What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

Ono

Member
Kamaráti, nechcem byť otravný, no viete mi niekto napísať realistický odhad, kedy by opäť mohli byť otvorené hranice SR/ČR? Ďakujem.

Vysocinagrower

Well-known member
Veteran
Kamaráti, nechcem byť otravný, no viete mi niekto napísať realistický odhad, kedy by opäť mohli byť otvorené hranice SR/ČR? Ďakujem.

Těžko říct. Osobně si myslím, že minimálně 1měsíc to bude zavřené. Podle situace ve světě možná i 2...Tězko říct, jak se to bude dál vyvíjet.

Vysocinagrower

Well-known member
Veteran
Zdarec, má někdo zkušenosti s odrůdou Erdpurt od ace seeds?

Do našich podmínek by to mohl být zajímavý strain pro outdoor i medical (6-12% cbd)
Pěstoval jste to někdo?

grubba

Active member
Erdpurt jsem nejel,ale ted jsem objednaval o Ace sememna.Vzal jsem to CBD1 a dostal jsem Bangi haze,tak je chci zkusit venku.

Porksoda

Member
Erdpurt od ace jsem zkusil loni venku kvůli jeho rychlosti dozrávání a to jen jeden kus. Bohužel vzhledem k tomu, že začne dozrávat opravdu brzo, tak to byl totální popcorn. Tady v okolí roste hromada planého technického konopí podél cest a samci vykvétají velice brzo. Pozdější variety to tím pádem neohrozí, protože když začnou nakvétat, tak ti samci jsou už dávno po smrti a nehrozí oplodnění. Z toho erdpurtu můžu maximálně tak uplácat hovínko, nebo něco uvařit, ale na hulení to není, nejsem popelka abych to přebíral....
A pokud jsi zvyklý na heavy weight indiky, tak dle mého názoru je erdpurt slabý a hnusně chutná, ale jsem rozmlsaný... před deseti lety bych tím možná nepohrdnul, kdyby to bylo bez semen.
Ale jak říkám, měl jsem jeden kus, nemohu plně ohodnotit varietu Erdpurt jen na základě jedné kompletně oprcané rostliny.

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
Těžko říct. Osobně si myslím, že minimálně 1měsíc to bude zavřené. Podle situace ve světě možná i 2...Tězko říct, jak se to bude dál vyvíjet.

nevím jak dlouho bude něco zavřené, ale i laik může hezky odhadnout jak dlouho to bude trvat.. v Číně to vypuklo ve velkém na začátku prosince a teť hlásí pokles, soudruhům nelze zas tak věřit, ale je to i odhad amerických virologů, vrchol nás čeká někdy v červenci/srpnu... a to se nebere v úvahu možnost další mutace..

grubba

Active member
Tak nevim,ten virus uz tu s nami zustane,tak si tim vice mene budem muset projit skoro vsichni,musi se to nechat promorit.diky opatrenim nasi vlady se to potahne dele. otazka je,jestli by nebylo lepsi nechat to byt a chranit(omezit) jen rizikove skupiny(duchodce atd)? Cim driv se nakazis,tim driv si to odbudes a v lete nebo na podzim uz budes mit klid

spachal

Well-known member
Veteran
Nejsem virolog, k biochemii jsem mel sice hodne blizko, ale tohle je zcela jiny obor.
Muj pohled na vec: je to prusvih a to vcelku velky. Bohuzel vetsina lidi to zacne naplno chapat az ve chvili, kdy zacnou kolem nich umirat lide. Coz bude, dle meho odhadu, zhruba za 12-15 dni (zacatek), naplno se to zacne srat od cca 25. dubna.
To, co se vlada snazi ted delat, je pouze rozprostrit ten pruser do sirsiho casoveho okna a modlit se, aby nekdo prisel s protilatkou.

