What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
vezi si cine are grow pe aici si zice numai de bine, ca oamenii investesc in imaginea lor pe astfel de forumuri. asa ca lucrurile nu sunt exact cum le vezi, de cele mai multe ori.

MJgrow

Active member
Exista pe planeta asta o ciuperca sau ceva in genul in care ar trai in simbioza cu planta de cannabis si ar ajuta de exemplu in dezvoltarea ei ? Flower sau veg... ?

Mi-a zis cineva chestia asta si era foarte sigur pe el.

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
Din cate am citit, Mychorrizae fungi, un grup de ciuperci simbiotice ce se gasesc in sol, ajuta la o mai buna absorbtie a nutrientilor, o dezvoltare mai buna la nivelul radacinilor etc... Functioneza la multe plante, nu numai la cannabis. In majoritatea solurilor se gaseste deja, e si disponibila comercial, sub forma de pudre, geluri. Dar iti poti face si tu, adaugi rumegus(de preferabil de conifere) la compost tea, googaleste pentru retete si alte informatii.

MJgrow

Active member
A.. nice. pana la urma am gasit si ceva informatii pe forum aici. Am sa gugalesc pentru ceva retete home-made.

Tipul era prea sigur pe el in discutie si am zis ca mai bine nu ma bag. Uneori mai are tendinta sa fie sigur pe el pe porcarii, tot asa din auzite, sau inventate.

Ms fain ;)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
lol, da de ce nu intrebi omu mai multe? cea mai buna cale de a invata ceva e sa inveti de la cineva care deja a trecut prin acelasi proces prin care ar trebui sa treci tu ca sa inveti..
plus ca s-ar putea sa aiba deja culturi din acei fungi si bacterii benefice la indemana, daca a aflat de suficient timp de ele.

MJgrow

Active member
El a zis din auzite. "Am auzit/citit ca este o ciuperca care o pui pe radacini si plm.."

Acuma toata lumea e prea panicata... si am vazut ca din ce in ce mai multe descinderi si arestari se fac. Numai chef de discutii nu o sa mai am. Stau sa se mai mlinisteasca apele. Probabil ca o sa creasca la fel de bine si fara acea ciuperca.

SI apropo... incercati sa ramaneti cat mai low profile sau fermoar la gura cu toata lumea. Evitarea discutiilor despre orce ajuta in aceste momente de glorie pentu MILITIA ROMANA.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Probabil ca o sa creasca la fel de bine si fara acea ciuperca.

nu-i doar o ciuperca, sunt mai multe tipuri si specii care ajuta. si nu, nu va creste la fel fara. se vad diferente chiar si la 10-15 zile de la germinare, la cele inoculate, fata de cele neinoculate.
problema este gasirea acestor organisme in stare "vie" si mentinerea lor asa. iar odata inoculate, trebuiesc mentinute conditiile potrivite, adica umiditate mare, niciodata seceta, continut mare de materie organica in descompunere, fara chelated elements, fara azotati/fosfati in exces etc.
de aceea, nu se preteaza la orice tip de grow, si era mult mai simplu daca aveai la cine sa apelezi sa te ajute pana cand iti realizezi tu primele culturi proprii.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nici nu era mult de citit daca erai atent. iar ce conteaza, e asta:

CONCLUSIONS
Inoculation with Glomus intraradices increased fruit yield and fruit number of tomato plants of “Cristina” cultivar grown in open systems in climatic disturbances of 2009, which favorized the instalation of a very accented droughtness climat. Benefits obtainable from optimal use of vesicular arbuscular mycorrhiza can include: increased drought tolerance and reduced water consumption; more plant material of higher quality classes; faster and better growth (including root growth); higher and earlier marketable yield; earlier ripening of fruits; efficient use of organic fertilizers, leading to more environmentally friendly production.

si trebuie tinut cont ca in acest studiu au folosit decat o specie, si tot s-au vazut rezultate.

:wave:

MJgrow

Active member
Singura posibilitate de a baga miceliul in ghiveci este doar achizitionarea contra cost a sporilor nu ?

Presupun ca sunt slabe sanse spre deloc in a "produce" miceliu din diverse combinatii de materiale organice compostate...

L.E.: Am descoperit misterul... Este de cumparat la un magazin de specialitate cu 100 ron/50g produs 1.4 miliarde spori/gram (PIRANHA BENEFICIAL FUNGI)

contine:

Trichoderma koningii
Trichoderma veride
Trichoderma hazarium
Trichoderma virens
Trichoderma longibrachiatum
Trichoderma asperellum

Glomus aggregatum
Glomus intraradices
Glomus mosseae

Pisolithus tinctorius

Rhizopogon amylopogon
Rhizopogon fulvigleba
Rhizopogon villosuli
Rhizopogon rubescens

Scleroderma cepa
Scleroderma citrinum

Last edited:
daca am un mascul crescut 12/12 from seed e suficient 20w ca sa faca polen? vreau sa il mut in alta camera sa nu imi polenizeze complet fetele si nu pot sa ii pun mai mult de un bec :D

Evil6

Member
daca am un mascul crescut 12/12 from seed e suficient 20w ca sa faca polen? vreau sa il mut in alta camera sa nu imi polenizeze complet fetele si nu pot sa ii pun mai mult de un bec :D

teoretic da, practic iti trebuie putina dibacie ca sa nu o ia razna. Train it, cut it, flower it early. Si vezi in cat pamant il pui, pe langa azi ai grija cum il hranesti, e posibil sa aiba si deficiente din cauza rootbound-ului si din cauza cantitatii mici de sol dar e posibil, da. O sa faca putin polen, dar ar trebui sa fie indeajuns..

Dar de ce vorbesc eu nu stiu, nu prea am facut breeding pana acum, asa ca poate mai bine te iei dupa cineva care a facut.

booboo1

Member
nu vreau sa il fac eu ma gandeam ca exista unul deja
am si eu 6 fete am locul am facut gaurile acum astept sa creasca in ghivece :D s`au cam lungit ele dar asta e

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
inca nu exista, tocmai de aia ziceam, probabil o sa il faca primul care incepe pregatirile pana la urma..

Latest posts

Latest posts