What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Co mě udělalo radost VERSUS Co mě nasralo II. .......

spachal

Well-known member
Veteran
Koukal jsem na to, meli jsme podobny napad, ja to stejne nakonec vzdal (ve fazi uvah do budoucna, jak zridit indoor).

Jak jsi to mel pozapojovane pri testu? Dlouha hadice a na konci pospojovany rozbocky s kratkou hadickou mezi nima, s tryskami? A ted, kdyz funguje jen jedna, je to ta hned na zacatku u cerpadla, nebo na konci u zaslepky? Podlo toho bysme se mozna mohli dale odpichnout :)

Jinak, moje vyhrady, proc nekoupit, byly v tom, ze trysky jsou mosaz, coz by nemuselo uplne delat dobrotu. Plus 7bar rozvody uz jsou docela vysoky tlak, bohuzel pokud chces opravdy TAG, tak to jinak asi ani nejde. Ale i tak bych tomu veril proste uz o neco mene ..

Jinak, ja mam stale v oblibenych ulozeny tenhle set: https://www.aliexpress.com/item/-/569470939.html . Alespon nejake zadeklovani, trysky sice asi take mosaz (neverim, ze je to nerez), ale alespon pokovena a keramicka vlozka. To jen, kdyby o tom nekdo dalsi uvazoval :]

A mimo tema aero, takhle vypada muj revegnuty Tas x Heri, zadna slava, uvidime az to zase zacne kvest .. pritlacil jsem na dusik kvuli rustu, bohuzel az moc, ted se toho nemuzu zbavit.. ale moc me to nepotesilo, je to takova divna vec ;]

Flores

Active member
Ahoj,

zapájal som to presne ako pišeš, nedá sa však definitívne povedať, že ide iba jedna - občas idú 3, občas ani jedna, občas mlžia 2, z 3. iba strieka prúd vody etc., bez ohľadu na to, kde na hadici sa nachádzajú.

Každopádne, už je to jedno, narvem na to hmlové trysky od Gardeny, kúpil som ich zatím 5, na skúšku a s čínskym čerpadlom to šlape krásne - nie je to síce taká jemná hmla ako pri čínskych tryskách, ale nie je to ani klasicka spŕška kvapiek ako pri tryskách v aeroflo.

Inak, narazil som na veľmi zaujímavú trysku ktorá produkuje veľkosť 0-30 mikrónov už pri 35PSI - čo vraj taky pomáha, resp. neničí prospešné baktérie na korienkoch.

https://www.youtube.com/watch?v=-e_2celMVf8

Jenom dať za trysku 200 je tak trochu moc.

Zatím!
F:tiphat:

spachal

Well-known member
Veteran
Zdar, takze jedina zmena, kterou jsi udelal, je to, ze misto kratkych propojovacich hadicek mezi T-kusy jsi dal delsi hadicky? To je docela divne, pokud to pred tim fungovalo bezvadne, tam bude zakopany pes nekde jinde :)) ..

V kazdem pripadku pokud nepotrebujes mlhovaci TAG (ono je s tim stejne docela dost problemu, zasiraji se trysky atp.), ale staci Ti ty Gardeny, tim lepe. Jsou plastove a take funguji. Jen bacha, aby jsi je neznicil tlakem, preci jen jejich pracovni tlak je okolo 1.5bar, cerpadlo ma na vystupu petinasobek ..

Jinak kvalitnich trysek je hafo, jen nejsou uplne levne. Ale nejake se daji sehnat, ktere jsou odzkousene, tyhle by mezi ne mely patrit: https://www.dripworks.com/superfine-misting-nozzle . Pracovni tlak mezi 40-100 'čokly'.
A to z toho videa, to je sice hezke, ale ani jsem radeji nehledal cenu :D

Flores

Active member
Ako píšeš + zmena prostredia - z čistej kúpelne do prachom a pilinami zasratej dielne. Nadobúdam presvedčenie, že sa upchali :D

Inak real TAG chcem určite skúsiť, jenom mám toho už teď plné zuby, takže tohle kolo Gardena, Dripworks příšte :) Ja som na DW taky koukal na Groweri, holt blbec som skúsil Čínu ...

Ješte jedna vec - nevieš náhodou o nejakom resellerovi DW ?

Dík!
F:wave:

spachal

Well-known member
Veteran
Zdar, jsme uz mimo tema, ale netusim :] .. Zkus to, co mas a uvidis, treba to bude v pohode. Ja jsem uz uvahy nad aero vzdal, radeji kokos a 2bar automaticka zalivka typu DTW.

Mightyka

Well-known member
Veteran
Ťan-Šan
Sněžný levhart mi zatím stále uniká, alespon už můžu hledat kam na ně do Himaláj :D Btw. foto cca v 3700m n.m. a okolní kopce do 5 tis.
picture.php

Last edited:

ecr8d

Active member
na letosny outdoor si este treba nejaku tu chvilu pockat,,zato sklizen rajcin v plnom prude..Black Krim,Cherokee Purple,Tornado,Azoychka
picture.php

picture.php

picture.php

Mightyka

Well-known member
Veteran
na letosny outdoor si este treba nejaku tu chvilu pockat,,zato sklizen rajcin v plnom prude..Black Krim,Cherokee Purple,Tornado,Azoychka
View Image
View Image
View Image

Osobně se žlutejm rajčatum snažim vyhejbat. Příjdou mi většinou takový moc dužnatý a bez chuti. Co tyhle?
Jinak jsme si udělal poprvé letos seznam kam sázim jakou odrůdu a zjistil jsem, že to vůbec nesedí. Třeba žlutý sem si nekupoval ani jedno. Cherry byla tak půlka a mám z 26 rostlin 3.
Btw. to "tučný" (nevim název) mám letos taky a je to strašně náchylný na plísně. Osobně mám nejradši cherry a koktejlky :).
Každopádně vypadaj hezky! :)

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
mnaaam! velmi chutně vypadající rajčáky :D blondkopffen žluté sou mé nejoblíbenější ze žlutých,..

Vysocinagrower

Well-known member
Veteran
Když už jsme u těch rajčat :biggrin:
Já mám rád žlutý cherry chuťově zatim nejlepší co jsem měl možnost ochutnat...druhá foto divoké rajče..třetí foto kobylka zelená hezky zapózovala ta mi udělala radost.

picture.php

picture.php

picture.php

ecr8d

Active member
Osobně se žlutejm rajčatum snažim vyhejbat. Příjdou mi většinou takový moc dužnatý a bez chuti. Co tyhle?
Jinak jsme si udělal poprvé letos seznam kam sázim jakou odrůdu a zjistil jsem, že to vůbec nesedí. Třeba žlutý sem si nekupoval ani jedno. Cherry byla tak půlka a mám z 26 rostlin 3.
Btw. to "tučný" (nevim název) mám letos taky a je to strašně náchylný na plísně. Osobně mám nejradši cherry a koktejlky :).
Každopádně vypadaj hezky! :)

Ahoj Mighty..Tak to zlte rajce(Azoychka) malo tohto roku premieru..predchadzalo dlhe rozhodovanie nakoniec to vyslo na nu..jj tiez som pocul ze niektore zlte rajciny su take nejake bez chuti atd...ale tato vycnieva z radu..fajnova citrusova vona,ovocna chut fakt super..Je pravda ze tie velke masove/beefsteak rajcata su trocha nachylnejsie na plesen..,nepomoze nic iba postrek..U mna je to zase naopak..najradsej mam klasicke krickove,kolikove rajcata,,ale chystam sa na jednu cherry odrodu Blondkopfchen..vraj absolutny top co sa tyka chuti a slusny vynos.:wave:

ecr8d

Active member
mnaaam! velmi chutně vypadající rajčáky :D blondkopffen žluté sou mé nejoblíbenější ze žlutých,..

:thank you: MAHA KALA za pochavalu..rajcata to je moje..paci sa mi ta rozmanitost odrod,chuti a farieb...skoro ako s nasi sacred plant:)..na tie Blondkopffen som sa chystal tuto sezonu,bohuzial som sa nedostal k semenam..buduci rok na 100% probnem...svojho casu tu bol ukazkovy thread o rajcatach myslim CosaNostra bolo meno clena fakt pekna show..resp. on ma zasluhu ze som objavil web tomatofest tecka com

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
zdarec ecr8d, taky mě docela chybí ten člen, ty bk sem měl od něho D: a mnohé jiné... taky habanera red, které chutnaly po třešních neuvěřitelně, od té doby sem takové habanera nesehnal.. :D

Vysocinagrower

Well-known member
Veteran
Dneska jsem byl navštívit dědu...dal jsem mu na test druhou generaci larry og x purps a oproti minulému roku o dost rychlejší nákvět...byla v 5l květináči, ale očividně kořeny prorostli do země a je z toho tohle :biggrin: Jsem rád, že soused je v pohodě...loni sklizena počátkem listopadu ve skleníku...vypadala hrozně, ale chuť a stav super,tak se těším co ukáže letos :tiphat:

picture.php

Mightyka

Well-known member
Veteran
Vypadá super! Ta stavba je hodně OG, i ty listy docela. Jen prosim tě co je to za druhou generaci? Je matka z klonu nebo klasicky ze semen F1?

Vysocinagrower

Well-known member
Veteran
Díky.Je to klasiciky ze semen, co jsem našel v palici.Z těchto semen mám i tu ve skleníku.Ta má trochu jinou stavbu i listy má vice užší.Loni mi právě hrozně chutnala, tak jsem ji dal na light dep.Dobře jsi to vyselektil!

spachal

Well-known member
Veteran
Potesil me novy mobil se slusnym fotakem a ty nizke teploty venku, tohle je vysledek kombinace obojiho, pekne se nam to letos barvi :] ..

picture.php

Purple Urkle - ta se, doufam, jeste hodne vybarvi

picture.php

NHUxHeri