What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

Tonny

Member
hej czy ktoś uprawia Heimia Salicifolia ?
miałem troche nasion, zostały tylko 3 roślinki, strasznie trudna w uprawie,
zastanawia mnie czy mozna wywnioskowac co za roslina rosnie obok nich?
pewnie jakiś chwast, albo coś fajnego nasiona miałem ze sklepu,

Apage

Member
SLD już 2 razy rządziło od 1989 roku i ch...a zrobili ! Chcą naszych głosów ale nie zrobią nic dla nas - chcą nas jeszcze raz wyruchać ! A kto im wierzy to zwykły cwel skoro lubi być cwelony przez bandę złodzieji !

kubstyl

Member
w ogrodzie rosnie mi.... :canabis:
na outa: NL, EM x HH x NL, IM x HA , dzięki uprzejmosci "P" :moon: dzieki stary ! napewno ci sie odwdzięcze :joint: a w boxie mam około 50 sadzonek, bo wiecej juz mi sie nie zmiescilo, wiem wiem troche sie wyciągnęły, ale bylem dzisiaj na spocie i wykopałem 10 dołków, to pierwsza partia pójdzie dzisiaj, a nastepne jak pokopie wiecej dołów :p kurcze jak mi sie niechce tyle kopac :p
ziemia na miejscówie jest taka czarno-brązowa, jakby zmieszana normalna ziemi z ziemią z kopców kretów, a na samym dnie dołków jest żółty piasek gdzieniegdzie, zresztą later wrzuce foty spota i dołków.
Oprócz tego mam w boxie 2x Blubbleberry, 2 x (Kali mist x Arjans Haze)x(oasis x lowryder), 2x Cinnamon z femaleseeds,chociaz jeden nie rosnie bo mial maly wypadek :( Ale myśle ze bedzie wszystko oki na oucie i w moim indoorku :wink:

rberciol

Member
Ta ja właśnie mam 30 dołków + 4 na męskie (w troche przypałowym miejscu - chodzi o 4 dołki). Na ms x shaman (4 dołki), oasis (6 dołków), leb27 - 10 dołków, apollo 11 - 10 dołków. A jeszcze musze upchać purple peace i white russian. I tak własnie myśle jakby to robić. Za dużo dołków nie może być. Głębokość dołków ok. 45 cm, szerokośc = jeden szpadel - kwadraty). Ratowao by sytuacje 2 nasiona do jefnego dołka ale chce maksymalnie wyciągnąć z roślin. Chyba będę musiał zredukować ilość apolla i leba.

kubstyl

Member
to jedyny sposób, ale zdaje mi sie ze dwie rosliny w jednym dołku, to jedna drugiej bedzie zabierać składniki odżywcze itp. no ja dołki wykopałem tak :głębokość na 30-45cm, szer. to robiłem na dwie szerokosci szpadla, i nie jest źle :) musze sobie skołować jakies nasionka LR, co by mieć jakies palonko w czasie wakacji :D miło by było :p

tomato

Member
Veteran
Politycy lewicy pragną legalizacji tzw. miękkich narkotyków. Domagają się swobodnego dostępu do marihuany, haszyszu i LSD
wow, od kiedy LSD jest uwazane za miekki narkotyk ??? chyba dorzucili to LSD zeby kojarzylo sie z SLD :D obiecuja gruszki na wierzbie a wiadomo jak to sie skonczy :fsu:

rberciol, zawodowe masz te kulki :yummy:

w piatek moj maroc skonczy pierwszy miesiac swego zywota, stad pytanie:
czy to juz czas zeby posilil sie biohumusem ??? :chin:

Last edited:
G

Guest

No czas najwyższy pomidor :D
Widzę, że E. tym roku wiiieeeeeeluuuu polskich growerów obrzucił ziarnem... Hehe... Dobry z niego człowiek :D

A u mnie 18 roślin już od jakiegoś czasu na spotach, kolejne 18 podrasta na balkonie:

11878duze.jpg

Między innymi trafiły mi się 2 pary bliźniąt:

11878twins.jpg

I chyba niezłe geny (a przynajmniej ładne heheh) WW:

11878ww.jpg

Do tego ciągle dochodzą roślinki dla Viridisa :

Last edited:

tomato

Member
Veteran
dzieki grunwald, cisne wiec do ogrodniczego w tym tygodniu :D

jeszcze jedno mi sie przypomnialo: uzywal ktos moze takiego praparatu:Sarna Stop 45 EC ??? tu nieco wiecej o nim Sarna Stop 45 EC

Tonny

Member
heh, to i mi wypada podziekować za pestki, :jump:
wykiełkowały i mają sie dobrze :wave:
dzieki bardzo, "G"
a to początki zycia jednego z moich LRów

Last edited:

kubstyl

Member
powróciłem ze spota niedawno :D

tak było przed wyjsciem :p

dołek jeden z 10 :p

miejscóweczka, ale to tylko kawalek mojej big miejscówy :D

i roslinki posadzone :D nie daje kazdej roslinki foto z osobna, bo kazda tak samo wyglada :p posadziłem NL, EM x HH x NL , IM x HA, tylko nie wiem co gdzie :p zresztą byle wyrosły zdrowe i dotrwały do zbiorów

co jej moze dolegać ? to jest moja WW F2 prosze o pomoc

Last edited:
G

Guest

wyglada albo na to jakbys ją polał wodą i wystawił na słońce, następnie kropelki wody na roślinie zadziałały jak soczewka i poprzypalała, albo druga wersja (moim zdaniem, bardziej prawdopodobna) takie geny ci się trafiły, następne piętra powinny pójść normalnie, madix chyba miał taką rosline, nie pamiętam dokładnie. Pzdr. :wave:

hodowca85

Member
h9tric said:
wyglada albo na to jakbys ją polał wodą i wystawił na słońce, następnie kropelki wody na roślinie zadziałały jak soczewka i poprzypalała,
:pointlaug

Stary chyba za duzo naczytałes sie tych beznadziejnych growfaq-ów ...
od dawna juz nieaktualizowanych...
mi nigdy jeszcze nie zdazyło sie to z tą niby-soczewką ,ze słonce wypala ..hehe
a jak masz na dworze rośline ...albo np.plantacje róż w szklarniach pod sodówkami to czy śwaitło ci wypala jakieś dziury ?! chyba niee ...

moim zdaniem sairu ma rację ...to jest przegrzanie (tez tak miałem)
,albo
jak takie zdeformowane liście jej wyrosły ,a nie zaczęły wyglądać tak pózniej ...to uszkodzony genotyp ( i kolejne piętr powinny iśc już normalnie)

POZDR>

G

Guest

hodowca85 said:
:pointlaug

Stary chyba za duzo naczytałes sie tych beznadziejnych growfaq-ów ...
od dawna juz nieaktualizowanych...
mi nigdy jeszcze nie zdazyło sie to z tą niby-soczewką ,ze słonce wypala ..hehe
a jak masz na dworze rośline ...albo np.plantacje róż w szklarniach pod sodówkami to czy śwaitło ci wypala jakieś dziury ?! chyba niee ...

moim zdaniem sairu ma rację ...to jest przegrzanie (tez tak miałem)
,albo
jak takie zdeformowane liście jej wyrosły ,a nie zaczęły wyglądać tak pózniej ...to uszkodzony genotyp ( i kolejne piętr powinny iśc już normalnie)

POZDR>

Spoko moze i macie racje :) tyle ze nie pisałem ze wypala dziury, a robi ślady, i nie powiesz mi ze nie jest to prawda ze dziala jak soczewka. A co do genów sam miałem rośline dwa lata temu jak dwie pierwsze piętro liści właściwych miała zdeformowane, później rosła normalnie. Nie chce sie sprzeczać bo to nie hyperreal hehe. Pozdrawiam ciebie hodowca85 oraz siaru no i oczywiscie całą bandę :wave:

PS. u mnie leci 3 outdoor wiec chyba nie mam wiedzy tylko teoretycznej jak zasugerowałeś wyżej hodowca. :chin:

Last edited:
G

Guest

To prawda,że woda w południe latem pali roślinie liście. Jednak również obstawiam geny.

G

Guest

Hehe ktos kiedys na OG dawal zdjecia jak mu piesek w ogrodzie krzaczka osikal :p i byly popalone ...

Rystal said:
Hehe ktos kiedys na OG dawal zdjecia jak mu piesek w ogrodzie krzaczka osikal :p i byly popalone ...

W tym przypadku bardziej chodzilo o zawarty w moczu amoniak i kwas moczowy niz o soczewki utworzone przez krople wody...

Poza tym przy duzym naterzeniu swiatla (np. w letnie poludnie) krople wody moga tworzyc soczewki ktore poparza roslinki.

Latest posts

Latest posts