What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

metracek

Well-known member
Veteran
jakoze bysis pooperaci bolest tisil ganjou, ze opiat je spatne ?

Ja ano! Nekolikrat sem byl na operaci kolene a dostal sem proti bolesti vzdycky tramal. Vzal sem si ho jen jednou, poprve.... a uz bych to nikdy neudelal. Bolest asi zmizela, ale ten stav do kteryho me to svinstvo dostalo byl horsi. Od te doby uz sem tu bolest hasil vzdycky jen vytazkem (pri dalsich repasech od prvniho dne) a v pohode. A stejne tak naprosto evidentne a nepopiratelne pomohl vytazek proti bolesti vsem lidem s rakovinou, kterym sem ho poskytl. Lepe nez opiove naplasti! A prijde mi celkem crazy ze to musim delat ilegalne pod hrozbou vezeni. Proc to tak podle vas kluci je?

Jestli chcete clanky a studie tak by jste asi meli sami hledat, ne cekat az vam je nekdo ukaze. To ale narazite na problem, ze je to porad po celem svete nelegalni.(porad i v usa na federalni urovni)

Currently, the US National Institute on Drug Abuse (NIDA) runs the nation’s only federally sanctioned marijuana farm, producing a research supply through a contract with the University of Mississippi in Oxford. To obtain the strain, researchers — even those with private or local funding — must gain approval from the Department of Health and Human Services (HHS) or the National Institutes of Health, as well as the Food and Drug Administration (FDA). The DEA and local drug-enforcement officials must also approve research facilities for secure storage and handling of marijuana. The approval process can last for years.Suzanne Sisley, a clinical psychiatrist at the University of Arizona College of Medicine in Phoenix, knows this well. In 2011, she secured approval from the FDA to conduct a trial of marijuana to treat post-traumatic stress disorder in US military veterans. But it was not until two weeks ago — nearly three years later — that she received clearance from the HHS. Although Sisley already has plenty of volunteers for her 70-person trial, her laboratory will have to pass inspections by drug officials before it can receive limited quantities of the only federally approved marijuana strain.
That variety contains relatively high levels of tetrahydrocannabinol (THC), marijuana’s primary active ingredient, and low levels of cannabidiol (CBD), another potentially thera*peutic component. Such controlled cultivation helps to maintain chemical consistency in research marijuana, explains Mahmoud ElSohly, who directs the NIDA Marijuana Project at the University of Mississippi.

Nadrzajda

Member

Fer, ja to beru, ale urcite vis, ze nekdo jinej zas umi mit podobne neprijemny stav z konopí, jako tys měl po tramalu . . . . . . - cos mel za operaci - artoskopie, nebo te otvirali? - to bude mit taky vahu, verim ze jsou bolestivejsi štouračky v těle.

- nasleduje taky jaky davkovani a jak casto, kolik se vytazku musi davat, a problematika cenovky pro ty, jez si sami neumi/nechteji/neznaji vyrabet, to pojistovna nevyplazne + nasledne risk to nabizet/shanet.

- dalsi problematika, co kdyz je nekdo ridic - paklize to mas predepsany, asi opiat ukecas/obhajis, thc po vytazku na bolest nikoli

//past!

metracek

Well-known member
Veteran
Fer, ja to beru, ale urcite vis, ze nekdo jinej zas umi mit podobne neprijemny stav z konopí, jako tys měl po tramalu . . . . . . - cos mel za operaci - artoskopie, nebo te otvirali? - to bude mit taky vahu, verim ze jsou bolestivejsi štouračky v těle.

- nasleduje taky jaky davkovani a jak casto, kolik se vytazku musi davat, a problematika cenovky pro ty, jez si sami neumi/nechteji/neznaji vyrabet, to pojistovna nevyplazne + nasledne risk to nabizet/shanet.

- dalsi problematika, co kdyz je nekdo ridic - paklize to mas predepsany, asi opiat ukecas/obhajis, thc po vytazku na bolest nikoli

//past!

To je hloupost ze ma nekdo tak hroznej stav po cannabisu jako po opiatech. Neverim! Za ty roky nezrizene konzumace cannabisu jsem zazil i spatny stavy, ktere bych nechtel opakovat. Po mliku treba, nebo i prehul je celkem neprijemnej samozrejme. To ale nejde vubec srovnavat s tramalem, to mi ver. Opiat je x krat nebezpecnejsi nez cannabis, o tom snad nebudem diskutovat. Byl sem otevrenej a nemyslim ze by bylo moc bolestivejsich operaci, nez jsou operace kloubu. Ale neco se asi najde. Ja taky nerikam ze by meli opiaty zakazat. Ja rikam ze by se ve strasne spouste pripadu dali nahradit mene nebezpecnym konopim, casto dokonce efektivneji. A porad mi nikdo neodpovedel proc je podle vas to konopi nelegalni, narozdil od opiatu a spousty nebezpecnejsich drog? Problem bude ta cenovka, me ten muj lek proti bolesti nestoji skoro nic. Krome riskovani par let v kriminalu. A opet, proc?! Protoze kdybych si to mel vypestovat jak rajcata na zahradce, tak by nekdo zacal prichazet o hodne penez. Nebo vidite jinej duvod? Chci ho slyset. A jestli si myslis ze lidi na opiatech muzou ridit tak si blazen...to je ulet...