Bohuzel vetsina naseho naroda se proti vrchnosti vzdy uz z principu bourila a snazi se vochcat co jde. Jeste to lidem tady nedochazi, zmeni se to za tech cca 14 dni.
Necekejte tedy nejake uvolneni zakazu a narizeni, minimalne dva mesice se to bude jeste zprisnovat. Nejake uvolneni zakazu na hranicich, dle meho, nejmene dva mesice nehrozi. Spise naopak, kompletni uzavreni je realnejsi.

Vse vyse uvedene je jen muj osobni odhad. Neberte to nijak jako pravdu, muze se to vsechno hodne zmenit obema smery. Zkuste alespon vy nesrat na vse kolem, kdyz uz nic jineho, alespon sebe mejte radi :p a chovejte se podle toho.

elanius

Well-known member
Veteran
To, co se vlada snazi ted delat, je pouze rozprostrit ten pruser do sirsiho casoveho okna a modlit se, aby nekdo prisel s protilatkou.

Asi tak, stat sa snazi spomalit prubeh nakazy, aby zdravotnictvo zvladlo osetrovat rizikove pripady. Rozumna cesta..

spachal

Well-known member
Veteran
Asi tak, stat sa snazi spomalit prubeh nakazy, aby zdravotnictvo zvladlo osetrovat rizikove pripady. Rozumna cesta..

Mně mi to přijde tak nějak humánnější než v podstatě asi plánované promoření obyvatel nad určitou mez a vytvoření alespoň dočasné imunity. Obojí přístup má něco do sebe, ale u toho ochranného mi ta plus osobně převažují ..

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
osobně v protilátku nevěřím.. možná něco, co ulehčí průběh, ale s lékem bych nepočítal. někde sem četl, že ten virus se řadí do stejné skupiny jako Zika nebo Malárie. antimalarika taky existují, ale moc to nezabírá. třeba zrovna Franco z Greenhouse seeds zemřel na malárii a pochybuju, že by neměl sebou antimalarika.. a profesor Stingl měl malárii snad 8x a přežil. záleží na imunitě prostě.

spachal

Well-known member
Veteran
Hele, jde jen o nalezení něčeho, co ochrání plíce. To stačit bude. Protože s tím ostatním se už dá něco dělat, na to se většinou neumírá. Já jsem v tomhle směru optimista, protože zatím léky byly sice tvrdej byznys, ale teď je tohle násobně zajímavější. Kdo s tímhle přijde jako první, ted bude zcela za vodou a to už je hodně silná motivace, do které se dají lejt slušné prostředky :]
A prachy, jako vždy, rozhodují o téměř všem.

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
no právě jsi to nakousl - prachy.. nepusť to do světa, když pak vyděláš na protilátce, rád bych věřil, že ne, ale znám to.. s těma prachama..

nikolajmorozov

Active member
zdarec, je tu nekdo kdo jel v outdooru(v kvetinacich) nejakej "obohacovac" substratu?? napr startrex od biotabs, premix od biobizz nebo megaworm od plagronu?! zajimalo by me kolik tam toho(u biotabs je to urceny) muzu nacpat abych to zas neprepalil..

D

DeMokraT

zdarec, je tu nekdo kdo jel v outdooru(v kvetinacich) nejakej "obohacovac" substratu?? napr startrex od biotabs, premix od biobizz nebo megaworm od plagronu?! zajimalo by me kolik tam toho(u biotabs je to urceny) muzu nacpat abych to zas neprepalil..

Hydrogel a kompost s guanem stačí , pak už to leze do peněz a zase takovej efekt to nemá imo

sensi23

Active member
Veteran

Jedu biotabs podle návodu a nic lepšího jsem doposud nejel.. Jednoduchý a hlavně nemusíš řešit ph,ec ani míchat neustále hnojiva a ten výsledek je zatím nejlepší jaký jsem.kdy měl..

spachal

Well-known member
Veteran
Mám otázku na nějakýho LED odborníka.

Koupil jsme matkám nový LEDky, tada přesněji jsem si je postavil ze Samsung LM301B LED 4000K a Samsung LM301B LED 5000K stripů. Mám dohromady 4x 50 cm stripy na hliníkovejch chladičích. Max výkon 160W.

