What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

baku

Member
Green dream ładnie napisz jaki trening stosowałeś lub zamierzasz stosować :D , u mnie narazie out idzie pełna parą zobaczymy coz tego będzie :D

pozdro :joint:

M

muciek

sunshi said:
Muciek który dzień flo ?? o ja 69 post :p

32 dzień po przełaczeniu na 12/12.

GReen dreAM bardzo ładne roślinki, gdzie kupiłes tą faje ?

tomato

Member
Veteran
BlinD, przez te przymrozki ja tez stracilem dwie roslinki, wiec wiem co czujesz... :badday: trzymalem je w ogrodku i okazalo sie ze z trzech (moroc femi) zostal mi tylko jeden...stalo sie tak, bo mamuska podlala je a w nocy byl przymrozek i dwie roslinki padly...
zostala jedna dziewczyna i dzis wywiozlem ja na spota.tak wygladala nasza podroz

22085joyride-med.jpg

a tutaj maroc juz na wlasciwym miejscu.jest tam duzo slonca wiec mam nadzieje ze teraz bedzie jej dobrze.

22085maroc1-med.jpg

w domu mam jeszcze kilka sadzonek, ale czekam az podrosna i planuje je wysadzic za tydzien.
a oto co znalazlem w lesie podczas dzisiejszej wyprawy

22085saletrzak-med.jpg

jacys hurtownicy ??? :D

GReen dreAM

Well-known member
Veteran
Roslinki zostaly przyciete i powyginane na siateczce, ale tak wogole to za gesto ich tam napakowalem 10 plant na 60x60 cm, przy calkiem niezlych warunkach <200w i duzo dobrego soilmixu pod nimi>

faja z malego sklepiku w miescie...

A tutaj poczatek malego sezonu OUT i nastepnego IN

Bubble Gum x Chronic

PS> Do Boju panowie !!

G

Guest

Zaczynam się pomału obawiać, że przesadziłem z ilością roślin na out... :chin:
Na razie mam 37 sadzonek z czego 10 już na spocie i dodatkowo, właśnie posadziłem 22 wykiełkowane ziarna dla szwagra. A jutro kolejne kilkanaście muszę do ziemi włożyć... :bat:

Last edited:

tomato

Member
Veteran
hej grunwald, no faktycznie sporo tego masz.. :canabis: no ale nie ma sie co padaczyc, pewnie polowa to beda meszczaki, wiec bedzie spoko :D ja bym z checia jeszcze cos wysial ale niestety brak kaski na pestki...mam teraz jedna roslinke na spocie, osiem na chacie, i mam nadzieje ze chociaz jeden krzaczek dotrwa do zbiorow...napewno dasz sobie rade z tymi chwastami...im wiecej tym lepiej...
pzdr

baku

Member
hehe okaże sie czy mamy dobre miejscówki bo jak nie to wszystko przepadnie, u mnie już kilka nasion wykiełkowało ale czekamy dalej jak wykiełkują prawie wszystkie to pujdą do kubków i na balkon :D niech sie smażą :D

Biodizel

Member
LR#2 from bobusik2 juz kielkuje :D kielkowalnosc lepsza niz orginalnego LR#2 ktorego mialem, ale pestki sa swieze i warto je przetrzymac chociaz kilka dni w lodowce, a pestki ktore po mimo to nie kielkuja naciac scyzorykiem (natychmiastowa reakcja, po kolejnych kilku godzinach pokazalo sie kilka nowych kielkow), kielkowalnosc 6/9, orginalnego z seed.pl 0/5

Last edited:

chlodek

Member
Zeby nie zaśmiecac nowym tematem dopiszę do wątku o kiełkowaniu mój problem.

Otóż po wykiełkowaniu pestek niewiadomego pochodzenia wsadziłem je do doniczki. Kiełek wyszedł z ziemi ale jest biały i nie ma żadnych listków (jest w postaci białego słupa)... Czy to normalne?

Biodizel

Member
nie jest to typowe, wyjmij szybko kielek z ziemi i posadz odwrotnie :D jesli oczywiscie to co jest w ziemi jeszcze ci nie zgnilo, zadko, ale czasami sie zdaza ze korzonek wychodzi z ziemi pierwszy (czasami tak sie dzieje gdy ziemia jest zbyt zbita a wilgotnosc powietrza duza, wtedy higrotropizm przewyzszy geotropizm, moze to tez byc wada genetyczna, albo uszkodzone nasionko)

Last edited:

michu

Member
tomato: to raczej jakis rolnik wywalil do lasu. nie ma jak troska o srodowisko naturalne.