Mightyka

Well-known member
Veteran
No s tim si dovolim nesouhlasit. Jako malej jsem málem přišel o nohu (otevřený zlomeniny, všechny kosti zlámany) a kdyby mi někdo donesl trávu, tak ho tou druhou nakopu do prdele. Naopak si nedokážu představit ten tejden na jipce bez opiátů. Za 1. opiát hodně pomohl na psychiku, když člověk neví jestli bude chodit nebo ne, tak chvíle bezstarostnýho rauše bodla a za 2. nesnesitelný bolesti naprosto zmizely, což jsme si 100% jistej, že to by tráva neudělala.
Opiát má svoje nezpochybnitelný využití ve zdravotnictví a na krátkodobý užívání mi příjde nenahraditelnej (já ho měl asi tejden), problém přichází při chronickejch bolestech, jelikož si na to člověk začne velice snadno a rád zvykat. Tam pak přichází na řadu konopí.
Jo a Tramal neni opiát, ale opioid.
Edit: Ta poslední věta je blbost. celou dobu jsem si myslel, že opioidy jsou syntetický opiáty. Moje chyba.

Last edited:

metracek

Well-known member
Veteran
No to se mnou naopak souhlasis. Ja nekazu neco zakazovat, legalizoval bych vsechno. Ja tady netvrdim ze trava dokaze pomoc vsude a vzdycky, opiaty budou taky potreba. Ale ja sem ho brat nepotreboval, zvladl jsem to na cannabisu. Ale system mi tu moznost nedal, nacpal by do me opiat a ja se musel "lecit" nelegalne.
Nechapu ten posledni stouch, jakoze tobe davali cisty vyvar z makovic? :D Morfin, kodein, heroin, oxykodon jsou vsechno opioidy bezne oznacovane jako opiaty.

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
Mnoho obvinění, ale jsem tedy zmatenej a nemam dost informací a zkušeností a jsem primarne na halucinogeny, nejsem nácek a většinou jsem v životě měl to štěstí, že jsem moc bolestí nepotkal. Bolest je prirozena a pakliže te neco boli, delas neco v zivote spatne a telo ti to dava najevo. Nicmene nemam problem priznat, ze na akutni bolest bych si brufen klidne vzal, paklize by to melo byt dlouhodobe, budu hledat alternativy. Jak pejorativne o lekach mluvis - tak mas taky tunelove videni jednim smerem - jakoze bysis pooperaci bolest tisil ganjou, ze opiat je spatne ? Odmitat ATB a ockovani generalizovane - opet jen emoce u nekterych ekoteroristicky smyslejicich? Vlastne obecne se tu mozna tedka tak trosku vyhranuju a delam hloupýho, nebo otázkuju, protože chci vědět a znát víc informací, protože jsou to bohužel informace kusé k nimž jsem došel. Krásně o tom teď napsal[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] newhousegreen[/FONT] - ve svete dezinformací vlastne uz ani nevim co muze byt pravda a kdo onu pravdu overoval. Beru to, ze konopi je tu tisíce let a je dlouho uzivano, cili empirie a urcitou blahodarnou silu má. Následně tu máme životní zkušenosti sami na sobě a nakonec mi to přijde že hraje velkou složku "pocit přesvědčení" a "víra", jež ale neobjektivizuje. V tech poslednich dvou bodech jsem posledni dobou zacal pokulhavat, ale mozna hlavne z nedostatku informaci a prave onoho presvedceni, protoze tu mame odsuzovače, ale nasledne jejich opak uplne budiče, obluzovaky a nekompromisní zastánce, co by lecili RSO, mastí a vaporizací uplně vždy a všechno. Mě zajímá realita, zdravotní vzdělání mám - mam to stesti ze oproti ostatnim spoluzackum jsem hodne alternativni a nemyslim si jen, ze trava je droga, jak do nas vštěpovali a mam zajem poznavat a vedet, kdy a jak muzu tyto veci odporoučet. Rád bych měl ucelenou představu míry pomoci a možností a účinků, abych případně nemusel na lidech experimentovat- dokazat si zatim stat a obhajit si sam pred sebou - vysvetlil jsem se ? Clanky na studie a tak ocenim.

- Aneb - tady mate masticku a zkuste ji, bud se vam to zhoji a nebo se nestane minimalne nic spatnyho - nadruhou stranu bude tam prodleva oproti lecbe lege artis - nekonal jsem spravne.

- mate depku, no tak si zkuste poprdět, bud vam bude prijemneji a nebo este hur a rovnou si važte lano

- mate stress, pojdte ho uvolnit šlukem ze skleněnky . . . . . .

Hledam spravnou a realnou cestu, bavi me toto tema, bavi me konopi a budu rad tyto diskuse rozvijet dlouhodobe. :biggrin::thank you:

prdel. tohle není diskuse. s náckama se nediskutuje. to řikám, že seš napranej nějakýma chemikáliema a pak je ti po trávě blbě. nehulto a dej si brufen, všem se nám tu uleví. lékovej nácku

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
nějakej jinej nácek tě to nutí hulit nebo co? to nehul a máš pokoj. ganja ti ukazuje, že s tebou není něco v pořádku a ty to svedeš konopí. a je snad ganja jediný enheogen, kterým se léčí, že nedávno v tý tvý Praze znova otevřeli terapii psylocibinem,. nemáš žádný pořádný vzdělání, protože pak ybs lehce pochopil, že konopí nikd nezapadne do koncepce západní meidcíny a vždycky bude vypadat jako šarlatánská pomůcka... a bude dycky patřit do alternativní medicíny u nás na zapádě.

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
Tam pak přichází na řadu konopí.
j amyslím, že to pomáhá jen při středních chronických bolestech. při silných bolestech je nutno použít morfium, ale to jde jen do určitého množství vzhledem k váze těla a pokud si na to tělo zvykne, nepomůže zhola nic.

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
tyhle přefitrovaný sračky čtu a slyším kolem sebe deno denně a prosím proč to musím tady? není to snad forum pro milovníky konopí, kde by si ten kdo iluje konopí mohl klidně spočinout bez všech těch ataků vypatlaných nácků a vší té farmaceutické propagandy? žádám moderátora, aby tomu zamezil. přirovnávat tramal a konopí je čistý trolling!!!!!

G

green johny

tak jo já teda odbočím - má někdo na říznutí šalvěj? :D kdyžtak objednám z sk, ale moc se mi nechce

sensi23

Active member
Veteran
Nevidim nic na co bych mel reagovat..prijde mi to.jak kdybyste malo hulili hehe jestli chcete to vsechno smazu..
Ps kdyby nekdo chtel.prevzit moderovani rad
mu to prenecham..

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
týpkovi je po ganje blbe tak asi hulí málo. ale jkao sorry, jestli opakování argumentů z blesku je pro tebe nezávadný, tak sem zřejmě skončil s tímhle forem, ptze se z toho stal grower.cz zdá se, to můžu zrovna chodit tam, páč takových trollů jako nhg a nadrzajda je tam zřejmě dost.. fuck

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
anebo bych tady možná taky mohl trollit a napomohl a urychlil celkový rozklad :D je zajímavé, že dokud tady nezačal opětovně trollit nhg, tak sem tu žádné podobné sraááčky nečetl..

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
takže je to tady nová grower. cz trolling vlna tak jo teda: ganja je největší hnus, díky ní je ze mě troska, proto sem chodím, abych se sešel s ostatníma zmatlanýma troskama, a cítils e líp, že nejsem jediná naprosto vyjebaná a vykastrovaná lidská bytost. my co hulím, sme vopravdový fetáci a medikální účinky jsem si jen vymysleli, abychom si ospravedlnili naše fetováááánííí, třeba ten RSO to je jasná droga. a myslím, že sem v blesku četl, že to je smrtelné.. díky.

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
rozhodně je lepší sypat klepky rpotože na tom se už necítím jako člověk, teda vůbec necítím, a to je fajn, kdežta ta hnusná zamrdanáááá ganja mě nutí si uvědomovat jako hloupý a nechutný fetáček vlastně sem. sem rád, že sem potkal některé z vás, a že nejsem takový sám. ja to dycky říkal, v blesku vědí svoje. studie jasně dokazují, že mám já i blesk pravdu.

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
ty kytka sou fakt hnusný, a pěstuju je jen proto, abyhc si honil ego. to je jasný, protože kde jinka bych se uchytil se svým fetáckým životem ty jo.

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
doufám, že nakonec mně, nhgému a nadrzajdovi skutečně pomůže nějaký psychiatr, protože voni maj skutečně vytuněný prááášííky. který sou dalako mín toxický než nějaká hnusná jedovatáá ganja. a ganja roste v přírodě, a příroda je sám hnus o sobě, dycky nás chtěla zabít :D

Latest posts

Latest posts