What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Pune o intrebare,primeste un raspuns

fenomeno_djo

Well-known member
Veteran
Observ ca urmatorul citat " Cannabisul este o planta care iubeste un ciclu de udare si apoi uscare a radacinilor " il vad in cateva documentare despre cresterea marijuanei. Sunt curios de un lucru. Pentru cei care cresc in ghivece, " pamant uscat " e doar o expresie? Sau inseamna un pamant nici uscat de-a binelea, dar nici umed, ci, intre acestea doua.

Daca v-am dat batai de cap ...:comfort:

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
frunzele sunt importante, mai bine bagi un training. e mai bine sa ai un bosket inalt de jumatate de metru dar care ocupa 1-2 metri orizontal ;)

pentru mine pamantul este uscat cand planta incepe sa dea semne de deshidratare si ghiveciul poate fi ridicat cu usurinta. e adevarat ca pamantul arata uscat dar nu pot spune cu siguranta ca apa lipseste cu desavarsire din pamant, cum lipseste de obicei din compozitia asfaltului...

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Am niste "animale" de 1m+ , ce sa fac ca sa ajunga lumina mai bine la buzi , tai toate frunzele care stau in cale?

Daca folosesti o sursa de lumina cu putere de penetrare (HPS de 600W spre exemplu) le poti cracana un pic. Nu iti recomand sa defoliezi decat dupa a 21-a zi de flower (cand mugurii s-au definit deja) si numai frunzele mari, cu petiol lung, departate de tulpini. Sub nici o forma sa nu te atingi de frunzele care cresc din muguri.

Daca ai lumini cu putere mica de penetrare poti sa bagi becuri prin planta, avand grija sa nu se atinga frunzele de ea. Daca folosesti CFL-uri poti proteja planta bagand becul in sticle PET de 2L, carora le-ai taiat fundul (un fel de cooltube de plastic pt CFL).

Poti folosi si tuburi T5 sau T8 montate vertical, tot printre plante, dar ai grija sa stea la cel putin 10cm de frunze.

Totodata iti recomand sa faci si lollypopping (nu stiu daca am scris corect) si sa defrisezi tot ce este mai jos de o anumita intaltime (pentru ca acei muguri nu se vor mai dezvolta)

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
nu pot spune cu siguranta ca apa lipseste cu desavarsire din pamant, cum lipseste de obicei din compozitia asfaltului...

He he, inseamna ca nu ai vazut cum asfalteaza 'baetzii' in Romanica, pe ploaie sau pe ninsoare, ca deh, atunci prinde asfaltu' mai bine :laughing::biggrin:

Lasand gluma la o parte, cred ca prin uscat se poate intelege acel moment cand planta incepe sa 'planga' dupa apa , lasandu-si frunzele fara vlaga in jos. Si metoda 'cantaririi' in mana e buna, insa poate fi mai incomoda cand ai tufisuri de peste 1m, in ghivece mari.

Eu mi-am pus intrebarea asta la hidro (pentru ca am descoperit ca uneori e mai provocator sa cresti in felul asta) si nu reuseam sa-mi dau seama cum as putea induce seceta in acest sistem, dar pana la urma am reusit si lucrul asta, eliminand solutia de nutrienti din rezervor, facand un flush rapid si apoi lasand planta cu doar 2-3L de apa in rezervor pentru vreo 3 zile. Cand am verificat rezervorul dupa 3 zile nu mai era strop de apa acolo, insa radacinile erau umede si reci.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu as lasa planta cat sa ajunga sa lase frunzele, dar pana aproape de acel punct, e chiar benefic.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Am facut anul trecut un filmulet 'timelapse' cu doua plante si am corelat cu programul de udare ( pe imagini afisam si ora cand au fost luate - din 10 in 10 minute). Dat pe fast forward ( de fapt transcodat la 60fps) filmuletul arata cum frunzele topaiau intre momentele udarii (fiind vara - iulie/august - apa se consuma foarte repede).