Panowie jak myslicie - nasionka prosto do ziemi maja wieksze szanse przetrwania takich temperatur jakie sa?
A z doswiadczenia - nie ma sie co spieszyc.
Rosliny sadzone pod koniec czerwca tez potrafia dac niezly plon.

franzPL

Member
Nowe foty weg 50dni flo80dni wszystko zapylone

box nr 1 hps400w 80 dzien flo weg 50dni wszystko zapylone

box nr 2 ostatnie dni zycia teraz juz boxa nr 2 nie ma :)

3szt big buda dla mnie :)

690szt big buda :)

Arjsans duzo pestek palenia zero :(

korzenie big buda donica 30l dzieki keramzytowi wypełniły prawie calą donmice

niedojrzale pestki big buda oczywiscie pojda na out 2007 moze cos tam wykiełkuje :) lepsze to niz wyrzucenie takich pestek do kosza :)

stuff big bud ok 15g

blublleberry 80 dzien flo

dwie panie czekaja na sciecie od lewej blublleberry oraz top44 ta z revegu :) oczywiscie w 100% zapylone meskim big budem

finger hasz :) ok 0,3g

klon skunk#11 donica 0,4l mix coco z ziemia hps 400w :)

troszke pestek na out 2007 czesc juz posiana ale jeszcze troszkezostało do wysiania brak tylko juz miejscowek :) ale do konca maja cos sie jeszcze znajdzie :D

pestki top44 x Big Bud

szczyt blublleberry

top44 reveg ostatnie chwile przed scieciem cała zapylona Big budem

LDV

Active member
Na razie mam 37 sadzonek z czego 10 już na spocie i dodatkowo, właśnie posadziłem 22 wykiełkowane ziarna dla szwagra. A jutro kolejne kilkanaście muszę do ziemi włożyć...

nie bój się...
ja mam 155 sztuk i niemam tego gdzie wysadzić to znaczy niby mam ale niechce dawać aż takich ilości na jednego spota xD

tomato

Member
Veteran
tomato: to raczej jakis rolnik wywalil do lasu. nie ma jak troska o srodowisko naturalne.
michu, jasne ze to rolnicy..moje spoty znajduja sie pomiedzy pasami pol uprawnych, wiec to taki zart mial byc, hehe :nanana: ja na twoim miejscu to bym wsadzil normalnie do doniczki z ziemia, i jak tylko pokaza sie listki wywalil bym na spota. czytalem gdzies w gazecie ze wiosenne przymrozki juz minely, a z kazdym dniem ma byc coraz cieplej. za tydzien temperatura 20 stopni w dzien to ma byc norma. no jeszcze zalezy gdzie mieszkasz, bo na poludniu i wschodzie jest zawsze troche zimniej. wiec bez obawy, powinny dac rade.

franz, cudowne te pesteczki :yoinks:

LDV, 155 sztuk ??? wow :respect: na faktycznie bedziesz mial rece pelne roboty !!! jak ci to wszystko dotrwa do zbiorow, to bedziesz musial zatrudnic jakis ukraincow do oprawiania tego towaru... :D

LDV

Active member
LDV, 155 sztuk ??? wow na faktycznie bedziesz mial rece pelne roboty !!! jak ci to wszystko dotrwa do zbiorow, to bedziesz musial zatrudnic jakis ukraincow do oprawiania tego towaru...

dzisiaj właśnie wrociłem z "poszukiwania spotów"
problemy się same rozwiązały znalazłem takie tereny że mogę tam posadzić nawet z 500...

Ja w tym roku wyszedłem z takiego założenia że lepiej pójść na ilość i się nieprzejmować jak jakaś zginie, zostanie ukradziona albo huj ją strzeli...
Jak zbiore z tego 10% to będe zadowolony xD i z takiego założenia wychodze...

G

Guest

hehe LDV dobrze mowisz tesz juz troche sadzonek mam i dzisiaj rzucilem do kielkowania kolejne 30 pestek ;) ciezko zxe spotami...ale bedzie kuriwa trza kopac...porobie najwyzej mniejsze dolki niz zamierzalem. pozdrawiam

tomato

Member
Veteran
LDV, czy ja dobrze zrozumialem ze masz zamiar posadzic wszystko w jednym miejscu ??? hmn...dosyc ryzykowne zagranie. oczywiscie jak masz taka oszalamiaca ilosc, to jebac sarny, slimaki, inna zwierzyne czy warunki pogodowe, ale jak znajdzie to jakis gajowy, czy zwykly zlodziejaszek, to moze byc niewesolo...czego oczywiscie ci nie zycze

baku

Member
hehe ja też sie przeliczyłem i 60 krzaczków to jednak dużo, okazało sie że ziemia na miejscówce jest do d**y i trzeba będzie kopać i w wiadrach nosić na miejscówe i taka monotonność ziemia dolomit azofaska i tak 60 dołkówhehe :D ale jak wiadomo bez pracy nie ma kołaczy :joint:

ps. wkręciłem się i co każe zdanie robie "i" . bless up

Last edited:

Latest posts

Latest posts