What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Pune o intrebare,primeste un raspuns

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
neonul cu ultra violete ajuta la ceva ??

Il poti folosi sa generezi niste ozon si sa scapi de miros (spre exemplu daca il bagi intr-o teava de 6cm cu un mic ventilator).

Daca il pui deasupra plantelor risti sa le arzi tesuturile (UV-ul afecteaza orice tesut viu) fara vreun castig substantial.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
inca o treaba tare, va ziceam mai de mult ca lumea va fi ingenuncheata aruncandu-se cu praf in ochi si amenintari de terorism catre cei ce nu pot fi controlati altfel.

tocmai am aflat de la un bun prieten de peste ocean ca americanii au cerut providerilor sa pastreze logurile si sa monitorizeze pe oricine foloseste servicii proxy/vpn, spun ei, pentru ca aceaia sunt cei mai probabil teroristi.

cum merge asta? ai cumparat un proxy sau vpn ca sa iti citesti mailul fara sa ti-l vada isp-ul? sau ca sa intrii pe icmag fara ca isp-ul sa stie? pentru ca nu aveau cum sa demostreze ce faci tu de pe acel proxy/vpn, te considera amenintare la siguranta nationala, si au dreptul sa te urmareasca fizic, sau prin orice alte metode au la indemana.

muhahaha. super. in curand unitatile de la pc si laptopurile vor fi utile doar drept suport pentru inaltat ghivecele in growroom.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu-i genul meu. dar acum ca ai zis de ea, am citit un rezumat si prima parte. se pare ca stia bine in ce pericole putem ajunge sa ne punem singuri, ca specie.

eu zic ca atunci cand netul nu va mai fi sigur (sau poate nu va mai fi deloc), lumea va fi pe strazi, discutand, planuind si facand presiuni asupra sistemului. suntem inca departe de a fi manipulati fara sa avem nimic de spus. adica e bine ca au scapat inflarmatii despre acta si alte forme de cenzura generalizata, ar trebui sa avem ochii mai larg deschisi acum.

si daca nu, cred ca o sa fie distractiva viata fara electronice si identitate. voi nu ati jucat cs cand erati mici? si astia sigur nu-s mai multi ca noi. asa ca ei vor fi cei ce se vor teme.

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
That's that shit... Astia mai cu posibilitati se pot retrage pe o insulita, cu stocuri din semintele preferate bineinteles. Fara poluare, fara internet, fara stres...

MJgrow

Active member
sa stii ca esti supus unui stress foarte mare, ca specie umana, fiind inconjurat de toata electronica si cacaturile din ziua de azi care iti fac viata mai usoara.

Omul de milioane de ani de cand a inceput sa i se invarta ceva in cap a progresat, dar nu in ritmul asta.

Adica acu 200 de ani habar nu avea lumea de e becul sau electricitatea. De aceasi problema ne lovim si cu alimentatia care chiar e o foarte mare problema. Organismul nu e obisnuit la mancarea de tip fast food. Organismul uman a consumat mii de ani daca nu si mai mult, cereale si carne provenita din vanat, ierburi, radacini ,etc

Si ca o concluzie... iti garantez ca daca ai sa te indepartezi de tehnologie si toata poloarea asta, iti va fi mult mai bine atat psihic cat si fizic.... dar nu se pune problema de asa ceva.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
omul nu cred ca e obisnuit cu carnea, de fel, dar in societatea de astazi, in lipsa de timp, se cauta calorii ieftine si rapide. tot "evolutia" ne-a adus aici.
problema e ca nu-s multi care sa vrea sa renunte la mare parte din avantajele civilizatiei pentru sanatate si liniste. si, singur, e destul de greu sa traiesti "ca pe vremuri".
chiar nu poti sa fii si agricultor, si vanator, si brutar si tot ce mai ar fi nevoie ca sa traiesti linistit, separat de lumea "avansata". puterea sta in numere.

MJgrow

Active member
Dar poti sta linistit la vreo 30 km distanta de marile orase... Intr-o alta tara bineinteles... ca in romania e vai samar.

Prin franta de exemplu. Stau aia in ditamai casa in mijlocul ditamai culturii de vita de vie. Pai acolo e fest perfect.

Intrebare: La cultura outdoor se pot pune 2 plante una langa alta? Sau o sa se "bata" ca si la indoor pe spatiu ?(ghiveci-pamant)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca au nutrienti suficienti, nu se vor bate pe mare lucru sub sol, dar trebuie sa te gandesti cat de mari vor creste, si sa iei in calcul ca se vor umbri una pe alta exact cand conteaza mai mult, la maturitate.

asa ca 2 plante puse departe una de alta.. pot deveni 2 plante una langa alta cand cresc.
si 2 plante puse aproape una de alta, pot deveni niste plante foarte aproape una de alta.
si e posibil ca asta sa insemne ca din cele 2 nu mai scoti nici cat ai fi scos din una, pusa in conditiile bune.

booboo1

Member
pot pune in gropi ciolofan gaurit in fund si dupaia un mix pamant(ph 6-7)cocopet si balegar de vaca .
va creste in conditi bunicele ??

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
de ce ai pune :ciolofan: in fund? vrei sa izolezi planta de umiditatea din sol, sau ce?
ala se poate pune la suprafata, sa reduci evaporarea.

si cum modul in care va creste depinde foarte mult de genetica, de cum le vei ingriji si cata apa vor primi.. daca vei avea grija de ele, te vor rasplati suficient!

booboo1

Member
apa o sa le dau undeva la 3-4 zile
iar cu ciolofanul
ma gandesc ca daca il pun pastreaza apa mai mult in sol nu se risipeste in stanga in dreapta ?decat in jos.
nu am posibilitatea de unde sa iau nutrienti pt crstere fara sa fac comanda de pe net :(
la florari nu cred ca au ceva bun pt ele. si deaia pun balegar

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Celofanul ala iti va cauza numai probleme. Reduce rezistenta mecanica iar vantul iti va rasturna cu usurinta planta. Radacinile nu se vor putea intinde dupa apa si se vor innoda la greu.

Balegarul in schimb le va ajuta mult daca este vechi. Daca e proaspat le va arde. Poti folosi orice fel de ingrasamnt cu azot in perioada de vegetatie, chiar si celebrul azotat. Cand ziua se face de 12 ore nu le mai dai deloc azot.

Un ingrasamant bun este si pulberea de carbune de lemn.

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
de fapt imi amintesc ca pe forumul polonez (parca) un tip pe nume kov avea un grow similar
gropi cu saci cu gauri. ideea era simpla - plantele nu imparteau apa, nutrientii sau pamanatul de calitate cu alte plante. totusi trebuia sa vina sa ude. zicea ca a udat destul de des iar cantitatile nu erau neglijabile... nici pt plante si nici pt spinare.

nu te baga la nutrienti prea scumpi, iar cantitativ - cu cat mai putin pui, cu atat mai bine. daca gasesti ceva "slow release" ar fi ok, dar si daca adaugi cantitatea corecta la o galeata de apa, o data la 2 saptamani ar fi ok ;)

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Ma gandesc ca daca e fertilizata bine in perioada de vegetatie nu-i mai ttebuie prea multi nutrienti in flower , considerand ca reteaua de radacini s-a intins suficient incat sa poata colecta mineralele necesare.

O metoda interesanta de colectare a apei de ploaie poate fi realizata cu o folie de plastic ingropata la 10cm in sol. Folosind un patrat cu latura de 3-4m, gaurit in mijloc , se poate renunta definitiv la udare insa pe suprafata respectiva nu va mai creste alta vegetatie in afara de planta din mijloc si ceva balarii pitice.

pagabboy

Active member
Am si eu o intrebare :

A folosit careva de aici nutrienti de la compo sana ??? am gasit ceva ptr plate verzi si are si ptr plante cu flori ..problema e ca nu vreau sa iau de la growshop-uri din nici o tara ...
peace si astept raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
mai de graba ne spui ce contin si in ce ratie, ca aia conteaza.
eu unul am folosit si altii mai ieftini si mai prosti decat compo sana la inceput (chiar nu gaseai altceva), si nu au fost mai probleme. doar sa nu dai mai mult decat e cazul. de regula puneam jumatate de doza, ca asa am fost invatat pe atunci, si functiona foarte bine.

pagabboy

Active member
nu dau concentratiile insa pun ca cel ptr plante verzi este bogat in azot iar cel pentru plante inflorite are fosfor si continut ridicat de potasiu ptr mentinerea florii mai multy timp si "inflorescente mai mari si mai colorate"

deci prima ar fi N+ P K si cealalta N P+K+ ca cica amandoua sunt npk asta am citit la ei pe siteul offi dar nici acolo nu dau concentratiile .....deci sfatul tau ar fi jumatate din doza normala ...... m-am gandit sa iau de la ei deoarece pamantul pentru rasaduri care l-am luat de la ei este bun si plantutele mele au crescut in primele zece zile destul de mult fata de ce am vazut la altii (pozele din album sunt la inceputul celei de-a 7-a zi)

Latest posts

Latest posts