What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

W plenerze z polak(ami) :D

hodowca85

Member
He he chłopaki własnie tak patrze i stwierdziłem ,ze znalazłe te same ptaszki co wy...tylko ROK TEMU :

A teraz ten rok: hehe troche podrosły... :)

A tu pajączek z mojego garazu: (sam sie wychodował)

pozdro dla fotografów i mojej dziewczyny :) !!!

Last edited:
G

Guest

w trakcie rowerowania znalazlem malenstwo czyjes, troche sucho mialo to podlalem woda z bidonu, jesli ktos rozpoznaje swoja pocieche to niech jej wetknie w ziemie jakies paleczki nawozowe ;)
roslinka bezpieczna ;)

widze ze ornitologow sie sporo na forum ujawnilo heheh

baku

Member
he teraz gdzie sie człowiek nie obróci tam coś rośnie he :D polska z roku na rok robi sie coraz bardziej zielona, chłopaki tak dalej a obsiejemy cały świat :D

to ja też dorzuce fotke która zrobiłem na bani hehe :D

Last edited:

Samar

New member
Nie znam nazwy, ale to drzewko jest bardzo żywiuszcze. Jak tylko zadomowi się na swoim miejscu, zapuści korzenie dostatecznie głęboko, to niedaleko od niego wyrastają kolejne, małe drzewa. Istny chwast! Ale te kwiaty - piękne, czerwone 'topy' :D

G

Guest

selasie said:
Spotkalem ostatni ciekawe dzrewo..
Zna ktos je?? co to jest? bo ja nie mam pojecia..
wyglada tak
Hehe kiedyś zerwałem takiego kwieatka i świętej pamięci przyjaciel uwierzył na początku że to czerwony libanon hehe

G

Guest

@grunwald
ja w amsterze bede tylko jeden dzien bo musze do takiej laski od didgeridoo wpasc no i okczywiscie blueberry na pobyt zakupic.. a pozniej to juz na polnoc zasowam do znajomych.. ale prawda jest to ze to taki raj na ziemi, zielono spokojnie i ludzie jacys serdeczniejsi niz u nas.. szkoda tylko ze ak daleko..

a tu mialem dzis goscia na roslinkach, dawno sie pajakami nie zajmowalem dlatego rodzaju juz nie pamietam a gatunku tym bardziej, ale jest to przedstawiciel salticidae /skakuny/ jedne z najbardziej interesujacych pajakow na swiecie. poluja aktywnie, siec sluzy im tylko do asekuracji przy skokach, nie plota pulapek. Najlepsze jest to iz potrafia o wiele wiecej niz kilku miesieczne dziecko. mianowicie potrafia zachowac reprezentacje przestrzeni i obiektu w "glowie" bez utrzymania kontaktu wzrokowego, a ten maja swietny. jesli atak na ofiare z jakiegos powodu jest utrudniony, pajaczek potrafi sie odwrocic , zejsc na ziemie przejsc na inna galazke i zaatakowac skokiem tak by atak byl skuteczny. dla dziecka przedmiot przykryty czyms przestaje istniec, a pajak pamieta o nim i potrafi zmienic strategie ataku majac w pamieci caly uklad przestrzenny.. total.. niezly lowca z niego.
malo tego doskonale rozpoznaja przedstawicieli swojego gatunku, i mimo iz poluja rowniez na inne pajaki to swoich nie ruszaja.... no i jak widac lubia weed heheh

ps: nie mam macro wiec foty w kiepskiej jakosci
ooo... znalazlem go ..Salticus scenicus (Skakun arlekinowy)

a tu inna pieknosc z tej rodziny

chyba rodzaju Portia ale bez pewnosci /fot.z sieci/

Last edited:

baku

Member
divinorum zajebista jest ta fotka na końcu tego pająka :D ciekawe jakim to aparacikiem było pstrykane i z jakiej odległości, mi sie zabardzo ręce trzęsą żeby takie makro fajne zrobić chyba, że sie wczuje hehe :D

G

Guest

to studyjne foto... pajak pewnie w terra siedzi a aparat pewnie eos mark 2 lub 3 (moje marzenie ale dobry obiektyw kosztuje do niego w okollicach 15-20tys aparat duzo wiecej)
w oczach widac lampy do macro ;)

baku

Member
zostać fotografem hmm jak dla mnie to trochę za drogie hobby ale są zapaleńce co mają na tym punkcie bzika. Może mój aparacik to nie to samo co tamto ale też w miarę fajne foto idzie zrobić ale jednym słowem różnica pomiedzy tymi aparatmi jest piorunująca :D, nie wiem czy bym dał rade uchwycić ogniskową he i czy nie wyszło by wszystko zamazane.

wow dobiłem do 50 postów nereszcie mogę pm odczytywac :D

Flo

Member
selasie said:
Spotkalem ostatni ciekawe dzrewo..
Zna ktos je?? co to jest? bo ja nie mam pojecia..
wyglada tak

bardzo ladne drzewo o nazwie sumak. kiedy je pierwszy raz zobaczylem tak mi się spodobalo że od razu je sobie zabralem do domu. a dokladnie to raczej dzieciątko doroslego drzewa. pomimo wspanialego wyglądu ma jedną wadę. bardzo szybko i bezproblemowo się rozrasta. pod sumakiem każdej wiosny pojawia się masa mlodych.

http://www.drzewapolski.pl/Drzewa/Sumak/Octowiec/Sumak_octowiec_zdjecia.html

może podem dodam fotkę mojego sumaka i malych

pozdr.

Last edited:
B

bronek

ja tez znalazlem cos fajnego :canabis:

rosly sobie tuz, tuz przy palenisku na ognisko...
offkoz znalezli sie tez tacy artysci, ktorzy wzieli sie za palenie tej biednej roslinki
wszyscy zgodnie stwierdzili,ze to jakas paskudna "natura" bo wcale nie klepie :pointlaug

tomato

Member
Veteran
bronek, w miejscowosci gdzie mam miejscowki rosnie pelno konopii przemyslowej. prawda ze piekna ?! :)

22085siejka.jpg

Fish131

Active member
Witam. Zdjecia ktore za chwile zaprezentuje nie przedstawiaja jakis zajebistych kwiatkow czy cos ale nie o to chodzi :) Chodzi o to ze zostaly one zrobione telefonem komorkowym. Wlasnie wczoraj zakupilem Sony Ericssona k750i. I jestem z niego STRASZNIE zadowolony. Glownie chodzi mi o aparat- 2 MPix, Auto Focus, Tryb Macro i w cholere opcji. A zdjecia robi lepsze od niektorych cyfrowek jakie mialem w rekach.
Zreszta zobaczcie sami. Wiadomo moglby byc troche lepsze ale nie telefon jest dosc maly i lapa sie trzesie... Tutaj zobaczycie pomniejszone zdjecia, normalnie sa one w rozdzielczosci 1632 x 1224

Zdjecie normalne:

7983se5750i_4_.JPG

Macro:

7983se5750i_3_.JPG

7983se5750i_2_.JPG

7983se5750i_1_.JPG

7983se5750i.JPG

Latest posts

Latest posts