What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

plm

Member
Stiu ca nu are legatura cu weed-ul si scopul acestui forum, dar am primit de la un prieten niste shrooms, tot ce stiu despre ele ca se numesc psilocybe cubensis si ca sunt proaspat culese ieri din primul flush, 11 feb 2018.

Ideea e ca eu nu as vrea sa le consum momentan, as vrea sa le mai tin vreo 2 saptamani asa dar habar nu am cum se depoziteaza ca sa-si pastreze calitatile psihoactive..

Momentan le tin intr-un borcan etans la frigider, am citit ca unii le usuca si le tine in ziplock bags vidate si etc, dar nu am mai avut pana acum si nu stiu cum sa procedez corespunzator, voi ce ma sfatuiti?

Attachments

• shrooms.jpg
    shrooms.jpg
    32.5 KB · Views: 17

plm

Member
Sa le intind pe fir ca pe buds cu un fan care sa bata usor in ele pana se usuc si apoi in ce sa le bag? Tot la borcan etans in congelator?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
le intinzi pe fir sau le pui pe hartie absorbanta cu o mica briza pe ele si aia e.
merge si in ziploc bag. si daca e vorba de 2 sapt le poti tine si in frigider dupa. daca e perioada mai lunga neaparat congelator.

Skit

Member
daca am lasat prea mult la uscat, pot castiga ceva umiditate inapoi? nu mai sunt lipiciosi :( tin in borcan... functioneaza cu coaja de portocala sau ceva de genul? :-?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Poti baga umiditate inapoi in buzi, de preferat cu chestii ce nu lasa aroma. Frunzele de cannabis sunt perfecte pentru a adauga umiditate in borcane. Sau frunze de salata, felii de mar, etc. Insa curingul nu mai poate fi reinceput, chiar daca readuci umiditatea in intervalul potrivit.

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
2 feliuțe de mar funcționează excelent asta o făceam când se usca prea mult tabacul si se farma! Dar sunt foarte multe variante! Asta rămâne la aprecierea fiecăruia! Si cum zice si explo , nu te mai aștepta la miracole astea se întâmplă foarte rar! Ai comiso? duo până la capăt așa cum e cu mici remedii dacă se poate, fapta e deja făcută! De reparat cam greu! Ca un pantalon de blug nou, l-ai îmbrăcat o dată l-ai agățat, ce rămâne de făcut să îl porți cusuti așa cum știi sau cumperi alti noi! Pace! :smoker:

VanLife

Member
Imi puteti spune cum se utilizeaza perlitul la clonare?
Pur si simplu umplu un recipient cu perlit si pun apa pana la saturare, apoi infig clona?

p.s. Vermiculitul e bun la clonare? Am din amandoua :)

ps.2. Il citez pe explo dintr-un thread mai vechi, vorbind de o alternativa bio pt formulex
Varianta naturala ar fi Bionex, 100% natural si cu absorbtie mai rapida. Contine si ceva fitohormoni pe langa elementele nutritive.

De unde se poate procura?
Este vorba despre acesta https://www.panetone-bionat.ro/bionex.php ?

Este o solutie complete produsul asta pt faza vegetativa? Mai multe detalii despre cum l-ai folosit, si in ce masura, te rog?

Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Perlit eu foloseam in o tava de aia de mini sera, 5-10 cm de perlit strat, apa pe fund 1-2 cm mereu, capacul pus peste si stropit din cand in cand plus adaugat apa in caz ca scade. Prima oara trebuie umezit perlitul sau pulverizat cu apa. Altfel va suge foarte greu apa de pe fundul tavitei. Dupa, se mentine singur. Radacini cam in o saptamana.

Eu il luam de la fitofarmacie. Era foarte bun pentru veg. Cu detalii mai clare nu am cum sa te ajut ca nu l-am mai folosit de ani de zile, si n-am nici sticla nici notitele din perioada aia la indemana. Dar, ca la toate produsele de genul asta, poti incepe cu jumatate de doza, si vezi dupa, in functie de cum reactioneaza planta. O planta mai mare ar trebui sa duca si doza intreaga cam o data pe saptamana. Plantele de la out le stropeam uneori si la 2-3 zile si nu ziceau nimic.

VanLife

Member
Perlit eu foloseam in o tava de aia de mini sera, 5-10 cm de perlit strat, apa pe fund 1-2 cm mereu, capacul pus peste si stropit din cand in cand plus adaugat apa in caz ca scade. Prima oara trebuie umezit perlitul sau pulverizat cu apa. Altfel va suge foarte greu apa de pe fundul tavitei. Dupa, se mentine singur. Radacini cam in o saptamana.

Eu il luam de la fitofarmacie. Era foarte bun pentru veg. Cu detalii mai clare nu am cum sa te ajut ca nu l-am mai folosit de ani de zile, si n-am nici sticla nici notitele din perioada aia la indemana. Dar, ca la toate produsele de genul asta, poti incepe cu jumatate de doza, si vezi dupa, in functie de cum reactioneaza planta. O planta mai mare ar trebui sa duca si doza intreaga cam o data pe saptamana. Plantele de la out le stropeam uneori si la 2-3 zile si nu ziceau nimic.

Am mutat clonele in perlit, de data asta le-am dat doar o cantitate infima de miere! :)

O sa incerc sa imi fac drum pe la o fitofarmacie sa vad daca gasesc Bionat, altfel o sa-mi comand de pe net.

Mersi de ponturi, daca ar trebui sa dau cate o bere la fiecare sfat util te-as baga in ciroza. Si mai sunt multi pe aici la care le-as datora multe berule, pt ca au lasat ceva informatii prin "arhive" :D, si cand mai am timp, deschid cu drag thread-uri vechi :)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Man! Arunca tot perlitul ala cu miere! Sau spala-l pana nu mai e urma de miere pe el. Eu iti ziceam ieri ca trebuie spalat cu grija orice vas in care a stat apa cu miere, si tu ai decis sa pui in perlit? Ala e poros, cum crezi ca mai il sterilizezi vreodata? Poate la cuptor, dar e un pericol pentru sanatate daca faci asta.

Cat despre beri si alte datorii, eu nu consider ca cineva e dator cu ceva la mine daca a fost ajutat de ce am scris pe aici, dar mai corect mi s-ar parea sa fie o datorie fata de comunitate. Adica fiecare, la randul lui, sa mai ramana o vreme si sa ajute pe altii si sa ne arata ce a invatat de aici. Multi au spus ca vor face asta, dar de intamplat se intampla rar sau niciodata.

VanLife

Member
Am pus cam 1 varf de cutit de miere diluat in 1l de apa. Momentan las asa, si daca incep sa simt vreun iz suspect am sa schimb perlitul.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Pai sa il schimbi, daca nu tura asta, cea viitoare sigur. Oricum, nu cred ca o sa simti tu ceva suspect inainte sa se ofileasca clonele ireversibil. Asa ca daca tii la ele, nu pune chestii fermentabile sau ce contina zaharuri in apa lor, mai ales daca nu poti curata bine orice a intrat in contact cu solutie.

Iepurasul

Member
Salutare!
In opinia voastra care din urmatoarele valori NPK ar fi mai potrivite ?

1. - veg 7-3-6 (NPK)
- Flow 4-6-6

2. - veg/flow 6.4-1.7-9

3. - veg 4-3-6
- flow 2-7-4

4. - veg 6-4-5
- flow 4-6-8

fenomeno_djo

Well-known member
Veteran
Pentru veg e bun cel cu N mai mare decat PK si pentru flower e bun cel cu PK mai mare decat N. Deci niciun raport de mai sus nu e bun pentru ca nu ne-ai intrebat pentru ce stadiu vrei sa-l folosesti, respectiv veg ori flower.