What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

szok

Member
hmmm... po 1,5 roku cięzkiej nauki przeważnie okupionej popełnianiem błędów i uczeniem sie na nich zacząłem produkować potwory. ta roślinka ma jeszcze 30 dni do ścięcia wiec w zasadzie teraz zacznie dopiero puchnąć.
jest to b-52 z klona, veg 3 tyg dokładnie...

rogin

Member
no szok bdb+ jak dla mnie. Napisz skad tyle odgalezien ma ta roslina ? Duzo razy ja przycinales ? jak tak to w jakim wieku
peace

C

Ca2

Szok: Ale napis na wiaderku rozwala :D "Dzień po dniu niskie ceny" :D ahahahahaha
Kwiatek znakomity. Ciekawe ile z niej będzie g'tów.

szok

Member
rogin: no wlasnie dzięki że mi przypomniales ze ja przyciąłem bo zapomnialem. rzeczywiscie w tym przypadku opłacało sie przyciac. przyciąlem tylko raz w wieku okolo 1 tyg vega. juz nie pamietam po co to zrobilem ale chyba eksperymentalnie.

ca2: wg mnie to bez pryzciecia bylo by z niej spokojnie 60g ale w takim wypadku to spokojnie stawiam na 80+.

najlepsze jest to ze ja na niej widzie juz spokojnie 25g a ona mam jeszcze miesiac kwitniecia wiec pozostal ten najbardziej soczysty okres. generalnie jak zagladam do roslin to micha mi sie smieje jak je widze kazdego dnia coraz wieksze ...

Last edited:

kubstyl

Member
@capslock- poprostu myslalem ze jak daje sie dolomit, i na gore doniczki podrzuci troche keramzytu, to niepotrzeba dawac perlitu do ziemi
@szok- zajebista roslinka :D uzywales jakis nawozow do niej ?

Feel Fine

Member
hejooo :D

zrobiłem przymiarke do 1 w zyciu outa ... pokupowalem specyfików ziem naowzów itd itp .... no i nasiona zamowilem z cannabis.fr i czekam i czekam juz z 2,5 tyg , i jestem ciekawy ile wam paczuszki ida bo cos sie niepokoju

Peace :)

L&M

Member
siemano chlopaki akap, buska, szok i inni fajnie wam rośnie, ja niedługo wyjebe em na spota bo już rozkrzaczyły się pizdy niemiłosiernie a na dodatek mają małe, litrowe doniczki tylko.

u mnie ostatnio na balkonie gołąb złożył 2 jajka, po radzie najomego który miał podobna sytuacje (po wykluciu miało jebać:))postanowilem je wyjebać, po tym jak że nikczemnym uczynku gołąb nie dawał mi spać, cały czas "gruchał" . Wkurwiłem się wkońcu i dałem mu kurze jajko , jak widać na załączonym obrazku gołąb przyjoł jak swoje i wszyscy są szczęśliwi:D:D

Fish131

Active member
Siemanko starzy dobrzy przyjaciele!
Nie bede nic pisac co dzialo sie tutaj ostatnio bo kurcze juz od dawna nie mam neta i mam takie zaleglosci ze szok! Ale spoko, nadrobie to jakos, dam rade :).
Teraz korzystajac z okazji ze jestem na necie to wrzuce fotki moich grapefruitow. Niestety fotki z 31 marca bo nowszych nie mam ale zawsze cos :D.
Ogolenie to jeden z 4 GFow poszedl pod noz 2 tygodnie temu a pozostale 3 czekaja na harvest i bede go robic na dniach- po prostu czekam na aparat od kumpla zebym mogl to udokumentowac :). Kumpel stary aparat zgubil we wloszech ale juz kupil nowy i czeka az mu go dostarcza. Prawdopodobnie do srody bedzie go miec wiec harvestuje na 99% w tym tygodniu.

Ale tak jak obiecalem foty GFow (jako ze dawno nie wrzucalem fociszy to poszeleje i dam je w calosci a nie w postaci miniatur, mam nadzieje ze nie bedziecie miec nic przeciwko ;p):

7983Grapefruit_box_310307_2_.JPG

7983Grapefruit_310307_10_.JPG

7983Grapefruti_macro_310307_2_.JPG

7983Grapefruti_macro_310307_6_.JPG

7983Grapefruti_macro_310307_7_.JPG

Pozdrowienia Panowie i mam nadzieje ze zaniedlugo wroce tu na stale (aktualnie mam problemy z netem).

:joint: :wave:

PS: te macrosy sa z tego planta ktorego juz tylko mozna poszukiwac w atmosferze hehe.

