What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

plm

Member
Majoritatea tricomilor ajung lipiti de fundul borcanului cel putin in cazul meu, doar asa depozitez marfa, cand termin un recipient, baza e a dracului de lipicioasa:))

@Sarge
Nu imi pare a deficienta, ar putea fi gauri de arsura de la udare, picaturi de apa au fost lasate pe frunze, cand lumina straluceste pe apa, actioneaza ca o lupa, si arde gauri pe frunze, ori dispersia luminii e neuniforma si se concentreaza mai mult intr-un punct, de ex, daca folosesti folie de aluminiu sa iti imbracii peretii grow-ului aceea nu e dreapta, si se creeaza unghiuri de concentrare a luminii, si astfel apar burn spots.

Mai poate fi o problema VPD, ventilatie necorespunzatoare, chiar si solul poate juca un factor (diferente de PH) daca ai un tester masoara run-off-ul.
Ce RH ai? ai vent de ambient sa plimbe aerul constant? asigura-te ca ai o dispersie uniforma a luminii, uite-te sub frunze de daunatori, deobicei acolo isi fac veacul.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Posibil sa fie un inceput de deficienta de ceva micro. Daca nu se inrautateste nu iti fa probleme. Doar sa verifici pe spatele frunzelor sa nu existe daunatori sau urme de daunatori.

Sargemilla

Member
Frunzele afectate nu sunt tocmai in bataia directa a luminii, dar da, am aluminiu ca si reflector si pe peretii am lipit parasolare de parbriz (tot aluminiu). Vreau sa schimb asta, candva.. Apa pe frunze nu ajunge niciodata. O ud foarte atent doar pe pamant si la baza ei.

La daunatori m-am gandit din start. Am petrecut o jumate de ora buna cu microscopul si nu am vazut nimic, totul pare in regula.
Temperatura sta intre 28 si 32 (day cycle) si 25-28 (night cycle). Sunt mari, dar nu prea am ce face din pacate. Singura solutie care functioneaza al naibi de bine este sa tot pun sticle cu gheata in dulap, dar e prea mult maintenance. RH-ul este bun, variaza intre 40 si 60, rar vad 65. PH-ul nu l-am verificat, nu am tester.
Ventilatie am, 2 ventilatoare de PC care bat spre plante, imi par suficiente ca si putere. Mai am si ventialtorul mare de extractie, care momentan merge relativ degeaba pentru ca las usile de la dulap deschise, astfel reusesc sa am temp 28-30. Daca le inchid am 32-33.

Frunza din poza de mai jos ma face sa cred ca e vorba de o deficienta ceva. Daca va uitati mai atenti gaurelele sunt cam simetrice sa fie vorba de factori externi plantei, precum lumina, daunatorii sau neatentia mea

plm

Member
Frunzele afectate nu sunt tocmai in bataia directa a luminii, dar da, am aluminiu ca si reflector si pe peretii am lipit parasolare de parbriz (tot aluminiu). Vreau sa schimb asta, candva.. Apa pe frunze nu ajunge niciodata. O ud foarte atent doar pe pamant si la baza ei.

La daunatori m-am gandit din start. Am petrecut o jumate de ora buna cu microscopul si nu am vazut nimic, totul pare in regula.
Temperatura sta intre 28 si 32 (day cycle) si 25-28 (night cycle). Sunt mari, dar nu prea am ce face din pacate. Singura solutie care functioneaza al naibi de bine este sa tot pun sticle cu gheata in dulap, dar e prea mult maintenance. RH-ul este bun, variaza intre 40 si 60, rar vad 65. PH-ul nu l-am verificat, nu am tester.
Ventilatie am, 2 ventilatoare de PC care bat spre plante, imi par suficiente ca si putere. Mai am si ventialtorul mare de extractie, care momentan merge relativ degeaba pentru ca las usile de la dulap deschise, astfel reusesc sa am temp 28-30. Daca le inchid am 32-33.

Frunza din poza de mai jos ma face sa cred ca e vorba de o deficienta ceva. Daca va uitati mai atenti gaurelele sunt cam simetrice sa fie vorba de factori externi plantei, precum lumina, daunatorii sau neatentia mea
[URL=https://www.icmag.com/ic/attachment.php?attachmentid=465601&thumb=1]View Image[/URL]

Ok, cu ce o hranesti si la ce interval si ce doza? Ce fel de sol ai? prefertilizat max sau light sau deloc? tine cont ca un aport de NPK nu e de ajuns, tre sa-i dai si Mg, Ca si bineinteles si micro, Fe, Zn, etc.
Pe flower are nevoie de extra zaharuri pentru a accelera dezvoltarea de buds, acesta contribuie si la gust, da-i melasa (nesulfurata)

Poti aplica si foliar, dimineata sau seara cand stomatele sunt deschise si are loc absorbtia mai usor si mai rapid.
Ai grija ce-i dai si cum ii dai, daca nu respecti un program amanuntit, pot aparea dezechilibre, are ceva prea mult si ceva prea putin sau ambele, elementele se pot bloca in sol si devin imobile, planta dispune de ele dar nu le poate absorbi (o sa citesti tu ce inseamna un nute lockout).

Asa s-a manifestat si la mine tin minte odata, o deficienta de CalMag, au aparut zgarieturi simetrice intre venele frunzei, apoi pete maronii conform def de camg.

Sargemilla

Member
Ca si pamant folosesc "pamant pentru plante medicinale", ceva turba universala cu PH 5.5 + 25% perlita +10-15% vermicompost organic facut de un nene priceput. Datorita vermicompostului pamantul este foarte bine fertilizat. Acum 2 zile i-am Ca si Mg. o sticluta de Ca+N organic si separat Mg (nitrat de magneziu), altceva Mg n-am gasit si am fost nevoit sa folosesc dinasta. Am pus cam 1/3 din doza recomandata. Pt NPK+micro folosesc betisoare de guano universal(3/4 din doza recomandata). Un program nu am pentru NPK+micro pentru ca betisoarele alea ajung 1-2 luni, cand deja e taiata (auto) plus ca imi pun baza in vermicompost.

O ud la 3-4 zile cu apa de la robinet. Tot de la robinet beau si eu de un an si nu pare sa fie nimic in neregula cu ea. Ca+Mg ma gandeam sa ii dau la 2 sapt, in rest apa chioara.
Pentru floare am luat un fert 8-24-4 din care planuiesc sa ii dau o data sau de 2 ori. Am cautat 1-2-1, 1-2-2, 0-2-2 etc sau ceva asemantor de mi-au iesit ochii pe la magazinele de gradina. 8-24-4 e ce am gasit mai bun.
In decembrie merg in Eindhoven pentru un festival si o sa ma incarc acolo cu fertilizatori si seminte :D
Melasa.. gen de-asta de mancat?
https://driedfruits.ro/image/cache/catalog/BIO Melasa-600x600.jpg
Cum o aplic?

Si da, la Cal-Mg m-am gandit si eu ca ii cel mai plauzibil, de aia i-am dat acum 2 zile just to be sure.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca temperatura e mai mare cu usile inchise decat cu ele deschise inseamna ca e ceva gresit la traseul de ventilatie. Apoi, daca nu poti scadea temperatura macar creste rh-ul. Ca ala se rezolva cu un umidificator care te costa foarte putin daca faci ceva diy, sau de la 200 lei in sus daca cumperi ceva de-a gata. Asa n-o sa faci mare lucru, chiar daca plantele arata bine, recolta va fi mica din cauza factorilor de stres. O perioada si eu am crezut ca daca plantele arata bine vor scoate o recolta multumitoare. Apoi am invatat sa tin temperatura in jur de 25-26 grade.. si am vazut cat de mult ma inselasem cu presupunerile anterioare. Acum eu consider fail un grow care depaseste 28 grade. Pentru ca recolta va fi jumatate din cat ar trebui. Si vorbim si de calitate, nu numai cantitate.

Sargemilla

Member
Daca temperatura e mai mare cu usile inchise decat cu ele deschise inseamna ca e ceva gresit la traseul de ventilatie. Apoi, daca nu poti scadea temperatura macar creste rh-ul. Ca ala se rezolva cu un umidificator care te costa foarte putin daca faci ceva diy, sau de la 200 lei in sus daca cumperi ceva de-a gata. Asa n-o sa faci mare lucru, chiar daca plantele arata bine, recolta va fi mica din cauza factorilor de stres. O perioada si eu am crezut ca daca plantele arata bine vor scoate o recolta multumitoare. Apoi am invatat sa tin temperatura in jur de 25-26 grade.. si am vazut cat de mult ma inselasem cu presupunerile anterioare. Acum eu consider fail un grow care depaseste 28 grade. Pentru ca recolta va fi jumatate din cat ar trebui. Si vorbim si de calitate, nu numai cantitate.

pffoa.. devastator ce mi-ai spus aici, dar apreciez adevarul crud si dureros. Deocamdata cam atat e ce pot oferi. Planta urmatoare o va duce mai bine pentru ca o sa creasca pe timp de iarna. Temperatura din dulap depinde de temperatura din camera. E cam cu 2-4 grade mai cald in dulap decat in camera. Intake-ul e cea mai mare problema, pentru ca nu pot sa mai gauresc dulapul, deci intake-ul este pasiv prin crapaturile usilor si pe sub dulap. Planta sta pe podea si dulapul e ridicat cam 1cm. Nici parasolarele nu ajuta deloc, izoleaza f bine caldura

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Ba chiar si transforma o parte din lumina in caldura.. cu hartie alba mata sau vopsea alba mata ai incercat? Ar trebui sa fie mai bine din toate punctele de vedere.

Sargemilla

Member
Nu, as prefera ceva mai putin inflamabil. Am dat de panda film si orca film, ambele se gasesc in variante albe, dar n-am nici o idee cum sa caut in romana sa le gasesc. Panda film ii ceva comun, nu-i weed-product. L-am gasit si pe site la walmart

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Omule, daca ajungi la temperatura la care ia foc hartia.. nu te mai salveaza plasticul sau o folie de aluminiu care cel mai probabil tot pe plastic e aplicata la parasolar. In plus, daca vrei sa o iei pe 100% safe.. dulapul e un risc de incendiu mai mare decat ce pui tu inauntru cu o grosime de cateva zeci de microni...

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Ma luasem la cearta cu niște băieți când a fost vorba de crescut cu CFL-uri în cutii de carton. Ei ca e periculos. Eu ca nu vor atinge niciodată CFL-urile o asemenea temperatura.
Dacă te uiți puțin realizezi ca e greu. Vopseaua alba mata e ok. Dar dacă vrei panda film, am auzit de la careva ca s-ar numi șorici...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu am luat-o o data ca folie de plastic alb-negru. La un producator de mase plastice de tot felul. M-am mirat si eu ca aveau asa ceva, dar dupa am realizat ca e foarte foloaita in serele hidroponice, peste caramizile de rockwool.

Sargemilla

Member
Eu am luat-o o data ca folie de plastic alb-negru. La un producator de mase plastice de tot felul. M-am mirat si eu ca aveau asa ceva, dar dupa am realizat ca e foarte foloaita in serele hidroponice, peste caramizile de rockwool.
ASTA-I ma' men. Am gasit-o si sub numele de folie mulcire.
Ard o grasa in cinstea ta cand fac rost:dance013:

plm

Member
Ca si pamant folosesc "pamant pentru plante medicinale", ceva turba universala cu PH 5.5 + 25% perlita +10-15% vermicompost organic facut de un nene priceput. Datorita vermicompostului pamantul este foarte bine fertilizat. Acum 2 zile i-am Ca si Mg. o sticluta de Ca+N organic si separat Mg (nitrat de magneziu), altceva Mg n-am gasit si am fost nevoit sa folosesc dinasta. Am pus cam 1/3 din doza recomandata. Pt NPK+micro folosesc betisoare de guano universal(3/4 din doza recomandata). Un program nu am pentru NPK+micro pentru ca betisoarele alea ajung 1-2 luni, cand deja e taiata (auto) plus ca imi pun baza in vermicompost.

O ud la 3-4 zile cu apa de la robinet. Tot de la robinet beau si eu de un an si nu pare sa fie nimic in neregula cu ea. Ca+Mg ma gandeam sa ii dau la 2 sapt, in rest apa chioara.
Pentru floare am luat un fert 8-24-4 din care planuiesc sa ii dau o data sau de 2 ori. Am cautat 1-2-1, 1-2-2, 0-2-2 etc sau ceva asemantor de mi-au iesit ochii pe la magazinele de gradina. 8-24-4 e ce am gasit mai bun.
In decembrie merg in Eindhoven pentru un festival si o sa ma incarc acolo cu fertilizatori si seminte :D
Melasa.. gen de-asta de mancat?
https://driedfruits.ro/image/cache/catalog/BIO Melasa-600x600.jpg
Cum o aplic?

Si da, la Cal-Mg m-am gandit si eu ca ii cel mai plauzibil, de aia i-am dat acum 2 zile just to be sure.

Continua cu programul normal de hranire, vezi ca in flower o sa-ti trebuiasca ceva cu P si K un PK booster face treaba pentru a asigura dezvoltarea florilor, iar dupa vreo 2-3 saptamani poti aplica melasa pui si tu 1 lingura la 1L de apa si uzi, eventual prin ultimele 3 sapt mai dai 1 doza de nutrient de veg ceva cu N, dupaia o tii doar pe apa sa cureti pamantul de nutrienti si sarurile acumulate la nivel radicular pe tot parcusul ciclului, faci un flush.
Si inca ceva, fara foliar in flower, in cazul in care nu vrei sa fumezi nutrient...
Si da, mare grija la temperatura, marfa buna iese pe la 25-26

Sargemilla

Member
Asta ziceam, ca singurul care se apropie de PK booster pe care l-am gasit la magazine este 8-24-4. Si crede-ma, am luat absolut toate magazinele de gradina din oras dedeman, praktiker, leroy, pe langa cele mici de cartier sau de 1 metru patrat. Pentru K nu stiu.. o sa manc banane 3 saptamani si fac in ghiveci =)

Sargemilla

Member
c4jt321.png

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu l-as curata doar daca e cazul. Dar nu am praf pe unde il folosesc asa ca nu a fost cazul sa il curat vreodata. Praf se strange pe filtrul de la intake, si ala il curat la 1-2 growuri.

Latest posts

Latest posts