What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Co mě udělalo radost VERSUS Co mě nasralo II. .......

spachal

Well-known member
Veteran
Dnes me potesil DIY 'prckovač', vypada to, ze funguje dle predstav. Po sedmi dnech se povedly takoveto korinky:

picture.php

Cloner jsem pojmul 'neco jako aero', kombinaci ostrikovani tryskami a mlhovac. Ostrikovani bezi kazdych 15 minut v hodine, mlha se vyvyji nonstop a jeste je v boxu topitko pro akvaristy, udrzuje teplotu cca 25'C (ale on topi i ten mlhovac ..).
Cerpadlo prislo levne z Ciny, to same trysky, ram na ne jsem si svaril z 20mm trubek. Puvodne to melo byt na mensi box, ale nakonec jsem v JISKu sehnal krasnou bednu okolo 100Kc, ani jsem se nakonec nenamahal to nejak zatmavovat, ono to funguje i tak dobre. Kdybych ostrikovani delal dnes (a ne pred mesicem), udelal bych jej asi trochu jinak, ale i takhle je to pekne funkcni. A interval ostrikovani by byl asi lepsi treba jednu minutu v kazde ctvrthodine, ale na to nemam vhodny casovac.

picture.php

Dekl mam na dvacet prcku, vic neni zapotrebi. Vyroba byla docela zabava, tedy krome vyrezavani der do boxu, ten plast je hodne lamavej, takze jednu diru jsem musel nakonec prelepit, vystipla se. Do boxu jdou pruchodky na kabely, prckove jsou ve vyseknutych molitanech (nahradni molitan na stukove hladitko).

picture.php

Loni jsem mel bublak, ten se moc neosvedcil, ale tohle je docela bomba :] Celkove naklady minimalni a mam radost, ze to dobre funguje!

spachal

Well-known member
Veteran
Zdar, pta se vice lidi, takze zhruba takhle:

- trysky https://www.aliexpress.com/item/-/32777422256.html
- cerpadlo https://www.aliexpress.com/item/-/32667512461.html (25W)
- mlhovac http://www.ebay.com/itm/-/132174265243
- box https://jysk.cz/ulozne-prostory/kos...ystemy-plast/ulozny-box-topstore-14-l-s-vikem
- topitko https://akvarijni-topitka.heureka.cz/diversa-thermo-plus-25-w/

Pruchodky v prodejne elektromaterialu (cca 9Kc kus), k tomu rovnou nove zasuvky. Otvory vyrezat pomoci kruhoveho sukovniku, velmi opatrne :]. Ten mlhovac by byl asi lepsi na plovaku, ale nemam.

>Flores: pokud chces, trysky mohu poslat, takovych 30 mi jich jeste zbylo a nevyuziji je. Pokud bych ale stavel aero system, radeji bych pouzil tlakove cerpadlo a mlhovaci trysky z nerezi. Tyhle netvori mlhu, ale rozstrikuji prud vody na kapky.
Upevneni je velmi snadne, mam pocit, ze to byl vrtak 4.5mm, proste vyvrtat diru a do ni to zasroubovat. Co jsem videl nejaka videa, delali diru do trubky o neco mensi a do ni par vyrizli zavit pomoci kovoveho sroubu. Na to jsem se vyprdnul a nasrouboval trysky primo do der, ty trubky jsou prijemne mekke. Ani jsem to nijak netesnil, ono to v principu neni zapotrebi :]

spachal

Well-known member
Veteran
Zdar, v tom se bohuzel nevyznam .. ale co jsem se na tyhle trysky koukal, nejenze jsou z medi, coz asi nebude pro nase ucely idealni, ale maji docela DOST velky provozni tlak, mezi 20-70 atmosferami .. Takze to uvadene cerpadlo by na to zcela jiste nestacilo :] ..
Jinak ty trysky se daji sehnat za uplne jiny peniz take ze zahranici, jsem si jisty, ze je to to same (pripadne zvolit prutok podle potreby): http://www.ebay.com/itm/-/262497419964

Uz jsem se na to pred cca rokem dival, ale opravdovy TAG moc lidi asi vlastni vyrobou nejede, vetsina jsou jen bublacky, nebo ty plastove nizkotlake trysky ..

Cerpadla jsem resil v navaznosti na vysokotlakou zavlahu, pokud bys sehnal trysky s pracovnim tlakem okolo 1.5atm, pak je treba lepsi tohle: https://www.karavan.cz/_300_132-vodni-elektricke-ponorne-cerpadlo-barwig-12v--22-litru-min.htm

pMiii

Active member
tak nevím jestli to nemám dát spíše mezi vtipy:D:D:D - Útok podnapilého muže na zakročující policejní hlídku na nádraží ČD Opava-východ

Dne 20.3.2010 v 19:50 hod. byl opavskými policisty zadržen muž ročníku narození 1988 ze Starého Města, okres Bruntál. Jakmile zakročující policejní hlídka z obvodního oddělení PČR Opava rozhodla v železniční stanici ČD Opava-východ o umístění jednoho z cestujících na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění pro jeho protiprávní jednání, tak výše uvedený muž přistoupil k jednomu z policistů, který prováděl eskortu zajištěné osoby do služebního vozidla, tohoto uchopil oběma rukama za předloktí a snažil se jej strhnout na zem, což se mu však nepodařilo. Další policista proti němu ihned použil donucovací prostředky, a to hmaty a chvaty sebeobrany a přiložil mu pouta. Dvaadvacetiletý muž však ve svém protiprávním jednání pokračoval i při eskortě služebním vozidlem, kdy se snažil fyzicky napadnout dalšího policistu, kterému chtěl dát tak zvané čelo, což se mu nepodařilo a dále se jej snažil kopnout do nohy. Vzhledem k jeho podnapilému stavu bylo rozhodnuto o převozu tohoto muže na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě. Zde slovně napadal 5 přítomných policistů vulgárními výrazy, že jsou zmrdi, vyhrožoval jim, že pokud jej ihned nepustí, tak že má známého u policie a že je tento vysvleče z uniforem, že půjdou dolů, že všem rozkope držky a jednomu z těchto policistů řekl, že je plešatý zmrd, zkurvený příznivec Dělnické strany a piča, kterého ihned po propuštění zmlátí do bezvědomí. Při použití donucovacích prostředků nebylo způsobeno žádné zranění zúčastněným osobám ani nebyla způsobena žádná škoda na majetku.

pMiii

Active member
Kdo hleda sluchátka přes hlavu ve stylu cena/výkon maximálně doporučuji Sony MDR-V55.

ŠPICA!

kvalita lepsi zvuk jak u sluchatek za 3,5k, to chces

spachal

Well-known member
Veteran
OT: dovolil bych si to trochu poopravit, ta sluchatka jsou vcelku slusny pomer ceny a 'uzitku', ale ta cena odpovida kvalite .. docela dost prebasovana, nic moc stredy, na delsi nasazeni na hlave nepohodlna. Asi pred rokem jsem vybiral take, tohle byl jeden z kandidatu v te nizsi cenove tride, ale nakonec jsem radeji priplatil a vzal HyperX Cloud (prebrandovany Takstar Pro 80), mel jsem limit 2kKc. Za ty penize cisty zvuk, slusne stredy a vysky. A daji se velmi slusne vybudit i treba mobilem, i pri te velikosti menicu.
Mit rozpocet o tisic vice, dopadlo by to take jeste jinak ..

Takze chapu, mas z novych sluchatek radost, pry se pri 50+ hodinach jeste trochu rozehraji, ale s tim co je dostupne za tri a pul tisice, bych to nesrovnaval :]. Ale v cene okolo 1kKc je to docela slusny kauf, obzvlaste, pokud ma nekdo rad zvyraznene basy :]

-GD-

Active member
Mám takový školácký problem, který se Vám pokusím popsat.

koule 660w,120x120 prostor, 16 kousků. Teplota cca 28C den/ noc 20
Zhruba ve 4týdnu květu jsem se rozhodl přidat do kvetináčů (cca 8litr) hlínu, protože se mi zdálo že to docela rychle vysychá. Původně byla do 3/4 já sem je dosypal doplna....
Můj problém...... ob 2 dny zálivka 450ml a spodní listy už bývali svěšené, po doplnění substrátu do plna 500ml zálivka se stejnou frekvencí, květináče zalévám podle váhy + prst do substrátu a začíná se mi projevovat jakože přelití....(žlutnou listy) květináče jsem nechal proschnout, zálivku zalil po 3 dnech 400ml a s frekvencí ob 2 dny ale problém se opět opakuje listy žlutnou, květy se nenafukují....
Tak já ti nevím Karle....
Přemýšlím že asi jednu budu muset znásilnit a podívat se do kořenů.........
Nějaké tipy nebo nápady?
Díky moc! pro upřesnění hlínu sem sypal ke kořenům, ne hore....Tak mě napadá jestli nežloutnou skrz vyššímu odběru dusíku, jak tam dále bují kořenový systém...... ph 6,5 - 6,7 EC v pořádku......

Last edited:

pMiii

Active member
Zdravím pane Spáchal :tiphat:

Ano ,cena odpovídá kvalitě, což je v zcela v pořádku i když dosti neobvyklé v dnesní dobe ze ..

Basy jsou tu naopak na výborné urovni.. a ne prebasované.. tak to vydím aspon já kdyz jedu rap, hipec, trap nebo dnb, spise bych to videl jeden rad vdolky a druhy.. oné palačinky ale zadne oné prebasovane! :biggrin:

3,5k -> manéž doktora okolo sluchátek kde nejde o zvuk lol, no mozná sou lepsí ale za tu cenu bych si koupil 8x tak dobré no ni :biggrin:

Vsude je plno recenze, není nic lehčího než si udelat obrázek.. nejeden bude mile prekvapen :)

odborná recenze vol.1

:smoke out:

Vesnican

Well-known member
reveg

reveg

Zdarek, protoze nemame vlakno "co me prekvapilo", davam to sem. Takovej reveg, co predvedly slupky od brambor v mem kompostu,
bych nazval level hardcore..

pMiii

Active member
No pane Huml.. to sou Vám teda věci! takové šlupky svět neviděl.. aby za tím vším nestála paní Fuchsová!

Mightyka

Well-known member
Veteran
Ledky mi udělaly radost 241g (a to už jsem něco zmastil :D) na prostor 60x60 a 185W. K tomu mix OG a Urkle což nejsou zrovna výnosný modely. Bejt tam jen Gorila, tak jsem na 300g no problem :).

Flores

Active member
Zasraté skurvené trysky. Zapojím ich v kúpelni, krásne šlapu. Najebem to na dekel, natáhnem hadičku, funguje z 20, to mě poser, JEDNA.

Grr.
Flores :tiphat:

Flores

Active member
Tady nekdo setril na cerpadle .. :D
Ale drzim palce, at to slape!

Kupovaný celý komplet z Číny, za stofku 20 trysiek spolu s čerpadlom a 20m hadičky. Človek by čakal, že čerpadlo bude dimenzované na systém, holt bohužial. Kvôli skúške som ich napojil na celú 20metrovú hadicu - úplne na jej koniec s rozostupmi medzi tryskami cca 2cm - tož cerpadlo pretlačilo vodu cez 20m hadice a na jej konci cez 20 trysiek - všetky krásne šlapali, nádherná hmla, radosť pozerať.

Následne som nastrihal hadicu, upevnil ju na kryt, pozapájal jednotlivé trysky a - šlape 1 ...

Najhoršie na tom celom je, že čerpadlo už prešlo odhlučňovaciou mašinériou - čerpadlo v OSB boxe, protihluková pena, to celé v ďalšom boxe s protihlukovou penou a to celé ešte v ďalšom boxe, voľne zavesené v strede a po stenách tie ihlaniky na rozbíjanie hluku. Funguje to parádne. Ibaže to nefunguje :biggrin:

No ale, aby to nebol iba pičung, tak kompletné prerobený growroom, odhlučnený odťah, 315mm diera v stena, zbúchany box pre 30 plantíkov s vysokotlakovým aerom - dnes ráno som vstal s pocitom, že dorobím pár finálnych úprav a celý systém pôjde na niekoľko dňový empty test run.

Každopádne, je toho hodně za nami, room mi robí radosť, jenom doriešiť túto poslednú prkotinu. Čoskoro založím thread, verím, že bude na čo pozerať a taky konečne zosnovám endreport na predchádzajúci OGK. Robili sme taky fénixové slzy cez isopropyl, všetko nafotené, všechno tady bude, jenom ješte chvíľu strpenia :)

PS: inak to čerpadlo má max. tlak 7barov (cca 100PSI), tak ja už vážne nevím...

PS II: myslíte, že by pomohla expanzná nádoba? Ako to funguje? Vôbec sa do toho nevyznám, ak by ste mi to niekto mohli polopate vysvetliť ... :)

F. :wave:

Last edited:

spachal

Well-known member
Veteran
To je trochu divne .. pokud cerpadlo uz 'utahlo' bez problemu 20 trysek, neni nejmensi duvod, proc by pri zmene systemu tomu nemelo byt stejne. Tlak se ve vode siri docela bez problemu, nemas to nekde 'skripnute', polouzavrene ap.?
Expanzni nadoba by vyresila hlavne razy, jinak slouzi pro pripad zmeny tlaku v zavislosti na roztaznosti soustavy vlivem zmeny teplot, coz se nas netyka :]. Pokud je hadice 20m dlouha, v podstate slouzi jako expanzka take.

Hod odkaz na Cinany, mrkneme na to :]