What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

rogin

Member
Grunwald widze ze znow leba w tym sezonie sadzisz ;] Napisz mi co to za odmiana Bombata skrzyzowana z E/P bo powerwsze slysze o niej :|
peace

G

Guest

Rogin, Bambata to sativa od Tiki seeds. Crossa z ErdPurT'em zrobił Esben, który prowadził uprawę testową tej roślinki.
Lineage: Not Listed
Origin: Africa
Genotype: Sativa
Indoor Maturation: 55 to 60 days
Outdoor Maturation: Oct 15 to Oct 31

Breeder's Description - 'Bambata'
Variety developed from a strain from south-west Africa. Exclusively Sativa, it nevertheless shows a fast flowering time and a size adapted to indoor growing. As its name - meaning ''Enormous'' - says it, it grows colas of an uncommon size for sativas. Its heavy cristals ans its developement make it a beautiful and a very fragrant plant, with an unmistakable spicy flavour. It does very well outdoor under our northern Europeen latitudes.
Sativa z wielkimi topami podobno... no zobaczymy...
A Leb27 to Leb27 :D Ale tego też jeszcze nie miałem w swoim ogrodzie...

EDIT: Boguś Ty mnie nie wkur.... Za ładna jest ta Twoja WRxA...Pokażę Ci moją panienkę wieczorem to się uśmiejesz... Heh... jaki grower taka panienka... :badday:

Last edited:

bogusik2

Member
Up date specjalnie dla Grunwadla ;)
Najpierw fotka całosci w małym boxie - dochodzą na dzień 2 poźniejsze matki GF - na noc idą pod kompakty, które w dzień świecą w dużym boxie zeby nasionka doszły :D hehe Poźniej samiec WWxSM, Vortex i najpiękniejsza samiczka - WRxA.. hehe widać od kogo geny :) hyhy pzdr

Esben wymiata hehehe potestujemy co tam wycrossował :) mam taki ask apropo jego nasionek.. Skoro dochodzą w Danii to u sam z palcem w.. hyhy ale czy np. zapyle je jakaś dugo dojrzewającą odmianką indor to wyjdą fajne nasionka na indor/out? Mowie to np. o God x Dream Mood. WRxA, Hells Angel badź crossach.. pzdr

Last edited:

L&M

Member
@Bogus, Ca2, RD i inni fajnie wam rośnie, bedzie dużo dobrej baki :D

u mnie to co zawsze, 4 em, dzisiaj idą na spota, to ich ostatnie fotki w warunkach domowych:

powodzenia panowie!

C

Ca2

Selekcji ciąg dalszy i chyba już finisz jak na moje skromne w dioptrie uzbrojone oko:D

3/6 roślin męskie i 3/6 zostały w wiadrze. Już nie spodziewam się żadnych jaj choć nigdy nie wiadomo. Regółą u mnie jest powolna reakcja kobietek na przełączenie oświetlenia. Jajcarze raczej już pierwsze kulki pokazują przy 18/6 choć nie jest tak zawsze. Kolejne 2 samce wyciąłem dopiero po 10 dniach flow.

HC regular zajebisty 50% male & 50% female ;D

BlinD

Active member
Hehehe moje rośliny outdoorowe juz 3 pokazaly preflowery 3 damulki :)... kurde dosc szybko jak na outdoor (rosliny maja z 3 tyg i rosna w doniczkach tylko pod sloncem w szklarni)

GReen dreAM

Well-known member
Veteran
Hello !

Baczek: "mam 22 roslinki z tego 13 wykielkowalo"

hehe...dobre, czyli na razie masz 13 roslinek....

Witamy w rodzinie !!

ja juz tez niedlugo startuje z outem, nie chce za wczesnie wysadzac coby za duze nie porosly.....bo miejsca ktore chce zatakowac nie sa za bardzo bezpieczne !

Trzymajcie tak dalej i powodzenia w sezonie 2007 !!

Keep it GreeN !!

bogusik2

Member
GD ja bede wysiewał od połowy do konca maja a nawet polowy czerwca.. małe jest piękne ;p a dużo małego jeszcze piękniejsze heheh pzdr

g1enek

Member
Mam pewien problem, mam pare odmianek ktore po kielkowaniu wrzucilem juz do ziemi i do boxa, problem w tym ze niektore wyszly z ziemi a nie ktore jeszcze nie wyszly ;/ .
Nie rozumiem 2 na 4 easy sativki juz wyszly wczoraj :eek: , tak samo z WW juz 3 dni jest w ziemi i jezscze lodyzka nie wyszla :/ . Dodam ze mam uniwersalną ziemie, troche lipna ona bo strasznie skorupa schnie, mam 250 hps, i jakies 7 kompaktow, ogolnie duzy box , dobrze zrobiony, nie jest za cieplo, w sumie to w ogole nie jest cieplo powiedzialbym ze chlodno, za pare dni wrzuce foty i zaloze osobny temat . Pozdrawiam

