What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

АЕРОПОНИКА!!! 12-12 ОТ КЛОНИНГИ!!!

gwan

Member
необходими са доста знания и основно грижи,независимо дали инвестицията за материалите е единична ако нямате поне 15-20 реколти,зад вас не ви препоръчвам аеро или хидро,jhook братле не се обиждай но твойте са малко "преполяти" опитаи с блокче лед и перманганат с чистенето на ваната,убеден съм че разбираш,другия месец ще взема качествен фото-апарат и ще ти опонирам благородно,конкуренцията доставя истината.

Astral

Member
Ами на мен ми изглелкиждат добре булките...немога да рабера какво точно имаш в предвид под "преполети"...но трябва да се отчете факта,че нямам опит в тази материя и ако някой друг запознат се включи с подробности мисля наистина темта ще добие дълбочина.
Поздравления Jhook!

gwan

Member
Ами на мен ми изглелкиждат добре булките...немога да рабера какво точно имаш в предвид под "преполети"...но трябва да се отчете факта,че нямам опит в тази материя и ако някой друг запознат се включи с подробности мисля наистина темта ще добие дълбочина.
Поздравления Jhook!

аерото е най великия метод,но и е доста трудоемък да не говорим за опита и средствата необходими за това,свалям шапка на Jhook за резултата,ще се опитам да обясня,ако оставиш вода в даден съд и вкараш достатъчно кислород в нея,първото което ще видиш е вид водорасло,в аерото това се подтиска с определени вещества включени в торовете,но той със сигурност знае за какво говоря.
снощи бях много напукан,значи това водорасло преобразува някой от веществата а преобразуваните вещества доставят на растението лъжовни сигнали,с други думи получава се като "преполиване" в почва.и това е само един от възможните проблемчета в аерото,изглежда лесно но само Jhook си знае какво е.

@ gwan
колега какво влагаш в смисъла "преполяти"? Обясни ни малко по-подробно моля те

gwan

Member
@ gwan
колега какво влагаш в смисъла "преполяти"? Обясни ни малко по-подробно моля те

снощи бях много напукан,значи това водорасло преобразува някой от веществата а преобразуваните вещества доставят на растението лъжовни сигнали,с други думи получава се като "преполиване" в почва.не само водораслото но и десетки микроорганизми природата не обича вакоума независимо колко чистиш те пак се появяват и това е само един от възможните проблемчета в аерото,изглежда лесно но само Jhook си знае какво е.

jhook

Member
снощи бях много напукан,значи това водорасло преобразува някой от веществата а преобразуваните вещества доставят на растението лъжовни сигнали,с други думи получава се като "преполиване" в почва.не само водораслото но и десетки микроорганизми природата не обича вакоума независимо колко чистиш те пак се появяват и това е само един от възможните проблемчета в аерото,изглежда лесно но само Jhook си знае какво е.
не са преполяти бре 4овек по кой то4но симптом го останови това ?
и никакви водорасли не се образуват защото постоянно ползвам к-вода а тя убива тези нежелани бактерии и подържат корените 4исти
и другото тези торове които ползвам не се препоръ4ва да се ползват въздушни помпи!
а в контейнета има 2 помпи едната върти бодата а другата е на системата с дюзите такаче не те разбирам
за какви водорасли говориш????
единствения проблем е водата много е варовита и трябва да вземам от магазина изворна вода !!

и другото което неразбирам е ,как може когато корените са постояно в р-ра да бъдат преполяти ??
или тези водорасли за които говориш как точно се образуват и от какво ????
на кратко каква е причината за това???

По принцип има микроорганизми които се развиват във водата и пречат на растенията, да така е. Но като го знаеш това и внимаваш няма проблеми. Ако водата се движи от помпа в резервоара, вероятността да се развият е минимална. Бактериите и микроорганизмите се развиват много по добре в застояла вода. Има и доста препарати които може да ползва човек днешно време за да предотврати всички неприятности.
Не бих казал че аеропониката е по трудоемка от почвеното отглеждане, всеки метод си има своите плюсове и минуси

jhook

Member
ако говориш за това дето се образува като сопол сиво слузесто нещо се третират с кислородна вода 17.5% всеки ден по-5мл.на 1 л.
и се оправят нещата држе!! а при мен няма такива неща!!!
мастаре и аз съм на същото мнение за аеропониката !

gwan

Member
не съм писъл в твоята тема,защото исках да подплатя думите си със фотоси,за да не звуча като дървен философ,респект за резултатите радвам се че ще обменяме идеи и опит,незнам дали точната дума е водорасло но е роднина на онова зеленото по камъните в планинските реки и поточета,където водата е богата на минерали и хранителни вещества и с огромно количество кислород спрямо останалите водни басейни.по точно това се храни с минерали сега дали е само с минерали незнам,като по този начин не се нуждае от фотосинтеза,и да,стои като мазга но това за което аз говоря е по скоро като песъчинки на дъното,и тук интересното е че колкото по оборотна е помпата толкова по бързо се размножава,при мен дюзите обливат корените иначе те самите са във въздуха не докосват разтвора.до 20 дни ще започна празничния проект и ще сложа две от семената в аеро и ако позволиш ще направя дневник в твоята тема но няма да са клонинги защото ще ползвам ауто,по късно ще се опитам да намеря инфо и ще постна линк,нещо не ме бива в обясненията.

jhook

Member
не съм писъл в твоята тема,защото исках да подплатя думите си със фотоси,за да не звуча като дървен философ,респект за резултатите радвам се че ще обменяме идеи и опит,незнам дали точната дума е водорасло но е роднина на онова зеленото по камъните в планинските реки и поточета,където водата е богата на минерали и хранителни вещества и с огромно количество кислород спрямо останалите водни басейни.по точно това се храни с минерали сега дали е само с минерали незнам,като по този начин не се нуждае от фотосинтеза,и да,стои като мазга но това за което аз говоря е по скоро като песъчинки на дъното,и тук интересното е че колкото по оборотна е помпата толкова по бързо се размножава,при мен дюзите обливат корените иначе те самите са във въздуха не докосват разтвора.до 20 дни ще започна празничния проект и ще сложа две от семената в аеро и ако позволиш ще направя дневник в твоята тема но няма да са клонинги защото ще ползвам ауто,по късно ще се опитам да намеря инфо и ще постна линк,нещо не ме бива в обясненията.
друже при мен няма такива неща:comfort:

jhook

Member
Баце , дай да ги видиме преди да си ги резнал :smokeit:
мямам фотоапарат но ще намеря тези дни и ще пусна снимки !
така или ина4е имат още нчколко дни до брането, нещо се бавят можеби е от пудрата :artist:

jhook

Member
ето малко нови снимки преди беридба !!още няколко дни и :smokeit:

сори за ка4еството на снимките:thank you:

Attachments

• 10102010(001).jpg
    10102010(001).jpg
    86.4 KB · Views: 29
  • 10102010(002).jpg
    10102010(002).jpg
    72.7 KB · Views: 21
  • 10102010(003).jpg
    10102010(003).jpg
    71.3 KB · Views: 24
  • 10102010(004).jpg
    10102010(004).jpg
    79.9 KB · Views: 23
  • bd teens
    bd teens
    39.5 KB · Views: 46
  • 10102010(006).jpg
    10102010(006).jpg
    53.2 KB · Views: 27
  • 10102010(008).jpg
    10102010(008).jpg
    70.5 KB · Views: 28
  • 10102010.jpg
    10102010.jpg
    80.2 KB · Views: 19

BUD XXL

New member
Браво! Изглеждат супер. Може ли да споделиш с колко литра вода изгледа растенията, има ли смисъл от аеропоника в сравнение с кокоса например?

jhook

Member
Браво! Изглеждат супер. Може ли да споделиш с колко литра вода изгледа растенията, има ли смисъл от аеропоника в сравнение с кокоса например?
ми според мен е по -ефективно от кокоса и по-икономично 100%!!
има малко тънкости , не са кой знае какво !
ина4е мисля 4е с подходящия сорт с 2 такива систени и 2 лампи 600вата ще 4укнеш килце от 1.5м2 с 30 китки
по този метод
:dance013: