What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

kubstyl

Member
@cannabis sativa - moim zdaniem lepiej wykopać dołek tak na 40cm albo na półtorej szpadla, i wsypać tam kupną ziemie tak jak pisałeś, a fima lepiej zrób po przesadzeniu, ale tak po paru dniach od przesadzenia, zeby roslinka niemiala takiego stresu odrazu (wiesz przesadzenie + fim= wielki stres dla roslinki).Wiesz ja tam osobiście sadze w ziemi z miejscówki i dają rade krzaczki, rosną ok :D
Pozdro

Edit:
A tutaj coś odemnie :D Powiedzcie mi co jest z nimi nietak :/ bo nie wygladają normalnie, jakies listki dziwne i wogóle :( są to 2 Cinnamon'y Femi. od FS (zamówione na c.fr.pl)

Last edited:
kubstyl said:
A tutaj coś odemnie :D Powiedzcie mi co jest z nimi nietak :/ bo nie wygladają normalnie, jakies listki dziwne i wogóle :( są to 2 Cinnamon'y Femi. od FS (zamówione na c.fr.pl)

ile maja?? przesadz je do wiekszych doniczek

kubstyl

Member
one mają z 10 dni, ale są malutkie jak na tyle dni :( moze przez to ze nie przesadzilem ich jeszcze jak sądzisz ?
a tutaj moja najwieksza roslinka ze spota która już kwitnie :D (no i nie wiem co to za odmiana :p ale szczyty ma fioletowe :D nasionko od qmpla bylo)
jak bede mial lepsze zdjecia robione cyfrówką to wrzuce, te foty byly robione dzisiaj K750i, i do tego włączyla mi sie solaryzacja jak robilem zdjecia, i nie zauwazylem tego :/

dzisiaj na spota poszło 14 roslinek m.in. :D IM x HA, NL, i jedna sztuka White Widow F2
Pozdro !

kubstyl said:

Sa 'lekko' zmutowane. Mozliwe ze z nowymi pietrami lisci bedzie juz lepiej i z czasem znormalnieja. Mialem kilka takich przypadkow w nasionach LRxWR ale niestety moje okazaly sie samcami ;)

cannabis sativa said:
ile maja?? przesadz je do wiekszych doniczek

Co to ma na celu? Maja wystarczajaco duze donice. Moga w nich rosnac jeszcze sporo czasu
pzdr

kubstyl

Member
twierdze tak samo jak tomato---> jak chcesz tracic kase na keramzyt i perlit to spoko, a jak niemasz hajsu na to, to rosliny dadzą rade bez tego na oucie
peace

MOTHaFUCKa

New member
wczorej bylem na spocie i nie wyglada to za dobrze . moje malenstwa z dnia na dzien sa coraz bardziej suche ( wody im raczej nie brakuje po ostatnich deszczech ) , jestem przerazony . w tegoroczny out wywalilem juz kolo 300 zl
i sie nie zapowiada czy cos z tego bedzie . jak bede mial aparat odebrany od koleszki to wrzuce jakies fotki to sami ocenicie .

EDIT: mothafucka zapraszasz niebezpieczenstwo do siebie, pomysl ze moze pies sie zarejestruje i zaproponuje ci pestki....

Na fora o majsterkowaniu zapraszam gdzie indziej, to jest forum o niebezpiecznych srodkach odurzajacych!!! (w rozumieniu naszego drogiego prawa oczywiscie) :D

pozdr, kov

Last edited by a moderator:

tomato

Member
Veteran
a mi wlasnie wykielkowaly wszystkie EMxCHEMOxHHxNL ktore wrzucilem w piatek wieczorem do ziemi :jump:
ma ktos moze jakies fotki tego crossa ? albo powiedziec mi cos wiecej o nim, bo jestem bardzo ciekawy co z tego bedzie :chin:

LDV

Active member
niewiem jak Wam ale mi Vortex x Rosseta Stones na 10 sztuk wykielkowało tylko jedno...
dobre i to bo genetyka wydaje się fajna a palenie z tego też jest extra z tego co widziałem.

9 nasionek po wyjęciu z gleby nawet nie póściło kiełka, pokryły się pleśnią. Jeśli ktoś zamierza to kiełkować to najlepiej jak do pół szklanki wody doda 2 kropelki wody utlenionej, wymiesza i do tewgo wrzuci pesteczki. Później na wate, ponacinać i pewnie będzie wtedy lepiej.

Pozdrawiam

G

Guest

leonardo- mi jak narazie na 3 sztuki wykielkowaly dwie, super geny, widac ze bedzie ladnie roslo, tyle ze kielkowalnosc lipna, dlugo je trzeba moczyc na wacie, w moim przypadku sie sprawdzilo. Pozdrawiam

Plantator

Well-known member
Veteran
siema ,
LDV mi wykiełkowały wszystkie vxrs , kiełkowałem w ziemi pod jarzeniówkami
tomato , ten cross jest mój , oto matka emxchemoxhh , wczesna w miare i sporo żywicy:

a to tata , nl też wczesny jak na nl:]

e: tak , nasiona są z tamtego roku ,powinno to fajnie rosnąć:]

Last edited:

tomato

Member
Veteran
Plantator, niezly monster ta mamuska...czyli jak rozumiem, to bedzie pierwszy sezon tego crossa ?? zapowiada sie obiecujaco :canabis:

LDV

Active member
to ja niewiem, jakąś chyba negatywną energie mam w domu...

1. wrzucam do szklanki z wodą mineralną ŻYWIEC na noc (aż opadną na dno)
2. wrzucam do gleby na jakiś 1-1,5cm
3. codziennie spryskuje spryskiwaczem glebe żeby była wilgotna także wodą mineralną
4. Używam ziemi specjalnie przeznaczonej do kiełkowania...

Większość nasion wschodzi bez problemu. Jedynie właśnie problemy miałem z ICE (wszystkimi) i VxRS (wzeszło jedno).

Pozdrawiam

G

Guest

A ja byłem dzisiaj odwiedzić kilka roślinek. Wziąłem ze sobą 20 litrów wody z biohumusem. A co.... :D Podobno jutro ma padać, ale póki nie pada... Biohumusa nigdy za wiele hehehehe. Odwiedziłem WW i Bambata x ErdPurT

Danish Passiony. Są największe jak do tej pory (ok.25 cm)

oraz NL i CastleMixa

To najbrzydsze 2 roślinki. Możliwe że dałem za dużo kurzaka albo dolomitu... Możliwe też, że ich wygląd to efekt przełomu miesięcy (-3 C), które już spędziły na moich spotach. Inne roślinki tej krzyżówki wyglądają ładnie.

Pozdro1410

Finger

Outdoor grower...
Veteran
Własnie zajrzałem do pesteczek i ku mojemu zdziwieniu 2 shamany pokazały juz piekne bielutkie kiełki, i jak narazie pekł jeden passion. To dopiero 24 h jak sa pod ligniną wiec licze ze bedzie lepiej.

Widze wszyscy daja ostro czadu, oj zazieleni sie polska ziemia w tym roku, zazieleni :woohoo:

Latest posts

Latest posts