What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Baraca refugiatilor

eska

Member
pe A2 am fost si eu, m-am dus pana la mare si m-am intors. tot acolo am vazut-o si pe EDIT Piaf.

iar fenotip e un tip de feno (tot fenotip, dar invers, sub acoperire)

Ganja Gost, daca tot mai ai numa 10 zile eu zic sa le lasi in pace. e ca si cum te-ai duce cu porcu la mec, pe 20 Dec. :D

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Salut baieti, o intrebare in legatura cu plante auto. Stiu ca nu e indicat sa faci nici un fel de plant training pe ele dar sunt curios daca cineva a testat/incercat si ce rezultate a avut.

La auto poti sa faci LST.

@explo si cruzito

Eu nu sunt de acord cu "glosarul" de genetica de aici: https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=312230&highlight=glosar+genetica

De exemplu, la fenotip. Apoi da, fenotipul este ceea ce face diferite doua plante, insa atunci cand ele sunt genetic identice (au genotipurile identice). Nu ca vezi, ar fi ceea ce se vede la exterior. Nu. La exterior, pot fi diferite si pentru ca genotipurile sunt diferite. Fenotipul arata atat variatii la nivel de exprimare a anumitor gene, cat si diferente datorate influentei mediului (care se traduc tot in inhibarea sau favorizarea unor expresii genetice uneori, dar nu numai).

Articolul de pe wikipedia e bun as zice:

https://en.wikipedia.org/wiki/Phenotype

In rest Cruzito frate, ia si citeste, ca pentru fraza asta o trebuit sa citesc eu 10 minute in loc sa ma duc la dus, so... e mult de povestit.

Aia cu ce e aia Piaf fu buna, l-ai gadilat sigur pe hempfield ca e favorita de a lui...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Acusi realizez ce lenes e cruzito. Raspunsul la jumatate din intrebarile dansului sunt 10 posturi mai sus. Cm plm sa intrebi ceva ce afost explicat in threadul si pagina unde postezi intrebarea, n-am idee.
@jtm. Nici eu nu sunt de acord cu traducerea aia. Am mai zis eu pe undeva ca traducerile stiintifice nu se fac in necunostinta de cauza. Dar pentru cruzito e mai mult decat o sa ii trebuiasca toata viata. Nu vezi ca el posteaza fara sa citeasca? Crezi ca pagina aia de wiki ne apare numa noua pe google daca o cautam, si lui nu? Dar cine sa o caute..
Oare raspunsurile la ce a intrebat le-o citi? Sau e la misto?

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Na, stii ca daca fumezi hibrizi dominanti indica esti mai lenes asa, eu zic ca e de inteles :D

baranga

Member
Ma cruzito ma ,piaf e strain :)))) de restul habar n-am ,nici nu vad la ce is bune ....mi se par o mare laba toate denumirile astea bx2 pahaha.Am incercat sa citesc aici https://www.icmag.com/ic/forumdisplay.php?f=65578 e sectiunea de breeding dar nu le vad folosul,doar cand vrei sa faci seminte ai un nr mare de plante dintre care le alegi pe cele mai sanatoase , cu caracteristicile care iti plac si gata ce atata harababura...desigur vorbesc cu experienta 0 nu am crescut niciodata vreo planta indoor.Vezi al 2 lea thread la stiky e breeding for biginers.

Esti foarte departe de adevar ...pentru a transmite niste caracteristici mai departe ( in seminte ) trebuie sa le izolezi si sa le perpetuezi , pentru asta trebuie sa identifici plantele care au acele gene dorite dar acelea sa fie gene dominante in cromozomul plantei , altfel nu sunt transmise ... Iar pentru asta ai mai multe variante , BX , IBL , sau lucrezi cu landrace .....
Atentie , Nu vorbim de IBL decat dupa F7-F8 dar este totusi un risc , este posibil sa nu identifici bine genele dominante cand faci selectia , si sa ajungi la F7 ca ai pierdut toate calitatile pentru care ai inceput programul de breeding :))))) BX ramane calea cea mai simpla catre uniformitate ....

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Mai complicat cu IBL. Pierzi vigoare si apoi iti vei dori sa-l bagi in crosssuri ca sa reimprospatezi genetica. Asta daca nu cumva ai posibilitatea de a testa multe mii de plante in conditii identice pentru a alege indivizii ce au inca vigoare, de multe ori aceste specimene fiind rare, mai ales daca parintii au caracteristiciv similare. Uneori plantele vigoroase pot fi cauzate de mutatii genetice aleatorii.

Sandel e de mult departe de adevar.. Pahaha :)

C

CannabaPitbull

Eu cred ca ibl si toate astea cu pierderea vigurozitatii bx si drecu lecu sunt o mare vrajeala adica sunt landraceurile cum stiu eu un loc la noi v-am mai spus de el si acolo nu aduce nimeni polen nou sa invigoreze cultura alea se polenizeaza ele intre ele de sute de ani si tot mari si sanatoase le vad in fiecare an...Eu is stoner(indica) frate nu is savant,abea astept sa fiu hippy (sativa)sa vezi atunci teorii la mine.

Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
In natura se selecteaza automat pe baza de vigoare sirezistenta la anumiti factori de mediu. Si evolutia genetica, cand se intampla natural favorizeaza mutatiile aleatorii. Plus ca pot exista la ceva kilometrii distanta populatii ce traiesc in medii diferite, adaptate diferit ce schimba polen din cand in cand. Mai uiti si ca pasarile mananca seminte si mai scapa cate una. Se vede ca nu ai citit cartile lui Darwin. Nu mai anunta lumea ca nu esti geniu, asta e mai ceva ca o intrebare retorica. Daca gandesti putin realizezi ca umanitatea nu e singura forta de pe pamantul asta ce poate afecta evolutia unei plante. Natura e un sistem dinamic.

Ganja Gost, daca tot mai ai numa 10 zile eu zic sa le lasi in pace. e ca si cum te-ai duce cu porcu la mec, pe 20 Dec. :D

Am zis ipotetic 10 zile, nu vorbesc de caz particular ma intereseaza ca si generalitate daca tipul auto pot suferi defrunzire in jurul budzilor (frunzele mai mari care acopera mugurii de jos).

O alta chestie care intotdeauna nu am stiut daca se poate sau nu: Growul trecut am intalnit un fenomen destul de ciudat si anume, cand ma uitam dupa tricomi exact pe acelasi segment de mugur apareau tricomi amber dar si tricomi clear. Nu pareau sa fie milky deloc erau transparenti..... cum e posibil asa ceva? Sa ajunga planta sa aiba tricomi amber si clear in acelasi timp? Daca ajunge deja sa aiba amber restul nu ar trebui sa fie toti milky?......

baranga

Member
Eu cred ca ibl si toate astea cu pierderea vigurozitatii bx si drecu lecu sunt o mare vrajeala adica sunt landraceurile cum stiu eu un loc la noi v-am mai spus de el si acolo nu aduce nimeni polen nou sa invigoreze cultura alea se polenizeaza ele intre ele de sute de ani si tot mari si sanatoase le vad in fiecare an...Eu is stoner(indica) frate nu is savant,abea astept sa fiu hippy (sativa)sa vezi atunci teorii la mine.

Pai asta este diferenta dintre landrace si IBL ... Landrace este homozigot , in timp ce restul : IBL , hibrizi , BX , S1 .. sunt heterozigoti .. Din cauza asta bre'

Cruzito

Member
am citit menule dar nu am inteles :))) si acuma sunt putin copt, citii ce discutarati si deja imi dau seama ca ma depaseste. vorbiti asa cu niste termeni foarte ciudati si straini pt neuronii mei

p.s da un jurnal full ogranic vad si eu p`aici ?

Last edited:
C

CannabaPitbull

Astia calculeaza frate cosinux din rama superioara la patrat cu pistilu' 2[3¥%} plus polen din cultura precedenta = iarba de super calitate...nu te poti pune frate merita tot respectu'.Eu le-as fi dat like la fiecare post facut,lui hemp explo jtm baranga si la toti care au facut grow anul asta dar nu ma lasa ca cica imi tre minim 25 de posturi si eu am 300 nu stiu care e faza,dar intentia conteaza ,le-as fi umplut punctele alea la reputatie...

Last edited:
C

CannabaPitbull

Cel din urma va fi cel dintai! Pahaha conteaza?

Last edited:
salutare !! ma poate ajuta cineva va rog ? am problema cu o samanta de la Soma si nu as vrea s-o pierd.a germinat ok , totul ok ..numai ca nu vrea sa iasa din pamant.a iesit vreo 3cm din pamant si asa a ramas,cu samanta in cap pe post de caciula sa nu-i fie frig si asa sta de vreo 4 zile.ce sa-i fac ?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca nu cumva s-o ofilit inca acolo in carapace poti incerca sa ii desfaci si sacul embrional samanta cu grija. daca nu esti prea indemanatic ai putea sa ii dai si un spray fin cu apa din cand in cand, dar daca sta de cateva zile deja asa mai bine te-ai grabi si l-ai da jos, asta era o solutie buna sa o faci din prima zi.

daca nu cumva s-o ofilit inca acolo in carapace poti incerca sa ii desfaci si sacul embrional samanta cu grija. daca nu esti prea indemanatic ai putea sa ii dai si un spray fin cu apa din cand in cand, dar daca sta de cateva zile deja asa mai bine te-ai grabi si l-ai da jos, asta era o solutie buna sa o faci din prima zi.

m-am gandit la asta dar sigur as rani-o pentru ca pare sa stea foarte bine lipita...nu este deschisa samanta,are doar o mica crapatura pe unde a iesit tulpina ca sa zic asa...dar ea tot inchisa a ramas si pare ca nimic nu forteaza pe interior ca sa deschida samanta.

Latest posts

Latest posts