What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

un inceput de growbox

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu le-as baga deja in flower, la cum se vede in poza lumina nu prea penetreaza prin canopie, deci n-are nici un rost sa le lasi mai mult, ca doar topurile vor fi luminate corespunzator, oricum.

U

Universu

Imi imaginez cum o sa arate plantele dupa ce dau muguri daca deja ai dat atacu la frunze :)

infernno

Member
Big Problem... A inceput sa apara de akum cateva zile prima era doar la planta care e in poza dar apoi am vazut si la inca alte 2/3 plante defapt de cand le am bagat la 12/12 .. si vad multe varfuri de frunze arse.. nu am mai bagat deloc fertilizatori.. nu inteleg ..ce i drept mi e frica sa nu fii facut exces de apa dar le ud cam la 2 zile 10 plante cu 1.5 litri apa.. in 24h/36h deja 2/3 cm de pamant e uscat .. chiar nu inteleg .. help va rog!!!!

infernno

Member
batrane batrane... ceea ce nu cred ca nu s asa batrane.. da faza e ca data trecuta cand sor lasat am pus apa si hopa sus... da acum nu intelg de ce se usuca...ca fertilizator nu mai pot baga daca le am pus la 12h/12h... din cate stiu.. help pls

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Asa incepe o deficienta de N.. iar nutrienti poti baga, dar sa fie pentru flower!

infernno

Member
apoi am sa bag N pe maine sau poimaine ..cand so usca pamantul..... faza e cain cea din poza am mai bagat o data ... si degeaba sper sa fie ast problema.mersi baetii

infernno

Member
poi da mi o idee ce sa fac.. te rog, stii doar ca pe aici nu gasesc exact ce trebe ... am ceva nutrient bazat pe urmatoarele lucruri > npk 6/5/5 pe baza de : azot N totla 6,0%,azot N nitrico 1,4%,azot N ammoniacale 1,7%,azot N ureico 2,9%,P2O5 5,0% K2O 5,0% ,E BUN DE CEVA??

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pt veg era cat de cat bun, dar in flower nu prea e recomandat ca are mult N. poti acum totusi, din cauza ca e deficienta de N sa ii dai asa putin, poate un sfert de doza, odata la cateva udari. dar iti trebuie un nutrient de flower daca vrei cat de cat un harvest decent.
si ar trebui sa contina si ceva micronutrienti nutrientul acela, doar cu macroelemente n-o sa mearga bine cu adevarat.

U

Universu

Buburuze nu gasesti pe vremea asta alte metode fara a stropii planta cu ceva chimic nu stiu ,poate in italia au crescut urzicile le maruntesti leamesteci in apa si stropesti peste plante da nu stiu daca e asa eficienta ca buburuzele...pt a evita astfel de probleme casa trebuie sa fie foarte curata si geamul cat de putin sa il deschizi intr- o zi al dracu ganganii.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
unde se localizeaza puricii astia albi? parca ne intelesesem ca trebuie sa dai mai multe detalii cand trebuie sa identificam o insecta.

infernno

Member
poi poze nu am cum sa fac ca sunt prea minusculi..sunt albi precum niste puricei stau in pamant mai ales cand le adaug apa sar in sus ca alceva..dar am citit cate ceva pe cate un site si cica sa nu le ud vreo 5 6 zile sa fac doar flush..am cumparat ceva pentru toate insectele si gandacii din pamant dar mi e frica ca s in flower si sa nu le afecteze!!!

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Buburuze nu gasesti pe vremea asta alte metode fara a stropii planta cu ceva chimic nu stiu ,poate in italia au crescut urzicile le maruntesti leamesteci in apa si stropesti peste plante da nu stiu daca e asa eficienta ca buburuzele...pt a evita astfel de probleme casa trebuie sa fie foarte curata si geamul cat de putin sa il deschizi intr- o zi al dracu ganganii.

Bine ca ai adus vorba, ca voiam mai demult sa punctez o chestie.

Se pare ca treaba cu urzicile si alte plante pentru tratamente e mai complicata decat spui tu mai sus. Mai precis, se fac niste macerate FERMENTATE. Am o carte pe acasa (o are doamna de fapt, ca ea e cu crescut plantele, eu is cu utilizarea :D). Mai pe seara o sa ma uit pe ea si o sa vad daca pot sa fac un rezumat sau sa scanez ceva, sau macar sa o gasesc online ca sa va dau un link.

Eu n-am avut rabdare sa o citesc, dar partea asta cu fermentatul am retinut-o.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Puricii aia sunt cel mai probabil benefici. Si nu de plante ar trebui sa iti fie frica cand dai cu chimicale, ci de sanatatea ta.

infernno

Member
da cum zici u benefici..dar pe unde am citit zicea ceva ca mananca radacinile morte ale plantei.... dar cica se dau si la radacinile sanatoase.. si acest deficit de N a aparut cand am vazut si acesti puricei albi... si frunzele de la baza cam toate au ptoblema asta.. acum na nu stiu ce sa fac .. sa mai adaug fertilizatori ... dar daca ai spus ca trebe special de flower na m sa bag nic. ee orcum ele se dezvolta bine.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
poti da o doza mica de nutrient care are N..
si pana nu identifici corect specia de purici cu care te confrunti nu incepe sa banuiesti tu ce vor ataca.. te agiti degeaba. ar putea sa fie springtails, si nu purici, daca zici ca sar.

infernno

Member
poi da sar dar faza e ca am vazut si mai marisori ..si faza cu barbatii .. ce fac ca vad ca am vreo 2/3 barbateii .. ii elimin de pe acum sau ii mai las??...unu am sa l pun la geam sa l am de samanta .,deci ce e de facut

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pai ar trebui sa-i elimini. si daca il tii in casa.. o sa ai seeds multe. polenul circula purtat de curenti de aer.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
eeee, ce tinctura iese din masculi :D

gata, am gasit titlul: se numeste "Plante in ajutorul altor plante", de Bernard Bertrand, se gaseste pe tot netul. Adica pe librariile online.

Se precizeaza clar ca extractele din urzici, coada calului, si mai stiu eu cate, se macereaza prin fermentatie, nu se putrezesc, si nu se dau nepreparate.