Matkárna má 90 x 90 cm, světlo jede na 100W a je 70 cm nad rostlinama. No a čerstvý listy jsou spálený (už zase). Jsem si 100% jistej, že to dělá to světlo, mám ho tam cca 10 dní, předtim 250W MH a vše v pohodě. Malý prcci, který jspu 120 cm od světla, tak vypadaj v pořádku.

Koukal jsem všude možně a spousty lidí má ty ledky těsně nad kytkama a vše OK, nechápu to!

Zdar, chces pobavit? Tak to potkalo i me, resp. reseni, ktere jsem navrhnul a postavil, prepaleni svetlem jak prase ;] .. A asi stejne podminky, holky pod CFL asi tri tydny, pak prepnuti na LED.

Prostor cca m^2, puvodne rustova CFL 200W. Pak prehozeni svetla na homebastl 12x Bridgelux EQ 2.gen 4000K (56cm verze, cca 1A proudu pri plnem vykonnu driveru), svetlo postavene z UD profilu, napajene 240W meanwell driverem. Svetlo cca 40cm nad holkama.
Kamaradovi jsem rekl, at to necha na tech 240W, ze to je pro prostor co ma tak akorat, ze mozna do budoucna prohodime driver na 320W kvuli vykonu v kvetu. A ony ty stripy maji ucinnost asi opravdu desivou, protoze uz po par dnes prepaleni od svetla primo ukazkove.

Toz se zase snizil prikon na cca 140W, pritlacilo se na calmag (rychla a levna nahrazka z OBI, vápnitý dolomit) a holky zase zacaly byt u novych listu zelene (je to videt na novych tipsech). Vykon se bude zkouset zase pomalu zvysovat, snad se prepaleni uz neobjevi.
Pro rust je to navic naprosto dostatecne osvetleni, zadne tahani se za svetlem nebo jine problemy pri nizkem osvetleni.

Z meho pohledu to byl proste asi hodne velky sok, pak kousku, ktere rostly uz primo pod LEDkama (rezane ze stejne matky) tyhle problemy nemely.
Takze kdyby vas tohle take potkalo, je to na 99% prilis velkym skokem v osvetleni :]

Hezke zelene svatky vsem! :tiphat:

picture.php

spachal

Well-known member
Veteran
A jeste jedna vec, kdyby nekdo premyslel o crossu s dobrou sativou, je tady k dispozici kluk jak buk :] z regular Serious Seeds AK-47 (F1 hybrid, asi netreba predstavovat).

picture.php

nikolajmorozov

Active member
zdarec, rad bych rozjel nejakej predpest/dosvicovani na okne a furt cuim a co nejvic W ale ted mi doslo ze to muzu i presvitit ne?? popravde sem trochu nakourenej hashem tak se zeptam jak idiot..:D kdybych pouzil tenhle(https://www.ledshopik.cz/led-pasek-2835-epistar-120led-20w-12v-ip20-denni-bila-x1580) led pasek na dosvicovani ve dvou radach(zakze 40w) za oknem kolik si drzet vysku od vrcholku sazenic ktery budou mit treba jen prvni nebo druhy patro?? az budou vetsi tak bych daval bliz a bliz ale tahle maly?! zas mi prijde blbost abych v pulce okna co smeruje na ulici(jinde nejde, je to jediny kde sviti nejdyl slunce, i kdyz sousedi jsou v poho ale zbytecne upozornovat nepotrebuju) svitil nejakejma svetylkama..

pak mam takovej napad si z tech led pasku udelat v podstate "led panel" a mit to ve skrince(DxSxV 40x80x60cm).. nalepil bych napr. 4x 60cm pasek na strop(tudiz cca 48w), a podle vysky rostlinek bych zvysoval a snizoval podlahu(vypodkladal bych osb desku).. ale tady me napadlo to presviceni...

ve svetlech sem uplne levej, tak kdyby nekdo kdo jede podobnym stylem predpest nebo ma nejaky zkusenosti se svetli tak diky ta odpoved! mejte se a at nam to letos jede!! :))