What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

E lumina de pe la 4 si cv , nu stiu nu am mai stat pna sa rasara soarele cam de vreo 2-3 saptamani, dar atunci se lumina pe la 4 pana pe la 10 noaptea, acum se intuneca pe la 9 jumate, asa.. de luminat sa fie 4 20-30. Ma faceti sa stau pana dimineata :))

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Pai daca in RO e lumina de la 5 la 22, sa zicem (de fapt e de pe la 6 - rasaritul oficialla Caracal, pana pe la 21, orientativ), atunci la mintea mea daca e mai multa lumina pe undeva, de ex. de la 4 la 23, e oleaca mai la sud. Dar asta is eu, n-am fumat nimic azi si nu mi-e gandirea prea clara...

cristocel420

Active member
Ne poate confirma exploziv că el e în Spania are vreo 14 maxim16ore de lumina acum
PS exploziv are maxi. 14 ore

Last edited:

cristocel420

Active member
Marijuanabest, ideea e că plantele vor începe sa înflorească când ajung la 14 ore de lumină.
Îs groweri aici pe Icmag ce fac indoor cu 14/10 nu cred ca e recomandat dar plantele vor începe să înflorească când ajung acolo,.cele mai indica, cele mai sativoase 12/12 și 11/13 pt sative pure, părerea mea...

Last edited:
Cristocel420, da, asta am citisem si eu pe undeva pe aici (in afara de cele de sativa, nu stiam), probabil e si nerabdarea mea de incepator...oricum, astea sunt plantele mele, o parte, si in poza se vede si cea lasata...nu pare sa aibe nimic, sper sa intelegeti ceva din pzele mele.

Attachments

• 20190801_170202.jpg
    20190801_170202.jpg
    86.5 KB · Views: 42
  • 20190801_170208.jpg
    20190801_170208.jpg
    90.7 KB · Views: 21
  • 20190801_170224.jpg
    20190801_170224.jpg
    64 KB · Views: 28
  • 20190801_170241.jpg
    20190801_170241.jpg
    114.4 KB · Views: 21
  • 20190801_170247.jpg
    20190801_170247.jpg
    114.4 KB · Views: 23

cristocel420

Active member
Ai dreptate.
Nu știu ce-s cu punctele alea, eu nu mai cresc afaraă pt că tot timpul am dat kiks, ba au dispărut, ba secetă. E chinuială, odată atâta grijă am avut de plante și când a început să dispară vegetația plantele mele erau singurele verzi de prin zonă și la fiecare vizită observam că animalele mâncau încet încet din ele până când am rămas doar cu vârfurile, a fost ultima mea experiență, am zis că nu mai cresc out până nu am pământul meu îngrădit și bine securizat.
Așa că nu te stresa prea tare se pot întâmplă multe și e greu să te poată ajuta cineva având în vedere riscurile.

Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
In romania, sau sa zicem mai general asa, in juril paralelei de 44 grade, plantele incep sa infloreasca in general in jurul jumatatii lui august.
De asemenea, in aceeasi zona nu ai cum sa ai acum, in perioada asta atatea ore de lumina. Si nici sa rasara soarele inainte de ora 6 nu are cum. Asta inseamna ca nici macar lumina reflectata (indirecta) nu prea ai inainte de 5.30... si nici dupa 21.30. Ca sa ai atatea ore de lumina ar trebui sa fii mai la sud, adica mai aproape de ecuator.
Cam despre asta vorbeam eu si jtm.

cristocel420

Active member
Acuma nu știu ce vreți să ziceți ca-s umpic obosit că am fost la lucru, dar eu știu că la ecuator îs între 10 și 14 ore de lumină pe tot parcursul anului, vara cu cât te îndepărtezi de ecuator ai mai mult soare.
Lunile iunie iulie aici la 50 51 sau la cât is am avut 4 ore de noapte, atât. Acum a început treptat să se lungească noaptea dar am mai multe ore de luminăs ca în sudul Românie și tu ai mai puțină lumină decât în sudul României. Plantele din Spania intră mai repede în flower că în zonele noastre.
Poate dimineață când îs odihnit o să-mi dau seama de ce nu ne înțelegem :)))
Eu știu clar că în iarnă o să ajung să am 6 ore de lumină dar în vară am 20. Acum e ziuă la 5 și se întunecă la 10 dar orele scad foarte repede.
Deci chiar nu mai știu ce vorbim atât îs de obosit.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Outul trebuie sa fie ceva ce faci din placere si daca iese, iese. Chiar daca nu iese mereu, atunci cand iese.. iese bine de poti avea si pentru anii in care nu iese daca iti faci ceva rezerve.
Oricum. Nu e cazul sa te strofoci nici prea tare, nici sa stai cu morcovul in cur. De aia prefer eu multe plante mici si cu ingrijiri minime, ca sa nu imi pese. Daca gasesc ceva de recoltat, e o surpriza placuta. Daca nu, mai incerc la anu. Nu am iesit trist pana acusi din vre-un an, mereu a fost ceva de recoltat, si de obicei ceva-ul ala ma tine mai bine de un an.

Dar din placere fac, poate d-aia imi si pare rau, ca pun
suflet. Sunt satul sa umflu dealerii pulii de bani pe 0,6-0,7 grame. Pun pentru mine, sa am cand vreau eu, de cate ori vreau, nu pun sa vand. Vreau sa vad cum e sa tragi din mahoarca ta

jtm

Some kind of shaman
Veteran
In romania, sau sa zicem mai general asa, in juril paralelei de 44 grade, plantele incep sa infloreasca in general in jurul jumatatii lui august.
De asemenea, in aceeasi zona nu ai cum sa ai acum, in perioada asta atatea ore de lumina. Si nici sa rasara soarele inainte de ora 6 nu are cum. Asta inseamna ca nici macar lumina reflectata (indirecta) nu prea ai inainte de 5.30... si nici dupa 21.30. Ca sa ai atatea ore de lumina ar trebui sa fii mai la sud, adica mai aproape de ecuator.
Cam despre asta vorbeam eu si jtm.

Da, numai ca se pare ca gresim amandoi, si cristocel are dreptate:

http://wordpress.mrreid.org/2014/10/19/rate-of-change-of-day-length-with-latitude/

Latest posts

Latest posts