłem na spocie i zrobiłem zdjęcia, narazie wszystko ładnie się rozwija purple power zdecydowanie jak to na wczesnego outdoora przypada szybko sie rozrasta, jak przyjde z budy to cos zapodam ale muszę kabel od aparatu znaleść :D

Last edited:

hodowca85

Member
Biodizel said:
(...)
, a zbiorow w szklarnii mozna sie spodziewac najwczesniej w polowie lipca nawet do poczatku grudnia, jest to bardzo produktywna odmiana, niestety przeznaczona na in albo out ale raczej cieplejszego (rownikowego) klimatu

rozumiem ze sadziłes tą odmianę na out lub w folii...?
i co miałes na myśli mówiąc: ",że zbiorów najwczesniej mozna sie spodziewac w połowie lipca" ?!:chin:

Ja mam w tym roku 3 grapefruity na out i mam nadzieje ze wszystko z nimi bedzie OK ,zwłaszcza ze chłopaki w zeszłym roku mieli C99 z róznych żródeł i większosć doszła ...

POZDRO