What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Pune o intrebare,primeste un raspuns

multumesc mult :)) desi toata lumea zice sa mergi la medic.. acolo am fost intampinat tot cu o penseta ! si nu parea nici el prea fericit asa ca diy
 

eska

Member
pana la urma ti le-a scos un doctor? sau ai fugit cand ai vazut ca vine cu penseta si ai dat-o pe DIY?

ar trebui sa se lase si cu un tratament cu o serie de antibiotice ca sa fii sigur.
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
hm, antibiotice pt toxine... eska... :D
ride, daca tot ai fugit de doctorul care ar fi trebuit sa aibe in mana o spatula (si nu o penseta), incearca cu fosfor:
Umezesti un bat de chibrit (saliva) si "desenezi" un cerc in jurul capusei, astea nu sufera mirosul si ncearca sa-si schimbe pozitia. Cand o vezi ca misca, o culegi fara risc pt ca nu mai e infipta in tine si nu-ti mai poate administra toxina. O sugestie ar fi sa mesteci guma si cand misca o culegi lipind-o cu guma. Succesuri! :wave:
 
diy n-a functionat , capusa s-a rupt , m-am taiat cu lama pe burta sa-i scot piciorusele din mine , hmm nici asta nu prea a mers , mai am 3 din care una a fost arsa putin cu tigarea. ma duc la chirurgie ca-i belea. nu merge cu batu de chibrit
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Dau si eu un raspuns, daca va e de ajutor sau nu, luati-l ca atare: cainelui meu i se mai intampla sa i se suie cate o capusa in blana si sa se fixeze in jurul ochilor (acolo le place sa stea). Am incercat mai multe metode : cu ulei, cu fosfor, cu tigarea , dar niciodata nu am reusit sa le scot usor, de cele mai multe ori ramanand falcile infipte in pielea cainelui.

Ultima data cand i-am scos o capusa (o avea de cateva zile) m-am gandit sa folosesc niste palinca (imi spusese mai demult un batran ca ar fi buna la asa ceva si mi-am adus aminte) foarte tare de o aveam prin casa. Am luat o pipeta de plastic in care am tras vreo 2ml de palinca si am inceput sa torn pe capusa, picatura cu picatura. Credeti-ma ca dupa a 3-a picatura (era deja imbibata bine in palinca) capusa a sarit pur si simplu, iar in urma a ramas doar cicatricea muscaturii ei. Am pus-o pe o bucata de servetel si dupa ce s-a dus palinca dupa ea si s-a uscat un pic a inceput sa miste, ba chiar vroia sa plece.

Nu stiu daca da rezultate mereu, dar daca ai niste palinca la indemana merita sa incerci.
 

eska

Member
a auzit careva despre invazia de capuse care a avut loc si ce bacterii pot purta astfel de capuse?
piramidon, ai mai vazut si altceva in postul meu in afara de faptul ca am zis toxina?
nu, dar e bine ca ne taiem cu lama pe coaie.


Boala Lyme
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Înţepătură de căpușă
Bacteria Borrelia burgdorferi
Boala Lyme

Boala Lyme (Lyme borrelioza sau borrelioza) este o boală infecțioasă produsă de o bacterie (Borrelia burgdorferi sau Borrelia garinii, ori Borrelia afzelii), transmisă omului prin înțepătura de căpușă (nu toate căpușele sunt purtătoare ale bacteriei Borrelia).

Numele de Borrelia burgdorferi sensu lato (adică „în sens larg”) este generic, putând fi vorba de una sau mai multe tulpini de Borrelia burgdorgferi implicate în infecție. Lyme mai este supranumită și „boala cu 1000 de fețe” din pricina faptului că, afectând întregul organism, simptomele ei mimează pe cele ale altor boli; reacția individuală față de agentul patogen este foarte diferită de la om la om, de aici și multitudinea de manifestări.

Infecția este sistemică, afectează întregul organism și parcurge 3 stadii mai mult sau mai puțin distincte:

Stadiul 1: Eritemul cronic migrator (ECM) — borrelioza Lyme începe de obicei cu o leziune tegumentară caracteristică, eritem cronic migrator (stadiul 1).
Stadiul 2: Infecție diseminată — după mai multe zile până la săptămâni, spirochetele se pot răspândi prin sânge spre alte organe din corp.
Stadiul 3: Infecție persistentă — luni până la ani mai târziu pot apărea semnele unor complicații grave.

Se poate defini un nucleu comun de simptome, valabil pentru toți pacienții, în rest, fiecare pacient reacționând diferit, în funcție de foarte mulți parametri: vechimea bolii, numărul de agenți patogeni care au provocat infecția, caracteristicile proprii ale sistemului imunitar al individului etc.
Cuprins

1 Analize de laborator
2 Tratament și prognostic
3 Vezi și
4 Note
5 Legături externe

Analize de laborator

În principal există două tipuri de analize: directe și indirecte.

Analizele indirecte apreciază reactivitatea organismului (de pildă nivelul anticorpilor anti-Borrelia din sânge sau LCR, ELISA (neconcludent) sau Western Blot)
Analizele directe evidențiază prezența bacteriei în organism (de pildă bacteria însăși sau material genetic aparținând acesteia, prin microscopie în câmp întunecat DFM sau metoda imunofluorescenței, precum și prin diverse analize ca PCR)

Tratament și prognostic

Cu cât boala este tratată mai repede, imediat după înțepătura de căpușă, cu atât șansele de vindecare sunt mai mari. Altminteri se poate ajunge la o borrelioză diseminată, cronică, cu afectări articulare, cardiace, oftalmologice și neurologice cronice.
Transmitere

În general, după 6 luni de simptome, se poate vorbi despre „Lyme cronic”.

Tratamentul alopat se rezumă la antibioterapie (cure repetate cu doze mari, antibiotice combinate, perioade mari de timp/cură — 4-8 săptămâni/cură).

Tratamentul naturist se axează mai mult pe stimularea imunității, aport de antioxidanți, vitamine și enzime printr-o dietă preponderant crudivoră (sau îmbogățită cu sucuri de fructe și legume, precum și cu salate, frunze verzi), principii fitoterapeutice (ceaiuri de plante), apiterapie (propolis, înțepături cu venin de albină, polen etc.)

Efecte pozitive în tratamentul cazurilor de borrelioză au fost obținute și prin terapia cu oxigenare hiperbară.

mai trageti o bere si un fum
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cu kerosenul scapi de orice-i cronic. s-ar putea sa trebuiasca mai mult de 1 L, dar .. o rezolvi pentru totdeauna.
 

eska

Member
n-a raspuns nimeni :))))))) bun raspuns la 420


Stii vorba aia: de ce ti-e frica nu scapi. Asa ca raman la parerea mea de nespecialist. Mergi la un medic, cel mai probabil o sa-ti prescrie o reteta de antibiotice si aia e.

Pe de alta parte o sa fie si mai jenanta situatia acolo la medic: capuse pe penis, taiat cu lama pe coae :)) daca mai e si o asistenta in cabinet te vei inrosi garantat :D

cu kerosenul scapi de orice-i cronic. s-ar putea sa trebuiasca mai mult de 1 L, dar .. o rezolvi pentru totdeauna.
smile.gif
)
exact !
nu o sa-ti mai vada doctoru penisu mic si cred ca scapi si de capuse ... pe o raza de cativa metri
woohoo.gif
 
m-am taiat pe burta , de alea doua de pe pula nu m-am atins ca nu ajungeam la ele.
am fost la urgente mi le-a scos o doamna doctor. nu m-am inrosit ca-s mai negru la piele de felul meu.

o sa ma duc la niste controale peste cateva luni. multumesc pentru grija ! sanatate !
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
m-am taiat pe burta , de alea doua de pe pula nu m-am atins ca nu ajungeam la ele.
am fost la urgente mi le-a scos o doamna doctor. nu m-am inrosit ca-s mai negru la piele de felul meu.

o sa ma duc la niste controale peste cateva luni. multumesc pentru grija ! sanatate !

Bine ca esti tu smecher ! :biggrin: :peacock:

E bine ca te-ai dus, caci pot aparea complicatii urate de le capusele astea afurisite.
 

Latest posts

Latest posts

Top