What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Co mě udělalo radost VERSUS Co mě nasralo II. .......

Rakosnicek

Member
Veteran
tak určitě bych neřekl ojeb, přecijen je to 17 balení semen zadarmo :D a myslim, že budou dobrý, ale holt jsem hodně vybíravej a mam zálusk na jiný :D stejně tyhle taky časem odjedu, automaty rozhážu ven a ty ostatní postupně zpracuju, třeba na ty cbdčka se docela těšim, oboje má mít poměr cca 1:1, takže to bude i k hulení.. přecijen už jsem o nějakejch párkrát přemejšlel

pMiii

Active member
Po 4 měsících solidní bolesti u srdce, bolesti páteře a téměř celé levé ruky, se mi povedlo včera nahodit "něco" u levé lopatky do "cajku" - vše okamžitě odeznělo! férové křupnutí :D

Mightyka

Well-known member
Veteran
Zasraný kompový ventilátory! Stavim ledku a tohle je poslední věc, celý už to fachá, jen to chlazení...
Čekal jsem 2 dráty, který namotám na 12V zdroj, ale tyhlety (jeden za 2 kila) maj drátů jak sraček, modrej, černej, žlutej, zelenej a jakmile se to jen maličko dotkne jinak než má, je po ventilátoru... Nejdřív jsem omylem zapojil dva v serii na jinou barvu a bylo ponich, už si ani neškrnou. Objednal jsem nový 2 a mezitim se mi povedlo zapojit blbě ty dva co fungovaly (i kdžy si neuvědomuju, že bych udělal něco špatně). 8 set v prdeli. Koupim si nějaký obyč. Jako malej, když sem dělal první skřínky, tak jsem to používal na odtah a nikdy žádnej problém, kurva!

Kašlu na to, stáhnu ledky na minimální výkon a snad ty dvě COB zvládne jen ten 55cm dlouhej hliník.

spachal

Well-known member
Veteran
To jsi bral ty F9 od Arcticu? Pokud nemas nejakou jinou verzi nez ja, cumi z toho tri draty, jeden zvlast zlutej na otacky/teplotu a dva pospolu plus a minus pol. Na tom se snad neda nic zkazit, ne? :D

Ale neboj, tech cca 50W tepla (pokud mas ty dva VERO29 na 1.4A) takovej kus hliniku musi uchladit levou zadni, tedy pokud jsi vzal ten 0610 z alunetu (to je 2.5kg hliniku) :]

Mightyka

Well-known member
Veteran
To jsi bral ty F9 od Arcticu? Pokud nemas nejakou jinou verzi nez ja, cumi z toho tri draty, jeden zvlast zlutej na otacky/teplotu a dva pospolu plus a minus pol. Na tom se snad neda nic zkazit, ne? :D

Ale neboj, tech cca 50W tepla (pokud mas ty dva VERO29 na 1.4A) takovej kus hliniku musi uchladit levou zadni, tedy pokud jsi vzal ten 0610 z alunetu (to je 2.5kg hliniku) :]

Ahoj, jj ty F9. No v píči, kdyby to bylo tak jak píšeš, tak super, přikládám foto :D
Zapnul jsem to cca před půl hodinou a zatim je hliník uplně ledovej. Ano 2 VERO29 na jeden Alunet hliníkovej chladič 55 cm dlouhej. Mám to stažený tak na 30% výkonu, aby si kytky zvykly. Dotěd byly pod 46W.

Popis k fotu. To blíž jsem odstřihl, napojil na to co je dál a přimotal k trafo drátu. Vše běželo, paráda, dokonce jsem zapojil díky těmhle omrdlávkám 2 za sebou, pak jsem to chtěl napojit definitivně a v šeru jsem si spletl černej drát s tmavě modrym a nic a pak už jakkoli jsem to udělal, tak se to ani nehlo...

picture.php

spachal

Well-known member
Veteran
Hehe, koukam, ze me asi zacnes brzy nenavidet, nejdrive prehlednu specifikace u driveru, ted zase tohle ;] .. V kazdem pripadku jsem alespon v tomhle nevinne, ted jsem se koukal, proc je to jine, nez mam ja a 'chyba' je bud v nove revizi, nebo spise v te PWM variante.

Ja mam totok a jsem s nimi maximalne spokojeny, tiche a s kulickovymi lozisky:

95774_2254_draft_large.jpg

V kazdem pripadku, ted jsem se dival, jak jsou zapojene 'bezne' 4pin ventilatory (PWM) a mel by to byt pin 1 a 2 (zluty pin2 je plus, cerna jednicka zeme). Zkus to jeste pred vyhozenim takto zkusit..
http://www.pavouk.org/hw/fan/en_fan4wire.html

Ted jsem jeste nasel jedno vlakno na RIU, je asi velka sance, ze jsou vazne definitivne v riti :/
http://www.rollitup.org/t/did-i-fry-my-fans-by-wiring-them-backwards.857247/

Rakosnicek

Member
Veteran
no hele jedu z tý výhry teď 6 kytek sour grape a jsou to docela mutanti :D vypadá to zatim jak deep chunk, ale ještě nevim ani pohlaví natož jak to pokvete

N

not real geroi

Mám rád tvoje fotky na slunci ale dal sem devítku když Teda nechceš (se nedivím) :D

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
jo jo sou tam hezké fotky moc, barevné vždycky víc táhnou oko i mé :D

přes fotku se dá někdy vidět co normálně neni vidět, obohacuje to vnímáni, možná.

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
hehe příště si vsadím sportku a budu se přesvědčovat, že to jako nechci vyhrát, snad to klapne :D

@vysočina, to si spíš ty udělej výlet na jih kámo. :D at se ohřeješ...

K

Krutibrko

taky máš ode mě bodík :) naši sekci brzy zabanujou s takovou,jen tak dál kluci...:D