Cand se aprindea lumina, frunzele erau toate in sus. Incet incet se lasau, deveneau orizontale , iar apoi incepeau sa se pleosteasca. Venea momentul udarii, apoi incepeau sa se ridice iar (foarte repede) si cand se saturau cu apa se lasau in jos, dar se vedea ca sunt pline, grele, nu ca in cazul cand erau pleostite. Apoi ciclul se relua si parea ca planta "da din aripi".

greenrookie

Member
@Gantz : cam ce fel de training as putea sa le fac ca nu imi vine nimic in minte ? Le-am dublat spatiul pe care erau si tot nu le ajunge. Se vede si cum a ramas becul acolo , ca inainte era pus exact pe mijloc. Acum cred o sa il intorc la 90 de grade ca sa ajunga lumina pe toata suprafata.
Putere de penetrare ioc , am doar 250W , o sa mai bag probabil si CFL-urile alea doua care le-am avut in veg si o sa tai frunzele cu petiolul lung si cele din partea de jos cum a zis cineva mai sus pentru inceput.

Sunt cam in ziua 30 de flower :D

fenomeno_djo

Well-known member
Veteran
Am intrebat pentru ca la primul transplant intr-un ghiveci mai mare, m-am uitat atent la radacini si am observat ca nu miroseau urat dar erau inchise la culoare. Am facut o greseala, n-am pus pe fundul ghiveciului nici nisip, nici perlita si cred ca din cauza asta + ca nu a apucat sa se uste corespunzator tot pamantul, doar 2-3 cm de la suprafata. Eh, ridicam eu ghiveciul inainte sa ud planta si era relativ usor, si vedeam ca pamantul de la suprafata era uscat, dar cand colo era umed in cea mai mare proportie. Asa ca, pentru mine e necesara experienta. N-o s-o ud pana vad primul semn, lasarea frunzelor in jos. Cum zice explo, nu e sanatos. De-acord, dar ce sa-i faci? n-ai experienta, nu te angajeaza nimeni...:whiteflag:

Apropo, astazi am vazut pentru prima oara oua de rama si "bebe-râme" :blowbubbles: dar nici urma de ramele tinere-adulte :tumbleweed:

Multumesc pentru raspunsuri! :wave:

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Nu-i cam sus becul ala ? Foloseste regula 'minutului' : coboara mecul mai aproape de plante si tine mana intinsa, cu palma in jos, chiar la nivelul mugurilor. Daca tu nu simti nici un discomfort, nici planta nu va avea de suferit.

Poti sa pui o imagine mai de ansamblu ? Nu se vede nimic din partea de jos, iar blur-ul ala de sus ne baga si mai rau in ceata :)

fenomeno_djo

Well-known member
Veteran
@HF M-ai facut curios de filmuletul tau! Poti sa-l uploadezi (undeva, nu neaparat aici) sau e prea riscant ?

@greenrookie ti-s bantuite plantele, man :laughing:

Last edited by a moderator:

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Apropo, astazi am vazut pentru prima oara oua de rama si "bebe-râme" :blowbubbles: dar nici urma de ramele tinere-adulte :tumbleweed:

Pai bebe-ramele o sa pape bebe-bacterii si caca de rame-adolescente (da le place, ce sa-i faci, nu le putem intelege chiar pe toate) si rame-parinti si o devina si ele adolescente.

Nu a zis nimeni ca rama ar avea un metabolism rapid. Doar simplul fapt ca au 7 inimi si ca halesc pe rupte nu le transforma in wonder-worm (ma rog, sunt wonder-worms, dar in cu totul alt sens).

@HF M-ai facut curios de filmuletul tau! Poti sa-l uploadezi (undeva, nu neaparat aici) sau e prea riscant ?

Din pacate consider ca e foarte riscant :( O sa caut sa vad daca mai am imaginile din care am facut filmuletul si daca mai exista o sa incarc cateva aici pentru exemplificare.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Asa ca, pentru mine e necesara experienta. N-o s-o ud pana vad primul semn, lasarea frunzelor in jos. Cum zice explo, nu e sanatos. De-acord, dar ce sa-i faci? n-ai experienta, nu te angajeaza nimeni...:whiteflag:

daca mediul este stabil (mai ales temperaturile de zi si noapte si umiditatea) ar trebui sa fie usor sa vezi cand e nevoie de apa.
lasi o singura data sa ajunga cat de cat cu frunzele lasate, apoi uzi mereu cu o zi inainte.
daca vei cantari si ghiveciul in mana atunci cand au frunzele lasate, vei stii imediat ca nu trebuie sa ajunga asa usor niciodata.

putina atentie si max. o saptamana cu ceva timp sa te ocupi de grow e tot ce iti trebuie ca sa fii expert la asta.
succes.

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
GR.... toate arata fumoase, sanatoase si vesele.
totusi cele de sub bec sunt mai mari si mai vesele.

din pacate cand sunt crescute ca betze nu ai prea multe optiuni.
1. frunzele pot fi impinse si buzii pusi deasupra pentru ca sa ajunga lumina la buzi.
2. buzii mici de mai jos si frunzele din aceeasi regiune pot fi inlaturate pentru ca planta sa isi directioneze energia acolo unde conteaza :) buzii si frunzele de deasupra.

daca este sa tai nu le cheli cu totu' elimina cateva dar nu pe toate.

si daca vrei, nu e prea tarziu sa faci un scrog. doar o plasa deasupra care sa tina frunzele mari dedesubt. astfel planta primeste destula lumina la frunzele mari, ce e mic si pricajit si nu primeste lumina (sub plasa) nu va creste si poate fi eliminat, iar frunzele prea mari care indraznesc sa creasca peste plasa pot fi eliminate :D

fenomeno_djo

Well-known member
Veteran
"Trebuie s-o stiu si pe asta!" mi-am zis, asa ca m-am decis sa va dezmortesc un pic parerile de fumatori 420 si grow-eri profesionisti

Intre un MH-HPS grow si un CFL grow exista o diferenta pe care mi-e greu sa mi-o bat in cap. Toata lumea e de-acord ca, respectand regulile jocului, iese bud bun. Ce nu inteleg este:
1.De ce se justifica banii in plus bagati in echipament si costul electricitatii in kitul HPS? pentru ca evident, obtii un cost per total, mai ieftin cu CFL-uri. Pentru ca e budul mai dens si mai greu ? In schimb, mai vorbim de potenta care e aceeasi! :fsu: Repet ce-am vazut pe forum, sunt potente egale, insa sub un hps planta da un bud mai "dens si mai greu"! (Welcome to Scotland! *ceata-n cap*)

2.Cu ce influenteaza ultimele doua cuvinte calitatea budului ? Multumesc! :blowbubbles:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
e mai simplu sa cresti sub un hps as spune. si probabil rezultatele vor fi vizibil mai bune in cazul hps-ului pentru un grower mediu. tine in mare parte de faptul ca un hps lumineaza intens pe o distanta mai mare fata de bec.
se poate scoate material foarte bun si cu cfl-uri, sau flourescente, dar cu ceva mai multa munca, si dupa ce iti cunosti bine spatiul de joaca si genetica.

cat despre densitate, conteaza destul de mult. cel putin pentru mine. iar cum un bud dens inseamna mai mereu si un harvest mai mare, cred ca e foarte importanta!

cam atat pot spune acum. pentru mai mult de atat cred ca ar trebui sa executi un side-by-side grow, si sa ai un feel "de aproape" asupra problemei.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
plantele sunt mult mai fragile si usor de distrus de catre daunatori cand sunt mici.
adica un melc, sau chiar si un rumegator o omoara aproape sigur, pe cand daca ar fi mai maricica, poate ai risca doar o ramura din ea.
de asemenea, buruienile din jur ii pot lua lumina, umiditatea si nutrientii mai usor, daca apuca sa ia avans fata de ea.

de aceea nu e o varianta buna daca nu ai multe seminte, sau ai seminte valoroase. ti-as recomanda sa pui cam 3-4 seminte pentru fiecare planta ce vrei sa o cresti mare.

D

dragosant

am o dilema majora . Am inceput grow-ul cu CFL cool white. Iar intrebarea este urmatoare :trebuie neaparat sa merg in perioada de flower cu CFL care imit lumina soarelui sau pot merge asa de la inceput pana la sfarsit? banii de HPS nu am , iar din cate am vzt pe la alte grow-uri oamenii au mers cu aceleasi CFL-uri de la inceput pana la sfarsit

Latest posts

Latest posts