What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

fenomeno_djo

Well-known member
Veteran
@Iepurasul, chiar acum cateva ore vorbeam cu explo despre posibilii noi participanti la concursul nostru de anul acesta. Zi-ne si noua, ce vrei sa pui, unde ? Indoor/outdoor, in solar ? Ce soiuri ?

Pana la nutrienti mai este. Zi-ne contextul :) Bine-ai venit pe icmag!

Iepurasul

Member
@fenomeno_djo - ma gandeam la ceva cu un miros mai slab cum ar fi Northern Lights de la sensi seed de care am fost multumit si in trecut. Clar indoor sub 150 w MH/HPS intr-un dulap (150 x 40 x 70) in trecut am reusit sa duc la capat o recolta (100 g) sub 180 w CFL cu pamant si fertilizare de la composana, doar ca, nu as mai vrea fertilizantii de la compo pentru plante verzi si plante cu flori, am fost foarte multumit de ei, dar nu am gasit niciunde scris ca ar fi destinat plantelor de consum.....
Revenind la "ardeii" nostri prefer ceva usor de folosit, sigur dpv al sanatatii si sa nu am nevoie de 20 de sticlute sau sa ma tot lupt cu deficiente, de asta m-am axat pe varianta in 3 pasi la care as mai aduga cel mult un PK + melasa apoi flush si sanatate... Acum sa vad si opiniile voastre....

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Ce sa faca melasa la nutrienti minerali man?
Si daca cumva nu ai luat becul inca, studiaza si varianta ledurilor. Sunt mai ieftine per W decat hps + balast, si la cati W vrei tu sa bagi ai avea rezultate mai bune cu ledurile decat cu un hps mic.

Iepurasul

Member
Explozive, asi minti ca stiu daca ajuta sau nu melasa... tocmai de asta ziceam ca la acest capitol am de documentat temeinic!
Becurile sunt deja achizitionate dar am si 2 becuri led de 11.5 w de la osram dar exista un dar calculand raportul de lumeni/w la leduri ies sub cel al hps-ului, adica sa egalez cei 19000 lumeni declarati ai hps-ului as avea nevoie de 18 becuri led care insumeaza 207 w. vei zice poate de ledurile cob, dar acolo presupune alta aparatura si pricepere si cel mai probabil cand se vor arde sau va trebui sa le scot din uz voi investi in becuri led cu dulie.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
n-ajuta, ca nu ai bacteriile necesare care sa proceseze acele zaharuri. si exista si riscul sa se imputa. daca vrei sa folosesti melasa sau alte zaharuri va trebui sa mergi pe ceva 100% organic.
cand compari hps cu leduri trebuie sa iei in calcul si faptul ca hps-ul va avea intr-adevar mai multi lumeni in centrul suprafetei canopiei, adica sub bec, dar media per suprafata va fi cu singuranta mai mica, hps-ul e unul singur, ledurile le poti pune egal pe toata suprafata. asta inseamna ca, per total, vei avea o recolta mai bogata si mai calitativa.
poti testa sau studia treaba asta cu un light meter sau cu un tabel ce prezinta lumeni / suprafata, luand in calcul si distanta fata de bec.

Iepurasul

Member
Ledurile sunt clar viitorul dar eu aveam bobinajul si mi-a fost mult mai comod si usor sa achizitionez doar becurile.... tocmai de ceea am achizitionat si 2 leduri sa vad cat de greu se scoate difuzorul de pe ele.
Mergand prin mai multe magazine de constructii am tot cascat gura dupa NPK-urile de pe ambalaje si nu am gasit nimic care sa se apropie de cele trecute pe produsele consacrate, fiind cu mult mai mari. Am mai vazut ca unii au folosit de la agronatura pe cel bio, dar au un singur tip de fertilizant lichid care nu cred ca acopera toata paleta (veg + bio).
Strict ca parere personala alegerea nutrientilor este una buna sau as putea alege si mai bine de atat deoarece aici inca ma pot razgandi, nefiind achizitionate.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Conteaza decat ratia intre elemente, si prezenta tuturor microelementelor. Nu conteaza concetratia, ca aia o reglezi din dozaj.

Iepurasul

Member
O alta intrebare: intentionez sa pun o singura planta sub cei 150 w, un ghiveci patrat de 22 litri este suficient la o feminizata nonauto?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
La 22 L poti creste un monstru, si cum tu nu ai penetrare a luminii, nu poti face asta sub acel bec. Max 10l iti trebuie, avand in vedere ca ii dai nutrienti poti sa reduci si la mai putin de atat. Si daca nu ai suficient spatiu pe inaltime cauta recipient cat mai putin inalt dar cat mai extins.

narcox

Member
Uneori am idei handicapate dar asta cred ca le întrece pe toate. Sub efectul a ceva puternic m am gandit ca in toata perioada de flower+vegetație sa tin menta la tavita ghiveciului cu ventilatorul îndreptat spre ea.
Imi place mirosul de menta

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Cum fac si eu sa cobor? Am bagat 2 pipe cu kief.. si m-am facut praf de stele! :laughing:

Attachments

• Capture.jpg
    Capture.jpg
    37.2 KB · Views: 19
fratilor unde pana mea gresesc?am pus la germinat 8 ca vreau sa fac un sog.suprafata e medie.80x80.si toate au incoltit.dar cand le pun in pastile jifi ca sa iasa,doar 3 au scos capul afara.si nu e prima data cand patesc asta.nu stiu de ce patesc asa mai tot timpul.daca au germinat 8 nu tot atatea ar trebui sa iasa din pastila de turba?
nu le pun adanc.superficial.maxim un cm.le fac gaura.pun samanta incoltita cu coltul in jos si cand o acopar cu pamant doar picur apa pe ea si se acopera uniform singura.ce imi scapa?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pastilele de turba, daca nu is cu ph corectat, sunt foarte eficiente la a omora seminte. plus greseli de utilizare, gen tinut pastilele prea umede. etc. eu zic sa le eviti, e cel mai bine.

Iepurasul

Member
@explozive propun crearea unui poll pe sectiunea romaneasca sa ne putem face o idee asupra la ce folosesc concetatenii nostri in materie de fertilizanti, iar cu ocazia asta poate scade numarul celor ca mine, care nu stiu ce sa aleaga, evitand si reclama. Ce parere ai?

Latest posts

Latest posts