What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

h9tric ja tam miałem... to pozniej roslinka miala 4 czubków wzrostu bez zadnego fim-a :O:O :O naprawde kozacko to wyglaldało.. mała zwarta roslinka byla z niej :)
Oto ona/.. torche lipna fota

pozdro
P.S. - gelowas jakie województwo?? :D

Last edited:

KILER

Member
gelowas said:
Kiler, dziwna ta twoja planta jak na WW, co niczego jej oczywiscie nie ujmuje, kolorek ciekawy, widac, ze lepkie i mocno zwarte boby, pewno high thc level.
Mi tez sie wydaja dziwne te topki! No chyba ze sie ktos pomylil przy podpisywaniu nasion.Ale zbite sa, ładnie pachna i zaczynaja sie oblewac zywica!:)

G

Guest

Originally Posted by Ogrodnik-PL16

h9tric ja tam miałem... to pozniej roslinka miala 4 czubków wzrostu bez zadnego fim-a :O:O :O naprawde kozacko to wyglaldało.. mała zwarta roslinka byla z niej :)
Oto ona/.. torche lipna fota

http://www.icmag.com/gallery/data/500/12213c.JPG

pozdro
P.S. - gelowas jakie województwo??

Przypatrzcie sie koncowkom lisci. Jak ladnie blyszcza od zywicy, a jeszcze kwiatki sie nie pojawily :D Co to za odmianka byla?

pzdr!

Last edited:

tomato

Member
Veteran
przejasnia sie :rolleyes:

tymczasem u mnie pod lampa :

22085babes.jpg

Flo

Member
gelo dzięki. w miarę wolnego czasu będe staral się zaglądać częsciej.
nie wiem czy dostalem od ciebie PM. nie mogę już czytać ani wysylać wiadomości. domyślam się że moderator zrobil blokadę na PM'y dla osób z mniejszą ilością postów.

h9tric to nic nadzwyczajnego trzy listki na pięterku. czasami się tak zdarza. najprawdopodobniej od krótegoś tam piętra roślinka zacznie już wypuszczać listki normalnie parami.

rogin dzięki. lampka hps 600w agro lux (98000 lm) cooltube(chlodzenie 2x100m3) przy powierzchni 1m2 co już wcześniej pisalem. a plon?? dwa planciki, matka po fim'ie weg. ok.3 tyg. oraz klon bez wegu daly mi plon 110 g.

c.d. relacji

AfganiHinduKush X DurbanPoison

wyrosly dwie ciekawe roślinki o bardzo różnych genach. jedna roślinka początkowo wystrzeliła i rosla pelna wigoru po fim'ie mocno się rozkrzaczyla w efekcie dużo maluch topków. druga podczas wegu rosla wolniej. bardziej zwarta po fimie i lst utworzyla ok 10 glównych sczytów. podczas flo sczyty pokryly się na 2/3 dlugości lekko zbitymi oszronionymi żywicą kwiatami. niestety po wcześniejszych podejrzeniach podczas suszenia okazalo się, że roślina się zchermila w ok 7 tyg. flo poprzez częste awarie prądu. znalazlem kilka męskich fiutkow i trochę niewykrztalconych nasionek. poza tym ponad 200szt ladnie dojrzalych AHK x DP X V x Rs
jedna roślinka o zapachu dośc typowym. druga zapach dość orginalny hehe... jednocześnie śmieszny kojarzący się ze świeża marchewką.
szukając określenia smaku, ostry bylby chyba najbliższym, choć dym lagodny dla gardla.
typowa sativkowa psychodela z odrobiną stoned. z tym crossikiem się trochę pośpieszylem lecz nie żaluje.

Last edited:

rberciol

Member
Ładne macie roślinki. Ja sie pochwalę swoimi ale jeszcze nie teraz.

Ile objętościowo wygląda jeden kilo? Albo ile słoików (ilu litrowych) przez 1 kg ususzonych kwiatów zostanie zapełnione??

G

gelowas

Flo, dzieki za fatyge.
Mam 39.3st C i idzie w gore, komu w spadku zostawic pestki i jaranko? [joke]

Last edited:
R

retbatler

Witam Ponurych Żniwiarzy.

@Flo zawodostwo, bij posty, bo pewnie niejeden chce na pm pogratulować :) @Kiler, fajny top, przypakowany, reszta też daje ładnie.

A u mnie blueberry zakwita z wolna.

A na oknie out komando, męczą się trochę, na dworze więcej słonka by miały, ale ciężko mi się z nimi rozstać, tam na zewnątrz wilcy, wichury i inny dopust boży.

@rberciol, kilo to reklamówka około 40 x 50 cm. z lekkim zgniataniem (część topów przypomina topy, a część nie). Nalej wody, dodaj 30 % na zgniatanie i przelicz na słoiki :D

Pozdr

Last edited:

Muczaczo

Member
:wave:
Standardowo na wstępie pochwała dla wszystkich za ładne kwiatki :D.

NL, 38 dzień od przełączenia na 12/12. Zajebisty kwiatek, po przełączeniu na flow wyciągnął się może z 10 cm, rośnie zwarty i puchnie sobie :D. Oczywiście nie mogłem wytrzymać i musiałem troszkę skubnąć. Mocno wali po łbie :D.

...a to jest indoor mix od FS. Dawałem jej foty miesiąc temu, o tym monsterze już nie można powiedzieć, że rośnie zwarty. Wyciągnęła się na grubo ponad metr. Kwitnie baaaardzo powoli, nie wiem czy się wyrobi w 15 tygodni :D. Podczas gdy NL sypie łupież z włosów, pani mix dopiero co uformowała luźne kwiatki, pachnące cytrynowo, ale mało intensywnie. No nic, może dotrwam.

Pozdro
Muczo

Witam

Witam

Witam!
Pozwolę sobie przedstawić roślinki przeznaczone na tegoroczny outdoor.
W roli głównej występują 4 Maroki od Femaleseeds. Wrzucone do wody na kilka godzin,a następnie pod chusteczki, wyszły z ziemi 11 maja i od tego czasu stoją sobie na parapecie, a wieczorem kilka godzin pod hps'em 70W.

Do tego jeszcze jedna Cindy99 również od FM oraz 9 roślinek z nasion, które dostałem. Są to podobno pomieszane pestki Lowryder'ów i odmian outdoor'owych. A oto całość(ta w czarnej to Cindy):

Pozdro

szok

Member
gelowas said:
Mam 39.3st C i idzie w gore, komu w spadku zostawic pestki i jaranko? [joke]

widzisz ! słuchaj starszych ! chyba ze cztery razy ci powtarzałem w M25 żebyś nie tańczył na stole bez koszulki to nie posłuchałeś i teraz masz gorączkę

no chyba ze te 39.3st C to masz w boxie :yoinks: a to juz inna inszość

G

gelowas

szok said:
widzisz ! słuchaj starszych ! chyba ze cztery razy ci powtarzałem w M25 żebyś nie tańczył na stole bez koszulki to nie posłuchałeś i teraz masz gorączkę

no chyba ze te 39.3st C to masz w boxie :yoinks: a to juz inna inszość

co ty chcesz, przeciez ogolilam klate tak jak prosiles - aby byc bardziej fotogeniczna dla pewnej mini-kamerki, ktora ktos podklada paniom 'w trakcie'
:D

tomato

Member
Veteran
panie, panowie, uprzejmie prosze o nie pisanie do mnie na PM !!! i tak nie moge odczytac wiadomosci zostawionych przez panstwa, bo musze dobic do 50 postow...co za paranoja....prosze o wyrozumialosc......

bless up !!!

Last edited:

szok

Member
pamietacie jeszcze pewnego czecha z OG ktory wymyslił zajebisty sposób na "vertical grow" ? pisze bo rozmawialismy po MMM w wawie wlasnie o tym i kilka osob sie mnie pytalo czy zrobilem. owszem zrobilem ale na chujowej odmianie jaką był "The Doctor", tam kazda roslina byla inna wiec nie moge porownac wydajnosci tej metody.moze kiedys sprubuje jeszcze raz.

Flo

Member
retbatler dzięki. u ciebie też bardzo ladnie scrog się prezentuje. z PM to katastrofa. ale coż, przeżyjemy...

Ogrodnik dzieki.

pozdr.

Last edited:

baku

Member
ładnie to wygląda szok :D

do mnie wczoraj przyszło około 300 pestek outmixa od jednego z naszych forumowiczów za co dla niego wielkie dzięki.

od piatku biore sie do roboty i musze to wysadzić pewnie będe po 2 do jednego dołka dawał bo troche tego jest dzisiaj pujde na spota to zobacze jak sie tam rozwija wszystko i wieczorkiem jakieś foty z pola bitwy dołącze