What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Co mě udělalo radost VERSUS Co mě nasralo II. .......

metracek

Well-known member
Veteran
pročištění haše dírou a vodou? míchačku používám, pytle už nemám, ale tohle mě zajímá

Blbe sem to popsal....jde jen o pet lahev naplnenou ledovou vodou, ve vrsku je jehlou udelana mala dirka a pres ni tlacis vodu ven. Ten uzkej proud ma celkem silu a krasne ten hasis nasbiranej na dne pytle propere, mozna za cenu nejakych ztrat. Nic prevratneho, ale na vysledku je to hodne znat a samotneho me to nenapadlo :)

-GD-

Active member
Blbe sem to popsal....jde jen o pet lahev naplnenou ledovou vodou, ve vrsku je jehlou udelana mala dirka a pres ni tlacis vodu ven. Ten uzkej proud ma celkem silu a krasne ten hasis nasbiranej na dne pytle propere, mozna za cenu nejakych ztrat. Nic prevratneho, ale na vysledku je to hodne znat a samotneho me to nenapadlo :)

Chápu to dobře že když mám v pytli o 25mikronech tu nejfanjnovější čoklid tak mám ještě do toho tenkým ledový proudem valit vodu?:D

sensi23

Active member
Veteran
Zdar jj pamatuju..jj ta vychytavka s tim naslednym pruplachem ledovou vodou je opravdu dobra..je to pak znat na vysledne barve i chuti :tiphat:
Zdar jj pamatuju..:laughing: jj ta vychytavka s tim naslednym pruplachem ledovou vodou je opravdu dobra..je to pak znat na vysledne barve i chuti :tiphat:

Chápu to dobře že když mám v pytli o 25mikronech tu nejfanjnovější čoklid tak mám ještě do toho tenkým ledový proudem valit vodu?:D
Presne kdyz uz mas temer vsechnu vodu pryc tak tim proudem zlehka splachnes steny pytle a vysledny produkt..budes se divit o koli ti zesvetla vysledny produkt zbavis se tak veskerych necistot a zbyde jen svetlounkej pisecek

Last edited:

Rakosnicek

Member
Veteran
já mam teda u haše přes pytle největší problém pořád se sušením, všechno krásně jde jak má, ale pak to prostě neschne ( teď už si to dost hlídám, jednou takže po nedosušení uplně shnila kulička jak vejce :D )

takže to řešim tak, že pryskyřici v pytli maximálně vymačkám, vyndám to výsledný vejce a na talíři ho rozdělám zpátky na ten píseček, ten hodim do trouby na 50 stupňů a čekám až vyschne tolik, že se začně spékat, pak uhnětu kouli a tu válim, přehejbám a zase válim... jak kovář :D vlhosti se tam pořád drží hodně, takže konečnej krok je vyválení tenkejch plátků válečkem na těsto a ty už nechám doschnout ve skříni kde se na to nepráší... od tý doby žádnej problém

ale neni mi jasný jak to sušit v jinym než takhle placatym tvaru, vlhkost uvnitř se jen tak ven nedostane a zasmrádne to

-GD-

Active member
Já z toho udělám placku a nechám to u topení a na druhý den můžu testovat :D

já mam teda u haše přes pytle největší problém pořád se sušením, všechno krásně jde jak má, ale pak to prostě neschne ( teď už si to dost hlídám, jednou takže po nedosušení uplně shnila kulička jak vejce :D )

takže to řešim tak, že pryskyřici v pytli maximálně vymačkám, vyndám to výsledný vejce a na talíři ho rozdělám zpátky na ten píseček, ten hodim do trouby na 50 stupňů a čekám až vyschne tolik, že se začně spékat, pak uhnětu kouli a tu válim, přehejbám a zase válim... jak kovář :D vlhosti se tam pořád drží hodně, takže konečnej krok je vyválení tenkejch plátků válečkem na těsto a ty už nechám doschnout ve skříni kde se na to nepráší... od tý doby žádnej problém

ale neni mi jasný jak to sušit v jinym než takhle placatym tvaru, vlhkost uvnitř se jen tak ven nedostane a zasmrádne to

sensi23

Active member
Veteran

Ja to seberu lzici na to lisovaci sitko (v sade k petipytli) roztahnu to po sitku a sitko dam na nejakou mrizku na parapet nad topeni aby k tomu sel vzduch i ze spoda..necham zaschnout a druhy den jeste v tom sitku a rucnikach lisuju valeckem..prebytecna voda jde do rucniku a vylisovane temer suche jeste nechavam doschnout u topeni ..pak klasicka sklenice a curing (otevirani a zavirani sklenic..nikdy zadnej problem