Fish131

Active member
No nareszcie moge sie czyms pochwalic :)
Tak jak mowilem, dzisiaj pozyczylem od kumpla aparat (Canon S1 IS) i porobilem fotki przed harvestem...
Niestety baterie sie rozladowaly hehe i narazie wiecej nic pstrykac nie bede...
Nastepne fotki beda po sciaciu roslin czyli pod wieczor bo narazie nie chce mi sie isc do sklepu...
Oto kilka fotek mojej pracy (a raczej zabawy :)).
Za jakis czas harvest :D
Milego ogladania. :joint:

7983GF_250407_2_.jpg

7983GF_250407_5_.jpg

7983GF_250407_8_.jpg

Fish131

Active member
Sorry ze drugi post pod rzad ale nie chce mieszac...
Tutaj moja pierwsza partia outdoorowa. 59 krzaczkow- jakie odmiany to napisze pozniej (ale w sumie sa 4 odmiany tutaj).

G

Guest

Oj fishu, L&M, ca2 zajebiscie...
A ja mam do was pytanie chlopaki. Wiadomo u kazdego jest inaczej ale chce sie zapytac. Dzis bylem szukac miejscowy, znalazlem kilka i w tym miejsce gdzie jest taki maly lasek brzozowy, czy w takich miejscach odwiedzaja lesniczy i czy brzozy maja jakis wplyw na konopie, sa to male drzewka i wsam raz miejsce. Pozdrawiam :wave:

hehe wspaniały powrót Rybko :D:D Grapefruity aż ślinka cieknie :) i piękny Out sie zapowiada :D

U mnie na Out 30 roślinek... 10 maroc x Grapefruit 7 ww 1x sensi star 1xsativa spirit 1xBoG sweet cindy 5x bubleberry x afghani i 5x jakiś cross od seed.pl co dawali nie pamiętam dokładnie bo zgubiłem samar z nazwa...

kiełkowanie bxa 5/5 cross 5/4 bog 1/1 ss 1/1 sativa s 1/1 reszta na razie na wacie od wczoraj :D

pozdrooo6oo

M

muciek

Witam
W niedziele pyka 4 tydzień flo. Topki z dnia na dzien coraz większe, ale do tego własciwego puchnięcia jeszcze im brakuje. Za wczasu zamówiony Ripen bo ponoc git. Od niedzieli zaprzestaje uzywania nawozu z azotem i jedziemy PK, Ferro-akctiv i dolomit. Nie obyło sie bez perswazji sznurkowej, w innym przypadku nie zmieściłyby sie :badday:

17184IMG_2470-med.JPG

17184IMG_2471-med.JPG

17184IMG_2472-med.JPG

17184IMG_2473-med.JPG

Zrobiłem mały poządek na samym dole roślinek i pousuwałem odrosty co miały po 30cm i 2 listki i troche suchych liści. Spróbuje ugotowac makumbe. Klonów z tych odrostów nie robiłem bo i tak gówno z nich jest i zdychaja.

A tu juz ukorzenione i odbijajace klony, jeden mały jak sie ukorzeni idzie na outdoorka :)

Last edited:

tomato

Member
Veteran
na stronie quakeminda pojawila sie odmiana Cannadian.wie ktos moze co to jest?? bo nie nie moge nic znalezc na ten temat, a sam pan q. tez zbyt wiele nie potrafi o niej powiedziec
i jeszcze jedno pytanie:czy cinnamon dalby rade dojsc na out ??

Last edited:

Fish131

Active member
No i stalo sie :)
Zywot moich Grapefruitow dobiegl konca...

Po obcieciu lisci:

Hehe a tutaj placzaca wierzba :) Po wyjeciu listewki do ktorej byly przywiazane topy, po prostu sie powyginala pod ciezarem...

Teraz sie juz susza:

A tutaj resztki ktore napewno sie nie zmarnuja :)

Pozdro Panowie!
:wave: :joint:

L&M

Member
fish :respect: dobra robota naprawde, palenie będzie zajebiste, gr to najlepsza baczka dla mnie z tych które uprawiałem:D

G

Guest

tomato said:
na stronie quakeminda pojawila sie odmiana Cannadian.wie ktos moze co to jest?? bo nie nie moge nic znalezc na ten temat, a sam pan q. tez zbyt wiele nie potrafi o niej powiedziec
i jeszcze jedno pytanie:czy cinnamon dalby rade dojsc na out ??

hmm kojazy mi sie to jedynie z canadian swamp mix kiedys krazylo po ludziach jeszcze za czasow thora na hyperalu on rozdawal te pestki, mam nawet pare z wlasnego pokolenia,
wiec jezeli to ma cos wspolnego z wyzej wymieniona hybryda to jej pula genowa jest dosc obszerna tutaj cytat kobaii

kobaia said:
W pierwotnej wersji byly tam m.in. MightyMite X Peak19/AK47 (zrodlo: hygro seeds) i C99, grapefruit, white russian - wymieszane w jednym worze rozpuszczono w swiat. Ile i co z tego obecnie zostalo, nie wiadomo :)

pozdr. mazur