What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

rberciol

Member
Posted by Cristal: "Aha, Szok przez ciebie Hot Cargo wypowiada się mniej pedale. On był duszą, a ty jesteś tylko towarzystwem[...]"

1. Cristal spokojnie, to miłe forum, tak więc proszę o zachowanie kultury na forum.
2. Co takiego zrobił szok?

GReen dreAM

Well-known member
Veteran
chlopaki kto tu znowu zaczyna sie uklucic, szczegolnie na tym forum powinien panowac stoicki spokoj i tolerancja !

Mam tu jedna fotke z pola bitwy....walka o zycie .....walka o swiatlo...

Ps> wake and bake... on sundays mornings !!

C

Ca2

Wczoraj rozmyślałem...i chyba już wiem dlaczego moje planty nie chcą kwitnąć. Chyba za dużo azotu mają. Gdzieś kiedyś właśnie wyczytałem, że nadmiar spowalnia i opóźnia kwitnienie. A moje roślinki wykazują już przenawożenie. Więc jak tylko w domu nie będzie siostry (mała i jeszcze nie zaufana...więc może być papla i konfitura) oraz starego (zero szacunku dla cudzych poglądów a wymagany full respekt dla niego) to zrobię flusha. W coco akurat poezja takie czynności się wykonuje. 10min pod prysznicem ;D i poprostu bajka ;D

mario_PL

Active member
elo, ja niestety musialem sciac krzaczki a brakowalo im jeszcze z 2 tygodnie przynajmniej:( nie bylo tego duzo ale nadrabialyby moca , a teraz prawie nie klepie

no coz nastepnym razem sie uda, ladnie dajecie juz na out , moje pestki beda w tygodniu jakos i tez sie biore za kielkowanie,

@mazur ile tam masz roslinek?

Sharpie1

New member
Ja wczoraj zakonczylem juz spotowanie i powiem ze sie nie spodziewalem ze tyle roboty bedzie z 20 krzakami... jakos zle to chyba ocenilem. W sumei to wyszlo ze mam ok 5 spotow porozrzucanych na 1 km2. Jeszcze tylko zosatlo mi wyrzucenie 4 x Jock Horror do 2 dolkow, bedzie to maly eksperyment i ciekawe czy dojdzie. Ostatecznie na oucie juz jest 4 x Maroc, 13 Passion1, 3 Em x HH. Pozdr

PEACE

A

akap13

Czolem
ostatni dzien wega dla Skunka Passiona i White Satin, przelaczam na flo, poniewaz musze szybko poznac i wykastrowac wroga - meszczaki

jeszcze tydzien, 2 gora i zamieniam zarowke 250W na 400W, oczywiscie sodowka
pozdrawiam

Azzzzzz

Member
Veteran
WW & Sadhu 36 flow

WW & Sadhu 36 flow

Witam, dawno nie postowalem ale nie bylo zbytnio z czym, teraz jest 36 dzien flow i powoli roslinki zaczynaja puchnac. Sadhu o wiele szybciej kwitnie niz WW no ale to zrozumiale. Wydaje mi sie ze w WW mam ten sam tylko na o wiele mniejsza skale problem jak Ca2, no nic, trzeba czekac, a oto fotki:

WW:

Sadhu:

Pozdr

C

Ca2

Sharpie1: jak masz boxa to z outa weź sobie żeńskie klony JH. Rewelacyjne ziele. Być może zgłoszę się do ciebie po klony bo to ziele chciałbym jeszcze raz. Czy dojdzie? NIE MA SZANS!!! 10-11 tygodni kwitnie a zakwita dopiero po około 20 dniach 12/12. Ale w tym wypadku...czekanie jest sowicie wynagrodzone.

tomato

Member
Veteran
widze ze w boksikach pieknie sie zieleni.. :canabis:

akap13, ile ty masz tam plantow chlopie? 16 ???

Azzzzzzz, fajne zdjecia ale niestety malo czytelne...dawaj fotki w formacie jpg, bo widze ze dales gify. gif pokazuje tylko 256 kolorow, co na zdjecie jest stanowczo za malo..

pzdr

L&M

Member
nono panowie, aż boje się pomyśleć co będzie za pare lat ... :d ja ze względu na matury m,usze poważnie opużnić wysiew, nastąpi prawdopodobnie dopiero pod koniec maja.. w sumie to dobrze bo teraz przez 2 tyg i tak by nic nie urosły bo u mnie chociażby ma być hłowa pogoda... w piątek była matura ... masakra, jak zdam to bedzie cud, a jutro matura z anglika , aaaa!

powodzenia!

KILER

Member
Panowie dzis miałem okazje sprobowac palonka z podsamuskiego Amsterdamu! :D A mianowicie AK-48 kumpel byl w holandi i przywiozl troszke. Ta odmianka napewno bedzie moja nastepna w moim boxie :D Bania strasznie prztłaczająca ogołem duzo smiechu! A ten smak to byl wysmienity takiego palonka jeszcze nie palilem!!

Biodizel

Member
nie ma co sie spieszyc z wysadzaniem roslin na out, moje sadzonki jeszcze troche poczekaja
waga na zimnych ogrodników
Serwacy (12 V), Pankracy (13 V) i Bonifacy (14 V) - źli dla ogrodów chłopacy, a zimna Zośka (15 V) wcale nie lepsza. Wieloletnie obserwacje meteorologiczne potwierdzają słuszność tego ludowego powiedzenia. Co roku notowane są wówczas przymrozki, dlatego trzeba czujnie śledzić prognozy pogody.

A

akap13

Azzzzzz sliczne panie, ale ich zdjecia to padaka. Pamietaj ze kobitki lubia pieknie wygladac, a za taki afront z tymi zdjeciami, zjaraja Cie w gibonie ( kto ogladal Scary Movie 2, ten wie o co cho), hlehle.
tomato, byles blisko, 19, zobaczymy ile z tego damulek.
L&M zdaj tam ladnie, zeby zajac sie tym co zielone glowy lubia najbardziej, 3mcie sie wszyscy maturzysci na polu bitwy, hlehle.
Pzdr

G

Guest

Zimni ogrodnicy na moje oko minęli na przełomie miesięcy w tym roku. Już po nich i po mrozach, mam nadzieję. 18 roślin na spotach, drugie tyle na balkonie jeszcze przez tydzień około i na spoty. Trzeba sadzić IMO

L&M

Member
tak na moje to zimni ogrodnicy jednak będą tak jak normalnie, czyli koło połowy maja, ja tam wole nieryzykować:pP hehe, ostatnio znalazłem fotke jakiegoś gościa z polskiego forum, lol. zdjęcie z połowy kwietnia chyba:

powodzenia

G

Guest

jak dobrze pamietamtoogrodnicy sa 10 11 i 12 maj i potymokresie juz raczej niemaprzywozkow

sofronov

Member
czołem... rosnął sobie u mnie pod świetlówkami sadzonki(coś ponad 2 tygodnie) i u dwóch z nich na samym szczycie pojawiło sie takie coś

czy to następne piętro czy zalążek kwiatka ?

G

Guest

Ca2 said:
Wczoraj rozmyślałem...i chyba już wiem dlaczego moje planty nie chcą kwitnąć. Chyba za dużo azotu mają.

Bardzo możliwe, przed FLO trzeba zaprzestać nawozić Azotem ma to większe znaczenie nad polskim słonkiem, gdy chcemy wyrobić się przed przymrozkami.

Przykładem są pomidory, gdy je przenawozisz azotem nie będą chciały kwitnąć

Latest posts

Latest posts