Last edited:

1337grower

Active member
Super FISZ - napisz koniecznie smokeraport plz:))
Ja w tym roku na oucie mam 4 roslinki...i 4 to Easy SAtiva z FS albo 3 ES z FS i jedna White Widow , nie wiem bo w jakiś dziwny sposob sie zakreciłem i mi sie tak mala i skromna ilość nasion pomieszała:D:D fotki wrzuce jak wyniose je za tydzień w las:D
pozdrawiam all piękna pogode dzis mamy:D
@edit mario tak jak kolega niżej napisał to normale...o ile roslinki już sa w fazie kwitnienia i za jakiś czas zakończą swój piękny żywot:D a jak tak nie jest to coś im dolega...co niestety nie wiem:D

Last edited:

kubstyl

Member
@mario- skoro caly krzak wyglada zdrowo, a tylko liscie z dolnych partii tak żółkną, to niema sie co martwić, to poprostu normalne, ze dolne liscie po dluzzszym czasie zycia roslinki żołkną, pozniej usychają, widocznie roslina nie potrzebuje tych lisci, tylko w zadnym wypadku, nie obrywaj tych lisci :p one same uschną i odpadną, jak roslinka niebedzie ich potrzebowala wcale :)
pozdro

Hey widzę że z outem zamieszanie ostre u mnie też już powoli sie zaczyna paręnaście nasionek poszło do małych kubeczków z ziemia i do boxa przyszła przesyłka od cf.pl niestety nie zdążyłem ją dzisiaj odebrać ale jutro już będzie u mnie w domku :D:D Co myślicie o maroc x grapefruit na indoor odłożyłbym z dwa nasionka czy nie ma sensu lepiej będzie na słoneczku ?? Bo będzie ich 10...

A w boxie 19 dzień :

Sensi star...
12888dzie_324_19_2_1.jpg

Bog:
12888dzie_324_191.jpg

I moja biedna sativa spirit po przejściach przy pierwszym naginaniu złamałem ja ale nie podaje sie i na razie daje rade :D:D
12888dzie_324_19_1_1.jpg

M

muciek

Witam po dośc długiej przerwie, czasu nie marnowałem i przygotowywuje sie na wykopki.

Doszła długo oczekiwana saperka-kilof :)

Specyfiki do soila outowego

Przygotowane juz wory z ziemia kwiatowa, dolomitem i azofoska w pakach łatwo mieszczących się do mojego plecaka.

Tu coś z ogrodu. Pierwsza roślinka z lutego-c99

a tu mała c99 dziś wyszła spod świetlówki i hartuje się przed wysadzeniem :)

A tu mała WW równiez z lutego.

Dziś wrzuciłem kolejne 6 WW do kiełkowania.

Oby jeszcze pogoda nam dopisała :)

M

muciek

Co za brednie!
Przecież ta saperka jest na licencji Chucka Norrisa :muahaha:

Last edited:

BlinD

Active member
Witam!

Dawno się tu nie udzielałem ;p

Tez w tym roku zainwestowalem w identyczną saperke

outowe1eq0.jpg

Oto moje Ruderalis Skunk*jakie dostalem kilka lat temu od Quone juz bdzie pokolenief3 (* RS podobno nie robi sie fioletowy ale i tak dobry stafik wychodzi zawsze typowo indica)

rozwiniete z lewej maja lekko chyba ponad 2 tyg. skrajnie po prawej wczoraj wrzucone do ziemii ale wyjolem wszytsko ze szklarni bo 2 kiełki zgnily przez noc... ale z 4 rośliny juz maja z 4 tyg i rosna ciagle w szklarni...

Last edited:

kubstyl

Member
po tym jak krzaki mi przerosły mojego boxa ktory mial 130cm, postanowilem zrobic nowego lepszego :D i wiekszego :D
wymiary tego oto:
szer. 85cm, dł 85cm, wys.170cm
tylko mam problem, bo jest obklejony, taką folią, cos jak koc ratunkowy, tylko cienszy material, ale rewelacyjnie odbija swiatlo w srodku, natomiast mam problem bo przeswituje i jest strasznie jasno w pokoju, co poradzicie mi na ten problem ? pozdro

i tu jak jest włączona lampa

Q_ba1

Member
hehe jakby tak rewelacyjnie odbijał światło to by nie prześwitylał...a tak to ładnych pare procent swiatła idzie na zmarnowanie... juz lepsza by była biała 3-warstwowa biała folia (panda?) albo gruby mylar

kubstyl

Member
tylko ciekawe za jakie pieniadze mam sobie kupic ten mylar i gdzie :/ a nie usmiecha mi sie czekac 4tyg. az przyjdzie z holandi ten mylar :/ pozatym chcialem po mniejszych kosztach zrobic to...

Cinnamon

Member
@kubstyl - czemu po prostu nie zrobisz ścian oraz drzwiczek do tego ?
Wycięcie na wymiar kilku płyt wiórowych nie jest zbyt drogie.

Peace iG... :kissass: