What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

G

Guest

bogusik2 said:
Divinorum dzieki pomocy Ca2Na3isa dowiedziałem sie ze to problemy z potasem.. duża ilosć nawozu powinna pomóc, ale nie pomaga, więc pewnie czymś zapchałem pobieranie - odpowiedź? Dolomit. Za dużo go załadowałem widocznie i roślinki nie moga sie dobrze pożywić ;) P.S. dzieki izomek za pomoc ;) pzdr
Taaa moja jedynaczka ma ten sam problem. Jednak ja z dolomitem przesadziłem znacznie bardziej chyba... Jest praktycznie bez liści. Aż wstyd pokazywać... Pokażę w dniu ostatecznym :D

Biodizel

Member
chodzi o wapn przysfajalny :D dolomitu przedawkowac sie nie da, kiedys wymieszalem z ciekawosci prawie 50:50 z ziemia i rosly identycznie co z mniejsza jego zawartoscia (1-2 lyzeczki na litr ziemi)

przysfajanie pierwiastkow rownie dobrze moze byc zachamowane przez ich nadmiar w glebie (przenawozenie PK na flo)

Last edited:

g1enek

Member
Wysadzam kilka krzaczkow na out, problem tkwi ze nie wiem jaką wybrać w miare tanią ziemie ( rok temu mialem mieszanka torfowa osmocote ) i w miare tanie nawozy ( uzywalem biohumusa) . Dodam ze mam zamiar dodac konskie odchody z sianem ;)

GReen dreAM

Well-known member
Veteran
Witam was bracia maniacy !

Czesc dalsza z mojego malego ogrodka, tym razem wiecej szczegolow technicznych dla zainteresowanych ;)...

- powierzchnia szafki do kwitnienia to kwadrat 60cm x 60 cm, wysokosc 180 cm
- lampa to 200W Envarolite <2700K> <for flowering>
- do vegu dwie dlugie swietlowki o mocy okolo 100 wat razem
- mam duzy extract fan <6 calowy> z duzym filtrem wegolwym, wiec z zapachem nie mam problemu < znaczy czasem mam...jak za duzo ziola spale i mam nieopdowiedniego goscia ;) >
- wiatrak dmuchajacy jest tylko tymczasowy< taki maly luxus>

Wystartowalem z 20 pestkami pod dwiema rurkami< 6000K> , od 40 do 50 dni przy 20/4 h, a potem 18/6 h, nastepnie wypelnilem ziemia <good soilmix> powierzchnie 60x60x40 <cm> i wsadzilem 12 samic, fotki sa z okolo 18 dnia 12/12

Apropo odmian to jest wielki mix, jeden to chyba nawet lowryder bo juz na vegu zaczol kwitnac, ale jestem pewien ze to na pewno dobra jakosc !!

bogusik2

Member
GD super :D
Panowie CUD.. otwieram paczke vagpacka Marocka od Femaleseeds a tam wśrodeczku 10 nasionek :D hahaha
Czyżbym został tak nadnaturalnie obdarowany czy to pomyłka może byc? (nie femi np.) Powiedzcie co sądzicie :D pzdr

sairu

Member
bogusik2: napisz do fs ze przez pomylke dostales zle nasiona. dosla ci odpowiednie a te pozwola ci zatrzymac. ja mialem raz taka sytuacje osobiscie. bedzie ladne freebee

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
errrm...hehe, nie sciemniac! :angrymod:

karma will get you...pestki sa darem...nie bierz wiecej niz Ci sie nalezy.

pozdr, kov

bogusik2

Member
Hyhy sairu dzieki za cynk :)
Kov niby że ja ściemniam? :yoinks: hyhy nie nie :D seryjnie :p sam sie nieźle zdziwiłem.. Napisałem juz do c.fr.pl na gg i sie zobaczy :D
P.S. kov aporpo karmy to moge sie skusic na freebi :D sponsoruje teraz jeden OS wiec karma krąży :) P.S. zaczynam rozsylac paczki ;) nikt nie wie gdzie i kiedy hyhy LOL (wina mojego ćpuństwa :D).
Sporo LR#2 już zebrałem :D fajnie jest.. pzdr

sairu

Member
kov ale taka jest polityka fs. przy zlym zamowieniu zaproponowalem im odeslanie 1szej przesylki na co odpowiedzieli ze moge ja sobie zatrzymac poniewaz nie wiedza w jakich warunkach te peski po opuszczeniu ich firmy przebywaly.
poprostu dbaja o swoja reputacje :)

C

Ca2

sairu: i przy tym zachowują 100% anonimowości. Swojej...i naszej :) Ja dostałem przemiły gratis 2x Maroc x Gf femi :)

g1enek

Member
Mnie rowniez zainspirowala ta nowa krzyzowka GF x Maroc :)
Jaka jest ilośc i cena feminizwoanych naisonek gf x maroc od canabisa.fr.pl ?

hodowca85

Member
Ja miałem identyczną sytuacjię ...tylko ze z SB.
Zamówiłem na początku roku 4Grapefruit , 4 Maroc ,5Orange Bud z DP , a przysłali mi 10 NL x BB NIRVANA... byłem tak strasznie wkur...ny ze napisłem im maila z fotkami tego co mi przysłali i powiedziałem ze straciłem na tym duzo kasy... i po kilku dniach patrze i na moim koncie na SB pojawił się napis "RESENT" !!!
Wtedy przysłali mi to co chiałem i jako gratis dorzucili 5 x Blockhead !

