What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
legat de intrebarea ta, desi am auzit des ca raspuns "pentru ca arde mai bine", cred ca economia e principalul factor. iar pentru altii, poate simplul fapt ca pun botul la povestea cu "arde mai bine" si nu au ajuns sa testeze si gandeasca singuri cum arde mai bine de fapt. pe langa acestea 2 mai gasesc si un al 3-lea posibil motiv, si anume proasta calitate a ierbii (si mai ales lipsa curingului), care poate "obliga" pe o parte din fumatori sa adauge tutun. dar aici e mai mult cazul celor care cumpara, nu al growerilor.

:2cents:

FiltruFRATE

Member
Si daca suntem la acest capitol: daca tii in piept, te ia mai repede? Mi se pare foarte nesanatoasa metoda si nu stiu cat de mult THC iti penetreaza alveolele in alea +10/+15 secunde.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
da, e nesanatoasa, dar am observat ca majoritatea incepatorilor, si chiar multi fumatori ocazionali mai dezinformati o executa.

din ce am citit, la 10 secunde este vorba de un castig de <100% (parca 50%) in ce priveste absorbtia de thc, dar de multe sute, (parca 300-400%) in ceea ce priveste depunerile, funinginea si contaminantii. era intr-un material publicat prin EMCDDA, din cate stiu, de prin 2003-2005. a trecut ceva timp de atunci de nu mai stiu exact detaliile, dar stiu sigur ca era cu mult mai daunator.

am testat treaba asta la vapo, efectiv tragand si tinand vapori pana simteam lipsa de oxigen. si rupe maxim. tind sa cred ca ar fi valabil si in cazul fumatului, dar nu stiu pentru cat timp va merge, inainte sa se vada si probleme.

oricum, daca vreti sa incercati, va sugerez sa faceti asta doar cu iarba homegrown, cu flush ok, ce arde perfect. sanatatea e foarte importanta. de cand cochetez mai des cu vaporizatorul vad si ma conving pe zi ce trece cat de bine este fara contaminantii din fum.

pagabboy

Active member
Si daca suntem la acest capitol: daca tii in piept, te ia mai repede? Mi se pare foarte nesanatoasa metoda si nu stiu cat de mult THC iti penetreaza alveolele in alea +10/+15 secunde.

am vazut intr-un documentar treaba asta si nu "te ia" mai repede daca tii mai mult in piept ci asimilezi mai mult gudron si alte gaze rezultate prin ardere, poti face un experiment cu acelasi tip de iarba si vei vedea plus ca am constatat ca nici fumatul in graba nu este satisfacator cum fac unii la un puff-puff-pass de se grabesc aiurea:smoke out:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
poti face un experiment cu acelasi tip de iarba si vei vedea plus ca am constatat ca nici fumatul in graba nu este satisfacator cum fac unii la un puff-puff-pass de se grabesc aiurea:smoke out:

n-o fi satisfacator dar e mai sanatos. oricum, ca in toate aspectele vietii trebuie sa gasesti punctul in care satisfactia este mai mare decat riscurile, sau cel putin punctul care te multumeste pe tine, personal. ying si yang.. :ying:

eu sunt nefumator si bag tutun in cuie pentru ca iau de la dealer si e scumpa si am si toleranta scazuta asa ca nu pun multa iarba (din 0.5 fac de obicei 2 cuie:))) si prefer cuiu decat pipa sau bong, e mai fumabil ai destul timp sa il fumezi sa pasezi de cateva ori mai uiti de el si se stinge in mana mai dai si shot-uri la sfarsit +ca imi place sa rulez :D:smoke out:

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
Si eu as consuma la vaporizator, dar pentru ca sunt fumator de ceva timp, ma gandesc ca mi-e tot una daca o sa raman la jointuri, mai daunator ca pana acum nu cred ca o sa-mi fie. Apropo, citeam pe un forum ca la majoritatea sportivilor amatori si de colegiu, fumatul ierbii le-a afectat foarte putin spre deloc rezistenta fizica.

MJgrow

Active member
Pai ideea a plecat din urmatorul aspect: (cand multi au descoperit iarba la tipla cumparata scump)

Cumperi o tipla si faci cat mai multe jointuri, categoric amestecat cu tutun.
Ai un oarecum control asupra situatiei si nu caz in cur de la primul fum...mai ales in cazul incepatorilor.

Cineva care fumeaza tutun, nu i-ar fi greu sa fumeze din cad in cand un tutun mai parfumat care sa il linisteasca la fumat....

Si sincer prefer sa fumez un joint cu tutun cand nu stiu de unde provine iarba si ce fel de substante mai sunt pe langa.

fenomeno_djo

Well-known member
Veteran
Si sincer prefer sa fumez un joint cu tutun cand nu stiu de unde provine iarba si ce fel de substante mai sunt pe langa.

...Daca vei consuma iarba toxica + tutun nu e ca si cum ai filtra ceva din toxine cu ajutorul tutunului. Primeaza sanatatea sau euforia efemera ?
Pt mine e dezgustator gustul de tutun deoarece ma face sa vars. Prefer sa fiu fumat pe bune :p

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
s-ar putea sa fie chiar mai daunator, introducand noi tipuri de iritanti din tigari. cine stie ce se intampla in plamani si esti mai expus acelor substante din mugurii aceia dubiosi.

cea mai inteligenta treaba la care ma pot gandi pentru buzi dubiosi ar fi un bong cu apa, eventual si cu filtrare prin carbon. sau vaporizare + filtrare prin apa.
asa macar stii ca reduci din contaminanti, nu adaugi..

pe langa asta mugurii cumparati ar trebui studiati inainte de a-i fuma. mucegaiurile si majoritatea chestiilor stropite se vad la microscop.

fenomeno_djo

Well-known member
Veteran
Da-i unui om un g de iarbă, şi va fi sătul o zi întreagă: învaţă-l să crească şi va fi sătul o viată întreagă. :smokey:

MJgrow

Active member
250w ar fi numai bun...

Daca poti sa ii faci o ventilatie excelenta prin cooltube a becului de 400W, ar fi extraordinar.

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
cu cat e mai batrana o planta, cu atat e mai capabila sa duca o recolta la bun sfarsit.
majoritatea tin 1 luna pt ca apoi sa faca clone, sa le infloreasca si sa vada care sunt femele. dintr-una din clone vor face o planta mama din care vor lua clone de fiecare data cand au nevoie, fara sa mai fie nevoie sa astepte cu saptamanile pana le vin semintele comandate, inca o saptamana pana germineaza, plus o luna - doua de vegetare si 2 saptamani pana cand pot vedea care e sexul plantei.

eu as ramane la 250 din motive practice si termice.
apoi mai e si spatiul. din inaltime vei pierde. ghivecele si reflectoru iau din spatiu. asa ca in locul tau, fie vegetezi 1 luna (nonstop) - sau pana cand ajung la 1/3 din inaltimea maxima la care le-ai lasa sa ajunga inainte sa le arda becu (15-20 cm...) sau faci un scrog ;)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
si eu as alege un bec mai mic, mai ales ca urmeaza vara. mai ales daca stai pe la ultimele etaje, o sa fie mai greu cu racitul.

iar pe aceeasi idee expusa de gantz, si anume ca vei pierde din inaltime, iti poti face un mini vegroom pentru clone/bonsai mums, impartind spatiul pe inaltime. ba chiar ti-ar incapea si accesoriile si sculele pt. growing acolo, in vreo 30-40 cm recuperati din inaltime. oricum, becul de 250w are o penetrare bune primii 50-60 cm, dupa incepe sa scada, deci cam 150 cm inaltime pentru spatiul mare e bine.

Last edited:

weed doc

Member
nu e cam mult 50 -60 de cm pt 250w , uite ce am gasit prin arhivele mele

Attachments

• Distanta optima HPS.jpg
    Distanta optima HPS.jpg
    135.4 KB · Views: 12

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu-i mult. sau asta e parerea mea. pana acolo inca merita.
eu unul nu am vazut pe nimeni sa-si tina toata planta intre 12 si 40 cm de bec in cazul unui bec de 250w, pentru a fi la distanta optima de bec, conform cu tabelul acela. ce planta cresti in 25 de cm? ori, in 50-60 cm incap vreo 40+ cm de canopie.

weed doc

Member
am un prieten care a dus un grow cu succesc la inaltimea de 20 de cm si a scos 0,5 gr/w la un 250w pe un spatiu de 90 x 45 (strain wappa - paradise seeds )

am uitat sa mentionez ca a fost primul lui grow

ce am uitat sa mai zic este ca eu tin 2 becuri de 400 intrun cort de 100 x 100 la 35-40 cm (cei drept ma descurc destul de greu cu caldura)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
20 cm toata planta? sau atat avea spatiul? suna bine. dar probabil a muncit foarte mult la training.

acum gandestete ca daca mai adauga ceva cm inaltime, crestea si recolta.
asa e si cu povestea asta cu schema. aia in schema calculeaza lumenii, definesc zona PERFECTA, iar tu ca grower, daca ai loc, incerci sa folosesti la maxim spatiul. unde nu mai ies muguri de calitate, vei stii si la grow-ul urmator vei tunde acele ramuri, pentru ca planta sa se concentreze pe coronament. asa am ajuns eu la 50-60 cm.

weed doc

Member
m-am exprimat gresit , 20 de cm inaltimea de la varf la bec , iar spatiul era de 90 x 45 , eu de cand cresc iarba inaltimea hps fata de planta am avut-o de 35 - 40 cm la becuri de 400 , mai tot timpul am scos 0,5 - 0,7 gr/w fara nici un fel de trainining , singurul lucru pe care am mizat au fost nutrientii si reducerea stresului de orice fel (cum a crescut asa am lasat-o , numai frunzele uscate le rupeam)...dar cum spui cu training si cu tooate cele se poate scoate o recolta f frumoasa si la 50 -60 cm , dezavantaj fiind timpul mai lung de veg

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
man, nu ne intelegem.
planta se afla in cei 60 de cm, nu sub!!!

oricum, becul de 250w are o penetrare bune primii 50-60 cm, dupa incepe sa scada, deci cam 150 cm inaltime pentru spatiul mare e bine.

Latest posts

Latest posts