What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu as merge pe adaosuri brute in sol si ceva compost teas si plant extracts pe timpul growului. Nu e la fel de simplu ca si cum ai turna ceva din sticla, cel putin nu la inceput, insa pe masura ce inveti nevoiele plantelor o sa poti sa reglezi reteta dupa ce le trebuie.

Iepurasul

Member
@vasile- merci, dar nu ai nevoie de toat? gama, merge doar cu grow, flower ?i un pk boost?
@exploziv - tura asta am bagat la 10 l pamant un plic de soil plus si putin vermicompost.

Am udat cu apa chioara primele aproape 4 saptamani, nu am avut nici o problema, a crescut superb fara sa se intinda si fara deficiente. Dar din s?pt?mân? a 5 a inceput nebuniea, lipsa de calciu si/sau fier, sulf...

La bloc e mai complicat cu procurarea si prepararea de "licori", deci m? vad nevoit s? apelez la ceva gata facut...
Am vazut ca unii folosesc biobizz ( au 1001 sticulte), altii guanokalong ( au doar câteva componente), am mai g?sit varianta bio de la generalOrganics.
Sunt atat de multe branduri cu ?i mai multe licori de marketing incat te ia capul când te apuci de citit.....
Daca nu o scot la capat cu marketingul voi merge tot pe natura ?i voi pregati un ca-mg, fier, sare amara ?i aia este.....

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca cresti sub leduri cel mai probabil vei avea deficienta de Ca si cu gamele pro. Pur si simplu consuma foarte mult plantele. Si cu cat e mai intensa lumina cu atat consuma mai mult.
Daca te gandesti la costuri, e mult mai ieftin sa corectezi agro natura decat niste game de zeci sau sute de euro. In locul tau asta as incerca prima data.

Iepurasul

Member
Am tinut cont in totalitate de sfaturile tale si mi-am incropit un panou led cu becuri osram. Pe o suprafata de 0.7 mp am 24 de becuri de 13 w, mixate lumina neutr? cu lumina calda.
Atunci au logica deficientele cu care m-am confruntat....

Deficientele de CaMg pot fi corectate bio cu dolomita? Dar deficientele de fier ?

Inca am retineri in a creea un jurnal in care sa urc poze.... ?tiu, paranoia-i mare!

Dar cireasa de pe tort din partea ta, in materie de recomandari a fost extractorul Soler & Palau sillent ( God bless You) singura greseala pe care am comis-o a fost alegerea modelul ( TD-350/125 Silent) si era cat pe ce sa nu il pot baga in dulap datorita dimensiunilor atat pe el cat ?i filtrul de carbon care trebuia sa fie pe acelasi calapod..... Nu te lingusesc, doar iti sunt recunoscator!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Dolomita merge, dar trebuie pusa in avans. Se dizolva in sol in intervalul 3 pana la 36 luni (slow release pe toata perioada).
Deficientele de fier ar trebui sa nu existe in un sol bazat pe materie organica si hranit cu extract de compost (agronatura). Cel mai probabil ai phul putin dereglat. Daca cresti organic se va regla singur in timp phul. Dar ia ceva timp la inceput. Sau poate pur si simplu trebuie marita doza de nutrient.. mai ales ca nu le arzi asa usor cu agro natura. Un supliment natural ce contine in mare parte fe este bloodmeal (pudra de sange deshidratat). Nu stiu daca se gaseste in ro, cand am cautat nu am gasit. Dar au trecut ceva ani de atunci.

vasile

Well-known member
Veteran
Eu am terminat cap coada un grow doar cu iguana bloom de la advanced nutrients, 4-3-6, organic.

Deficiente nu am avut, doar overfert si niste mici schimbari de ph pentru ca am dat uneori doza dubla.

Cred ca am dat 150 lei pe 1 litru si n-am consumat nici 70% din el, 2 plante.

Am si iguana grow dar nu l-am folosit niciodata si nu cred ca o sa il folosesc prea curand, o sa incerc si big bud, eu-s foarte fericit cu ei.

Am mai folosit si vreo 2 linguri de melasa dar aia nu se pune.

Iepurasul

Member
Se recomanda reutilizarea pamantului utilizat la vechea cultura sau se arunca? Nu sunt zgarcit, dar dupa taiere arunc totul si poate procedez prost......

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
La organic e aproape obligatoriu sa il refolosesti. Daca dai nutrienti de sinteza.. in functie de cat de multi dai.. e posibil sa fie mai greu sa il redresezi. Din cauza acumularilor de saruri.

gumzgi

Well-known member
am un borcan primit cu un model care e uscat cam tare , nu maxim sa se sfarame cand il apesi ideea e ca is uscati de cand apesi pe ei nu mai au miros , in borocanu am gasit cativa popcorni care nu erau cred asa uscati sau nu stiu care i faza dar avea aroma si tot ce trebuia dar in mare parte e cam totu` uscat prea mult . pot sa i mai fac ceva sa si readuca aroma ? sau e zapacit numai are sanse? ma gandeam ca daca ii scot afar din borcan si il las la o temperatura diferita sigur se va inmuia putin ma gandesc . ce ziceti?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Mirosul.. nu poate sa revina. Adica daca cand maruntesti nu se simte mirosul.. nu ai ce sa faci.
Dar.. poate nu mai simti tu mirosul? Te-ai gandit la asta? Ca tot suntem in pandemie. :joint:

vasile

Well-known member
Veteran
Poti sa bagi niste frunze de salata in borcan pentru a creste umiditatea buzilor, isi va reveni o mare parte din aroma/miors (daca mai exista atunci cand grinduiesti) si nu o sa mai fie nici asa nasol la fumat, merge si cu menta proaspata, coji de portocala, o feliuta de mar.

Frunza de salata nu afecteaza deloc aroma. Neaparat de verificat buzii din ora in ora ca sa nu devina prea uzi, risti mucegai daca lasi mai mult de 3h. In general 1h e destul.

Iepurasul

Member
Va salut!
Ma confrunt cu o semi invazie de musculite negre marunte, care sunt atrase de o capcana lipicioasa galbena.
Am analizat cu o lupa gagicile si nu am gasit nimic pe ele, dat fiind faptul ca sunt pe ultima suta de metri nu vreau sa stopesc cu nimic.
Pot folosi CO2 gazos? Daca da, afecteaza in vrun fel? Care sa fie cauza aparitiei musculitelor?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Ajuta co2ul dar nu omoara decat adultii. Ouale si larvele vor ramane in sol. Incearca sa uzi doar cat e nevoie si sa nu tii pamantul umed. Cauza e ca le-ai adus cu pamantul sau au intrat de afara sau de la vreo planta de apartament.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Min 10% co2 timp de minim 10-15 minute. Cam o data la 5 zile timp de 3 ori ar trebui, ca sa scapi total.. si vezi ca peste 5% co2 poate fi letal si pt oameni sau alte animale. Peste 10% e aproape sigur letal. Deci ai grija ce faci.

Latest posts

Latest posts