What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

G

Guest

cannabis sativa - przypuszczam, ze to jakis grzyb zaatakowal korzenie twojej roslinki, ale moge sie mylic :p

Somelier

Active member
Siema.
cannabis sativa to dziwne ze tak z dnia na dzien zwiędła... W domu ja trzymasz ?? 3 tygodnie bez nawozow to pewnie jesc sie jej chce podlej biohumusem moze pomorze...
A u mnie co kilka dni wychodza nasionka z domu na spota po kilka sztuk. Mam juz kilka Lr i cos z tamtego roku. A dzis polecialy Early Misty x Early Special...

W tym tygodniu reszta.
Pozdro. :wave:

rberciol

Member
Hmm, oglądałem lowryderki na spocie i nie najlepiej z nimi. Są małe, dużo liści po usychału, kolejne liście mają fioetowe brzegi, i powoli usychają. Dałem florovita, moze im pomoże, oby...

tomato

Member
Veteran
a ja wczoraj wybralem sie na swoje miejscowki. po tygodniu podczas ktorego przeszly burze i deszcze, tym bardziej bylem ciekawy co sie tam dzieje. na pierwszym spocie, gdzie mam maroca i 2 DP, zastalem wszystkie roslinki, choc nieco potargane.

maroc:

22085maroc2.jpg

i jeden z DP. drugi wyglada tak samo, tylko jest ciut mniejszy

22085durban-1.jpg

na drugim spocie dosc dlugo szukalem plantow, ale znalazlem tylko jednego, bardzo zmasakrowango EMxHH. jak go wysadzalem, to wygladal identycznie jak DP. mam nadzieje ze poradzi sobie bez tych listkow..myslicie ze da rade ???
reszta niestety zostala strawiona przez deszcz i grad :badday:

22085EMxHH-1.jpg

a takie cos znalazlem no lace....wyglada to tak, jakby ktos zapomnial o tej krowce....smutne, ale prawdziwe... :deadhorse

22085cow-skull.jpg

a jak tam panowie na waszych miejscowkach ???

Last edited:

kubstyl

Member
a ja mam takie pytanko :D po ilu dniach od wyjscia z ziemi zaczynają kwitnąć LR#2 ? wiem wiem, ze wszyscy piszą ze odrazu :p ale tak naprawde, realnie to kiedy sie pojawiają pierwsze preflowery ?
pozdro

rberciol

Member
Kubstyl LRy mają 20 dni wega, przynajmniej #1.

Ca kupuje także pomysł Slawa, niedługo szukam spota na takie coś hehe. Dzięki za info!.

Last edited:

greengirl

Active member
djff said:
teraz to lekka przesada,
chcez wiedziec co wiem o zyciu ???
kiedy ja pracuje jako jedyny z rodziny, mieszkam ze starymi(ostatnimi czasy ojciec i matka bezrobotni). Chcez wiedziec jak to jest jak sie przyjaciele od ciebie odwracaja i nawet na ulicy cie nie wiedza...
nos chyba sobie sam dwa razy zlamalem...
Tym bardziej dziwi mnie twoje podejście

djff said:
Bananowa laleczko nie mow mi ze nie wiem nic o zyciu!!! kurwa bo mnie nosi normalnie!!!
Niech ci będzie bananowa laleczko, lecz na przyszłość - mój nick to greengirl

djff said:
jesli kogos obrazilem to z gory przepraszam!!
Jest ok, wyraziłeś swoje zdanie, a ja swoje. Dobrze jest umieć się przyznać do błędu i pewnie u wielu zarobiłeś w ten sposób porządnego plusa.

djff said:
Lenie, nieroby i lekkoduchy mają swój dzień.
Dostaną za darmo mieszkania warte kilkaset tysięcy za które grosza nie zapłacili z wyjątkiem jakiejś śmiesznej części wkładu, wartej dwie pensje dozorcy. A cały czas byli fetniakami "po co mam wykupować, kto mnie stąd wyrzuci??".
djff said:
nastepnym razem nie pisz o kims glupot!! jesli go nie znasz!!
tobie również tego życzę, bo pewnie nie znasz tych wszystkich, których uważasz za "leni, nierobów i lekkoduchów" czy "fetniaków"

djff said:
wrzucilem ten link zeby ktos to przeczytal i zobaczyl komentarze!!
Jak wyżej, okrasiłeś ten link niewymownym osobistym komentarzem i stąd moja reakcja. Pozostaje mi mieć nadzieję, że to ostatni post na temat tamtego incydentu.

pozdro

greengirl

Last edited:
G

Guest

Ej, ej, ej.. spokoj, spokoj! :D Zapomnijcie o tym co napisaliscie i jezeli juz sie macie klocic to o warunki dla roslinek! :sasmokin:

pzdr!

G

Guest

Jako że pogoda piękna dzisiaj była, pojechałem posadzić na przygotowane w marcu pole moje 6 Leb27. Roślinki rosły już ze 3 tygodnie u mnie na balkonie więc mają już trochę sił w sobie...
Ten spot będzie 100% organiczny grow. Rośliny są w 4 dołach wpełnionych dobrą ziemią z dodatkiem dolomitu i kurzaka. Mam tylko nadzieję że nie przesadziłem z ilością nawozu... :chin: no zobaczymy...

To zdecydowanie najwcześniejsza odmiana mojej tegorocznej zabawy w guerillę. Zbiory powinny nastąpić około początku września, z tego co wiem. Jak będzie - zobaczymy :D

Poza tym razem z Viridisem wykopaliśmy 2 duże doły (ok. 100cmx70cmx40 cm głębokie) na przezajebistej chyba miejscówce (komary, jeżyny, pokrzywy, bagienko, strumyczek, haszcze i w samym środku tego wszystkiego polanka :D ) i powsadzaliśmy do nich razem 17 kiełkujących nasion "Happy mix", niektórzy pewnie wiedzą z pod czyjej ręki ziarno wyszło. Darczyńcy dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam :wave:

Ogólnie wydaje mi się, że wysady tegoroczne skończyłem :woohoo: Łącznie posadziłem 36 sadzonek z 8 odmian i 17 kiełków niespodzianek.
Teraz tylko doglądać czasem, podlewać, karmić i czeeeeekać jesieni.

Aaaaaa tylko na balkonie mam jeszcze koło 20 sadzonek, ale to już nie dla mnie...

Pozdro 1410

tomato

Member
Veteran
grunwald, piekne masz te sadzonki :yes: spore, zdrowe i soczyste, nie to co moje wypierdki. ale to moj pierwszy raz, wiec nie spodziawam sie zbyt wiele, a co najwazniejsze, juz teraz wiem, ze kilka rzeczy moglem zrobic lepiej...

Finger

Outdoor grower...
Veteran
Powitac wszystkich :joint: !
Po przerwie i ja ruszam z nowym outem. Pierwszy raz na nowych miejscówkach (dlatego nie sadze maroca femi), jedna na starej łące ( 2x Shaman + 2x EM x HH), kolejna w zagajniku o charakterze bagiennym ( 4x Em x HH, 4x Passion#1) pelno pokrzyw, meszek i innych przeszkadzajek. Ziemi nie dowoziłem bo uznalem ze ta ktora jest namiejscu bedzie ok. W przypadku 1 poletka jet to fajny leciutki czarnoziem (cos jakby ziemia kwiatowa wymieszana z torfem), na 2 poletku ziemia jest duzo ciezsza cos jakby glina z czarnoziemu, tłusta taka az zastanawiam sie czy nie dac torfu odkwaszonego. Tak czy owak na kazdy dolek zaleznie od wielkosci poszlo 2-4 garsci dolomitu, konkretnie przekopane i czekaja na sadzoneczki :). Mam upatrzone jeszcze jedno miejsce na pagórku ale musze wyczaic czy nikt tam żurawia nie zapuszcza. Jak cos pojda tam 2 passiony.
No i jeszcze WW i Ak bedą rosły sobie w tunelu w wiaderkach.
Wiem ze bede mial problemy ze slimakami na 2 miejscówce bo sporo ich w okolicy, no ale duży wór ślimakolu i jazda. Drugim zagrozemiem beda sarny ;/, pełno tam śladów tych niecnych pierdolców :deadhorse . Jutro jade skropic okolice szczynami.
Cheers i powodzenia wszystkim w projektach Out 2007 :wave:

