What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Pune o intrebare,primeste un raspuns

MJgrow

Active member
Oare cum as putea eu sa fac LST la planta asta? Mi se pare mult prea compacta.

14_04_1.jpg

14_04_2.jpg

cam asa am avut eu un northern lights, indesata si cu spatiu mic intre noduri, eu zic sa dai 2 gauri in peretii ghiveciului si sa legi o sfoara/sarma intre ele si varfu sa il tragi sub ea ca in poza :D a mea si-a lungit internodurile dupa ceva timp de la lst si a crescut ok :)

Attachments

• 14_04_1.jpg
    14_04_1.jpg
    47.3 KB · Views: 18

MJgrow

Active member
Asta tot un NL este : ))

Mai degraba as pleca cu ea pe lungimea ghiveciului. Este o chestie dreptunghiulara la 25L

Cutie-alimente-nr-2-3_3645881_1248363812.jpeg

Ma gandeam sa ii tai varful si sa plec cu cele de ramuri spre colturile opuse, in diagonala.

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
prea compacta. as merge pe FIM intai ca sa aiba mai multe varfuri... apoi e mai simplu :D

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Un topping ar ajuta sa o ia in doua directii diferite. Totodata si un gratar pus deasupra ei ar face sa isi schimbe directia de crestere.

O metoda mai riscanta un pic este indepartarea sursei de lumina de planta in ideea unui stretch ce va pa permite modelarea ei.

La o planta asa de compacta eu as merge pe 2 sau 3 sesiuni de topping in decurs de maxim 14 zile: primul topping pentru a obtine bifurcarea plantei, al doilea pentru a obtine 4 tulpini principale pe care le-as forta sa creasca orizontal si ultimul pentru a opri cresterea lor. In felul asta s-ar obtine zeci de locuri de unde sa apara muguri.

Legat de distanta dintre lumini si planta, eu le tin undeva la 10-15cm (avantajul ledurilor)

MJgrow

Active member
Buna ideea cu mai multe topicuri, dar lumina este doar de 150w. As putea spune limitat de spatiu.

Acum sa vad cum reusesc sa ii fac LST. Am sa vad cam cum se prezinta dupa sarbatori, si ce modificari pot sa ii fac.

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
limitat de spatiu... atunci inlocuieste lumina cu ceva mai slab. un cfl de 20-23, la aceeasi inaltime si planta se va lungi pt lumina. in rest reciteste ce a zis hemp si alege o idee. oricare dintre ele va functiona

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Nu conteaza ca ai spatiu mic, faci toppingul mai repede ( imediat ce poti taia varful de crestere). Totodata iti recomand si o usoara defoliere in vederea trainingului, oricum e timp destul sa creasca frunze noi.

Nu ti-ar fi mai usor sa faci scrog ? Mi se pare tehnica cea mai potrivita pentru growuri mici. Unde nu mai pui ca plasa te ajuta sa-i faci training fara sa mai folosesti alte sarme sau sfori.

pagabboy

Active member
Probabil jurnalele sunt private poti opta pentru asa ceva daca vrei sa mai intrebi pe careva si sa obtii un sfat , si poti invita sa vada persoane pe care le consideri ca sunt "safe"din punctul tau de vedere

Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
:D thewicked1, de fiecare data, dar de fiecare data cand vad avatarul tau, incepe sa mi se desfasoare in cap un film horror, pana ajung la o scena cand fata aia s-ar putea regasi in film.. creepy rau! acum sa nu intelegi ca nu imi place, sau ca am ceva cu tine! e doar ... neobisnuit.. ;)

acum, sa iti raspund si la intrebare: atat timp cat nu vei da detalii mai multe decat trebuie, e totul ok. ai grija si la ce linkuri folosesti pe forum si pe chat, ce nu cunosti, nu accesa. cat iti vezi de treaba ta, nimeni nu va veni sa-ti sparga usa ca ai pus o poza cu cateva plante pe forumul asta. desigur, toate astea daca nu planuiesti cumva sa faci vre-un mare grow, prin care sa devii foarte interesant pentru baietii cu cagule. dar pentru un grow in debara, poti sta safe. iti dai seama cate debarale sunt in romania?? :D
plus ca nu au de unde sa stie ei, cand, unde au fost facute pozele alea, si daca nu cumva le-ai luat de pe net sa te lauzi pe aici. daca intelegi ce vreau sa spun..
sau poti lua varianta cu privatul, cum spune pagga, dar ai grija sa nu iti ofere un sentiment de falsa siguranta. (degeaba faci un gard in juru' tau daca lasi si ursu inauntru..)

stay safe si succes cu constructia! sper sa vedem si noi ceva progrese daca tot ne amagesti. :wave:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Ma gandeam sa ii tai varful si sa plec cu cele de ramuri spre colturile opuse, in diagonala.

daca ma cinstesti dau iti dau eu o idee buna.

trage o plasa de sarma sau de sfara, cu ochiuri de sa zicem 6x6 cm pe suprafata recipientului, fix pe marginea aia. (vezi tu cum dai niste gauri sa prinzi plasa din 6 in 6cm)
apoi lasi planta sa treaca de plasa, si o prinzi de sus in jos, din loc in loc de plasa, dupa mai multe toppinguri.
ai grija numa sa lasi loc sa uzi.. si esti aranjat!

ce zici, merge?

greenrookie

Member
:bashhead::bashhead::bashhead:
Sa-mi spuneti daca am dreptate sau nu :
BioBizz recomanda sa administrezi TopMax-ul la 5 minute+ dupa ce uzi cu ceilalti nutrienti.
Eu faceam asa : un mix de 5L pentru cele 4 plante cu restul de nutrienti si apoi 1 mix de 1L cu 1ml/l doar cu TopMax
Banuiesc ca trebuia in litrul ala sa pun de fapt 5ML de TopMax , asa-i ?:wallbash::wallbash:

greenrookie

Member
Stiu asta , eu sunt la stadiul cu 1ML / L .
Doar ca practic eu ud plantele cu 5-6 L de apa in total . Doar ca TopMax-ul il dau separat in alta apa. Nu ar fi trebuit sa dozez in apa aia separata TopMax-ul pentru 5 L de apa?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca planta si recipientul sunt suficient de mari incat sa nu apara probleme, da, asa ar trebui. trebuie sa iei in calcul ca ce dai ultimul, aia ramane in concentratie mai mare, in zona unde ai udat. de aceea nu as recomanda treaba asta in recipiente mici, sau cu plante tinere.

ma gandeam de mult la rationamentul din spatele acestui sfat, si sunt deja destul de sigur ca nici ei nu pot explica rational si stiintific de ce trebuie facuta treaba asta.
in acelasi timp, stiu ca un produs ce are in spatele lui un procedeu mai complex si specializat de folosire, va fi mai atractiv pentru subconstientul nostru decat unul cu un procedeu simplu.

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
...Eu faceam asa : un mix de 5L pentru cele 4 plante cu restul de nutrienti si apoi 1 mix de 1L cu 1ml/l doar cu TopMax...
eu unul udam azi cu BioGrow (de ex) si maine cu TopMax
Recomandarea era sa nu amesteci nutrientii (BioGrow, BioBloom) cu aditivii (TopMax)

Last edited:

Latest posts

Latest posts