...Czyli są tam tysiące soczewek, które tylko od natężenia światła mogą zacząć palić liście lub nie, IMO...kubstyl said:...ta roslinka nie jest polana wodą, tylko spryskana spryskiwaczem do roslin
LDV said:EDIT1:
Większość nasion popękało już w wodzie...
Tak tak... poczekam jeszcze około 2 dni i później rozkopie ziemie i zobacze co one tam knują... małe nieposłuszne pierdolce
EDIT2:
Sairu też nad tym myślałem, wiem że tak długo nie powinny leżeć w wodzie ale lenistwo jest potężne...
Z drugiej strony czemu akurat ICE nie wytrzymały a reszta bądz co bądz w sobie w sporej większości poradziła? Powinno chociaż jedno nasionka ICE dać rade nie wierze żeby 10 huj strzelił od przemoczenia...
Nasiona raczej nie powinny zgnic,ani chuj tez ich raczej nie powinien strzelic w wodzie do 48-72 godzin.po tym czasie musza miec juz 'powietrze'
LDV zwiększ troche temp. (poprostu połóż tą szklankę z nasionami gdzies w cieplejszym miejscu)
i daj nasionka odrazu do ziemi ,a nie na waciki...
każdy czasem jest...Najwazniejsza jest cierpliwosc, a ty jak cos ostatnio widac bardzo nerwowy jestes
Poczekaj jescze troszke z tym odgrzebywaniem ziemi bo tylko mozesz cos spierdolic ,a nie pomoc...
grunwald said:To prawda,że woda w południe latem pali roślinie liście. Jednak również obstawiam geny.
szok said:szczerze powiem ze nie rozumiem was z tymi wacikami , moczeniem nasion itp. ZAWSZE wsadzalem nasiona do ziemi w doniczce i podlewałem i po 3-4dniach mialem prawie 100% kiełkowalności.nie pamietam dokladnie ale powiedzmy ze na 100 nie wyszlo moze z 4-6szt. dodam ze kumpel ma tak samo.