What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Pune o intrebare,primeste un raspuns

greenrookie

Member
Erau recomandate de Clonex cica
Oricum , mi-am cam pierdut speranta dar le-am bagat intr-o caserola mare , cu cativa Cm de apa pe fund intr-o tava de la bomboane (am dat gauri ca sa nu pluteasca tava)

Eu am tot vazut clipuri in care puneau clonele in vata minerala si direct in sera fara prea multa apa.
Hai ca mai am de incercat cateva "minuni" ale gradinaritului si devin campionul absolut la fail pe forumul asta:covereyes:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
se pot pune si asa, dar cuburile de rockwool trebuie sa fie suprasaturate cu apa cand le pui, sub ele nu trebuie sa fie sita sau gratar cum ai pus tu, iar sera sa fie etansa in jurul lor.
altfel si rockwool-ul va ramane fara apa.

in general plug-urile astea sunt un mod de a lua bani de la cei care nu au incredere in metodele clasice, si cred in produsele care fac minuni. personal, cred ca pe masura ce complici metoda ai mai multe sanse de fail.
iar clonele cele mai reusite sunt cele care le pui, si peste 2 sapt. observi radacini, nu trebuie frecate prea mult sa isi faca treaba, si nici nu au nevoie de mai mult decat putina lumina, umiditate, si intuneric in zona unde vor da radacinile.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Oricum , mi-am cam pierdut speranta dar le-am bagat intr-o caserola mare , cu cativa Cm de apa pe fund intr-o tava de la bomboane (am dat gauri ca sa nu pluteasca tava)
[URL=https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=34866&pictureid=856209&thumb=1]View Image[/URL]

Eu am tot vazut clipuri in care puneau clonele in vata minerala si direct in sera fara prea multa apa.
Hai ca mai am de incercat cateva "minuni" ale gradinaritului si devin campionul absolut la fail pe forumul asta:covereyes:

Vata minerala retine foarte multa apa, desi aparent nu pare asa cand e privita cu ochiul liber. Si da, le puneau direct in sera, numai ca acolo umiditatea relativa a aerului depasea cu siguranta 85%, asa ca se punea problema pierderii de umiditate prin transpiratie/evaporare.

Pe viitor incearca sa le tai mai scurte, astfel incat sa intre in mediul de clonare pana aproape de primul se de frunze. In felul asta se sustin mai bine.

Totodata, ca sa nu ai probleme cu plantuta cand pierde din umiditate, e bine sa iei clone din ramuri care s-au lemnificat un pic (desi astea prind radacini un pic mai greu)

Evil6

Member
As vrea sa raportez o mica ciudatenie, nu stiu daca a mai fost mentionat pe aici.

Eu clonez in apa, simplu, sub un cfl foarte slab. Am obersvat ca apa filtrata nu merge asa de bine precum apa filtrata + apa de la robinet cu clor. Adica ceea ce vreau sa spun este ca daca adaug un pic de apa proaspata de la robinet cu clor cand schimb apa, am success de fiecare data cu clona. Deci in mod ciudat, se pare ca clorul ajuta cumva la clonare, altfel nu imi explic, decat poate ca apa de la robinet are un EC mai mare( Ca + Mg)

pagabboy

Active member
ia uite ce am gasit eu in garaj la mine :D o minisera cu rezistenta de 12w are doua tavite siun covoras care se imbiba cu apa e numai buna ptr post germinare sau clonare :biggrin:
[URL="https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=34866&pictureid=856209&thumb=1"]View Image[/URL]

MJgrow

Active member
Mai da ce garaj magic ai tu acolo...

Foarte buna microsera respectiva pentru mai multe .. nu doar clone si germinat.

pagabboy

Active member
Mai da ce garaj magic ai tu acolo...

Foarte buna microsera respectiva pentru mai multe .. nu doar clone si germinat.

a adus-o fratimiu de la cineva mai demult acum vreo 7 ani si nu stiam ce e ptr ca nu-i gaseam capacul initial am crezut ca e incubator ptr pui dar cand m-am apucat de grow mi-am adus aminte ca am ceva care seamana cu o minisera si m-am dus imediat dupa ea :biggrin: si am gasit si capacul ca acum stiam ce sa caut ...btw vezi ca am pus poze la album

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
Baieti, care-i faza cu Green House Seeds ? O gramada de useri spun ca-s jafuri de seminte si ca doar alea de mai demult erau de calitate. A crescut careva de la ei, ce probleme ati avut ?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
sunt ciulini, cresc oriunde.
dar poate ar fi mai sigur si mai simplu sa cauti un loc unde deja sunt crescuti si le merge bine.

ce locuri cu multi ciulini am gasit sunt prea in camp deschis... asa o sa aleg niste locuri mai izolate si ciulinii o sa fie un bonus pe acolo sa indeparteze curiosii :D

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
numai vezi ca un om al zonei ar putea chiar sa fie atras de niste ciulini aparuti ad-hoc..
de aia zic, ceva cat mai natural, sa nu dea de banuit.