Edit: fotki z 1 poletka :

Last edited:
C

Ca2

Finger; ja wczoraj ślady racic wypatrzyłem jakieś 15cm od LR#2 ;) Ciekawe czy mi coś wpierdolą ;D Rok temu na jednym spocie skropiłem rejon złotym deszczem, a dwa dni później znalazłem porozrywane K2. W tym roku nie zostawiam żadnych śladów zapachowych. NAJWYŻEJ!

57fun

Member
Witajcie ja juz wysadziłem 2xWW 2xWR 2xS#1 i 4 sztuki swojego bagseed'a x Purpleplant, zeby sprawdzic czy dojda na outcie, geny po samcu dochodza bo mam je od ziomka ktory juz dluzszy czas uprawia :] czeka jeszcze na wypad 100% samica Bubblelicious i 2 jej klony oraz wieksza ilosc moich sionek ktore jeszcze dochodza :]
Mam pytanko ile czasu powinne sredno kwitnac pomidorki...? od 1 marca kwitnie mi w szafce bagseed i nie wiem czy juz ja scinac czy jeszcze odczekac kilka dni? topy nie takie duze jak na wczesniejszych stronach< wiem ze to zalezne od odmiany> lampa 150W HPS w cieplejsze dni balkonik podlewane Plantonem K + dolomit.
Ps. Bardziej wtajemniczonych prosze o info w sprawie suszenia.
z góry thc

Wilk

Member
Siema

Byłem dzisiaj podlać roślinki bo słoneczko praży niemiłosiernie :smile: Wszystko ładnie sie zieleni. Najstarsze rośliny są przyciete i powolutku puszczają boczne pędy. Z przygotowywaniem spotów jestem na półmetku. Połowa roślin będzie rosła w wiadrach od 10 do 60 L. Pod koniec tygodnia rośliny przeniosą się do ziemi i wiader.

Spot #1

Spot #2

Spot #3

Spot #4
5 małych NL by P.

A te maluchy trafiły dzisiaj w jeszcze inne miejsce ale niestety zapomniałem zrobić fotki :bashhead:

PS. @Grunwald, podsyp ziemi do tych dołków bo w tamtym roku tak miałem i rośliny strasznie słabo rosły, dopiero po wyrównaniu poziomu zaczęły rosnąć.

Pozdro Wilk :joint:

Last edited:

Finger

Outdoor grower...
Veteran
Ca2 said:
Finger; ja wczoraj ślady racic wypatrzyłem jakieś 15cm od LR#2 ;) Ciekawe czy mi coś wpierdolą ;D Rok temu na jednym spocie skropiłem rejon złotym deszczem, a dwa dni później znalazłem porozrywane K2. W tym roku nie zostawiam żadnych śladów zapachowych. NAJWYŻEJ!

Ja wole nie ryzykować bo potem przypał bedzie :pointlaug. Rozlałem 1,5l szczyn dookoła na koniec dodajac troche od siebie :). Na tygodniu ide zebrac po zakladach fryzjerskich za włochami.
Pzdr.

C

Ca2

Bb x A

LR#2 f2

WR x A

Jako, iż Maroc nie wzeszły... połowę WRxA posadziłem w dołku, w którym wysiewalem Maroc.
K2 - ostatni ocalały

AHK x DP

mam taki dylemat nieiwem czy wsadzic moje roslinki 3 tydzien na vegu lepiej do wiader 30-40 litrowych (ziemia ogrodowa + dolomit) czy wykopac w ziemi dolek wsadzic tam po 20 litrow ziemi ze sklepu jak myslicie??
moge zastosowac juz fima lepiej po przesadzeniu czy przed??

Last edited: