What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Da, am mai studiat si eu. Ceva nu da. Mereu cand sunt mai la sud imi pare ca e mai mult soare si ca ziua e mai lunga. Acum aflu ca mi se pare.. ciudat.
Cumva cred ca imtra in joc unghiul dintre axa de rotatie a pamantului si soare, ca nu pare deloc logic sa fii mai aproape de soare dar sa il vezi pentru un timp mai scurt. Sau poate ce ziceam noi e valabil iarna doar? Nu am idee, insa cumva mi se pare ca e mai mult decat ceva care doar mi se pare. Chiar daca acum am verificat si e pe dos.

cristocel420

Active member
Nici mie nu-mi dă cum de la poli e lumină 6 luni de zile 24 din 24 urmate de întuneric 6 luni doar dacă polii se afla într-o groapa ceea ce nu e aparent. Și în unele zone în zonele apropiate polilor noaptea se întrerupe pt 3 ore,în aceste zone care îs populate, puține din ele, sau creat locuri de munca pt perioada aia de 3 ore:)).
Nu vreau explicații, ca am citit destule, dar nu cred nimic. Multe nu-mi pușcă nici mie
Nu is flatearther nici roundearther nici pară earther sau ce forme mai poate avea pământul is ateu, cred doar ce vreau eu să cred.

Last edited:

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Haha, ce simpatici sunteti! Axa pamantului e inclinata la vreo douj de grade sau nu stiu cat fata de verticala la orbita. Asta da diferentele iarna vara.
Asta inseamna ca in emisfera nordica vara, fiind mai aproape de soare, ai... vara. Adica e mai cald.
Totusi, daca ar fi sa unim cu o dreapta soarele (un punct) cu locul de pe Pamant, si am duce tot din soare doua tangente la Pamant, pe acelasi meridian, am observa ca, cu cat suntem mai aproape de polul nord, arcul de cerc cuprins intre punctele de tangenta are unghiul din ce in ce mai mare. La ecuator insa, el va fi circa 1/2 din circumferinta Pamantului, mereu. Cu plus minus o ora, in functie de anotimp.
Chiar la polul Nord, din cauza ca cele doua tangente se vor uni intr-un singur punct, dupa pol (vazut dinspre soare), pe timpul verii va fi mereu zi.

Iarna e invers, in cealalta emisfera e invers.

Hai sa vad daca gasesc un filmulet adecvat, ceva...
Gata, am gasit:

https://www.youtube.com/watch?v=tpjodYiwAxk

De aici puteti vedea ca e simplu si logic, dar este contraintuitiv, inclusiv din cauza inclinarii axei Pamantului, inclinare pe care avem tendinta sa o neglijam.

Deci iata, fericiti cei care nu stiu multe, ca ei au stiut adevarul, doar uitandu-se la ceas, pe cand io mi-am format mental o imagine (eronata) :))

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Acum, fiind mai treaz ca ieri, realizez ca e oarecum logic sa vezi soarele pentru mai mult timp daca esti mai departe de el. Zona luminata de soare creste (adica petreci mai mult timp in ea), pe cand intensitatea solara scade. E exact ca la luminile din growroom, doar ca la pozitionarea pe planeta si a planetei in raport cu soarele mai apar niste curburi si unghiuri. Cam asta cred ca era piesa lipsa ca sa inteleg treaba.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
@explo: Pai si ce, eu am implinit? Sa vad scris, unde am spus io asa ceva... :D
@cristo: nici nu stii cand îți salvează viața o informație de 5 lei, și în plus, te-ai dovedit de folos comunității!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Stai man asa, daca am zis ca eu nu am implinit, nu inseamna ca tu ai implinit. Daca trimiti un scan dupa buletin, pot sa confirm. Altfel nu. :muahaha:

Aproape 50 de ani, explo? Sau e caterinca? Traiam cu impresia ca toti pe aici sunt tinerei (desi am inceput si eu sa ma simt hodorogit, 26 de ani :))) )

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Hai sa te vedem peste inca atata...!
Sfatul meu la cele 5 decenii si ceva de viata pentru ierbași:

- vaping. Exclus cele cu lichid. Plamani vigurosi, oxigen la creier.
- moderatie. Exclus fumat pana la leșin. Daca tot traim, macar sa fim constienti. Plus, ne arata cu degetul alcoolicii...
- plante medicinale la greu: de cel putin 50 de ori mai mult decat cantitatea de iarba zilnica. In felul asta se elimina multe dintre efectele nocive ale ierbii, se restabileste homeostazia (nu, iarba nu ajuta la homeostazie asa cum se crede)
- fara alcool, tutun, cafea, zahar alb. Scapi de o gramada de boli. In cazul tutunului si cafelei, nici nu iti pute respiratia in tramvai
- carne maxim 5% din alimentatie, si de calitate. Regim lactovegetarian e si mai bun: ne la explo ce bine se tine!
- fara OMG. In felul asta nu dai in cancer

- no hard drugs. In felul asta nu devii o epava
- jogging. 30-60 minute pe zi. In felul asta iti intaresti vointa.

- meditatie sau rugaciune cel putin jumatate de ora pe zi, 15 minute dimineata, 15 minute seara. In felul asta ai liniste in minte

- preludiu cat mai lung la nevasta/amanta/gagica. In felul asta ai liniste in casa.

- nu in ultimul rand:

WATERCURING! Dupa un an de vapat doar iarba de felul asta, nu o sa mai vreti altceva. Faceti o proba. 1 an batut pe muchie, fara exceptii.

deepstate

Active member
Echimosii sunt un exemplu bun pentru a te face sa treci la vegeterianism :)

Dar ei mananca si foarte multa grasime pe langa carnea aia, au un consum energetic mai mare decat Dorel care sta toata ziua pe scaun la calculator.

Dr. Shawn Baker explica destul de bine pentru cine are rabdare sa urmeasca interviul.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Sfatul meu la cele 5 decenii si ceva de viata pentru ierbași:

Acum ca ai zis singur, sper ca nu mai sunt comentarii. :laughing:

Acusi zi si mie, la vreo 3-5 gr de iarba fumate in medie pe zi, ce cocktail de plante medicinale ar merge. Si.. daca bag hash, calculez gramul de hash, sau calculez gramele de iarba din care am scos acel hash? Si atunci, aceeasi intrebare ca mai sus, doar ca pentru 10-20 grame de iarba pe zi..

@jtm, in afara de tutun, plante medicinale si hard drugs pic la tot ce ai spus tu mai sus...imi e rusine dar asta sunt. De la iarba am luat 15 si cv de kg in greutate fara sa imi dau seama cand. Alta chestie: ii explicam anul trecut unui african cat de buna e iarba pe langa alcool(cu toate ca il rup si pe ala in compania altora), si mi-a zis ca orice e mult duce la dependenta, ca la ei e 30 de euro un kg de iarba, iar el are deja un nepot care a innebunit de la ea...

@explo....nu neaparat cocktail medicinal dar cred ca nucile sunt destul de smechere. stii tu, nucile de la noi. Am vazut si in Spania, iar spre surprinderea mea, din tot campul ala de meri, peri, nectarini si piersici era singurul care era lasat in picioare

Latest posts

Latest posts