What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Pune o intrebare,primeste un raspuns

Skit

Member
:)) am gradina mea, imi cunosc absolut toti vecinii de ce sunt in stare si nu.. primele 2sapt. nu se vad ce plante is si sunt mici... la treaba cu siguranta ma pricep cel mai bine :)) nu risc nimic daca nu sunt sigur.
deci daca le scot asa, o sa se dezvolte frumos fara sa se tot lungeasca ?

fenomeno_djo

Well-known member
Veteran
Cea mai mica problema pentru tine sunt vecinii si cea mai mare problema pentru plante sunt ganganiile ? :laughing:
Cand cineva iti intinde o mana, cealalta poate fi hoata..! In cazul tau, increderea prea mare in vecini..:crazy:
Daca te bagi intr-o situatie de genul acesta, oricand te poate turna cineva, asa ca ai grija sa si iesi cu bine :) bafta!

Skit

Member
Hai sa incheiem subiectu cu vecinii :) l-am analizat si eu prea mult si nu prea mai am chef sa vorbesc despre el..

picture.php

picture.php

asa arata acum..

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Fetele tale tanjesc dupa lumina si e posibil sa le pierzi, pentru ca nu arata deloc bine. Cotiledoanele trebuiau sa fie verzi, nu galbene. Chiar nu ai cum sa le pui vreo 2 CFL-uri reci de 20-24W deasupra ?

Daca le scoti in spatele blocului, la umbra, nu va fi mare diferenta. Plantele astea au nevoie de lumina directa.

Skit

Member
alea ce nu au cotiledoanele complet verzi, e din cauza ca azi am scos samanta de pe ele. ca nu a picat singura si azi am zis ca nu le mai las asa.. ca deja se faceau aproape 3 zile de cand au iesit din pamant.

Skit

Member
Se pare ca si-au reveni la culoare, nu mai sunt verzi.. dar problema e ca s-au mai si lungit si nu sau dezvoltat la frunze.. probail chiar nu le place locul ala is cata lumina le ajunge. Ma gandeam acuma sa le scot putin pe balcon unde au soare direct.. risc foarte mult sa-mi moara daca le scot 1-2-3 ore pe balcon la soare ? poate reusesc sa le obisnuiesc.. sau le scot juma de ora dupa o ora in geam.. apoi o ora de soare si iar la geam.. nu le-as putea obisnui asa cu soarele incet incet ? ca altfel nu prea le vad sansele prin care sar putea dezvolta ele cat de cat.. tinand cont ca nu pot folosi becuri..
Cat timp is la soare sunt si el aici, daca se usca pamantu repede sau ceva, sunt aici sa le aud.. sau care e problema cu soarele direct pentru ele ?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
soarele prea puternic dintr-o data le poate arde. dar, decat sa le schimbim ereu lumina mai bine le lasi direct pe balcon intr-un loc putin mai ferit, si dupa cateva zile le muti mai in soare.. sa le schimbi conditiile de lumina odata la cateva ore nu prea e ok.

Skit

Member
De azi dimineata sunt pe balcon la soare. alta sansa nu aveau.. ori supravietuiesc asa la soare, ori se chinuiau la geam pana cedau. am mai pus pamant in pahare si am decupat hartie alba ca sa pun deasupra pamantului. e bine ? am facut asta sa nu bata soarele direct pe pamant..

eska

Member
Salutare!
Ce voi scrie eu in continuare nu trebuie luat de bun. Este doar un mic scenariu facut de mine pentru prima crestere (semi)outdoor si vreau sa va cer parerea.

Sa zicem ca semintele au germinat, le pun intr-un mediu de crestere: burete Jiffy sau cuburi gordan (inca mai caut pe net ca nu sunt sigur sub ce forma/nume se mai gasesc, va rog sa completati). Cum iese capusorul incepe distractia! Despre udat le ud cat substratul sa fie umed, nu sa balteasca. Cel mai bine verific greutatea sau las o idee mai mult sa se usuce. Le ud cu un pulverizator sau picur usor la pe la margini (apa filtrata sau distilata stata cam o zi). In prima faza (vegetatie) o sa le tin 18 ore sub lumina cu tuburi fluorescente sau becuri CFL).

Prima intrebare: sa zicem ca semintele au germinat in a doua jumatate a lui iunie, se pot pune afara direct la soare? Perioada de lumina ar acoperi aproximativ 16 ore. Avand in vedere ca se tot anunta canicula si ca peste ~ 32 de grade planta moare e fezabila ideea? Semi-outdoor zic eu pt ca locatia este pe un imobil, acoperis de tabla zincata.
Perioada de vegetatie ar trebui sa fie de cateva saptamani (aici depinde de multi factori), dar cel mai bine o treci la inflorit cand ajunge pe la 50-60 cm inaltime sau cand planta este destul de compacta si sanatoasa (cu topping pentru randament mai mare) si deja puse in vase mai mari cu pamant/perlita cu PH intre 5-6, de preferat 5,8 :D
Daca ajung in septembrie cu planta ar trebui sa intre in a doua perioada, de inflorire. Cam in 8 saptamani ar trebui sa se incheie si aceasta perioada. Deja in noiembrie avem aprox 11 ore de lumina.
Apoi urmeaza ultima faza, recoltarea si uscarea ~ 2 saptamani puse la intuneric intr-un spatiu aerisit, umiditate sa nu treaca de 50%.
Nutrientii intra in discutie cand o sa o ceara planta.

Voi ce spuneti? Ce completari/sugestii aveti?

Multumesc!
:thank you:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
plante mici pe un acoperis de tabla + caldura mare => plante moarte
iar plante mari pe un acoperis de tabla = mult prea evidente..

poate cu plantele puse in alt loc, ar avea mai mult succes acest plan.

NightS

Member
am si eu o dilema vreau sa fac comanda care ar fi mai buna dintre AMS , Super bud, The Doctor...........super bud am avut eu anu trecut out a crescut cea mai zaharoasa si cea mai mare si super high avand in vedere conditii nu proaste ci foarte proaste

eska

Member
Salutare!
Nici prima saptamana si deja incepe paranoia. Au aparut niste musculite negre, arata ca alea de otet. Le vezi cu ochiul liber si se misca repede. Am de ce sa ma ingrijorez? Am citit pe aici ca un cocktail cu CO2 ar face minuni, dar mai astept, mai caut.

Alte detalii: semintele au fost puse in pastile de turba si udate numai cu apa distilata, mediul unde se afla plantutele e destul de aerisit, cu temperatura constanta de ~23-24 grade. Teoretic CO2 cam lipsa. Sa caut solutii pentru CO2? Ceva sugestii/solutii?
p.s.: am un singur ventilator care scoate aerul pe sus. Fluxul de aer este cam mare, se misca planta in cutie. Este ok? Sau sa ma orientez catre un cooler mai mic si cu variator de turatie?

Multumesc!:thank you:

Attachments

• Capture.jpg
    Capture.jpg
    40.1 KB · Views: 19

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
s-ar putea sa fie vorba de root aphids daca zici ca zboara repede.
iar co2 nu are cum sa lipseasca daca ai o ventilatie buna, doar e peste tot in aer, si e din ce in ce mai mult in zilele noastre.
miscarea e buna pentru intarirea tulpinilor si asigura si mai mult co2 disponibil.

succes.

D

dragosant

Oameni buni , aseara am trimis un msg unui tip care de asemenea a crescut acum 2 ani Super Skunk si mi-a zis ca petele albe de pe frunze sunt de la Thrips. Intrebarea mea e urmatoarea : daca petele de pe frunze se datoreaza de la Thrips , atunci de ce cand maresc dozajul de la nutrienti apar mai multe?
Ce solutie recomandati pt Thrips ? Tipul mi-a zis o solutie , dar e de la americani si dureaza pana ajunge in Ro. Va rog am nevoie de sfaturi!!

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Oameni buni , aseara am trimis un msg unui tip care de asemenea a crescut acum 2 ani Super Skunk si mi-a zis ca petele albe de pe frunze sunt de la Thrips. Intrebarea mea e urmatoarea : daca petele de pe frunze se datoreaza de la Thrips , atunci de ce cand maresc dozajul de la nutrienti apar mai multe?
Ce solutie recomandati pt Thrips ? Tipul mi-a zis o solutie , dar e de la americani si dureaza pana ajunge in Ro. Va rog am nevoie de sfaturi!!

Nu prea citesti cu atentie threadurile de pe sectiunea RO. Saptamana trecuta am discutat despre cum arata, cum identifici si cum poti scapa de Thripsi.

Daca petele se inmultesc cand dai mai multi nutrienti, inseamna ca sunt pete de arsuri, eventual cauzate de oscilatiile de pH.

Identifica mai intai cauza (adica inspecteaza frunzele cu o lupa, cu multa rabdare) si abia apoi poti trece la fapte.

Oricum o stropire cu mujdei nu le face rau, atata timp cat stropesti doar pe frunze, nu si pe bud.

D

dragosant

Nu prea citesti cu atentie threadurile de pe sectiunea RO. Saptamana trecuta am discutat despre cum arata, cum identifici si cum poti scapa de Thripsi.

Daca petele se inmultesc cand dai mai multi nutrienti, inseamna ca sunt pete de arsuri, eventual cauzate de oscilatiile de pH.

Identifica mai intai cauza (adica inspecteaza frunzele cu o lupa, cu multa rabdare) si abia apoi poti trece la fapte.

Oricum o stropire cu mujdei nu le face rau, atata timp cat stropesti doar pe frunze, nu si pe bud.

ba da citesc tot , dar de miercurea trecuta nu am mai citit nimic , deoarece am fost in vacanta, chiar pot spune ca sunt addicted de forum

FiltruFRATE

Member
A mai crescut cineva cu asa ceva:

tub-fluorescent-energy-saving-eglo-tc-l-2g11-24w--827-alb-cald-1241-7656.jpg

soclu: 2G11
putere:24W
culoare: 2700K
dimensiuni: 44 x 330 mm
~77lm/W

sau

tub-fluorescent-circular-eglo-ring-t5-2gx13-55w--827-alb-cald-12403-7659.jpg

2GX13
55W
2700K
ø 16 x 300 mm
~75 lm/W

Ma intereseaza daca ati intampinat probleme si daca rezultatul a fost satisfacator.

PS: temperaturile de afara sunt mult prea mari pentru HPS/MH in aceasta perioada.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
eu unul nu am crescut cu ele pentru ca pretul aparatajului e mult mai mare decat la T5-uri si T8-uri. dar fiind tot flourescente, daca iei spectrul corect nu ar trebui sa iti faci alte probleme. difera doar forma, in rest e aceeasi treaba cu un cfl sau tub de neon clasic. un avantaj al lor fata de cfl ar fi ca poti pune aparatajul in afara spatiului de grow.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Daca sunt de clasa energetica A se merita, altfel nu, pentru ca se incalzesc prea tare. Atata timp cat poti tine mana pe tub in functionare le poti folosi si in grow.