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
ciulinii sunt o planta pe care am considerato la ninjareala :p
problema apare treptat
1. are nevoie de 1 an ca sa prinda radacini (un fel de tuberculi in care pastreaza nutrienti.) - atunci creste doar cativa centimetri ca o balega :p
2. dupa ce creste impanzeste zona cu frati si surori.
3. rubedeniile nu doar ca impanzesc zona si fac circulatia dificila, dar si sug tot ce e bun in pamant.

poate ca pt tine e o planta buna pt protectie, dar pt agricultori e moarte curata. scapi cu greu de ei (chimic sau sapi ca animalu si te rogi la Dumnezeu) si oricat de nasol ar fi pamantul si seceta...nu scapi de ei.

chiar crezi ca merita sa distrugi o zona intreaga pt a proteja cateva plante? este o specie invaziva si rareori terenurile impanzite de ciulini mai ajung sa fie folosite cu succes pt agricultura sau pt altceva.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
threadurile alea care le-ai citit ca sa vii cu intrebarea asta sunt destul de complete. daca ele nu ti-au raspuns la intrebarea ta, nu cred ca are cineva de spus pe aici mai mult, sau ceva nou, incat sa te lamuresti mai mult.

eu nu le folosesc in primul rand pentru ca sunt limitat in privinta breedingului.
apoi, nu-s de acord cu modul in care poluaza genetica cannabisului de pe terra, prin actiunile pe care le desfasoara.
iar final, pers pe care le cunosc au avut probleme cu herma din genetica lor, iar anul trecut mi s-a intamplat asta chiar si mie. din 2 experiente avute cu ei in ultimul an, una a fost sa zicem media la ce am crescut pana acum, iar cealalta un fail mizerabil cu o gramada de polen pe la baza buzilor.

dar asta e doar parerea mea si, poate am avut ghinion sa aud si sa patesc mai mult din partile rele, sa zicem asa.

Gavroche

Member
In vara ce a trecut ciulinii mi-au dat teroare.Pamant bunicel, cateva ploi si 2 saptamani lipsa si le-au fost de ajuns sa creasca, sa se lemnifice. Erau tufe peste saracele ciocarlii(vita de vie debea plantata) care aveau maxim 5-10 cm h.

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
Am intrebat pentru ca am crezut ca putea fi la fel ca si cu Nirvana, multi ziceau ca nu-s bune, si ca sunt dubios de ieftine dar in schimb am gasit multe grow-uri foarte reusite de la Nirvana, pe cand despre GHS mai mult lucruri rele am citit. Thanks.

brebo

Member
HJ, eu am zis mai de rau despre GHS pe aici, dar bag de seama ca si pamantul a fost putin cam puternic, cu toate ca unele plantute au rezistat mai bine, unele s-au cam ars..am ajuns la concluzia asta pentru ca acum folosesc 2 tipuri de pamant (FloraSol pare decent pe langa cel vechi care e cam tare fertilizat, FloraMax de la Billa kind of sucks)

Despre Nirvana numai de bine, probabil cel mai bun raport calitate pret..Ice e o planta superba de la ei in opinia mea

Si vin si eu cu o intrebare..am varfurile la frunzulitele noi vizibil decolorate fata centru frunzei, dar isi revin la o culoare uniforma pe masura ce cresc...e o deficienta de ceva, sa bag niste N?..pana acum nu le-am hranit cu nimic

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
Poate ai avut noroc, am gasit thread-uri pe aici si pe alte forumuri cu growuri de la GHS si au avut rezultate bune, dar majoritatea au fost negative. In plus nu-mi miroase a bine toata cearta intre Arjan si Shantibaba si faptul ca Arjan se lauda incoace si incolo cum ca ar fi "The King of Cannabis" si ca ar avea nu stiu ce vanzari si 34 de Cannabis Cups. Nu stiu daca e adevarat dar am citit si ca multe titluri de la CC ar fi fost cumparate, nu castigate pe drept. Dar in fine, prefer sa nu risc. Peace.