What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
datorita faptului ca se umpluse sectiunea de treaduri offtopic, si oricum nu mai postase nimeni in el de ceva timp. stergerea lui a facut parte din o operatiune de curatare de offtopic, sa zic asa.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Hm, are dreptate Hemp cu materie verde necompostata nu faci nimic. Doar compostand materia verde ( in materie neagra) apar bacterii sau fungi, iar unde sunt sunt rame si bacterii/fungi ...doar apoi ies worm castings :moon: Hemp, te consult putin la proiectul meu outdoor te rog. Eu o sa am peste aproximativ 1 luna, prin luna mai, worm castings + pamant imbogatit cu balega de vaca compostata. Cantitate 5L. Sa zicem ca am o planta de 1 luna de zile, lata si inalts, frumoasa pf varsta ei. Intrebarea este cam cat timp ii va lua plantei sa absoarba toti nutrientii din cantitatea de 5L ? 50% wc si 50% compost. (Bineinteles ca o adaug pamantului perlita, vermiculita, toate cele sfinte) Si, inca una: Ai idee valorile NPK ale guano-ului de la liliecii din Romania? din Transilvania poate daca stii... N mare sau P mare ? hmmmm....In mod clar NPK-ul este influentat de ce mananca liliecii dar nici p-asta n-o stiu cu certitudine..banuiesc doar ca se hranesc cu fructe. Mersi:tiphat:

app: Daca e indica sau sativa? dracu stie!inca nu-mi dau seama. Stiu doar ca am primit samanta dintr-un joint care a fost de nota 10 :biggrin:

E cam greu de raspuns la intrebrea ta legata de perioada de consumare a nutrientilor din rahatelul de rama, pentru ca asta depinde foarte mult de concentratia initiala, care la randul ei depinde de materia cu care s-au hranit ramele respective. Insa concentratia poate fi refacuta foarte usor prin udarea substratului de crestere cu ceai de pamant de rame (in care se mai pot adauga gainat fermentat sau guano si melasa).

In ceea ce priveste guano disponibil pe la noi , in mod sigur concentratia de N nu ar fi prea mare, avand in vedere ca respectivul guano provine de fapt din insecte (digerate de lilieci), iar in cazul lor concentratia de azot e mai mica. Cand se foloseste guano de pasari, concentratia de azot este mai mare pentru ca ele consuma si multa materie vegetala.

Cand este vorba de cultura cu nutrienti organici este foarte greu de masurat cantitatea de azot (N), potasiu (K) sau fosfor (P) pe care le contin acestea si din cauza asta dozarea lor este mai mult empirica (in functie de raspunsul plantelor).

Stiu ca raspunsul pare evaziv sau ambiguu, dar am vazut de-a lungul timpului ca in cultura organica socoteala de acasa si aia din targ nu se prea potrivesc tot timpul si cu cat planifici mai mult, cu atat ai sanse mai mari sa nu iti iasa asa cum vrei.

fenomeno_djo

Well-known member
Veteran
Ok, mersi ca ai incercat totusi sa-mi raspunzi la intrebare.

Cred ca de dragul excursiei voi aduna ceva guano de liliac si o sa-l supun la un test. Ca regula, prima data cand vad produsul cel mai bun de pe raft, fara sa tin cont de pret, il compar cu cel mai slab. Daca pot practic, chiar fac un experiment si le compar; O sa compar un joint, pt care am fertilizat pamantul cu 1) Guano Kalong (laudatul fertilizator "all time" si pt grow si pt bloom) cu alt joint pt care am fertilizat pamantul cu 2) Gunoi de cal,vaca,iepuri,gaini.. Om trai si-om vedea, rezultate vom avea

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Sa nu uitam ca sunt multi groweri care nu folosesc decat praf de carbune pe post de fertilizator (pentru a asigura un aport de minerale), insa restul e oferit de natura iar rezultatele sunt foarte bune. Cu o genetica buna si cu suficienta apa orice grow outdoor da recolte bune.

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
poti folosi si balega de vaca necompostata cu riscuri minime daca o usuci la soare in prealabil.
O imprastii intr-un strat de vreo 5cm si o lasi o vreo doua zile in soare sa-i neutralizeze aciditatea din urina, apoi o pui direct in groapa de plantare. Acelasi lucru e valabil si cu balega de cal. E bine sa nu depaseasca 30% din vol amestecului de sol, nefiind compostata, cand putrezeste ridica temperatura in sol si-ti poate arde radacinile. Asta e varianta "turbo" a utilizarii balegii, bineinteles ideal fiind sa o usuci la soare mai intai, apoi sa o precompostezi fie si direct in groapa (adica o indesi acolo si o uzi) unde o lasi cam 8-9 sapt. Pt PREcompostare, compostarea integrala are loc cam in 4-6 luni.
Cacarezele de capra si de iepure se pot pune direct.

Iar ramele se inteleg f bine cu fungii, dealtfel traiesc in acelasi mediu umed si intunecos, au cam aceleasi cerinte la umiditate si temperatura, ramele chiar hranindu-se cu o parte din microciuperci.
Pe restul, cele benefice mai ales, le ajuta sa se imprastie prin compost "carandu-le" sporii pe pielea lor umeda.

D

dragosant

pot folosi numai Cfl-uri ? Adica si in perioada de veg si in perioada de inflorire?

pagabboy

Active member
da poti ptr veg CFL-uri cu o culoare rece 6500k ,6400k acelea cu lumina alba intensa iar pentru floare CFL-uri cu o culoare calda 2700k acelea cu lumina galbuie.

D

dragosant

mc mult :D ,am pus intrebarea deoarece ma gandeam sa folosesc CFL pt veg si apoi HPS pt inflorire , dar banii sunt marea problema

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
sub 1 metru daca vrei sa le faci pe toate tufis, si peste (cam 1,5) daca vrei sa le tii separate cu loc de acces printre ele.. dar depinde si de ce training le vei face.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
24/24 sau 18/24 on pentru vegetatie.
si 12/24 on pentru flower, cu 12 ore de intuneric neintrerupt.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
12/12 e 12 din 12 .. da bine in scris dar nu in practica, de aceea am si precizat "on", pentru cine nu era lamurit inca despre ce e vorba. na, parerea mea. :D

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
posibil.

ps: prin sistemul ala, 24/24 devine "24/0", which makes no sense. poate de aia toti cei care folosesc acel sistem de notare vegeteaza la "18/6". :D -end of rant-

pagabboy

Active member
:laughing:
lasa ma ca in unele tari ziua are 12 ore :p omu o fi acolo ;)
am zis 12/12 ptr ca 12 on 12 off plm asa fol astia pe aici pe forum prescurtarile si daca citeste de la altii cand citeste 12/24 on o sa inteleaga 12 ore of si 24 on netinand cont de lungimea zilei ci doar de numarul de ore pe care l-ai indicat

Latest posts

Latest posts