Jajda z okjesu

Well-known member
Veteran
Ja to seberu lzici na to lisovaci sitko (v sade k petipytli) roztahnu to po sitku a sitko dam na nejakou mrizku na parapet nad topeni aby k tomu sel vzduch i ze spoda..necham zaschnout a druhy den jeste v tom sitku a rucnikach lisuju valeckem..prebytecna voda jde do rucniku a vylisovane temer suche jeste nechavam doschnout u topeni ..pak klasicka sklenice a curing (otevirani a zavirani sklenic..nikdy zadnej problem

Teoreticky to jak to dela rakos zni dobre, v podstate to tim vypecenim vycisti,ikdyz to neni u tohoto typu hashe zvlast potreba, ale hlavne aktivuje neaktivni cannabinoidy a terpeny viz dekarboxilace. Takze by to mohlo byt na vyslednem produktu citit jak na vuni a chuti tak i na sile.

metracek

Well-known member
Veteran
Teoreticky to jak to dela rakos zni dobre, v podstate to tim vypecenim vycisti,ikdyz to neni u tohoto typu hashe zvlast potreba, ale hlavne aktivuje neaktivni cannabinoidy a terpeny viz dekarboxilace. Takze by to mohlo byt na vyslednem produktu citit jak na vuni a chuti tak i na sile.

Dekarboxylace je odstepeni oxidu uhliciteho napriklad z THCA coz je THC ve forme kyseliny. Probiha i pri normalni pokojove teplote, ale pri vyssi teplote probiha rychleji. Jenze prave na terpeny, chut a vuni ma vyssi teplota negativni dopad. Treba alfa pinen (vune jehlici) ma bod vzplanuti uz kolem 35 °C, limonen (citrus) ma bod vzplanuti 50 °C. Ja bych se peceni v troube pokud mozno vyhnul :)

Last edited:

Rakosnicek

Member
Veteran
no já myslim, že těch 50 stupňů dohromady ani ne hodinu zas takovou paseku nenadělá, radši to, než mít zase plesnivej haš na vyhození :D

to dosušování je vlastně jediný co na tom pořád řešim a asi příště zkusim vytřepání přes pytel na sucho jen se suchym ledem, s tim, že bych to pak mírně nahřál a vylisoval nebo nějak jinak spojil, alespoň se v tom procesu vyhnu vodě

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
při vyšší teplotě se vždycky něco vypaří. pečou i bho a říkají tomu shatter. nebo se pletu? taky rosin se dělá při vyšší teplotě. ale musím říct, že ten metráčkův H z gth byl jedna báseŇ. :D

metracek

Well-known member
Veteran
no já myslim, že těch 50 stupňů dohromady ani ne hodinu zas takovou paseku nenadělá, radši to, než mít zase plesnivej haš na vyhození :D

to dosušování je vlastně jediný co na tom pořád řešim a asi příště zkusim vytřepání přes pytel na sucho jen se suchym ledem, s tim, že bych to pak mírně nahřál a vylisoval nebo nějak jinak spojil, alespoň se v tom procesu vyhnu vodě

Ja jsem presvedceny o tom ze kdyby si pulku susil normalne/delsi dobu a pulku dal na hodinu na tech 50 stupnu tak bude pak ve vapiku rozdil evidentni. Ale treba se pletu, zkouset to nehodlam. Je jiste ze o nejaky terpeny se urcite pripravis a ja nemam proc :D

Ja mam totiz spis opacnej problem, me to vzdycky za dva dny, pri pokojove teplote na tom sitku podlozenym kartonem, uschne tak ze z toho mam svetlej pisek a kaminky. Vubec to pak nejde uvalet v neco nebo tak, proste pisek :D

Nadrzajda

Member

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Abys zacal po dlouhych nocich onanovacím treninkem
smile.gif
Jeden den jsem se snazil suchym ledem pohonit listi ze dvou sklizni a tak tejden me bolely svaly predlokti . . . . . Rikal jsem si ze tohle uz nikdy. Ale i pres icebagy to ma jisty uskali, clovek si asi nevybere. Minule me dost naprdlo shaneni ledu (mam uplny mikromrazak), cili ted cekam az napadne sníh konecne a venku klesne teplota pod nulu, mam nasetreno opravdu hodne listí, tak spolecne s pomoci prirody na to vlítnu. :dance013:
[/FONT]

G

green johny

za trocha haše vám ty ruce i s trapezem rozmasíruju a protáhnu :D btw nějakej "jurek5" prodával pytle dobrou cenou, nevím jestli ještě aktiv

Rakosnicek

Member
Veteran
Ja jsem presvedceny o tom ze kdyby si pulku susil normalne/delsi dobu a pulku dal na hodinu na tech 50 stupnu tak bude pak ve vapiku rozdil evidentni. Ale treba se pletu, zkouset to nehodlam. Je jiste ze o nejaky terpeny se urcite pripravis a ja nemam proc :D

Ja mam totiz spis opacnej problem, me to vzdycky za dva dny, pri pokojove teplote na tom sitku podlozenym kartonem, uschne tak ze z toho mam svetlej pisek a kaminky. Vubec to pak nejde uvalet v neco nebo tak, proste pisek :D

to příště až budu někdy dělat přes vodu zkusim usušit jen někde u topení a uvidíme :D každopádně stejně bych to pak asi zahřál a vyválel, radši hroudu než píseček :D jsem takhle nahříval zabalený v pečícím papíru a igelitu v teplý vodě a pak to šlo krásně

-GD-

Active member
Na ten suchý led opatrně, když sem ho použilv icebagu, tak mi z toho popraskala tak vnitřní vrstva a musel sem to lovit z výsledného materiálu......

sensi23

Active member
Veteran
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Abys zacal po dlouhych nocich onanovacím treninkem View Image Jeden den jsem se snazil suchym ledem pohonit listi ze dvou sklizni a tak tejden me bolely svaly predlokti . . . . . Rikal jsem si ze tohle uz nikdy. Ale i pres icebagy to ma jisty uskali, clovek si asi nevybere. Minule me dost naprdlo shaneni ledu (mam uplny mikromrazak), cili ted cekam az napadne sníh konecne a venku klesne teplota pod nulu, mam nasetreno opravdu hodne listí, tak spolecne s pomoci prirody na to vlítnu. :dance013:[/FONT]
jj snehovej ice has je luxus nejvetsi..nejlepsi extrakce..Ja ted ujizdim na slzach jeste docistovanych vakuovou pumpou a pekne daby daby daab :D
Klic k slzam je v tom to nezrat ale vaporizovat :D

Rakosnicek

Member
Veteran
Na ten suchý led opatrně, když sem ho použilv icebagu, tak mi z toho popraskala tak vnitřní vrstva a musel sem to lovit z výsledného materiálu......

jo tohle mě taky napadlo, ale zatim mi všichni řikali, že se jim to nedělo, tak jsi mě teď trochu vyděsil :D

jinak k tomu používání sněhu jako chlazení - dávejte si dost pozor jakej sníh používáte ( a teď nemyslim ten žlutej :D ), ono to co padá ve městěch je dost znečištěný, někde na vesnici bych se nebál, ale já si v praze radši udělám led v mrazáku :D

jsme jednou dělali na chalupě z vody ze studny, která neni pitná, jen užitková, protože tolik jiný vody nebylo... jako byla krásně čistá, ale údajně s moc vysoou koncentrací manganu a nevim čeho ještě, no výsledek byl dost hnusnej

Jajda z okjesu

Well-known member
Veteran
Rychla otazka kamaradi kam by mel byt prednostne distribuovan cerstvy vzduch. Ke korenum nebo spise k palicim??? Diky za rychlo reakci

pMiii

Active member
V pondělí bych měl prej máznout 240 krásných sendviču na úterní catering , protože šéfa mám ultra streslého plešatého kokota co žije život stylem "jsem vězněm a otrokem svojí nádherné práce". Otravuje s tím lidi co chtějí í žít v míru a relativním poklidu tak je to :D idilka jak víno kokot jeden plešatý :D peace všem chlebům!

Vesnican

Well-known member

Můžu se zeptat k tomu Curingu: jak často sklenice otevírat a na jak dlouho? Myslím pro klasickou sušinu, děkuji.

Latest posts

Latest posts