What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Baraca refugiatilor

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Da, e bine ca ai cautat asa, daca ai gasit reseller certificat in alta parte e clara alegerea... Chiar daca poate sa fie o nesincronizare, ce-i in mana nu-i minciuna.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Pai vama nu are treaba cu Spania!

Si dreptul nu inseamna nimic. Curierii au "dreptul" sa deschida colete. Au si "angajati" in directia asta. Mi-au deschis mie in RO. Da-i in judecata! :D

oldboat

Member
Degeaba magazinul e in Spania daca marfa vine din USA. Si degeaba pleaca marfa din Spania daca e trimisa prin super saver si colinda toata lumea pana ajunge la tine. Omu' a dat un sfat bun. Cereti confirmare de unde pleaca coletul si pe ce drum o ia. E vorba doar de-un mail.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Super saverele nu au treaba cu vama pe cate stiu, insa daca adresa de plecare e intr-adevar in afara EU, e altceva. Asa e, e bine oricum de cascat ochii, ca magazin in limba spaniola nu inseamna expeditor spaniol.

Nota: cand am spus ca mi-au deschis in RO, insemna trimis din RO in RO.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu n-as fi acceptat un colet deschis de o firma de curierat. Chiar si ca sa il scaneze cu raze X au nevoie de aprobari in cazul in care scanarea se face in-house, sau trebuie trimis tot la vama daca exista suspiciuni sau daca este cerut acest lucru de catre autoritati.
Chiar si vama daca il deschide trebuie sa fii anuntat ca a fost deschis. Altfel ti-au fost violate drepturile.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Altfel ti-au fost violate drepturile.

Da, asa este. So what?

Am trimis un colet cuiva, omul l-a primit deschis (a sesizat si, chiar mai mult decat atat, printr-o anumita conjunctura a aflat si de ce a fost deschis) si mi-a si spus, ne-am facut cruce si am lasat-o asa.

Vorbim de un colet trimis printr-o firma mare de curierat da la Cucuietii din deal la Cucuietii din vale, si vorbim despre un motiv care, desi era incorect - ca altfel nu aveam discutia asta acum - nu putea fi presupus decat printr-o scanare cu raze X sau prin urmarirea unui destinatar. Exista si varianta ca prietenul m-a mintit, insa e doar o probabilitate mica (nu se poate exclude totusi) caci am fost destul de atent sa vad daca e asa, fiind mult prea lata.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca nu cumva un simplu angajat a vrut sa vada ce ai inauntru, si atunci o reclamatie la firma de curierat era un lucru normal. Acusi depinde de cat de lata era treaba. :)

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Suspiciunea era lata, dar nefondata. Si era inutil sa fac reclamatie. Mai ales ca nu era vreo paguba, decat la principii. Stii, liberte, egalite, fraternite, amendamentu' nr.1, constitutie, si alte din astea care nu conteaza in viata reala...

Hebii

Member
sal.ziceti mi va rog daca sunt destul de mari astea ca sa le pun in galeti de 10 L

CAM00001.jpg

CAM00003.jpg

stiu ca le trebuie nutrienti o sa le dau de sapt viitoARE
si inca ceva, au 29 zile cam cat sa le mai tin in vegetatie

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Acelasi pamant. Insa vezi ca aparent nu ai azot. Nu as astepta o saptamana. Da-le macar foliar.

Daca ai ghivece de 200L, loc si lumina destula, si 4 luni :p Altminteri sunt destul de mari pentru 12/12.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Stagneaza din lipsa de azot, nu de la ghiveci. Si eu le-as transplanta, da nu neaparat in 10L. acusi depinde de ce spatiu disponibil ai. Mie in pare ca le ai intr-o cutie de carton, nu prea imi dau seama cat de mare ar putea sa fie cutia aia de carton ca sa fie nevoie de ghivece de 10l.

Hebii

Member
cutia are 95 inaltime si 55/35 latime dar oricum spatiul nu este o problema pt ca o sa le mut intr un dulap mai mare.
as putea sa fac transplantu in ghivece de 3-5 sau 10 litri, dar nu stiu care e mai potrivit pt ele