Takim oto sposobem dostałem za darmo to pierwsze pomylone zamówinie czyli 10 NLxBB oraz gratis do nich to był bodajze 10 SADPxSK#01

prosto.pl

Member
g1enek said:
Wysadzam kilka krzaczkow na out, problem tkwi ze nie wiem jaką wybrać w miare tanią ziemie ( rok temu mialem mieszanka torfowa osmocote ) i w miare tanie nawozy ( uzywalem biohumusa) . Dodam ze mam zamiar dodac konskie odchody z sianem ;)

Wybierz zwykla uniwersalna ziemie do kwiatkow/paproci, obornik - dobra sprawa, zajebiscie na tym rosnie tylko uwazajj z proporcja bo to mocny nawoz do zimei:) ja daje tego ok 4/5L + 20 L ziemi i wole nie ryzykowac dajac wiecej obornika, rosliny ladnie na tym zasuwaja..
Edit: echhh, regulamin pkt 7 niestety.

pozdro i udanego out'a 2007 :))

Last edited by a moderator:
G

Guest

problemik

problemik

yo ekipa
wciaz mnie meczy ta roslina.. ktos ma pomysl o co chodzi??

21dzien (1dzien 12/12)
hydro ph 6.2-6.6
pozywka: 2.1.1 od kilku dni dopalilem troche PK
fitohormony 2x od 14dnia
co2 w pozywce i dolistnie
temp:26-30C

tylko dolne liscie dotkniete zolknieciem, reszta rosliny wyglada zdrowo z wyjatkiem brazowych koncowek. zaczynaja zolknac od zewnetrznych blaszek krawedzi , juz nie mam pomyslu co to moze byc... moze brak wapnia?? (ale ten dostaja wraz z co2 tabs wiec raczej nie), prosze o pomoc bo szkoda jej a juz wasy pokazala.. nie chce plonu spier...lic.

B

bronek

in co na out wyleci

in co na out wyleci

Boxik nie miesci juz plantow-pojda na zewnatrz, a tymczasem kielkuja sie kolejne nasiona.

G

Guest

divinorum said:
yo ekipa
wciaz mnie meczy ta roslina.. ktos ma pomysl o co chodzi??

21dzien (1dzien 12/12)
hydro ph 6.2-6.6
pozywka: 2.1.1 od kilku dni dopalilem troche PK
fitohormony 2x od 14dnia
co2 w pozywce i dolistnie
temp:26-30C

tylko dolne liscie dotkniete zolknieciem, reszta rosliny wyglada zdrowo z wyjatkiem brazowych koncowek. zaczynaja zolknac od zewnetrznych blaszek krawedzi , juz nie mam pomyslu co to moze byc... moze brak wapnia?? (ale ten dostaja wraz z co2 tabs wiec raczej nie), prosze o pomoc bo szkoda jej a juz wasy pokazala.. nie chce plonu spier...lic.

masz za małą doniczke przesadz do 20 l i będzie ok

Last edited:

kubstyl

Member
@divionrum- niemartw sie to normalne ze dolne liscie żółkną, pozniej usychają, a cała roslina jest zdrowa, widocznie nie są potrzebne roslince, wiec tym sie nie przejmuj to jest drobna sprawa, u mnie to samo bylo i roslina tez dostala wloskow, i rosnie ladnie ma 80 cm :D
pozdro

GReen dreAM

Well-known member
Veteran
20 kwietnia !

20 kwietnia !

Witam was bracia maniacy !

Czesc dalsza z mojego malego ogrodka, tym razem wiecej szczegolow technicznych dla zainteresowanych ;)...

- powierzchnia szafki do kwitnienia to kwadrat 60cm x 60 cm, wysokosc 180 cm
- lampa to 200W Envarolite <2700K> <for flowering>
- do vegu dwie dlugie swietlowki o mocy okolo 100 wat razem
- mam duzy extract fan <6 calowy> z duzym filtrem wegolwym, wiec z zapachem nie mam problemu < znaczy czasem mam...jak za duzo ziola spale i mam nieopdowiedniego goscia ;) >
- wiatrak dmuchajacy jest tylko tymczasowy< taki maly luxus>

Wystartowalem z 20 pestkami pod dwiema rurkami< 6000K> , od 40 do 50 dni przy 20/4 h, a potem 18/6 h, nastepnie wypelnilem ziemia <good soilmix> powierzchnie 60x60x40 <cm> i wsadzilem 12 samic, fotki sa z okolo 18 dnia 12/12

Apropo odmian to jest wielki mix, jeden to chyba nawet lowryder bo juz na vegu zaczol kwitnac, ale jestem pewien ze to na pewno dobra jakosc !!

Ps: a teraz postaram rozejrzec sie w okolicy, bo slyszalem ze lato w mojej okolicy ma byc na prawde gorace, wiec szkoda zmarnowac takiego sloneczka !!

Keep it GreeN !

PS>a tak to wszystkiego najlepszego z okazji dnia MARIHUANY

LDV

Active member
witam dzisiaj dostałem przesyłke z seedbaya:
AK48
Top44
Ice
K2

i gratis xD hehehe uwaga:
Blubonic w ilości 5 sztuk wyprodukowane zapewne przez Hot Cargo :sasmokin:

no i miłe zaskoczenie :p Za kazdym razem jak pisałem do seedbaya to na zakonczenie pisałem "Sorry for my fatal english" hehehe :D a tutaj taki zonk :p

EDIT:
No dzieki HC, wiesz tak powiem szczeze ze mimo ze czasami sie z toba niezgadzalem jesli chodzi o praktyczne wykorzystanie regulaminu to normalnie sie dumny czułem ze mam okazje podyskutowac tutaj z kims kto daje praktycznie na caly swiat freebe ktore uprawiaja ludzie ktorych dzieli tysiace kilometrow...
co bede duzo gadal dobra robota :)

Last edited: