Stiti de unde pot cumpara blood si bone meal ? Am cautat "praf de sange/oase" si n-am gasit absolut nimic pe net/in magazine. Se uitau vanzatorii de la tejghea ca si cum as fi fost nebun. Of Of, mai mai, sa nu gasesti tu cei mai buni nutrienti organici care exista..pai se poate asa ceva in Romania ? Un pic de ajutor e binevenit
Gasesti la magazine de bricolaj ( ex Bricostore) ingrasaminte organice pe baza de sange si faina de oase.
Nu cred ca o sa gasesti nicaieri faina de sange sau faina de oase ca atare pentru ca e cam greu sa pui pe piata asa ceva.
Oricum si pe cutiile de ingrasaminte pe baza de sange/oase/proteina animala scrie mare si citet ca produsul respectiv nu este destinat utilizarii pe pasuni sau in culturi agricole. Explicatia este destul de simpla : faina de sange si oase provin de la vaci moarte ( in marea lor majoritate sacrificate in abatoare), deci probabilitatea ca respectivele produse sa fie contaminate cu diversi agenti patogeni este foarte mare.
In plus, hranirea animalelor cu produse derivate din semenii lor este considerata canibalism, care este pedepsit de majoritatea legislatiilor din spatiul european (si nu numai).
Inca o chestie : ingrasamantul pe baza de sange si oase pute. Urat de tot. Si mai atrage si muste.