What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

G

Guest

nie no panowie... ja tu po powrocie na outa mialem skoczyc kontrolowac ;> a tu lodowymi blokami z nieba napie...la.. o co chodzi?ale o co chodzi?

C

Ca2

divinorum: u mnie też gradu popadało. Całe szczęście, że później ładnie deszczyk i słońce :) Choć pogoda co chwile inna ;P

G

Guest

:yoinks: ! Zaa...zdroszcze wam!

Mi roslo PPP razy 5 na parapecie i juz chcialem je wysadzic na miejscowki na nastepny dzien... a tu brzydki psikus ze strony mojej matki: wyrwane! W smieciach nic nie znalazlem. Widocznie juz sie nauczyla, ze potrafie ratowac roslinki. Niedlugo zamieszcze ich zdjecia ku uczczeniu ich pamieci! :badday:

Edit:

Originally Posted by hodowca85

Quote:
Originally Posted by h9tric
wyglada albo na to jakbys ją polał wodą i wystawił na słońce, następnie kropelki wody na roślinie zadziałały jak soczewka i poprzypalała,

Stary chyba za duzo naczytałes sie tych beznadziejnych growfaq-ów ...
od dawna juz nieaktualizowanych...
mi nigdy jeszcze nie zdazyło sie to z tą niby-soczewką ,ze słonce wypala ..hehe
a jak masz na dworze rośline ...albo np.plantacje róż w szklarniach pod sodówkami to czy śwaitło ci wypala jakieś dziury ?! chyba niee ...

moim zdaniem sairu ma rację ...to jest przegrzanie (tez tak miałem)
,albo
jak takie zdeformowane liście jej wyrosły ,a nie zaczęły wyglądać tak pózniej ...to uszkodzony genotyp ( i kolejne piętr powinny iśc już normalnie)

POZDR>

wiem, ze to starszy temat juz poruszany, ale nie moge sie powstrzymac :D
hm... tez sie czasem zastanawialem nad tymi plamkami. Pare tygodni temu - rano -, przypadkiem upadl mi przy przenoszeniu kubeczek z mlodym plantem. Spadl z hukiem na podloge i wysypalo sie troche ziemi, przez co moglem zobaczyc nawet kawalek korzenia. Postawilem spowrotem, przysypalem z powrotem ziemia i lekko ugniotlem. Po paru minutkach liscie momentalnie podwiedly. Ku mojemu zdziwieniu pod wieczor zauwazylem na tej samej roslince jasne, zoltawo-brunatne plamki, mogace sie wlasnie kojarzyc z przypalaniem lisci przez slonce/lampe . lol!
Mysle ze te plamki to efekt jakiegos szoku (np. upadek z wysokosci :D ), uszkodzenia korzenia lub pewnego rodzaju suchoty w glebie. ee... moze mial ktos podobny przypadek?

uff.. ale sie napisalem, a zjarany jestem jak cholercia! :smoker:
peace (teraz szczegolnie dla maturzystow)!

Last edited:
Uuu... no to lipka..
Niezostaje ci nic innego jak tylko wziasc kupic nowe pestki... I startować od nowa z outem :)
Niema co się poddawać :) Życze powodzenia
pozdro

57fun

Member

Oto moja panienka kwitnie od 1 marca i nie wiem ile jeszcze jej dac...mam juz 7 maluchow z tej matki i 1 widoczne feno po ojcu fioletowe pierwsze listki :] mam nadzieje ze wyskoczy mi jakas cora ktora dojdzie na zewnatrz i da kolejne pestki :]

franzPL

Member
troszke pestek blublleberry oraz szczycik tej super roslinki :)

jeszcze 2 tygodnie i koncze oraz zaczynampowoli kiełkowanie na out poniewaz to co posadziłem w kwietniu niestety umarło za zimno :(

quakemind

Member
no to zaczynam zabawe z outem 07 :]

Kiełkowane odmiany:

-Early Misty x Hollands Hope
-Durban Poison x Hollands Hope
-Vortex
-MiX - Ciekawe krzyzówki i czyste odmiany
-Top44
-Durban Poison
-Pure Power Plant
-Shaman
-Hawaii x Skunk#1
-LR#2

Pestki Femi:
-Maroc
-Cinnamon
-Easy Sativa
-Purple Power

szok

Member
Shaman Trip said:
Mysle ze te plamki to efekt jakiegos szoku ...

co sie mnie czepiasz ja twoich roślinek nawet nie widziałem na zdjęciu a ty że moja wina...
...nie pal tyle stary

baku

Member
mam takie szybkie pytanko żeby nie zakładać nowego tematu, a więc trochę mi się powyciągały roślinki (jeszcze są małe). Czy można im przysypać trochę łodygę czy nic sie im nie stanie, nie wpłynie to w jakiś sposób na ich wzrost ?? :chin:

bogusik2

Member
Można. Zazwyczaj zakryta łodyga puszcza nowe korzonki, chociaż nie jestem pewien czy w tym celu nie trzeba jej naciąc...
Tak czy inaczej nic sie rośłinkom z tego powodu nie stanie. pzdr

hodowca85

Member
szok said:
co sie mnie czepiasz ja twoich roślinek nawet nie widziałem na zdjęciu a ty że moja wina...
...nie pal tyle stary

:biglaugh: heheeh Jaja że szok .. kto tu duzo pali to pali...hehe dobre

Baku mozna przysypac nawet tak zeby Ci tylko listki ponad ziemie wystawały i i tak nic sie jej nie stanie ...

Tylko nic nie nacinaj !!!

sofronov

Member
witam... mam sadzoneczki około 3 tyg.pod świetlówką .jakims cudem niektore zakwitly. czy jak wysadze je na out revegują? pozdro ogrodnicy

C

Ca2

SSkxJB dzien: 47 flow: 28
Uwagi: Pozostałe 2 rośliny idą w ślad rośliny nazwanej "Sativa pheno" i zaczynają pokazywać preflowery. Do zakwitnięcie dłuuuuga droga. W niedziele zrobiłem flush. Przelałem 10L wody przez 10L coco. Podlałem wodą z plantonem S - wg. producenta ma zwiększoną zawartość zchelatowanego żelaza. Jak sami widzicie na foto...żelaza deficyt. Na moje nieszczęście Ferro-aktiv mi się skończył :|Najwyżej później podleje jakąś rozcieńczoną dawką florovitu. A tak normalnie teraz Planton K i Planton S na zmianę.

No i taki wybryczek z listkami ;)

Kilka liści się trafiło z 2ma jednakowymi palcami (tymi najdłuższymi).

UNILITE

Member
bogusik2 said:
Można. Zazwyczaj zakryta łodyga puszcza nowe korzonki, chociaż nie jestem pewien czy w tym celu nie trzeba jej naciąc...
:chin: nie syszalem o tym, watpie...
skad ty to wytrzasneles? bo chyba nie z wlasnych doswiadczen

sofronov said:
witam... mam sadzoneczki około 3 tyg.pod świetlówką .jakims cudem niektore zakwitly. czy jak wysadze je na out revegują? pozdro ogrodnicy
nie zakwitly.

ca2
dalej w tym samym boxie uprawiasz co pokazywales kiedys ?
jak tak to pewnie ledwo co spowrotem do niego wchodzi, jak ja wyciagniesz ;)
liski, tez ostatnio takie mialem
bedzie ciekawe jaranie
gdzies w necie widzialem ,ze johny blaze ma w sobie iles tam nevils haze
zawsze mialem chetke na haze :joint:

Last edited:
G

Guest

Wiecie może jak jest z polityką zwrotów u Pana fr.pl?
Większość pestek powschodziła bez problemów, ale trafiłem feralną paczkę jock horror - 0%

L&M

Member
o kurde ludzie, jak widze ile sadzicie to mi szczena opada normalnie, quake tak Ci połowa wyjdzie damek to bedziesz ziołolo w kg raczej liczyć niż w gramach:D