What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

fenomeno_djo

Well-known member
Veteran
Gardena microdrip, scump dar bun!
Pentru 5 zile le uzi mai tare sau improvizezi din sticle de plastic, 1,5-2l la fiecare ghiveci si poti pleca 2 saptamani. Sau uzi in farfurie.
Ma gandeam sa le germinez si sa le fac 2 transplanturi (desi imi fac griji sa nu le dau shoc). In primul ghiveci de vreo 2-3 litri sa pun mai multa vermiculita si sa imi fac cruce ca vor rezista 5 zile fara apa, iar in al doilea, de vreo 15 litri, sa fie un mix normal cu drainage (fara vermiculita).

Ca de obicei, cred ca am supra gandit problema si cred ca o sa torn niste apa in farfurii. Pare cea mai "d'ohhhhhhhhh" solutie. Mersi zonaverde! Daca ma intorc dupa 5 zile si's uscate, te caut :))

Intrebare generala pentru growerii organici, voi puneti vermiculita de obicei ?

Last edited:

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Nu ai precizat ca sunt proaspat germinate :joint:
Eu dupa ce le germinez de multe ori le bag in ghivece mari si da tot poti pleca linistit 5 zile.

Toti avem in compost vermiculita, mai ales daca este "special".

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Prin septembrie apar si yo prin espania , si am un set asa de curiozitati , ca am auzit prin ce am mai citit pe ici pe colo ca intr-o parte a spaniei e mai tolerata iarba (ex.: barcelona)si prin alta mai putin tolerata (Madrid)!
Cluburi pe langa madrid nu cred ca sunt si daca sunt e mai greu de obtinut o invitatie in acel club daca nu cunosti pe nimeni! Ce sfaturi ati putea sa imi dati ..... sau care este parerea voastra .... se poate gasi ceva bun si fara sa ai cunostinte , contacte ? sau mai bine zis altfel , am sanse sa dau peste cineva sa imi faca aprovizionarea ??? Si ce se gaseste mai des iarba sau hash ??? Ca deocamdata nu planuiesc sa cresc o perioada mai lunga de timp ! Orice sfat(tips) e bine venit ! Multumesc anticipat!

cristocel420

Active member
Prin septembrie apar si yo prin espania , si am un set asa de curiozitati , ca am auzit prin ce am mai citit pe ici pe colo ca intr-o parte a spaniei e mai tolerata iarba (ex.: barcelona)si prin alta mai putin tolerata (Madrid)!
Cluburi pe langa madrid nu cred ca sunt si daca sunt e mai greu de obtinut o invitatie in acel club daca nu cunosti pe nimeni! Ce sfaturi ati putea sa imi dati ..... sau care este parerea voastra .... se poate gasi ceva bun si fara sa ai cunostinte , contacte ? sau mai bine zis altfel , am sanse sa dau peste cineva sa imi faca aprovizionarea ??? Si ce se gaseste mai des iarba sau hash ??? Ca deocamdata nu planuiesc sa cresc o perioada mai lunga de timp ! Orice sfat(tips) e bine venit ! Multumesc anticipat!
Nu are rost sa te stresezi în Spania nu îți trebuie cluburi găsești iarba bună peste tot, crede-mă am stat 6 ani în Spania, cea mai beton țară de pe pământ.

dolo

Member
Consateni am o mica mare problema, pentru a supravietui iernilor friguroase in box neavand gaz a trebuit sa folosesc pe timp de noapte un convector de caldura 750 w gen aeroterma care m-a rupt la curent.. am gasit o varianta care pare sa fie mai ok ca si consum, folosita cu succces de ceva timp in Anglia https://www.ebay.com/itm/115053843564?_nkw=Tubular+Heater+120w&itmmeta=01J5GAQXJJQYR99Z3GTGBCJB49&hash=item1ac9be546c:g:GToAAOSwtWJkZL9h&itmprp=enc:AQAJAAAA8HoV3kP08IDx+KZ9MfhVJKkYi2/lVmtkP5jIyoecrAdwjerRpTxt6cNtFa8hylv8HPh8XcJLDE+kWvc9tOjMM1lEEikaIZ4jpDrOtd63kMjW1ssiwT5NnTMxPhzsvs6N+YE8wOy8LD3A+BOk39d4MFUJeT5C4/N42DrF8iEjzKGA2ONwy6rkcfF3q/r/7AvN892itXN91I2fCr72gRJIU537e0l+YmcrW1ya5LaXnX9NKBRwY/75BPZVG98fGyaBxr6dtgROWt+eBeBs2ObK1FD227YJ6Y8K7vFJD1xze2uGFaMwkl8PD/iOvI1zLPOdbw==|tkp:BFBMtNnfiqxk ce ma sfatuiti sa cumpar din acele din dimensiuni si cate la numar pentru un box de 240x120x200 ?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Consumul va fi tot cam acelasi, +/- 10%. Nu exista nimic magic in materie de incalzire electrica, in afara de pompa de caldura, dar aia costa mii de euro, si intradevar ar fi de 3 ori mai eficienta, dar in cat timp iti scoti banii? Cea mai buna varianta este sa ai 2 grow-uri in tandem, unul sa furnizeze celuilalt caldura pe timp de noapte. Sau mergi pe auto cu luminile 24/24 si aia e.

dolo

Member
ideea ca e vreau sa trec de pe convector pe tuburi de genul - aeroterma mi le arde ... e concentrata caldura intr-un singur loc .. si pe doamna de langa ea o cam fwte ... are cineva rabdare sa se uite putin la dimesiuni si sa„mi recomande cate sa iau si de care/sunt mai multe dimensiuni sa pot rezista si iarna la -5 ?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Pai depide de spatiul tau cat de mare si izolat e. Daca aeroterma facea fata, verifica cati W are si iti trebuie tot cam atatia W. Daca nu facea fata, iti trebuie mai multi. Daca spatiul nu e foarte bine izolat, cel mai probabil o parte din bani ar fi mai eficient folositi in a izola spatiul decat in a cumpara incalzitoare. Eu am trecut de la 40 grade vara la 24 grade izoland spatiul. M-a costat mai putin decat m-ar fi costat aerul conditionat sa ruleze toata vara. (Iarna reglez din lumini, dar tot asa, izolatia ajuta mult.)

dolo

Member
Consumul va fi tot cam acelasi, +/- 10%. Nu exista nimic magic in materie de incalzire electrica, in afara de pompa de caldura, dar aia costa mii de euro, si intradevar ar fi de 3 ori mai eficienta, dar in cat timp iti scoti banii? Cea mai buna varianta este sa ai 2 grow-uri in tandem, unul sa furnizeze celuilalt caldura pe timp de noapte. Sau mergi pe auto cu luminile 24/24 si aia e.
convectorul arde pe doamna de langa ... e bagabont..., am si varianta sa bag in box„ul mare un box de 1mx1m si sa joc la dublu dar intrebarea este.. pe timp de noapte nu patrunde lumina ? avand in vedere ca ele merg separat

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Il bagi pe intake (in lung room) nu in box convectorul. Ca sa joci la dublu folosesti 2 box-uri si putina automatizare sa se inverseze fluxul de aer in functie de care box e iluminat. Se poate face simplu cu 2 venturi separate puse unu cate unu in timerul de la boxul lui. Iti trebuie 2 clapete de sens daca e problema cu mirosul si folosesti filtre de carbon. Daca nu e problema cu mirosul trebuie doar sa te asiguri ca boxul care e pe noapte trage aer din celalalt ce are luminile aprinse. E mai eficient sa folosesti luminile asa pentru ca ledurile au eficienta cam 40%+ si folosesti aceea energie sa cresti plante, iar diferenta merge la incalzire. Incalzitoarele au eficienta cam 80-95% dar nu produci decat caldura.

dolo

Member
nu am spatiu de 2 boxuri unul langa altul.. singura varianta e sa bag un cort in celalalt si sa ma asigur ca nu intra lumina avand in vedere ca box„ul e cam jumatate din celalalt ar trebui sa pot etansa toate gaurile prin care poate iesi lumina

dolo

Member
Am pus toate variantele cap la cap și nu am posibilitatea sa joc la dublu.....am gasit niște panouri cu infraroșu care promit un consum de 350w ... o aeroterma micuța de 350w nemțească cred ca asta o sa fac pana la urma ..nu cred ca tuburile alea de sus sunt la fel de eficiente

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu uita sa izolezi cat mai bine spatiul si sa adaugi lumina cat se poate, ca e mai eficient sa cheltui banii pe lumina decat pe aeroterma. Si sa amesteci bine aerul inauntru sa fie temperatura uniforma..

Latest posts

Latest posts